Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

- Reviews

Prijs
Specificaties Basispakket met 500GB interne opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Kies andere uitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Redactie Tweakers - 29 november 2013

De PS4 beschikt bij zijn introductie over een aardige rij games, maar hoe relevant die line-up is, hangt er sterk vanaf of je de grote third-party-games al eerder op een ander platform hebt gespeeld of niet. Met onder meer Resogun en Killzone: Shadow Fall heeft de console goede exclusieve titels, maar de PS4 beschikt op dat vlak nog niet over een echte topper. Met in het achterhoofd dat de studio's die verantwoordelijk waren voor PS3-toppers The Last of Us en Beyond: Two Souls, al lang en breed bezig zijn met PS4-games, is de PS4 een console die je nu vooral met het oog op wat nog komen gaat in huis haalt. Lees verder »

Pluspunten

  • Vormgeving en afmetingen
  • DualShock 4-controller
  • Gameplay streamen zeer eenvoudig
  • Remote Play
  • Goede hardware voor schappelijke prijs

Minpunten

  • Nog weinig echt nieuwe games
  • Veel features nog niet beschikbaar
  • PlayStation Plus verplicht om online te kunnen gamen

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Verkrijgbaar vanaf: € 329,-
Geteste uitvoering: Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
43
Score: 4
41
Score: 3
5
Score: 2
1
Score: 1
4
Toon reviews van:
+2
polopolo150 16 mei 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Ondanks dat de PlayStation 4 niet de pluspunten heeft die de PS3 had (denk aan gratis PSN) is de PS4 wel geschikt voor de komende 10 jaar aan console plezier dankzij een perfecte controller en no-nonsense beleid. Dit samen met vette games met te gekke graphics en geluid.

Pluspunten

  • Mooi Design
  • No-nonsense apparaat
  • Update al je games automatisch
  • Saves zijn opgeslagen in de cloud
  • Dualshock 4
  • 1080P output op 60 FPS
  • Perfect voor Netflix
  • Support van Playstation is geweldig!

Minpunten

  • Verplicht Playstation Plus
  • Eerste generatie controller kan snel slijten
  • Hard Disk upgrade is noodzakelijk om alle games te bewaren

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 3
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

+2
Elazz 21 juli 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De hype is gerechtigd en de console zal een mooie tijd tegemoet komen.

Pluspunten

  • Design is strak en past overal bij
  • Prijs is aantrekkelijk
  • Controller heeft nuttige vernieuwingen en ligt fijn in de hand
  • First Party Studios en dus de exclusieve games
  • CEC-HDMI
  • Startscherm is overzichtelijk en snel

Minpunten

  • Multimediamogelijkheden niet uitgebreid (geen DLNA/video van USB)
  • Nog geen organisatie van games/apps mogelijk (indelen in mappen, groeperen)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 5
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 5
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5

+1
k---evi-n 10 december 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De Playstation 4 is een top apparaat met veel mogelijkheden (die tot nu toe niet allemaal beschikbaar zijn) Tot nu toe tevreden ermee en zeker aan te bevelen.

Pluspunten

  • Mooi Design
  • Veel mogelijkheden
  • Goede Upgrade van Ps3
  • Stil
  • Goede Kwaliteit

Minpunten

  • Geen ondersteuning voor Plex
  • Geen ondersteuning Ps3 controllers & Games
  • Verplichte Playstation Plus
  • Te weinig games

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 2
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 3

+1
Godjira 30 november 2013

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Pluspunten

  • Mooi afgewerkte console, met mooie hoeken
  • Beste controller ooit
  • Harde schijf te vervangen, zonder vervallen garantie
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Systeem maakt veruit meer lawaai dan de PS3
  • Multimedia features laten echt te wensen over, al komen in toekomstige updates hier veranderingen in, belooft Sony
  • Game aanbod momenteel wat karig
  • Menustructuur wordt op termijn rommelig ben ik bang
  • Meerdere beloofde features nog niet beschikbaar
  • PSN Plus Abonnement noodzakelijk wil je online gamen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 5
Spelaanbod Score: 3
Multimedia Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5

+1
Locke_ 26 oktober 2015

Sony PlayStation 4 1TB Zwart

De playstation 4 is een waardige opvolger van de PS3. De interface is ten op zichtte van de PS3 een stuk drukker geworden en is even wennen, maar het spelen van games (daar koop je hem toch voor) is zoals vanouds heerlijk.

Pluspunten

  • Goede controller
  • Mooie vormgeving
  • Grafisch erg indrukwekkend

Minpunten

  • drukke interface
  • niet backwards compatible

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De PS4 is de meest krachtige spelcomputer op de markt maar is tegelijkertijd de goedkoopste. Helaas is een abbonement nodig om online te gamen maar daar staan veel maandelijks "gratis" games en kortingen tegenover.

Pluspunten

  • het systeem is erg compact gebouwd met ingebouwde voeding
  • veel support van ontwikkelaars en 3rd party hardware
  • erg veel games reeds aanwezig en en nog veel meer onderweg
  • de meeste spellen draaien het beste op de PS4 door krachtige hardware
  • erg fijne controller
  • zeer snel en soepel OS waarbij switchen van app snel en eenvoudig gaat.
  • share knop op controller maakt delen van gameplay erg eenvoudig
  • het een verkoopsucces waardoor support voor het systeem vrijwel gegarandeerd is.

