Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Cooler Master CM 690 III Window - Reviews

Prijs
Specificaties Tower • 17 interne + 3 externe bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Tweakers zegt: 8

Review - Cooler Master 690 III: behuizing met een stamboom

De CM 690 III heeft flinke schoenen te vullen; de 690 II was vrij populair onder tweakers. Enerzijds waren de features dik in orde en anderzijds was de behuizing aantrekkelijk geprijsd.

64    7 feb '14

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
10
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
BvZwolle 9 februari 2014

Cooler Master CM 690 III Window

Pluspunten

  • Koeling
  • Strak uiterlijk
  • Voldoende ruimte voor fans
  • Modbaarheid HDD-tray
  • Helpdesk Cooler Master is zeer in orde

Minpunten

  • Te weinig ruimte achter paneel voor kabels
  • Te weinig ruimte voor stroomkabels videokaart ( MSI R9 280X )
  • Weinig geluidsarm
  • In eerste instantie zonder rubbers geleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Installatiegemak Score: 3
Vormgeving Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3

+1
kjderksen 22 mei 2018 Product gekocht

Cooler Master CM 690 III Closed

Prima prijs-kwaliteit verhouding voor wie geen ruitje of led wil hebben. Misschien is wat dempend materiaal t.b.v. het geluid nog wel een idee in de zijkanten.

Pluspunten

  • Ruim voldoende koelmogelijkheden
  • Veel metaal
  • Lekker stil
  • Niet 'te' aanwezig

Minpunten

  • Schuifje/ plaatje aan de bovenkant kan je snel ergens verliezen.
  • Anno 2018 zijn zoveel bay's misschien niet meer nodig.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Modbaarheid Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Vormgeving Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+1
SlavishTurnip91 2 maart 2015

Cooler Master CM 690 III Closed

Zeer goed voor iemand die net begint of iemand die al ervaring heeft maar geen zin in gedoe. Deze case is makkelijk, functioneel en mooi strak. De prijs is goed te doen voor wat je krijgt.

Pluspunten

  • Ruim gebouwd
  • Voor iedereen goed te gebruiken, cable management erg makkelijk en goed weg te werken
  • heeft goede dust-protection doormiddel van filters
  • goede airflow mogenlijk
  • goede mogenlijkheden voor cooling
  • 3 HDD bays
  • 4 SSD bays uitbruidbaar naar HDD
  • makkelijk voor custom build door een gat voor de CPU (Central Processing Unit) bracket voor cooling

Minpunten

  • in het begin erg stijf met het openen van de voorkant
  • linker zijkant heeft geen dustfilter maar wel mogenlijkheden voor een fan (koop eerst een filter voordat je daar een fan in zet, te veel dust is killing voor een pc)
  • driverbayslots aan de voorkant zitten niet altijd even goed (makkelijk te fixen maar kan irritant zijn)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Kwaliteit voeding Score: 5
Modbaarheid Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Vormgeving Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
Rubixd 9 mei 2015

Cooler Master CM 690 III Window

Echt een top case, genoeg ruimte, stil en een mooi raampje ;)

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Veel functies
  • Veel ruimte
  • Stil
  • Stoffilters zijn perfect geplaatst

Minpunten

  • voorkant moet eraf om filter schoon te maken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Modbaarheid Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Vormgeving Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
Diamundo 20 november 2014

Cooler Master CM 690 III Window

Prima behuizing, jammer van het schuifklepje wat stroef gaat. Raam in zijpaneel is vrij groot, onderdelen zijn goed zichtbaar. Kabelmanagement is enorm goed dankzij wegwerkmogelijkheden: bijna alles kan weggewerkt worden. Stoffilter aan onderkant is handig en makkelijk te stofzuigen.

Pluspunten

  • Behuizing is stevig
  • Goed kabelmanagement
  • Stoffilter aan onderkant is enorm handig

Minpunten

  • Schuifje over powerknop/front USB poorten gaat te stroef
  • Slechts 2 usb3 en 2 usb2 aansluitingen aan voorkant
  • Reset knopje is erg klein
  • Audio en Microfoon poortjes aan voorkant zijn zwart, niet groen en roze

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Kwaliteit voeding Score: 4
Modbaarheid Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Vormgeving Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4

0
Krahk 5 april 2014

Cooler Master CM 690 III Closed

Een simpel maar fraaie case die ook redelijke stil is. Met een prima bouwkwaliteit en afwerking en genoeg ruimte om wat uit te breiden ben ik echt heel erg tevreden met deze kast.

