Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
48
Score: 4
60
Score: 3
19
Score: 2
3
Score: 1
2
Toon reviews van:
+1
Brutuss 4 maart 2016

WD Blue WD40EZRZ, 4TB

Deze Hardeschijf wordt gebruikt als Slave HD naast mijn SSD. De HD bied veel opslagruimte, is stil en presteerd snel voor een normale HD. HD Tune Benchmarks bijgesloten!

Pluspunten

  • Snel voor een HDD
  • Stil
  • Groot in opslag

Minpunten

  • Hoe groter de schijf hoe meer verlies in GB

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
Soulshaker 5 maart 2016

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Prima schijf voor het geld , transfersnelheden zijn dik in orde voor een 5400RPM schijf.

Pluspunten

  • Stil in gebruik
  • Redelijk snel voor een 5400RPM schijf
  • Prijs is dik in orde

Minpunten

  • Geen duidelijk communicatie door WD
  • Nergens na te gaan of deze de 8sec headparking firmware heeft van de WD greens

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
nexus6-007 31 december 2013

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Geen AAM (Automatic Acoustic Management )

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
Zeemijl 22 september 2011

WD Blue WD10EALX, 1TB

Pluspunten

  • Bijna net zo snel als de 'Black' serie.
  • Veel opslag voor weinig geld.

Minpunten

  • De eerste schijf was onbetrouwbaar. Ik kreeg een vervangende schijf die goed is.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Geluidsproductie Score: 3
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
SIII 5 november 2015

WD Blue WD60EZRZ, 6TB

WD heeft recent de 6TB versie gelanceerd van hun blue lijn. Deze is bedoeld voor dagelijks desktop gebruik en daarvoor gebruikt ik hem ook. Naast een Green (4TB), Black (3TB) heb ik nu ook een blue aangekocht (6TB). Snelheden zijn als volgt: BLUE>BLACK>GREEN wat verrassend is, zie benchmark foto's.

Pluspunten

  • Geluidsloos
  • Snelheid!
  • Doet wat hij moet doen

Minpunten

  • 5.45TB van 6TB Beschikbaar (normaal)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
DoggyDogger 4 juni 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zeer snelle schijf voor een aardige prijs, is zeer snel vergeleken met de andere types Red en Green. Voor de prijs is 160MB leessnelheid een prima deal!

Pluspunten

  • Zeer snelle leessnelheid
  • Prijs per GB zeer laag voor de prestatie

Minpunten

  • Kan warm worden in niet geventileerde behuizingen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

rowan8k 30 juni 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

geweldige snelheden voor die prijs men os start binnen 18 sec op

Pluspunten

  • snel
  • prijs

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
jonathan2000 18 september 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB (Product gekocht)

heb er 2 in raid 0, top ding!

Pluspunten

  • snel
  • gaat lang mee

Minpunten

  • lelijk

Eindoordeel

Score: 5
R.pirinu 8 augustus 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB (Product gekocht)

Prima hardeschijf voor mij is het genoeg opslag ruimte. Maar als je veel games speelt kan je beter een 2TB schijf kopen. het is niet de snelste harde schijf maar hij is ook niet langzaam. Ik raad dit product zeker aan al zou ik wel een kleine SSD erbij kopen.

Pluspunten

  • Redelijk snel
  • Best wel stil
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Maar 1TB

Eindoordeel

Score: 4
LittleFlame 31 juli 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB (Product gekocht)

Zoals je zou verwachten

Pluspunten

  • Nette prijs

Minpunten

  • Soms luid

Eindoordeel

Score: 5
Kiet Stiemer 14 juli 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB (Product gekocht)

Werkt na ongeveer een jaar nog steeds prima! Goede prijs, goede performance

Pluspunten

  • Goede opslag/prijs verhouding
  • Degelijk
  • Stil
  • Snel

Minpunten

  • Altijd jammer dat hdd's zo lelijk zijn

Eindoordeel

Score: 5
valentijnvw 15 juni 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB (Product gekocht)

Hartstikke goed ding, niet supersnel maar wel ideaal om grote bestanden op te zetten, aangezien de harde schijf 1000gb opslag heeft. Ik zou wel aanraden om je besturingssysteem op een ssd te zetten maar die zijn wel gelijk een stuk duurder, dus dit is een goede budget schijf.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Veel opslag
  • Prijs/kwaliteit
  • Goed voor grote bestanden

Minpunten

  • Niet supersnel

Eindoordeel

Score: 5
Sander470 22 mei 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Goede schijf.

