Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Grand Theft Auto V, PlayStation 3 - Reviews

Review door de redactie

Review - Grand Theft Auto V op PS4 - Mooier en spannender

Eerder deze week verscheen de PlayStation 4-versie van Grand Theft Auto V op de markt. We leggen hem ter vergelijking naast de PS3-versie, die een jaar geleden verscheen.

198    23 nov '14

Review - Grand Theft Auto V Benchmark: de pc-versie nader bekeken

Uiteraard is de pc-versie van Grand Theft Auto V niet wezenlijk anders dan de consoleversies die al eerder op de markt verschenen. De vraag is dus vooral of de game een beetje wil draaien op je pc.

285    20 apr '15

Preview - Grand Theft Auto V

Rockstar heeft lang gezwegen over Grand Theft Auto V en wil zelfs nog steeds niet loslaten wanneer de game op de markt verschijnt. Gelukkig mochten we de game wel komen bekijken.

163    2 mei '13

Review - Grand Theft Auto V: Rockstar levert meesterwerk

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf dinsdag is de miljoenenproductie van Rockstar North eindelijk verkrijgbaar. De Grand Theft Auto V-gekte kan losbarsten.

348    16 sep '13

Achtergrond - Games en consoles: next gen komt, current gen piekt

Met The Last of Us en Grand Theft Auto V kende 2013 enkele topgames. 2013 zal echter vooral de boeken ingaan als het jaar van de nieuwe consoles van Sony en Microsoft.

83    24 dec '13

Videoreview - Grand Theft Auto V

Het heeft even geduurd, maar met Grand Theft Auto V bereikt deze week de grootste titel van 2013 de winkelschappen. De game wordt al weken gehypet en lijkt op de releasedag, dinsdag 17 september, zelfs volledig uit te verkopen. De grote vraag is dan...

60    16 sep '13

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
74
Score: 4
34
Score: 3
7
Score: 2
0
Score: 1
4
Toon reviews van:
+2
Bretgrenz 15 april 2015

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Na twee jaar wachten is hij er dan eindelijk! GTA V op PC! Iets waar wij als PC-gamers heel lang naar hebben uitgekeken. Na een paar patches blijkt het ook echt de versie te zijn waar wij als PC-gamers allemaal naar op zoek waren!

Pluspunten

  • Nog steeds een geweldig spel
  • Geweldige graphics
  • Vrij lage systeemvereisten
  • Veel opties om te tweaken
  • GTA Online werkt erg goed
  • Goede PC-port!
  • Rockstar Editor is een leuke toevoeging
  • Zeer goed te bedienen met een keyboard/muis/controller

Minpunten

  • Grote download/installatie
  • Controle in menu's een beetje ''clunky'' met muis/toetsenbord
  • Lange laadtijden op GTA Online
  • Hackers zorgen voor problemen in Online

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 5

+1
McJones 28 maart 2015

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

Voor mij maakte GTA V de investering voor de console helemaal waard. God wat een ervaring. Deze game gaf me zoveel plezier voor vele uren. Dit is het beste spel ooit. Wie van crime films/boeken en ook van actie, shooters en racen houdt is dit verplichte kost.

Pluspunten

  • Verhaal
  • Humor
  • Onvergetelijke missies en shoot-outs
  • Immense wereld waar zoveel te doen is
  • Mooie graphics, je speelt echt in strak Full HD (ok ik geef toe af en toe wel kartelrandje)
  • Taalgebruik criminelen
  • Het oog voor detail van de makers
  • Meesterwerk

Minpunten

  • Trevor is iets te lomp, onmenselijk en te overtrokken
  • Waarom niet op één knop kunnen drukken om verder te gaan met missies?
  • Soms wel eens verveeld van hele lange stukken moeten rijden
  • Richtsysteem maakt de game best wel makkelijk soms
  • Lichte framerate drop als je door drukke stad scheurt
  • Hopelijk wordt de A.I. van de politie bij de volgende GTA verder verbeterd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4

+1
387134 17 september 2013

Grand Theft Auto V, PlayStation 3

Zelfs zonder next-gen console is dit een game die voor de komende 5 jaar de lat heeft gelegd voor alle andere games.

Pluspunten

  • Heists
  • Switchen tussen de 3 protagonisten
  • Speelwereld
  • Voice acting
  • Typische Rockstar humor

Minpunten

  • Zo nu en dan 'poppende' textures

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 5

0
J3S5Efun 4 april 2018 Product gekocht

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Zeer leuk spel met uitgebreide inhoud

Pluspunten

  • zo veel meer mogelijkheden dan GTA IV
  • goede graphics
  • zeer vermakelijk

Minpunten

  • veel hackers
  • geen singleplayer dlc
  • rockstar games service

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4

0
JortJwz 21 oktober 2015

Grand Theft Auto V, Xbox 360

een geweldig spel

Pluspunten

  • grafics
  • gameplay
  • trevor

Minpunten

  • geen gangfights op de 360
  • geen lowriders op 360

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 3

0
semvheuvelen 25 mei 2015 Product gekocht

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

GTA kennen we al heel lang en eigenlijk de game zelf is prima niks over te klagen behalve dat de storyline geen drol aan is. Maar GTA online is erg veel over te klagen en verpest. Prijzen zijn achterlijk net als de sharkcards het is gewoon echt niet leuk.

