Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

De Sims 4, Windows

Prijs
€ 12,99
Specificaties PC • Bouw, Simulatie, Virtueel leven • 12 jaar - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
3
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
1
+1
Dneb 15 juli 2019 Product gekocht

De Sims 4, Windows

De sims 4 is de eerste aantal maanden heel leuk om te spelen, maar na die maanden begint het saai te worden.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • veel dlc
  • Veel eigenschappen
  • Kan dingen dowloaden

Minpunten

  • zonder dlc weinig kleding
  • Dlc zijn duur
  • Mogelijkheden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3

Jappie_Wij 10 november 2021 Product gekocht

De Sims 4, Windows

Zeer leuk spel met veel opties om te doen. Het blijft leuk omdat je het bijna niet kan uitspelen. Je kan extra dlc kopen maar die zijn best wel prijzig

Pluspunten

  • niet duur
  • uitgebreid

Minpunten

  • dlc wel duur

Eindoordeel

Score: 4
jdh009 12 november 2018 Product gekocht

De Sims 4, Windows

Spel deels gekocht met mijn vriendin. Maar De Sims 4 was net goed genoeg om er geen spijt van te krijgen dat ik hem samen kocht heb, maar is bij lange na niet goed genoeg om iemand anders dit spel aan te bevelen.

Pluspunten

  • Prima bouwmogelijkheden
  • Iets meer vrijheid
  • Prima eigen grafische stijl

Minpunten

  • Veel te veel betaalde expentions
  • Uitbreidingen te duur
  • Heel beperkt
  • Geen verbetering tegenover sims 2
  • Weinig kleding opties (DLC)

Eindoordeel

Score: 1
NieSpaansNewbie 20 augustus 2018 Product gekocht

De Sims 4, Windows

een prima spel. leuk om te spelen maar vraagt heel veel van je pc. veel personalisatie maar als je waar voor je geld wilt moet je de uitbreidingen in packs of tijdens de aanbiedingen kopen. ook veel aangepaste content downloadbaar (tegen eigen risico) Nog nooit problemen gehad in mijn geval.

Pluspunten

  • goede graphics
  • veel mogelijkheid voor personalisatie
  • veel details

Minpunten

  • veel pc power nodig (RAM ect.)

Eindoordeel

Score: 5
otda_2002Newbie 7 maart 2018 Product gekocht

De Sims 4, Windows

Blijvens een leuk spel. Vroeger vaak zelf gespeeld, nu mijn kinderen aam het spelen.

Pluspunten

  • veel variatie
  • realistisch
  • goede graphics

Minpunten

  • neemt aardig wat van de pc

Eindoordeel

Score: 4
Albers2943 28 augustus 2016

De Sims 4, Windows

Zeer uitgebreid spel inmiddels met de vele uitbreidingen. Vele opties waarmee je je uren kan vermaken. Plus punt tegenover De Sims 3. Grafisch goed over na gedacht.

Pluspunten

  • Vele uitbreidingen
  • Alle soorten emoties
  • Steden na je eigen wensen aan te passen
  • Vele downloads
  • Snel menu en laadschermen

Minpunten

  • Uitbreidingen te duur na mij mening
  • Kleine steden
  • Best wel goede game pc nodig

Eindoordeel

Score: 5
GerardddNewbie 21 december 2015

De Sims 4, Windows

Ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld. Ik ben een enorme sims liefhebber en ben gek op de sims 3. Ik heb nu de sims4 en het valt vies tegen. Je hebt veel minder kleding opties en de omgeving is niet mooi. Het spel ziet er veel minder mooi uit.

Pluspunten

  • Bouwen is leuker
  • Meer emotie

Minpunten

  • Weinig kleding opties
  • Geen mooie omgeving
  • Minder mooi dan de sims 3

Eindoordeel

Score: 2
me4sakura 16 november 2015

De Sims 4, Windows

Erge tegenvaller, zowel met de mogelijkheden als op grafisch gebied is het een achteruitgang, de laadtijden tussen gebieden zijn ook weer terug. De uitgebreide aanpassingsmogelijkheden van onderdelen uit de Sims 3 zijn vervangen door vaste kleurenschema's. Het maken van een character is echter wel een stuk makkelijker en leuker geworden.

Pluspunten

  • Een personage maken is makkelijker dan ooit.
  • Meer karakter in de personages.
  • Humeur speelt een leuke rol in het spel.

Minpunten

  • Weinig interactie mogelijkheden.
  • Alleen vaste kleurenschema's voor objecten, niet meer volledig aanpasbaar.
  • Cartoon stijl doet wat simplistisch aan.
  • Laadtijden tussen verschillende gebieden zijn lastig.

Eindoordeel

Score: 2
Bensimpel 28 oktober 2015

De Sims 4, Windows

Leuke opvolger, meer mogelijkheden en meer vrijheid, vraagt wel veel resources van je pc helaas.