Pluspunten

  • Best hoge opslag (1tb)
  • goedkoop

Minpunten

  • Boven 1TB is hij maar in 5400RPM ipv. 7200RPM

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
gamerboy 8 mei 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

een zeer betrouwbare hardeschijf. is lekker snel en is weinig meer over te vertellen. om een negatief punt te noemen. er zijn goedkopere HDD's te vinden maar wil ik daar wel bij noemen dat WD-blue schijven het vaak het langst vol houden.

Pluspunten

  • betrouwbaar
  • snel (voor een HDD)
  • stil
  • veel cache geheugen

Minpunten

  • zijn goedkopere HDD's te vinden

Eindoordeel

Score: 5
peddy69 13 april 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

I bought it as a main and only hdd for windows. However windows sometimes was loading so slow that i just bought an ssd instead. But overall its good for other data. For system hdd maybe red or black is better from wd.

Pluspunten

  • price
  • size

Minpunten

  • ridicioulusly slow compared to an ssd

Eindoordeel

Score: 4
Stubbs 4 april 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Deze harde schijf maakt meer herrie dan alle andere onderdelen in m'n pc. Je hoort de harde schijf ook laden wanneer je een programma opent... ik ben er niet al te blij mee.

Pluspunten

  • Snel, 7200rpm

Minpunten

  • Maakt veel lawaai

Eindoordeel

Score: 2
Randfiguur 5 maart 2017

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

Ik doe geen uitspraken over snelheid (niet gemeten) of levensduur (heb hem paar weken), maar geluid, temperatuur en prijs van deze 3TB-schijf zijn prima. Heel stil, zeker vergeleken met mijn Toshiba MD04ACA400 4TB. Temperatuur komt bij 20-21 kamertemperatuur niet boven de 31 graden.

Pluspunten

  • Prijs is oké, momenteel ca 100 euro voor de 3TB
  • Doet stil zijn werk in mijn stille Define R5 kast
  • Blijft lekker koel, ook zonder overdreven goede case-koeling

Minpunten

  • Kan er geen verzinnen

Eindoordeel

Score: 5
Chrome123 28 februari 2017

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

Standaard schijf van 3TB, snel genoeg voor wat ik het gebruik. 200MB/sec Reads, 150MB/sec writes

Pluspunten

  • Stil
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • 2.72TB

Eindoordeel

Score: 4
laurenst97 24 februari 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Tja het is een harde schijf, wat moet je erover zeggen. Nu 1,5 jaar in mijn pc en doet het nog steeds goed. Geen problemen mee gehad.

Pluspunten

  • Gaat lang mee
  • Snel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
AlfredSumo 2 februari 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Deze hdd heb ik ongeveer twee jaar geleden aangeschaft, redenen hier voor waren dat hij goedkoop is, 7200rpm, en genoeg opslag voor mij. Deze hdd doet gewoon wat hij moet doen, en zit bij mij al twee jaar probleemloos in mijn pc.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Fijn gevoel bij Western Digital
  • Goedkoop

Minpunten

  • Blijf een HDD

Eindoordeel

Score: 5
Allard Pruim 26 december 2016

WD Blue WD10EZRZ, 1TB

Sinds een aantal dagen heb ik deze HDD om mijn games te kunnen opslaan omdat mijn huidige schijf volliep. Maakt wel een enorm kabaal.

Pluspunten

  • Snel genoeg voor opslag
  • Zuinig

Minpunten

  • Maakt een enorm kabaal (piepend en suizend geluid)

Eindoordeel

Score: 2
Hor1zoN 8 december 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Deze HDD is lekker goedkoop en heeft een grote capaciteit. Helaas maakt de schijf (in mijn geval) veel geluid.

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Maakt veel lawaai

Eindoordeel

Score: 3
W1ck3D78 4 december 2016

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

De HD crashte na een paar weken in gebruik. Opgestuurd naar data recovery center en 600 EUR later mijn data terug gekregen.

Pluspunten

  • veel data

Minpunten

  • hoge uitval

Eindoordeel

Score: 1
vedercy 18 november 2016

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

goede hdd en snel, kwaliteit is uitstekend en de hdd bevat wel degelijk 2TB aangezien de desktop opslag uitdrukt in TiB en 2TB is 1.81TiB

Pluspunten

  • snel
  • goede kwaliteit
  • stil voor een hdd

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
Shmotten 10 oktober 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Werkt gewoon goed.

Pluspunten

  • Werkt goed
  • Redelijke prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 ... 6

Heb jij ook een WD Blue WD5000AAKX, 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*