Gemiddelde gebruikersscore
Na het openen van de doos komt de kast er in 1 geheel uit. Alle benodigdheden zitten in de kast, vastgeplakt met wat tape. Waarschijnlijk om de doos zo klein mogelijk te houden.
Erg beknopte maar duidelijke (de)montage handleiding.
De kast uit elkaar schoeven is erg simpel, 4 schoefjes aan de achterkant los halen en je schuift hem zo uit elkaar. Daarna 4 schoefjes los draaien om de voeding te verwijderen en men kan beginnen met het monteren van het moederbord en dergelijke.
Als eerste heb ik de forntplate losgemaakt om de optische drive en de harde schijf voor het OS te plaatsen. Dit is een eitje en spreekt dan ook voor zich. Moest alleen wel even kijken welke gaatjes ik moest gebruiken om de lade van de optisch drive perfect gelijk met...
Ik kocht deze kast met het oog op het maken van een klein systeem voor mijn schoonmoeder. Ik gebruik vaak zelf Emko kastjes maar deze zijn niet bijzonder fraai en er moet een low-profile CD-drive in. Dus iets anders gezocht wat op esthetisch gebied beter uit de verf komt. Dat werd dus deze Thermaltake. Sapphire heeft ook net een leuk AM3 board gemaakt met een AMD785G. Voeg een Athlon X2, 2Gb geheugen een DVD-Drive en een oude HD toe en je hebt een erg leuk systeempje. Het in elkaar zetten bleek een uitdaging: ik had de layout van de kast niet bekeken van tevoren dus had niet gezien dat de CPU-fan...
Ik heb deze kast nu 2 jaar. De Thermaltake behuizing gebruik ik voor een simpele homeserver. De kast / voeding is geruisloos en ideaal voor een goedkope homeserver.
- Voeding 220Watt is ruim voldoende voor een Atom cpu + 2 harddisken.
- FAN Voeding is na 2 jaar draaien nog steeds geruisloos!
- Kwalitijd van de kast is prima, netjes afgewerkt, USB en audio aansluitingen aan de voorkant (achter een afdek klemje)
- De kast heeft een sobere uitstraling, wat voor een homeserver prima is.
- Ruimte voor 2 harddisk's, eventueel kun je de DVD ruimte gebruiken voor een 3de harddisk!~
Ik ben er na 2 jaar nog steeds heel content over. Een aanrader voor iedereen die voor weinig geld een prima kastje wilt hebben.