![]() |
Review - Nikon D90 brengt dslr in beweging Op 27 augustus 2008 introduceerde Nikon de D90, een dslr voor de gevorderde amateur. De grootste verrassing was de mogelijkheid om video op te nemen, en Tweakers.net bekeek of dat genoeg is om de D80 te doen vergeten. |
![]() |
De Nikon D7000 heeft een groot deel van de features van de D300s-dslr, maar heeft het formaat van een D90. Op sommige punten overstijgt de D7000 zelfs Nikons semi-professionele toestellen. |
![]() |
Hands-on - Nikon D5000: een eerste impressie Nikon heeft met de D5000 een nieuw instapmodel uitgebracht. De dslr is flink vernieuwd ten opzichte van de D60 en biedt onder meer een draaibaar lcd en video-opnames. Tweakers.net zette de eerste indrukken op een rijtje. |
![]() |
Review - Jaaroverzicht: fullframe-camera's winnen terrein In 2008 kreeg de Eos 5D van Canon eindelijk concurrentie van Nikon en Sony in het segment van de 'betaalbare' fullframe-dslr. Ook komen de intrede van video op dslr's en de invasie van budget-dslr's aan bod. |
![]() |
Achtergrond - 2009: Fotografie In 2009 zagen we veel interessante ontwikkelingen op fotografiegebied. Niet alleen op de scheidingslijn tussen dslr's en compactcamera ontstond veel innovatie, ook bij de duurdere compacts waren er gedurfde ontwerpen. |
Gemiddelde gebruikersscore
Ik was voorheen een Canonist en ben naar veel wikken en wegen overgestapt naar Nikon.
Ik twijfelde tussen de 500D en de D90.
Ik heb nogal grootte handen, en de bouw en degelijkheid in combinatie met de specificaties hebben mij tot deze camera geleid.
De filmfunctie is een leuke gadget, maar in HD slechts 5 minuten opname en je moet met de hand focussen. Dit is wel leuk voor filmische effecten maar is voor point en shoot situaties niet echt bruikbaar. Echter het is een fotocamera, het is al mooi dat een filmoptie er in zit!
De live-view modus is ook erg handig, alleen valt de camera terug naar een beperktere autofocus, waardoor het focussen erg lang duurt, dus alleen te gebruiken in noodsituaties.
Degelijke kwaliteit camera, snel,...
Ik kan zeer kort zijn over deze SLR. Ik heb de camera nu ongeveer een maand, maar ik heb nog geen slechte eigenschappen kunnen ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos en de kwaliteit en snelheid zijn erg goed.
Ik heb eerst een 18-55 standaard lens bij de camera gekocht samen met een tas. Ik heb inmiddels ook een 55-200 zoom lens. De 18-55 is geen hoogstaande kwaliteit maar toch maakt hij mooie plaatjes.
Het is ook erg handig dat er 2 stelwieltjes zijn voor allerlei instellingen. Onder andere, iso, sluitertijd en diafragma. Ook het 2 status schermpje op de camera is handig. Ook de batterijlevensduur is vrij lang. Op 1 accu lading heb ik weleens 600 foto’s gemaakt, af en toe met flits.
De camera wordt standaard geleverd met...
Volwassen toestel met motor in Body dus geschikt voor al Nikon's Glaswerk. Uitstekende fotokwaliteit en ruisonderdrukking. De bouwkwaliteit is ook erg goed. Menu's toch geschikt voor Full-Auto en zelf instellen.