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Vol features
  • Op pc draait de game easy
  • Leuk om te modden in singleplayer
  • Online Heel uitgebreid zeker nu met heists

Minpunten

  • snapmatic functie is traag en upload niet meer automatisch naar rockstar social club
  • Nog steeds geen map expansion LS Word super saai
  • Gta online duurt heel lang met laden
  • GTA online Word uitgemolken met saaie updates
  • Verhaal Lijn is een beetje voorspelbaar Ik vond gta iv betere verhaal hebben
  • GTA online: Geld verdienen is haast onmogelijk
  • GTA online: Debiele prijzen voor sharkcards, voertuigen en andere stuff in online
  • GTA online: auto's enzovoort Veels te duur voor de beginners

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 5
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 3

0
separhim 6 mei 2015

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Ik ga deze review schrijven over GTA: online. Ik zal niet ingaan op de SP-mode want daar is al genoeg bekend over. Ik wil heel graag GTA online leuk vinden maar op het moment gaat het niet door de instabiliteit van de servers en de lege lobbies.

Pluspunten

  • Veel diversiteit
  • Rating-systeem van jobs door speler
  • Mooie graphics

Minpunten

  • Stabiliteit van de servers
  • Het huidige systeem voor lobbies.
  • Lange laadtijden
  • Je kan eigenlijk alleen jobs doen met je vrienden
  • Heist werken niet

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 1
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4

0
MatsComp 27 december 2013

Grand Theft Auto V, PlayStation 3

Pluspunten

  • Grote speelwereld
  • Customisen is weer terug
  • 3 Personages
  • Driving physics verbeterd

Minpunten

  • Soms langzaam

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4

Sn34kersNewbie 16 juli 2018 Product gekocht

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Super fun game until you get banned for nothing. !!!Do not buy this game, you will be banned from nowhere.!!! I CANT EVEN MAKE FRIENDS IN THIS GAME WTF

Pluspunten

  • Fun...

Minpunten

  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason
  • Getting banned for no reason

Eindoordeel

Score: 1
Repsay 6 juli 2018 Product gekocht

Grand Theft Auto V (FR versie), PC (Windows)

Geweldige game! Je kunt echt doen wat jij wilt, je hebt een wereld en ga je gang maar.

Pluspunten

  • Nog steeds leuk!
  • Je bent vrij.
  • Op PC heb je mods. (Offline is legaal online NIET!)

Minpunten

  • Het is 18 + mensen van 12 spelen het.
  • Als je gebanned wordt in online is er niks aan te doen.
  • Af en toe daling in de framerate.

Eindoordeel

Score: 4
Septimamus 2 januari 2018 Product gekocht

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

Heerlijk klassiek GTA spel wat wel onderdoet aan de PC versie.

Pluspunten

  • Grafisch goed
  • Veel te doen
  • Klassiek GTA in los santos

Minpunten

  • Niet altijd even stabiel
  • FPS drops in drukke delen
  • Vergeleken met PC versie grafisch een stuk minder
  • ai soms slecht

Eindoordeel

Score: 4
xJuliette 5 september 2017 Product gekocht

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

Rockstar Games neemt zijn tijd en zorgt na jaren voor een fantastisch spel.

Pluspunten

  • Prachtige graphics, vooral op de PS4/Xbone/PC
  • Leuke soundtrack, zoals altijd
  • Gameplay werkt goed, waardoor combat en autorijden leuk is
  • Gigantische en gedetailleerde wereld
  • Leuke en diverse (side) missions
  • Leuke characters
  • Humor zoals we die gewend zijn van GTA
  • Leuke extra's, zoals de smartphone functie (met werkende camera) en de optie om je hond te kunnen trainen

Minpunten

  • GTA Online werkt niet altijd goed en er zijn veel irritante mensen online te vinden
  • De andere online functies (zoals het uploaden van foto's die je in het spel maakt) werken ook niet altijd goed

Eindoordeel

Score: 5
shadow4thedark 18 juni 2017 Product gekocht

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Geen mods meer

Pluspunten

  • SP

Minpunten

  • Veeel kleuters op MP
  • Alleen leuk met mods

Eindoordeel

Score: 1
Dutchredgaming 16 juni 2017 Product gekocht

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Take 2 verbied mods. Rockstar en take 2 zijn alleen honherig voor micro transacties in gta online

Pluspunten

  • Ok singleplayer

Minpunten

  • Geen modding
  • Geen modding
  • Rockstar en take 2 wilt alleen sharkcards verkopen. Anders online geen reet aan

Eindoordeel

Score: 1
TommoorsenNewbie 14 juni 2017 Product gekocht

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

Leuk spel, alleen als de missions klaar is is er buiten online niks meer super leuk, maar wel gaaf gemaakt! Rockstar heeft me tevreden gehouden

Pluspunten

  • Mooi beeld

Minpunten

  • Online servers soms

Eindoordeel

Score: 4
Snufje12345 9 maart 2017

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Goede game! En verveelt nooit.

