Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Trokken
12 oktober 2011

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

Jemig Xbox LIVE werkt niet Zo begon alles een maand geleden. Xbox LIVE werkte niet en dat was zo 3 weken lang terwijl ik wel mooi €60 per jaar voor een abbo betaal. Omdat ik geen vertrouwen meer heb in de xbox 360 heb ik maar een game PC aangeschaft. Nadat ik in wat benchmarks had gekeken wist ik dat ik of een HD5770 of een GTX460 wilde kopen, ik zocht uiteindelijk naar een sille kaart en kwam zo bij de HD5770 Vapor-X uit, de MSI GTX460 Hawk was ook goed geweest maar die was toch iets te duur. Vooral omdat ik wil gaan upgraden naar een DirectX 12 kaart, als die er zijn natuurlijk en daarom heeft het geen zin om te investeren in een dure videokaart. Ik game op een resolutie van 1920x1080 dus 1GB vram is genoeg. Een HD6950 was...

Pluspunten

• Koud
  • Goede prestaties
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • ... Maar met MSI Afterburner kan je prima overclocken
  • ... En vanaf CCC 11.5 is ATi Overdrive ook goed

Minpunten

• De koeler bedekt niet de hele kaart
  • De prestaties worden "gemuilkorfd" door de 128 bit Bus Width
  • ATi Overdrive faalt...

boelensman1
21 mei 2010

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

Introductie: Ik heb deze kaart gekocht als vervanging voor mijn (bij mijn pc meegeleverde) Geforce GT 120. Dit is de eerste videokaart die ik zelf gekocht en gemonteerd heb. Dit is tevens mijn eerste review. Hieronder een plaatje waarin beide videokaarten staan: Ik heb gekozen voor de Vapor-x editie omdat deze beter zou koelen, met minder geluid. Verder waren verschillende reviews op internet erg positief. Ik heb de Overclockers edition gekregen, ik weet niet of er ook nog een andere versie is. Algemene indruk en Accessoires Mijn algemene indruk van deze kaart is zeer goed. Hij werd goed geleverd, in een verpakking met schuimrubber en een bubbeltjesplastic hoesje om de videokaart.

Pluspunten

• Prestaties
  • Koeling
  • Prijs

Minpunten

• Kan niks bedenken.

maik-r
25 november 2010

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

Hallo Mede-tweakers, ik heb deze Videokaart nu al bijna een jaar lang. Heb deze kaart toen der tijd gekocht ter vervaning van mijn trouwe X1300 Pro Silent Toen ik hem binnen kreeg dacht ik wel wat een heerlijke grote koeler en lekker dik ingepakt. Uitpakken / installeren Alles wat je nodig hebt zit er bij (denk hierbij aan prik, crossfire). Het installeren gaat net zoals elke gewone videokaart gewoon in prikken en gas met die zooi. Hij is ook niet te groot voor een midi tower. Gebruik Hij is ook snel genoeg om de games van tegenwoordig op high te draaien. Had hem direct getest in combinatie met Dirt 2 op mijn full HD tv 37" en draait het perfect zonder enige lag. En nu nog met Call of Duty Black ops draait alles nog High.

Pluspunten

• Snel
  • Goedkoop
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

• De fan begint vanaf 70% een nogal storend geluid te maken

vvermeer
9 september 2010
Anoniem: 366596
31 juli 2010

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

opzich lijkt me een goede videokaart om te gamen. zelfs mijn mattie die is icter zij dat het een goeie videokaart was. ik heb ook de overclock edtion ontvangen geen flauw idee hoe ik dat moet doen. is aanrader als je niet te dure videokaart wilt kopen en goed wil gamen. verder let op met overclocken zit er niet aan als je niet weet wat het is. ik heb via 4launch besteld levertijd was zeer goed. ik kon het zelfs tracken ze hebben extra goed verpakt dikke pluim voor 4launch.

Pluspunten

• ik kan tenminste recente games draaien daar ben ik wel blij om. ik had hem alleen gekocht games zoals gta aan te kunnen

Minpunten

• geen commetaar :P hij zit erin

kevinwalter
13 juli 2010

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

Snelle videokaart is dit.
Toen ik hem kocht kreeg ik ook de OC edition. Maar het rare is ik kan helemaal niet hoog overclocken. Ik kan geen voltage veranderen etc. Hoewel er toch zeker weten een L6788A chip inzit die dit regelt.
Verder geeft de fan geen hard geluid en blijft de videokaart ongeveer 40 graden met gta iv soms 65.
Ik heb mijn videokaart overgeclockt tot 980/1300 dit blijft stabiel met afterburner.
Ik heb hiervoor wel de regel: EnableUnofficialOverclock = 1 moeten doen.

Pluspunten

• Goed overclockbaar met de ati software.
  • Goed overclockbaar met de AfterBurner software.
  • Geen problemen gehad.

Minpunten

• Voltage kan niet aangepast worden (hoewel ik toch echt een OC Edition heb)
  • Display poort (wie gebruikt di? maar er lekker een hdmi van)

Anoniem: 317392
31 januari 2010

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

Toen ik eindelijk overstapte van mijn HD4650 merkte ik direct dat ik alles op max graphics kan draaien.
Persoonlijk vind ik het daarom ook onzinnig om een betere kaart te kopen.
Helaas kan ik geen mening geven over de overklokbaarheid aangezien mijn moederbord overklokken weigert te ondersteunen.
Voor de rest ben ik van mening dat hij zeer stil en energiezuinig is. Zelfs als ik fans op hun maximum vermogen draaien zijn ze niet heel hard. Verder ben ik zeer tevreden over de prestaties.

Pluspunten

• Stil, energiezuinig, goede prestaties, niet vreselijk duur.

Anoniem: 939609
30 juli 2017 Product gekocht

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

De HD5770 is de ideale midrange betaalbare videokaart. Heb er veel plezier aan gehad. Uitstekende prestaties tegen lage kosten en op een stil en compact platform.

Pluspunten

• Betaalbaar
  • Koeling beter dan gemiddeld
  • Compact
  • Hoge prijs prestatie ratio
  • OC mogelijkheden

Minpunten

• Kan niet alles aan (niet high-end)

Boersma

27 januari 2010

MelodyDeluxe
8 januari 2010

Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE

Heb jij ook een Sapphire Vapor-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE?