Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
35
Score: 4
53
Score: 3
18
Score: 2
1
Score: 1
1
Toon reviews van:
+1
Brutuss 4 maart 2016

WD Blue WD40EZRZ, 4TB

Deze Hardeschijf wordt gebruikt als Slave HD naast mijn SSD. De HD bied veel opslagruimte, is stil en presteerd snel voor een normale HD. HD Tune Benchmarks bijgesloten!

Pluspunten

  • Snel voor een HDD
  • Stil
  • Groot in opslag

Minpunten

  • Hoe groter de schijf hoe meer verlies in GB

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
Soulshaker 5 maart 2016

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Prima schijf voor het geld , transfersnelheden zijn dik in orde voor een 5400RPM schijf.

Pluspunten

  • Stil in gebruik
  • Redelijk snel voor een 5400RPM schijf
  • Prijs is dik in orde

Minpunten

  • Geen duidelijk communicatie door WD
  • Nergens na te gaan of deze de 8sec headparking firmware heeft van de WD greens

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
nexus6-007 31 december 2013

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Geen AAM (Automatic Acoustic Management )

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
Zeemijl 22 september 2011

WD Blue WD10EALX, 1TB

Pluspunten

  • Bijna net zo snel als de 'Black' serie.
  • Veel opslag voor weinig geld.

Minpunten

  • De eerste schijf was onbetrouwbaar. Ik kreeg een vervangende schijf die goed is.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Geluidsproductie Score: 3
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
SIII 5 november 2015

WD Blue WD60EZRZ, 6TB

WD heeft recent de 6TB versie gelanceerd van hun blue lijn. Deze is bedoeld voor dagelijks desktop gebruik en daarvoor gebruikt ik hem ook. Naast een Green (4TB), Black (3TB) heb ik nu ook een blue aangekocht (6TB). Snelheden zijn als volgt: BLUE>BLACK>GREEN wat verrassend is, zie benchmark foto's.

Pluspunten

  • Geluidsloos
  • Snelheid!
  • Doet wat hij moet doen

Minpunten

  • 5.45TB van 6TB Beschikbaar (normaal)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
DoggyDogger 4 juni 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zeer snelle schijf voor een aardige prijs, is zeer snel vergeleken met de andere types Red en Green. Voor de prijs is 160MB leessnelheid een prima deal!

Pluspunten

  • Zeer snelle leessnelheid
  • Prijs per GB zeer laag voor de prestatie

Minpunten

  • Kan warm worden in niet geventileerde behuizingen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

essentials9002 5 juni 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Goede harde schijf. Ik heb deze harde schijf ongeveer een half jaar. Het is een vrij snelle harde schijf en hij is niet duur.

Pluspunten

  • Genoeg opslag
  • Vrij snel
  • Goedkoop
  • Robuust

Minpunten

  • SSD is sneller

Eindoordeel

Score: 4
MisterJD 23 juni 2016

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Doet gewoon waar die voor gemaakt is.

Pluspunten

  • Doet gewoon waar die voor gemaakt is
  • Prijs is prima
  • Hij is stil

Minpunten

  • Wordt kaal geleverd.

Eindoordeel

Score: 4
tijnwijnants 17 juni 2016

WD Blue WD10EZRZ, 1TB

Een goede hard-disc voor normaal dagelijks gebruik Ik heb hem nu al 2 jaar, nooit problemen mee gehad

Pluspunten

  • Snell genoeg voor normale gebruiker
  • stil
  • Goedkoop voor 1tb

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
ParaVince 10 juni 2016

WD Blue WD40EZRZ, 4TB

Langzaam, maar man wat een opslagcapaciteit! helaas wel het ouderwetse getik van de leeskop die heen en weer schiet. Ben ik niet gewend van mijn andere schijven, dus even wennen.

Pluspunten

  • opslagcapaciteit
  • stil in idle
  • zo veel ruimte voor activiteiten!

Minpunten

  • langzaam
  • zeer luide leeskop (zie toelichting)

Eindoordeel

Score: 4
Redborough 26 mei 2016

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

2x gekocht aanbieding bij Coolblue. werken naar behoren in een oudere Readynas (waar ze niet voor aanbevolen zijn, maar wtf). de BLUE is de nieuwe GREEN. duurzaamheid nog niet bekend, dagelijks ca.6 uur gebruik. ze zijn merkbaar niet zeer snel bij bestandsoverdracht, maar is in deze situatie geen probleem

Pluspunten

  • Mooie stevige kast vgl met bv Seagate
  • Stil, alleen soms wat "geritsel"
  • Zeer laag energieverbruik

Minpunten

  • niet zeer snel

Eindoordeel

Score: 4
Turismo 16 mei 2016

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Gerebrande green naar blue. Games die veel data lezen zoals Crysis of League of Legends freezed het beeld 1/2s om de zoveel minuten. liever niet gekocht als ik van te voren wist dat WD hun series had gerebrand. http://techreport.com/news/29251/western-digital-paints-its-green-hard-drives-blue-in-rebranding

Pluspunten

  • Prima voor data opslag
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Langzame IO rates
  • Niet geschikt voor games
  • Rebranded green

Eindoordeel

Score: 3
Miyazono 28 maart 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Veel opslag voor een lage prijs, toch wel wat sneller dan mijn laptop's HDD. Maakt af en toe toch wel een beetje geluid maar dat is geen probleem.

