Gemiddelde gebruikersscore
Introductie Mijn externe harddisk begon wat vol te raken, waardoor het tijd werd voor een nieuwe. Fabrikanten zijn enorm bezig met het hypen van USB 3.0, en eigenlijk is dat wel terecht. USB 2.0 begint traag te worden met de huidige hoeveelheden data. "Even" 200 GB data kopieren met USB 2.0 kost uren, en met USB 3.0 zou het een kwestie van minuten zijn. Mijn pc die inmiddels alweer een 4 jaar oud moederbord bevat, had dus een USB 3.0 controller nodig. De MSI Star-USB3.0 was de goedkoopste en makkelijkst verkrijgbare controller die ik zo gauw kon vinden. Uitpakken Alle afbeeldingen zijn aanklikbaar! De Star-USB3.0 zit verpakt in een...
Het kaartje is eenvoudig in de desktop te plaatsen als deze een pci-e 1x slot heeft, dat is zo'n klein slotje dat vaak vlak naast je grote pci-e slot voor je videokaart zit. Sommige moderne budget moederborden hebben dit slotje niet, hier liep ik tegen aan toen ik dit uitbreidingskaartje ook in een Acer pc wilde zetten.
De installatie gaat onder xp en windows 7, beide 32 bit, iets minder eenvoudig omdat het geen plug en play is. Je moet de driver installeren. Als je deze van de cdrom installeert, wat nog even zoeken is, heb je een oude driver die op XP nog redelijk werkt maar op Windows 7 echt veel problemen geeft zoals een onstabiel videobeeld en het niet goed werken van de op het kaartje aangesloten apparaten. Op de website van MSI kun...
Navraag bij een fabrikant van USB 3.0 adapter (kaarten) heeft het volgende opgeleverd:
PCI express 1 (1x) heeft een maximum snelheid van 250 MB/seconde.
PCI express 2 (1x) heeft een maximum snelheid van 500 MB/seconde.
USB 3.0 kan 5 Gbps = 625 of 640 MB/seconde aan (afhankelijk of je voor Giga 1000 of 1024 neemt).
Conclusie: een kaart met een PCI express 1 (1x) aansluiting zal nog niet de helft van de maximale snelheid van USB 3.0 behalen.
(Voor Windows XP gebruikers: Hou er ook rekening mee dat Windows XP zelf geen USB 3.0 ondersteunt. De drivers die bij de kaart geleverd worden, zouden hier dus voor moeten zorgen.)