Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.1/1.2)

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties Socket AM4 • ATX • AMD X570 chipset - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
28
Score: 4
17
Score: 3
4
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
SEALdvd 11 augustus 2019 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Sinds kort mijn desktop volledig vernieuwd. Ik heb de Aorus X570 Master gekozen omdat de vele features aansluiten bij mijn wensen. Als je nog nooit een desktop in elkaar hebt gezet, is de handleiding duidelijk genoeg om zelf aan de slag te gaan. Een prima moederbord voor een beginnende bouwer.

Pluspunten

  • Het moederbord heeft veel features (Wi-fi 6, goede audiokaart, M.2 sloten, PCI-E 4)
  • App center software. Dit bevat o.a. de @BIOS applicatie waarmee je gemakkelijk de BIOS kan upgraden (QFlash)
  • Bouwkwaliteit van het moederbord is goed.

Minpunten

  • Fans maken enorm veel lawaai als je de BIOS niet upgrade naar de nieuwste versie.
  • Er is een probleem als de PC in slaapstand gaat dat de BIOS sommige fans niet wilt activeren. Mogelijk dat het in de toekomst wordt opgelost door een BIOS update.
  • Op het moederbord zit er een kleine ventilatortje. De duurdere versie wordt passief gekoeld.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

+1
capac4u3 28 juli 2019 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Zeer degelijk moederbord boordevol features voor een degelijke prijs..

Pluspunten

  • Zeer degelijke bouwkwaliteit / afwerking
  • Chipset fan geruisloos (na BIOS Update)
  • Zeer rijke featureset
  • 3 M.2 slots (nu al 2 in gebruik)
  • Knap design (persoonlijke smaak)
  • Initiele testen : Zeer stabiel

Minpunten

  • Het blijven dure moederborden, die X570's
  • M.2 schroefjes / M.2 Heatsinks
  • Niet echt fan van Gigabyte AppCenter
  • BIOS kan nog gelikter... als je ASUS gewoon bent.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 5

+1
tja 22 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Na lang zoeken heb ik de Aorus X570 Master rev 1.2 gekozen in combinatie met de AMD 5900x en 32gb Gskill geheugen

Pluspunten

  • Het moederbord heeft veel features (Wi-fi 6, goede audiokaart, M.2 sloten, PCI-E 4)
  • Bouwkwaliteit van het moederbord is geweldig
  • Wifi en Bluetooth
  • Bios updaten zonder CPU
  • Goede VRM koeling (Bullzoid)
  • 3x m.2 sloten
  • (armor) Back plate
  • Bouw kwaliteit

Minpunten

  • prijs hoger dan ik gewent ben

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Layout Score: 5

+1
verzin-zelf 3 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Positief verrast bij het uitpakken van het bord. Goede bouw kwaliteit en afwerkingen en nog een rijk aan features

Pluspunten

  • 3 m.2 sloten
  • Zeer uitgebreide io
  • (armor) Back plate

Minpunten

  • m.2 heat sinks trillen als je ze niet bezet hebt met een ssd
  • Helaas een fan op de chipset

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Layout Score: 5

+1
mm1985 10 januari 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Ongetwijfeld een heel goed moederbord met vele features. Maar ik ga het terugsturen omdat het een raar USB 3.2 gen 2 type C header issue heeft.

Pluspunten

  • 3 M.2 NVMe sloten en PCI-E 4x slot dat niet gedeeld is
  • Wifi en Bluetooth
  • Veel PWM headers
  • Chipset fan is semi passief
  • Genoeg USB 3.0 en 2.0 interne headers
  • Bios updaten zonder CPU
  • Goede VRM koeling (volgens andere reviews)
  • Powerknop, reset knop. debug led, clear CMOS knop

Minpunten

  • USB 3.2 Gen 2 type C header onstabiel
  • Geen Secure Erase in Bios
  • M.2 koelers zitten niet vast
  • Fans 4,5 en 6 kunnen niet stilgezet worden met Argus Monitor
  • G Connectori (system panel connectors) niet per se handiger
  • Soms vage code d3 debug code

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Layout Score: 4

+1
nhimf 9 september 2019 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Alles is goed bereikbaar, zoals NVMe. Bij 4 DIMMs opletten met een grote koeler die over het linker slot valt. De metalen backplate zorgt ervoor dat het een vrij stevig bord is, geen probleem met zware componenten. De bluetooth werkt erg goed en zonder haperingen met BT koptelefoon en speaker.