Pluspunten

  • Veel opslag
  • Prijs

Minpunten

  • Geluid

Eindoordeel

Score: 4
sapphire 15 maart 2016

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

What's to say, hij doet wat een HDD hoort te doen. Dingen opslaan, werkt (helaas) op 5400RPM omdat dit een samenvoeging van de oorspronkelijke Blue en Green-lijn is. Stil en vrij koel. Nette doorvoer qua MB's en gemiddelde acces time.

Pluspunten

  • No-nonsense
  • Stil
  • Koel

Minpunten

  • Helaas geen 7200RPM zoals de oorspronkelijke Blue lijn

Eindoordeel

Score: 4
coen800 3 maart 2016

WD Blue WD5000AAKX, 500GB

Prima HDD voor prijs

Pluspunten

  • Stil

Minpunten

  • best groot

Eindoordeel

Score: 4
bart hofmanNewbie 27 februari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Dit product is zeker het geld waard maar 1 heel groot min punt is dat hij verschrikkelijk veel geluid maakt.

Pluspunten

  • hij is snel genoeg
  • makkelijk te monteren

Minpunten

  • hij maakt verschrikkelijk veel geluid

Eindoordeel

Score: 3
MITH_Newbie 25 februari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

S' middags besteld (azerty), volgende middag 12:00 in huis. netjes verpakt, alleen zonder sata kabel (stond vermeld). wel raar, want als je een nieuwe telefoon koopt krijg je er ook een oplader bij. de hdd werkt prima..

Pluspunten

  • snelheid
  • prijs
  • betrouwbaarheid

Minpunten

  • 932gb beschikbaar, maar dat is altijd wel zo

Eindoordeel

Score: 4
Bitterbal_ 23 februari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Prima HDD voor een lage prijs.

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 22 februari 2016

WD Blue WD10EALX, 1TB

Ik heb deze schijf een tijd gebruikt voor mijn backups. Hij zat in een machine die af en toe aan ging. Daarvoor is hij een tijdje gebruikt in een htpc als mediadisk. Hij haalde zo'n 125MB/s lezen en schrijven en deed dat redelijk koel. +/- 39 graden onder load.

Pluspunten

  • Betrouwbaar
  • Aardige performance

Minpunten

  • Niet heel stil

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 3
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 3
AntonvD 14 februari 2016

WD Blue WD10EZRZ, 1TB

Zocht een harde schijf, kwam op deze Western Digital Caviar Blue harde schijf uit. Zag er mooi uit en bevatte alles wat ik wilde. Leuk prijsje, heb dus toch voor deze harde schijf gekozen.

Pluspunten

  • 7200 RPM, sneller dan mijn laptop HDD
  • 1TB is genoeg opslag
  • Redelijke prijs

Minpunten

  • Evt. onbetrouwbaar (?)

Eindoordeel

Score: 4
David_Mulder033 11 februari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Prima harde schijf, ik wil er zelf wel een ssd bij kopen, omdat hij niet snel genoeg is om je besturingssysteem soepel te laten lopen. Verder wel prima om games/foto's/video's op te plaatsen. Western Digital is erg betrouwbaar en op de meeste websites 2 of 3 jaar garantie.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Snelheid

Eindoordeel

Score: 4
JTT 23 januari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Gewoon weer een no-nonsense HDD van WD, kwaliteit goed zoals altijd en een prima prijs.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit zoals we gewend zijn van WD
  • zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Snel zat als extra HDD naast een SSD

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Ebbez 17 januari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Dit is een goede HDD voor de meeste pc bouwers. Ik kies bijna altijd deze harde schrijf voor mijn PC builds. Je hoort de harde schrijf wel als je bijvoorbeeld de PC opstart, maar daar heb ik zelf niet zo heel veel problemen mee.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Geluidsproductie
  • Wordt warm

Eindoordeel

Score: 5
Ibrahim_LoL98 7 januari 2016

WD Blue WD3200AAKX, 320GB

Een leuke Interne HDD voor iemand die nog op zoek is voor wat extra opslag.

Pluspunten

  • stil
  • goede prestaties voor gemiddeld verbruik

Minpunten

  • Niet gevonden

Eindoordeel

Score: 4
mkuiper007 3 januari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zeer degelijke hardschijf van western digital, het merk heeft me nog nooit teleur gesteld en hopelijk met deze aankoop ook niet. Zoals altijd erg goede prestaties.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • prijs
  • clone software

Minpunten

  • Geen sata kabel

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 4 5

Heb jij ook een WD Blue WD5000AAKX, 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iOS 10 Microsoft Xbox One S FIFA 17 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True