Minpunten

  • De pookjes van de eerste productielijn van controllers slijten snel, gelukkig is Sony gemakkelijk in garantie afhandeling
  • geen youtube app, maar wel aangekondigd voor eind 2014

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Randapparatuur Score: 5
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 5
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5

+1
Gertjanvh 23 juni 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Pluspunten

  • Strak design
  • Compact
  • Snel
  • Goede controller

Minpunten

  • Headset is niet geweldig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 5
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 3

+1
Aramius 12 maart 2014

Sony PlayStation 4 500GB + Killzone Shadow Fall + 2x Dual Shock 4 controllers + PS4 Eye Camera Zwart

Mijn PS4 review na het bijna 10 maanden gebruikt te hebben.

Pluspunten

  • Playstation + is een top service.
  • Interface is snel en overzichtelijk.
  • Controller is een hele verbetering.
  • Mooi design & lekker klein
  • Maakt nagenoeg geen geluid.

Minpunten

  • Beide meegeleverde controllers (wel gratis natuurlijk) moeten vervangen (rubber van linker pookje laat los).
  • Matig multimedia apparaat tot nu toe. (geen mp3, geen cd's).

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 5
Multimedia Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5

+1
DarkElement 5 februari 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Pluspunten

  • Remote play
  • Strak design
  • Simpel maar goed verpakt
  • Stevige mooie console
  • Fijne controller met tegelijkertijd als minpunt wel de L3/R3 pookjes.
  • Ruim aanbod in games
  • Het leuke lichtbundeltje bovenop de console

Minpunten

  • Headset kwaliteit
  • DLNA ontbreekt helaas
  • Rubberen pookjes gaan snel kapot
  • Touchpad lijkt meer een gimmick in de meeste games
  • Niet uit kunnen schakelen van de lightbar op de controller
  • (Nog) niet backwards-compatible met PS1/2/3/PSP

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 4
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

+1
Giga_ 16 januari 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Pluspunten

  • Controller
  • Audiopoort controller
  • Snel
  • Grafisch sterk
  • Goedkoop
  • Ondersteuning
  • Dat we geen jaar achterlopen op Amerika en zo een jaar langer kunnen genieten van de ps4 (denk aan; Xbox One)

Minpunten

  • DLNA support afwezig
  • Controller pokejes gaan snel stuk
  • Geluid na lange sessie

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 5
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

0
jgdenoo 4 juli 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De playstation is een geweldig apparaat, echter: na twee maanden spelen konden mijn kinderen opeens niet meer onder hun eigen accounts de online gekochte games kopen.

Pluspunten

  • goede console

Minpunten

  • klant onvriendelijkheid

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Randapparatuur Score: 1
Spelaanbod Score: 1
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
annedeg 7 april 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De playstiation is een snel en mooi product. Ik heb er nooit problemen mee gehad. Ook vind ik het design van het product mooi. Daarom zou ik hem aanbevelen. Ook heeft de playstation sinds kort een update, je kan nu je games spelen op je pc/laptop/mac(share play)

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi
  • Hoge kwaiteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Share play

Minpunten

  • Betalen voor online(voor games)
  • De controller is snel leeg

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 5
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

0
Nixoa12 20 juli 2015

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Hoi, Mijn ervaringen met de Playstation 4 tot nu toe worden hier onder beschreven.

Pluspunten

  • Het is een Playstation
  • Dualshock 4
  • Prijs
  • Ingebouwde Capturecard
  • Streamen van games naar vrienden

Minpunten

  • Playstation Now nog niet beschikbaar
  • Playstation Plus verplicht om online te gamen
  • Sony komt beloftes niet (op tijd) na

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 4
Multimedia Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

0
eenjimmy 14 december 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Krachtige console die er ook nog eens stijlvol uitziet, met de beste console-controller op de markt.

Pluspunten

  • Stijvol
  • Krachtig
  • Redelijk stil
  • Controller
  • Compact
  • Automatische updates

Minpunten

  • Korte accuduur controller
  • Playstation Plus voor online
  • Verplicht installeren games

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 3
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

0
DaOt 17 november 2014

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De PS4 is een krachtpatser als't op gamen neerkomt - Met dit console kun je gegarandeerd genieten van alle games en video's en zelfs muziek! - vergeleken met de PS3 is de 4 een grote verbetering! - De PS4 heeft ook een veel betere web browser dan de PS3.

