Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Gamebuster
1 juni 2010

Woord vooraf
In deze review omschrijf ik mijn persoonlijke ervaringen met het betreffende modempje in verhaal-vorm. Ik ben verder zeker geen expert in netwerken en jouw ervaringen zouden dus kunnen afwijken.
Inleiding
Na een verhuizing moest het thuisnetwerk gereorganiseerd worden. Omdat er nu computers op zolder en op de 1e verdieping stonden werd besloten het wireless netwerk te verplaatsen naar de 1e verdieping, welke via ethernet aangesloten is op een ADSL modem in bridge-mode op de begane grond.
We hebben hiervoor een flinke nieuwe linksys router met wireless-N mogelijkheden gekocht om aan te sluiten op het simpele goedkope sitecom DC-227 modempje. Er is gekozen voor dit goedkoop model omdat deze "alleen maar internet...

Pluspunten

• Redelijk klein
  • Betrouwbaar, voor zover ik heb kunnen testen

Minpunten

• Slechte invloed op snelheid internet verbinding.
  • Ingebouwde router, ondanks verkocht als "Modem".
  • Poorten forwarden was me niet gelukt
  • Instellen als bridge was me niet gelukt

2 van 5 sterren (Slecht)
slaay
9 juni 2009

Sitecom DC-227

Dit modem was het goedkoopste bij Paradigit. Aangezien ik een modem van Online gekregen heb waar je het ip niet van kunt wijzigen en zo geen VPN van het werk kan gebruiken op zoek naar een goedkoop modem.
Zodoende kwam ik bij dit Sitecom modem uit.
Het modem aangesloten, ingelogd via de browser en Nederland gekozen uit het lijstje van landen.
Helaas stond er Online.nl niet bij, maar het was vroeger Wanadoo Family dus die provider gekozen.
Het modem wordt daarna opnieuw opgestart, al lijkt het alsof hij 2 maal opnieuw opstart te zien aan de netwerkverbinding die 2 maal wegvalt en weer terugkomt.
Uit ervaringen met andere modems, duurt het ongeveer 1 minuut voordat je internet verbinding hebt, maar helaas blijkt dit bij dit modem...

Pluspunten

• De wizard stelt makkelijk het modem in voor je provider.
  • Daarnaast zijn de opties goed te vinden.

Minpunten

• Het verbinding maken duurt ongeveer 10 minuten.
  • De maximale snelheid van het modem zit rond de 750 kilobyte/seconde met soms maar een uitschieter naar 1 megabyte/seconde.

2 van 5 sterren (Slecht)
ruud76
20 april 2009

Sitecom DC-227

Ik zocht een ADSL2+ modem, en dit is eigenlijk de enige die op het moment goed leverbaar is. Een modem (technisch een bridge) blijft van het IP netwerkverkeer af, en zet in feite enkel het ADSL signaal op de PSTN telefoonlijn om naar LAN. Vervolgens kun je dan je bestaande (wireless) router aansluiten voor zaken als firewalling, NAT en portforwarding.
Het apparaat ondersteunt alle op dit moment gangbare ADSL/ADSL2/ADSL2+ standaarden (tot 24 Mbps downstream en 1.5 Mbps upstream). Bij het aansluiten probeert de modem zichzelf te configureren. Bij mij was sprake van plug-and-play en werkte het modem zonder dat ik iets hoefde te configureren, maar mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan kan configuratie eenvoudig via een web-based...

Pluspunten

• Simpel apparaatje dat doet wat het moet doen. Indien je het product binnen 3 weken na aanschaf registreert, geeft Sitecom 10 jaar garantie.

Minpunten

• Het uitschakelen van de routerfunctionaliteit is niet beschreven in de manual en wijst zich zeker niet vanzelf.

TheFug2
22 juni 2009

Sitecom DC-227

Ik had eerst de DC-223, maar deze DC-227 geeft mij nu een betere ADSL verbinding met Telfort, ook dankzij de instrukties van een reviewer hier, die mij de ontbrekende info, voor het goed werken, nu kompleet heeft gemaakt,
Het is best wel lastig, om nog een losse modem te vinden, wat ideaal is, als je bv. ook VoIP goed wil laten werken.
Toen ik eenmaal de "modem only" had ingeschakeld, en DHCP uit had, had ik behalve internet, nu ook het SIP/VoIP goed werkend, Bedankt, mede reviewer !
Snelheid van m'n ADSL is tov van de DC-223, ook veel beter !
Ik vind de DC-227 een aanrader voor iedereen, die zorgeloos, zonder Route of NAT problemen wil zijn..
De DC-227 wordt volgens mij alleen iets warmer dan de DC-223, maar dit scheeld maar weinig.
De...

Pluspunten

• modem only

Minpunten

• Wordt iets warmer dan ouder model.
  • Heeft geen bevestigings gaten/punten.

Heb jij ook een Sitecom DC-227?