Pluspunten

  • Stevig en mooi afgewerkt
  • Genoeg opties voor kabelmanagement
  • Ruim zat voor de meeste opstellingen
  • Veel extra schroefjes, tie-rips en dergelijken
  • Uitneembare stof filters
  • Simpel maar fraai
  • Uitbreidingsmogelijkheden
  • Alle panelen kunnen er af

Minpunten

  • PSU kan alleen onderaan
  • Niet overal stof filters
  • Stom klepje bij usb poorten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Installatiegemak Score: 5
Vormgeving Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

RD-productions 28 augustus 2018 Product gekocht

Cooler Master CM 690 III Window

Goede all-round kast met lekker veel ruimte. Door de vele bays ook prima te gebruiken met veel opslagmedia. Ook de grotere grafische kaarten gaan moeiteloos erin door de lengte van de kast. Kabels kun je zonder moeite wegwerken achter het moederbord.

Pluspunten

  • Ruimte
  • Uiterlijk
  • Ruimte voor fans
  • Stevig
  • Makkelijk servicebaar

Minpunten

  • ‘Bult’ van het rechter zijpaneel niet heel mooi
  • Zwaar
  • Zinloos klepje op bovenkant

Eindoordeel

Score: 4
Beamer 29 januari 2018 Product gekocht

Cooler Master CM 690 III Closed

Beste case die ik ooit heb gehad! Vooraf was ik sceptisch vanwege alle openingen dacht ik dat de case lawaai zou maken. Ik kom van een gesloten St-11 pro met demping, maar door de goede ventilatie van deze case lijkt het wel water gecoold ik hoor niks meer! (i7/GTX470)

Pluspunten

  • Fluisterstil!
  • Degelijk afgewerkt
  • Handige SSD brackets

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
EnricoJoshua 9 oktober 2017 Product gekocht

Cooler Master CM 690 III Closed

Gekocht, alle onderdelen zijn er voor mij geïnstalleerd. Zeer goede kwaliteit met alleen het nadeel dat er weinig ruimte is voor kabels achter het paneel, dit maakt het toevoegen/veranderen van onderdelen een stuk lastiger.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Stil (Waterkoeling)
  • Makkelijk te openen

Minpunten

  • Weinig ruimte achter paneel

Eindoordeel

Score: 4
JMKoele 1 augustus 2017 Product gekocht

Cooler Master CM 690 III Closed

Nu 2 jaar in bezit en kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben! Kan nog makkelijk uitbreiden als het nodig mocht zijn.

Pluspunten

  • veel mogelijkheden
  • stil
  • stijlvol
  • stevige zware kast
  • ventilatiemogelijkheden

Minpunten

  • schuifklepje aan de bovenkant

Eindoordeel

Score: 5
jari de haas 30 augustus 2016

Cooler Master CM 690 III Closed

Stijlvolle kast voor mensen die niet houden van een hele flitsende setup. Ik heb hem voornamelijk gebruikt als upgrade kast voor mijn systeem en is alweer 1.5 jaar mijn case. Goede kast voor het geld. Nadelen maken alleen uit voor mensen die even pietluttig zijn als ik.

Pluspunten

  • Grote front case fan, houd mijn hdd's lekker koel
  • Stoffilters zijn makkelijk schoon te maken*
  • Erg ruim, genoeg ruimte voor xable management
  • Erg goede build quality

Minpunten

  • front stoffilter is wat lastiger te bereiken en schoon te maken
  • Niet de stillste.
  • Plastic plaatje aan de bovenkant is een beetje een stofmagneet.
  • Lampjes voor hdd en power indicator zijn vrij fel, ik dek ze zelf altijd af.

Eindoordeel

Score: 4
Addict 9 augustus 2016

Cooler Master CM 690 III Window

Bij het bestellen zagen de foto's er erg mooi uit, toen ik hem eenmaal in huis had was ik toch wat teleurgesteld.

Pluspunten

  • Geen, ga voor een andere kast.

