De Steelseries Arctis Nova 7X Wireless is een draadloze gamingheadset die je met zijn meegeleverde dongel op elke console en pc kunt aansluiten. Daarnaast kun je tegelijk een telefoon koppelen via bluetooth. De headset heeft een fijne sound, zowel bij het spelen van games als bij het luisteren naar muziek. De microfoon brengt je stem luid en duidelijk over aan je gamematen, ook als je in een luidruchtige omgeving speelt. Het draagcomfort is goed voor elkaar, al zit de headset niet superstevig op je hoofd. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Fijne, draadloze headset, zeker voor de prijs een aanrader.
Voor games waarbij de richting van het geluid erg belangrijk is, blinkt deze headset uit dankzij een goede surround sound weergave.
De headset zit lekker en gaat niet plakken dankzij de stoffen oorschelpen en hoofdband.
Voor PC is de 7X het juiste type, niet te verwarren met de 7P.
De bijgeleverde software kant ontzettend veel, maar dat maakt het in beginsel ook wat onoverzichtelijk.
De screen-recorder is zeer uitgebreid en je kunt hier direct in bewerken, zowel video als audio.
Ik heb er een paar uur Squad mee gespeeld. Mijn gehoor is slecht na 20 jaar in de bouw, maar communiceren is echt super. Het game geluid is echter super plat en niet om aan te horen. Dit zou met de GG software aangepast kunnen worden, maar sinds het activeren van Sonar (de audio controller) krijg ik geen audio meer uit mijn PC. Heb GG verwijderd, maar ik heb nog steeds geen audio.
De steel series GG software maak iets van een virtuele audio box die alle audio van je gehele PC overneemt.
"Why can’t I use Windows master volume ?
We recommend using the Sonar controls to manage general audio levels, as the master volume control for Windows is tied to the Steelseries Sonar - Game audio channel."
Tijdens het troubleshooten kwam ik veel mensen met dezelfde problemen tegen en daarom besloten de headset terug te sturen.
Zeer teleurgesteld.