Gemiddelde gebruikersscore
In de laatste paar weken heb ik 2 keer geheugenkaarten besteld van Sandisk met een tussentijd van ongeveer een week. Het gaat hierbij om 3 x 16 GB Ultra Class 4 en daarna heb ik nog een bestelling gedaan van 4 x 16 GB Ultra Class 4. Wat mij opviel is dat er verschillende etiketten op zaten, namelijk de eerste bestelling had zwarte etiketten met rode letters (linker kaart op de foto) en de laatste versie had zwarte etiketten met rode letters maar met een grijs balkje waar tekst op geschreven kan worden. Deze versie is de nieuwe versie van Sandisk, het zijn ook de nieuwe etiketten volgens de winkel. (Op de foto is dit de rechter geheugenkaart) Toen ik de kaarten testte in mijn Nikon D90 viel mij op dat de laatste versie een stuk langer om 10...
Prima SD(HC) kaartje, prijs kwaliteit verhouding kon ik niet beter vinden. De kwalificatie 'Class 10' klopt net aan.
Dit zijn de benchmark resultaten van XBench (getest op een Macbook8,1):
Uncached Write 0.11 0.01 MB/sec
Uncached Write 1.82 0.58 MB/sec
Uncached Read 487.64 3.46 MB/sec
Uncached Read 111.74 20.73 MB/sec
Naar aanleiding van het lezen van de andere reviews heb ik besloten een korte review te schrijven omdat ik las dat de HDtune benchmarks ontbraken. Deze zal ik toevoegen.
Voor mijn full HD camcorder had ik minimaal class 6 kaartjes nodig, omdat ik een twee slots camera heb, heb ik gelijk twee kaartjes gekocht. Omdat de prijs tussen class 6 en 10 niet veel was, een paar euro, heb ik gelijk class 10 kaartjes gekocht, van Transcend.
Ik heb deze kaartjes gekocht omdat ik betrouwbaar, snel en veel geheugen wilde voor mijn videocamera. Ik heb vorig jaar al mijn foto's verloren tijdens mijn vakantie door slechte kaartjes. Na de vakantie gelijk goede transcend kaartjes gehaald en de volgende vakantie geen last meer gehad. Ik wilde het risico niet...
Inleiding
Daar het SD kaartje (Sandisk Ultra II - 2GB) dat ik ontvangen heb bij de aankoop van mijn camera Canon EOS 1000D nogal een kleine opslagruimte had, werd het tijd om iets met een grotere opslagruimte te kopen.
Zo heb ik bij Informatique.nl dit kaartje gekocht, de prijs/kwaliteit leek me toen het meest interessant. Om de verpakking te openen stond ik al klaar met een schaar. In het verleden heb ik vaak lange tijd kunnen prutsen om zoiets open te maken maar dit was absoluut niet nodig bij deze verpakking.
Eens geopend staat er de uitleg om je registeren op de website van Transcend, zo krijg je een levenslange garantie op dit artikel.
Een uitgebreide review te schrijven over een SD kaart lijkt me nogal...
Werd soms niet herkend door Windows en mijn camera, maar na de kaart opnieuw in de lezer te steken was dit probleem verholpen.
Kaartje aangeschaft bij aanschaf spiegelreflexcamera. Ik heb de camera soms op burst staan en dan schrijft dit kaartje de bestanden prima weg. Voor mijn (niet professionele) gebruik dus prima geschikt!
Binnen een half jaar stuk na gebruik in een Raspberry pi. Gaf problemen met het lezen/schrijven. Werd alleen gebruikt voor de /boot partitie van Raspbian dus heeft ook niet extreem veel read/writes voor zijn kiezen gekregen. Verder een prima kaartje, wellicht had ik net een slechte.