Minpunten

  • Fan roosters niet los te maken (met name voorkant)
  • Geen ruimte voor SSD aan de achterkant
  • Waterkoeling moeilijk te plaatsen
  • Oogt wat cheap

Eindoordeel

Score: 2
geusens 15 juni 2016

Cooler Master CM 690 III Window

Mooie case LET OP! Je kunt geen grote radiator + GPU (bijv. Hybrid) radiator plaatsen

Pluspunten

  • Goede prijs
  • Airflow

Minpunten

  • geen grote radiator boven en gpu radiator achter

Eindoordeel

Score: 4
Gerlof2 9 april 2016

Cooler Master CM 690 III Closed

Behuizing van geweldige kwaliteit! Uiterlijk moet je wel van houden. Er is veel ruimte in de behuizing voor kabels en grote koelers en videokaarten. Hij is ook heel erg stil! Enige nadeel is het schuifje bovenop, ik vind het alleen maar in de weg zitten.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Veel ruimte
  • Zeer stil

Minpunten

  • Het schuifje bovenop
  • Beetje prijzig

Eindoordeel

Score: 5
AnotherFruitcake 17 januari 2016

Cooler Master CM 690 III Window

Een erg mooie kast met goede koelmogelijkheden en veel inbouwruimte. Ik heb er 2 van onder mijn bureaus staan en dan is de plaatsing van de aan/uitknop en de USB poorten ideaal. Ik heb katten, dus het kapje voor het afsluiten ervan is voor mij een no-brainer.

Pluspunten

  • Kwaliteit (zeer zware kast)
  • Ruimte
  • Stoffilters

Minpunten

  • Voor mijn specifieke situatie géén

Eindoordeel

Score: 5
RobbertG 4 december 2015

Cooler Master CM 690 III Closed

December 2013 aangekocht. Ben erg tevreden met kast. Hoewel persoonlijk vind ik het uiterlijk mooi en het geluid wat eruit komt niet hinderlijk (staat op bureau). Inbouwen van onderdelen ging ook soepel. Thumbs up voor nalevering van duimschroeven en rubbers nadat dit als negatief werd aangestipt in review van website.

Pluspunten

  • Stevige kast die prima afgewerkt is
  • Ruimte genoeg
  • Nalevering van rubberen afdichtingen voor kabelopeningen en duimschroeven bij de PCIe sloten

Minpunten

  • HDD paste niet in bovenste positie HDD tray
  • SATA poorten moeilijk bereikbaar na installatie Gigabyte GV-N970G1 GAMING-4GD

Eindoordeel

Score: 4
joeri681 21 september 2015

Cooler Master CM 690 III Window

Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze kast te kopen!

Pluspunten

  • Veel ruimte voor harde schijven
  • Niet te groot, lekker compact

Minpunten

  • Tot nu toe geen

Eindoordeel

Score: 5
VisStickPuree 22 augustus 2015

Cooler Master CM 690 III Closed

Prima stevige kast voor deze prijs, goede bouwkwaliteit en lekker stil. Alle ingangen zijn gefilterd behalve het zijpaneel, daarnaast is er meer dan genoeg ruimte voor cablemangement voor een makkelijke build. Helaas zitten er geen cable managment holes voor front IO en zit het "laatje" over de poorten heen.

Pluspunten

  • Ruime behuizing
  • Goede cable management mogelijkheden
  • Gefilterde intake
  • Stille behuizing
  • Modulaire drive cages

Minpunten

  • Linker zijkant heeft geen stoffilter
  • Zijpanelen hebben iets andere kleur dan het plastic
  • Geen gaten voor front IO connectors
  • Laatje zit over front IO connectors

Eindoordeel

Score: 4
RailBird 28 oktober 2014

Cooler Master CM 690 III Window

Mooie ruime kast met meer dan genoeg ruimte voor uitbreidingen. Prima balans van koeling/stilte.

Pluspunten

  • Ruim
  • Veel ruimte voor extra Harde Schijven/SSD's
  • Power-knop en usb-poorten zijn af te dekken met een plastic schuifje tegen stof.
  • Meer dan voldoende ruimte voor alle kabels
  • Uitneembare stoffilter bij de voeding

Minpunten

  • De stoffilter aan de voorkant kan alleen worden verwijderd door het hele paneel los te maken.

Eindoordeel

Score: 5
ILEDM 12 mei 2014

Cooler Master CM 690 III Closed

Modbaarheid Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Vormgeving Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Chuk 17 januari 2014

Cooler Master CM 690 III Closed

Kwaliteit voeding Score: 5
Modbaarheid Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Vormgeving Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Cooler Master CM 690 III Window?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True