Pluspunten

  • Full HD games en films afspelen
  • De specificaties
  • PlayStation menu is razend snel en overzichtelijk
  • USB Music player - Muziek luisteren terwijl je aan het gamen of internetten bent (vanaf je usb stick), deze future is er sinds firmware update 2.0 en dit is een grote vooruitgang!
  • Het console kun je bijna overal plaatsen, dankzij de verticale standaard wordt dit nog beter
  • Remote play : op afstand je PS4 besturen en zelfs de games spelen vanaf je PSVita of Sony experia mobiel
  • De menu's van instellingen en PS store zijn overzichtelijk en snel
  • De prijs

Minpunten

  • USB Music Player : Jammer genoeg kan je geen muziek op de harde schijf plaatsen
  • Geen SSD
  • sommige systeem updates kunnen voor onstabiliteit zorgen en het wachten op de update om t probleem te verhelpen kan ff duren
  • Weinig games voor de PS4
  • De games zijn belachelijk duur
  • Verplicht PS+ voor multiplayer (samen met vrienden spellen doen online)
  • PlayStation Store wil soms niet opstarten en moet de PS4 helemaal opnieuw worden opgestart om er weer in te kunnen
  • PS4 games in de store zijn nog veel duurder dan wanneer je ze gewoon in de winkel koopt - van de digitale versies zou je verwachten dat het goedkoper zou zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 3
Multiplayer Score: 1
Multimedia Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 3

Division 29 juni 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Te hoog geprijsd voor de prestaties en zeer slechte klantenservice

Pluspunten

  • Draait veel spellen

Minpunten

  • Prijs/kwaliteit

Eindoordeel

Score: 1
Chic de Friemel 27 juni 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

4e Playstation console voor mij, stelt niet teleur. Weet grafisch te imponeren met games als Uncharted 4.

Pluspunten

  • Prettige controller
  • Meest uitgebreide gamesaanbod
  • Games binnen seconden hervatten d.m.v. rustmode
  • Sterkste console op de markt

Minpunten

  • Betalen voor online gamen
  • 'gratis' PS+ games vallen tot op heden tegen

Eindoordeel

Score: 5
Bor 5 mei 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Een prima console met prima hardware die ik iedereen kan aanraden. Ik heb alle Playstations gehad; dit is de beste versie tot nu toe. Veel features, snel, redelijk stil en erg stabiel. Een nadeel vind ik nog het game aanbod dat achterblijft bij de hoogtijdagen van de console industrie.

Pluspunten

  • Eenvoudig streamen
  • Remote play
  • Dualshock 4 controller

Minpunten

  • Game aanbod laat nog te wensen over

Eindoordeel

Score: 4
shadow4thedark 11 maart 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Weinig nieuwe spellen PS store zit vol met indie troep.

Pluspunten

  • Krachtiger dan Xbox maar....

Minpunten

  • Weinig AAA games
  • 500 gig zit snel vol
  • kan amper 1080p 30 frames aan
  • Vol met indie troep

Eindoordeel

Score: 1
developcolors 10 maart 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

prachtig ontwerp en hij is erg snel, veel sneller dan de concurrentie (xbox one)! jammer dat hij geen 2k / 4k ondersteund! Kortom mooie console!

Pluspunten

  • prachtig ontwerp
  • snel
  • beter dan concurrentie

Minpunten

  • geen hoge resolutie ondersteund

Eindoordeel

Score: 5
patrickrick2 8 februari 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Omdat een game PC al snel 800 euro is, kwam ik uit de deze mooie PS4. Hij doet wat het hoort te doen, al is hij zeer traag met het laden van bijvoorbeeld GTAV.

Pluspunten

  • Werkt eenvoudig
  • Bouwkwaliteit
  • Design
  • Vele apps

Minpunten

  • Software mag nog wel een strakke update gebruiken
  • Playstation plus
  • Sloom

Eindoordeel

Score: 4
ChristianBurger 1 februari 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Geweldige console. Speelt alle games heel mooi, helaas had ik wel last van de slechte productie van de controllers. Maar ja, inruil actie is goed! Wel weinig variatie aan games. 500 gb is een beetje weinig

Pluspunten

  • Snel
  • Controllers (behalve het rubber)
  • Compact vergeleken met xbox one

Minpunten

  • Playstation plus
  • Controllers rubber
  • touch knopjes

Eindoordeel

Score: 5
JoostdeMonchy 22 januari 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

De ps4 is een hele goede game console. Je kan er zeker en En paar jaar mee spelen. De controllers liggen ook fijn in je hand, en alle nieuwste spellen kan je op de ps4 spelen. Zeer goede speel console dus.

Pluspunten

  • Sterk
  • Nieuwste spellen
  • Gaat lang mee

Minpunten

  • Je moet voor online betalen

Eindoordeel

Score: 4
Gamer_Dylan 19 januari 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Soms deed PSN het niet goed, maar verder beste console op de markt.

Pluspunten

  • Controller ligt lekker in de hand
  • Mooi design

Minpunten

  • PSN

Eindoordeel

Score: 4
bramwnl 18 januari 2016

Sony PlayStation 4 500GB Zwart

Mooie console met veel mogelijkheden, de nieuwe console is echt superfijn, en de PS4 is erg gebruiksvriendelijk!

Pluspunten

  • Dualshock 4 (Controller) is erg fijn
  • PS4 is erg krachtig en kan alles aan
  • Je bent klaar voor de toekomst met deze console!

Minpunten

  • Accuduur van Dualshock 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony PlayStation 4 500GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iOS 10 Microsoft Xbox One S FIFA 17 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True