Gemiddelde gebruikersscore
Gekocht in 2015 bij Azerty.
Heeft altijd mijn modem, router, 2x NAS en later mijn ubiquiti spullen van "schone" stroom voorzien en vaak van noodstroom tot 22 minuten lang toen ik nog in Nijmegen Oost woonde.
Tot vorige week toen ineens zowel accu als UPS zelf kapot bleken.
werkte perfect bij mij totdat hij stuk ging maar...
Het verbaasde mij eigenlijk dat er nog geen review voor deze UPS was.
Mijn reviews zijn meestal niet zo uitgebreid maar ik zal mijn best doen om wat informatie te geven voor mensen die op zoek zijn naar een UPS. Zie het ook niet als een echte review maar meer als een gebruikerservaring daar ik niet alle opties gebruik.
Wat is een UPS?
De meeste tweakers zullen waarschijnlijk wel weten wat een UPS is, maar als je het niet weet:
Een UPS is een Uninterruptible power supply ofwel een noodstroom voorziening.
Stel je voor dat je pc of server of nas aanstaat en de stroom valt uit dan verlies je misschien wel belangrijke data of erger, misschien word je bestandssysteem corrupt met alle gevolgen van dien.
Een UPS kan hier uitkomst...
Stekkerdoos met backup batterij, jammer van de korte levensduur.
Al vrij oud model, maar wordt nog steeds verkocht daarom deze review. Waarschuwing: zodra de accu stopt met werken weigert het hele apparaat nog aan te gaan en valt dus alle stroom weg! Daarmee van een mooi apparaat tot weggooiniveau afgezakt en wat mij betreft ook een enorme afrader!
Goede huis, tuin en keuken oplossing om continuiteit te waarborgen van je computer apparatuur en te beschermen tegen blikseminslag e.d.
Prima product voor de prijs. Gebruikt in combinatie met apcupsd op Linux om de machine waarvoor deze UPS gebruikt wordt op tijd af te sluiten.
Prima product voor het geld wat ervoor gevraagd wordt. Ook vind ik het zelf handig dat er 4 aansluitingen alleen overspanningsbeveiliging hebben en 4 ook nog door de batterij ondersteund worden.