Pluspunten

  • Meer vrijheid
  • Creator bied veel
  • uren plezier

Minpunten

  • Zwaar om te runnen
  • graphics weinig veranderd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 3
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 2
Suusk24Newbie 26 september 2015

De Sims 4, Windows

Erg mooi spel met veel mogelijkheden, misschien iets te veel opties. Zeker de moeite waard

Pluspunten

  • Goede speluitleg
  • Mooi spel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
bjornos28 15 mei 2015

De Sims 4, Windows

Deze nieuwe game van de Sims-serie maakt zeker een goede indruk. In plaats van meer realisme komt er juist meer surrealisme in de vorm van cartoonachtige Sims. De game is goed en een verbeterde versie van de vorige delen! Elke game heeft gebreken en deze ontkomt hier helaas niet aan.

Pluspunten

  • Cartoonish
  • Emoties
  • Veel DLC's
  • Veel creativiteit
  • Af en toe een goede aanbieding
  • Maxis voegt nog veel gratis content toe aan de game

Minpunten

  • Origin verkoopt het duur (kan goedkoper via andere verkopers)
  • DLC's zijn niet erg goedkoop

Eindoordeel

Score: 4
Mr. Awesome 8 september 2014

De Sims 4, Windows

In tegenstelling tot SimCity, doet het nieuwste deel wel eer aan de serie. Maxis blijft trouw aan het concept en weet punten te verbeteren waar nodig. Echter is het duidelijk dat de geldwolven aan de macht zijn. Veel dingen zijn gereserveerd voor DLC's. The Sims 3 voldoet nog prima.

Pluspunten

  • Uren lang speelplezier
  • User interface is drastisch verbeterd
  • Heel veel elementen zijn nog meer uitgebreid
  • Een wat meer cartoony stijl
  • Replaywaarde is hoog

Minpunten

  • Veel dingen zijn gereserveerd voor DLC's
  • De complete game gaat je veel geld kosten
  • Veel cruciale dingen zijn achterwege gelaten
  • Tot nu toe minder bewegingsvrijheid dan in Sims 3.
  • Een hoop rare bugs
  • Laadtijden zijn lang
  • Beeld hapert van tijd tot tijd

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Gameplay Score: 3
Beeld Score: 3
Geluid Score: 3
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4
Yariva 7 september 2014

De Sims 4, Windows

De Sims 4 is een game waar je veel plezier mee zal hebben, maar er zijn wel erg veel cruciale onderdelen weggehaald die Sims 3 spelers erg zullen missen. De conclusie is dan ook simpel, de Sims 4 is een leuk spel, maar Sims 3 spelers hebben geen haast.

Pluspunten

  • Sociaal systeem van de sims is briljant!
  • Sims creëren heeft leuke extra's gekregen en is erg uitgebreid
  • Gewoon een boel lol, het is en blijft de Sims

Minpunten

  • Geen "echte" open wereld meer, zoals bij de Sims 3
  • Geen eigen stijlen meer op meubilair, muur decoratie en bij Sims creëren
  • Wachttijden om enkel de straat over te steken, al is deze laag
  • Geen zwembaden (ongetwijfeld in een DLC voor later)
  • Terrein bewerken is gelimiteerd tot niet aanwezig

Eindoordeel

Score: 3
JustSomeWords 7 september 2014

De Sims 4, Windows

De Sims 4 is een logisch vervolg. Je kan er ongemerkt weer vele uren mee bezig zijn. Als je eerdere versies hebt gespiekt zal je alle kleine verbeteringen echt waarderen. Echter zijn er ook dingen verwijderd die je echt zal missen. Maar dat vermindert het plezier uiteindelijk amper.

Pluspunten

  • Echt de Sims
  • Je wordt er echt ingezogen.
  • Gemoedstoestanden hebben echt meerwaarde
  • Sim creator is makkelijker en uitgebreider.
  • Levensdoelen zijn beter uitgewerkt.
  • Standaard meubel kleur opties zijn mooi
  • Huizen editor heeft weer extra mogelijkheden
  • Decoratie mogelijkheden alom aanwezig.

Minpunten

  • Camera besturing minder uitgebreid.
  • Uitgebreid customizen meubels is niet meer mogelijk.
  • Weinig keus in meubels
  • Zwembad is verdwenen.
  • Origin vereist.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3
Frustus Maximus 5 september 2014

De Sims 4, Windows

Erg leuke game. Hij lijkt kwa speelstijl veel meer op de Sims 2 dan op de Sims 3. Dat is voor mij een groot voordeel!

Pluspunten

  • Muziek is geweldig
  • Bouwen gaat erg snel
  • Veel opties tijdens bouwmodus
  • Bijna alle spullen zijn in verschillende kleuren te plaatsen
  • Graphics zijn mooi
  • Sims maken gaat vlot
  • Online kavels en families delen

Minpunten

  • Aantal bug
  • Buurt nog te klein

Eindoordeel

Score: 5
kippensok 4 september 2014

De Sims 4, Windows

Sims 4 is een goede game maar niet geweldig. En dat is wat we misschien wel verwacht hadden 5 jaar na de Sims 3. EA heeft wat steekjes laten vallen. Maar gelukkig voor de spelers van de sims is er een hele grote community die altijd veel mods maakt.

Pluspunten

  • Enige Life simulation game
  • Erg goede muziek

Minpunten

  • Bugs
  • Weinig keuze meubels en kleren
  • Kleine buurt alleen cafe sportschool en museum
  • Veel DLC die veel geld gaan kosten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 3
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een De Sims 4, Windows?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True