Pluspunten

  • Goede storymode waar je flink lang zoet mee bent
  • Goede graphics
  • Veel mods
  • Online is heel leuk
  • Veel details en easter eegs
  • Heists

Minpunten

  • Online laden duurt lang
  • Veel hackers op online
  • Spel neemt flink veel opslag in

Eindoordeel

Score: 4
Mirr0r 16 januari 2017

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

GTA blijft toch altijd verassend goed! Online kun je je uren vermaken met goede support vanuit rockstar! singleplayer had een leuk verhaal maar kort.

Pluspunten

  • Support met updates om de zoveel tijd
  • leuk met vrienden

Minpunten

  • geen eigen heists mogelijk
  • online laden duurt lang

Eindoordeel

Score: 4
axensir 9 augustus 2016

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

goed spel, veel uren mee vermaakt, modders zijn wel een beetje iritant aan het worden in online, ook de laadtijden zijn enorm

Pluspunten

  • goede story
  • veel mogelijkheden in online en offline
  • veel online spelers
  • heists

Minpunten

  • laadtijd
  • modders
  • voertuigen zijn te duur

Eindoordeel

Score: 4
Tonny_G85 29 mei 2016

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Dit spel niet meer kopen ! Hackers en modders hebben de freemode overgenomen en Rockstar doet hier niks aan. Het enige wat ze doen is spelers die het spel normaal spelen bannen zonder dat je ook maar te horen krijgt waarom. Echt af te raden !

Pluspunten

  • Geen

Minpunten

  • Hackers
  • Modders
  • Cheaters

Eindoordeel

Score: 1
annedeg 7 april 2016

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

Leuke uitdagende game, Een grote verbetering op gta 5 op de playstation 3. Alleen jammer dat online geld kost bij de playstation 4

Pluspunten

  • Mooi spel
  • Niet te moeilijk
  • First person
  • Online

Minpunten

  • Heeft soms lag online door grote servers

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3
mathijsbaks2000 14 maart 2016

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

dit is een game die dus nooit verveeld. deze game is zo breed, en heeft zoveel dingen die je kunt doen. leuke game met een mooie story line. online is ook zeer leuk, beetje racen tegen elkaar, beetje in tanks rond rijden, kortom vermakend. ook zijn er mods vande partij!

Pluspunten

  • storyline.
  • mods
  • mooie details
  • veel updates. zorgt voor variatie
  • first person

Minpunten

  • 65gb kan een dag duren om te downloaden ( met 5 mb/s)
  • soms wat kleine driver porbleempjes.( amd, maar wordt wel snel een oplossing gevonden )

Eindoordeel

Score: 4
Bouwer21000 6 februari 2016

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Leuk spel en voor een aardige prijs. Grote en gedetailleerde wereld met veel opties.

Pluspunten

  • Grote speelwereld
  • Veel customisatieopties
  • Goede graphics

Minpunten

  • Vereist een goede videokaart

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4
M4UP1E 27 oktober 2015

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

Inhoudelijk echt een topspel zoals het een ware GTA betaamt. Ik speel hem met een MSI GTX970 4G en een intel i7 4790 processor. Tja, dat mag wat kosten, maar dan kun je hem ook op de allerhoogste kwaliteit spelen.

Pluspunten

  • Diversiteit in het spel, zowel met personages, landschappen en missies.
  • Heel veel actie, al vanaf het begin van de storyline (explosies, vuurgevechten). Was bij GTA lang niet altijd het geval.
  • Koop hem als CD en niet als download. Dan krijg je er nl. ook nog een landkaart bij =D.

Minpunten

  • De installatie duurde een eeuwigheid.
  • Voor hoge kwaliteit moet je zeker 350 euro neerleggen voor een videokaart, het liefst eentje met min. 4GB VRAM. Maar dat weet je natuurlijk van tevoren.

Eindoordeel

Score: 5
dilan 13 oktober 2015

Grand Theft Auto V (UK versie), PC (Windows)

De langverwachte opvolger van GTA IV is GTA V. Dit spel heeft al mijn verwachtingen overtroffen en is in één woord geweldig! Urenlange speelervaring in de Single Player en met vrienden een eindeloze reeks aan mogelijkheden in de Multi Player.

Pluspunten

  • Prachtige graphics
  • Goed geoptimaliseerd
  • Staat gerand voor urenlange speelervaring
  • Zowel single - als multi player

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
defcon84 25 september 2015

Grand Theft Auto V, PlayStation 4

Grand Theft Auto V is zoals we gewoon zijn van de GTA reeks een heerlijk spel. Op de PS4 ziet het er ook nog eens heel mooi uit!

Pluspunten

  • Freeroam
  • Wordt niet saai
  • Heists!

Minpunten

  • Start heel traag op

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 4 5

Heb jij ook een Grand Theft Auto V, PlayStation 3?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True