Pluspunten

  • Stevig
  • Uitgebreid
  • Ruimte aansluitmogelijkheden

Minpunten

  • Vrij duur
  • Software (RGB)
  • Valt soms terug naar lagere MHZ RAM

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Layout Score: 4

+1
Vizuna 10 augustus 2019 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Een prima moederbord met een goede bouwkwaliteit en een aantal premium features. Met PCI-e 4.0 ook erg toekomstbestendig.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Toekomstbestendig
  • Prima BIOS
  • Mooi design
  • PCI-e 4.0

Minpunten

  • Chipset fan (overigens niet hoorbaar)
  • Gigabyte software
  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 5

+1
MrOzzy 21 juli 2019 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Ben altijd fan geweest van Gigabyte zijn producten, deze keer voor het eerst een moederbord gekocht van bijna €400. En wauw wat een kwaliteit verschil met goedkopere moederborden, alles voelt heel solide, het board weegt ook nog is naar mijn idee veel meer dan goedkopere boards.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit (product zelf)
  • 3x M.2 (pcie)
  • Clean design

Minpunten

  • M.2 heatsink screws waren beschadigd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Layout Score: 5

0
SoundHound0172 4 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Mooi premium moederbord met budget software en BIOS.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel opties in de bios
  • Veel aansluitingen en opties bijv Wifi6

Minpunten

  • onstabiel
  • Slechte software, Fusion 2.0 en Smart Fan 5
  • Prijs kwaliteit

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 2
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 2
Layout Score: 5

0
deraatNewbie 29 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Gigabyte Aorus X570 MASTER Samen met AMD 5950x gekocht Werkt direct out of the box met een AMD 5950x

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Veel opties
  • Alle kabels aanwezig
  • Bios werkt out of the box

Minpunten

  • m.2 sloten zijn gedeeld met de Sata poorten
  • Let OP: rev 1.1 en 1.2
  • Bios is niet geschikt voor een leek

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 4

0
Hijack2Newbie 19 november 2020 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Zeer onbetrouwbaar. Nu al twee keer een ‘no power on’ issue gehad.

Pluspunten

  • Degelijke bouw
  • 3 M 2 slots
  • Stille chipsetfan
  • Veel features

Minpunten

  • Onbetrouwbaar

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 1
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 1
Layout Score: 4

0
Djiezes 23 juli 2019 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Uitstekende combinatie van features, oerdegelijke VRM setup en koeling, high-end features voor een high-end prijs.

Pluspunten

  • Degelijke VRM setup en -koeling
  • Voldoende aantal USB-poorten, M.2 slots, interne headers
  • PCIe 4.0

Minpunten

  • Chipset fan: geen passieve oplossing
  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 5
Layout Score: 5

Blanco The Bull 9 september 2022 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Product gekocht op 18-12-2019 en is 14-09-2022 kapot gegaan. 23-08-2022 verzonden naar Megekko en zij daarna naar Gigabyte. Ik heb 15-09-2022 mijn moederbord gemaakt terug gekregen. Hij werkt weer helemaal naar behoren (voor zover ik tot nu toe heb gemerkt).

Pluspunten

  • Extras die je erbij krijgt
  • Veel functionaliteiten
  • Gigabyte heeft mijn kapotte moederbord gemaakt

Minpunten

  • In minder dan 3 jaar kapot gegaan
  • Erg duur
  • M.2 geheugen werkte slechts in 2 van de 3 ports waardoor ik 2 sata aansluitingen niet kan gebruiken

Eindoordeel

Score: 4
SoundHound0172 13 mei 2022 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.1/1.2)

Onstabiel . Slechte BIOS, PrijsKwaliteit BenedenMaats. VoorkomendeProblemen: Aansturing vd ventilatoren.twee keer voorgekomen dat mijn waterpomp gestopt was. de 2de bios functioneert de pomp wel. te verhelpen na een bios reset. SoftwareVanGigaByte is een ramp. traag, crashed en instellingen worden niet onthouden. PositievePunt is dat het bord veel features heeft.

Pluspunten

  • Mooi design
  • FeAtUrEs

Minpunten

  • onstabiel
  • Slechte software, Fusion 2.0 en Smart Fan 5

Eindoordeel

Score: 2
schilperoordbas 6 januari 2022 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Moederbord lijkt van hoge kwaliteit maar kan instabiel zijn met RAM geheugen. Ik heb dus de Master gehad, maar ook een van ASUS (X570 ROG Crosshair VIII Formula). Wat ik merk: processor wordt minder warm dan op Gigabyte en het RAM geheugen werkt makkelijker met XMP op ASUS.

Pluspunten

  • Stabiel wanneer het draait
  • Veel features

Minpunten

  • Veel RAM instabiliteit (ik heb 2 Master moederborden gehad en allebei problemen)
  • Door RAM instabiliteit worden de BIOS instellingen vaak gereset
  • Ik adviseer eerder een ASUS te nemen
  • CPU wordt warmer op de Gigabyte X570 Master door agressievere vcore voltage

Eindoordeel

Score: 3
LogiHackNewbie 11 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Veel aansluitingen binnen en buiten de case, interne aansluitingen goed bereikbaar. De constructie is solide, kwetsbare plekken zijn afgeschermd en er zijn koelplaten voor alle m.2 slots. De software voelt ouderwets, bios wel goed voor OC maar wel complex. De prijs is het alleen waard als je wifi nodig bent.

Pluspunten

  • Connectiviteit
  • Constuctie

Minpunten

  • Prijs
  • Software

Eindoordeel

Score: 4
SymbionTT 10 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Gekocht vanwege 3 x m.2 sloten. 2,5Gbit + 1 Gbit interface. Moederbord voelt robuust aan. Ik heb rev 1.1/1.2. De wifi aansluiting was voor mij geen beslissende factor aangezien ik UTP kabels heb liggen thuis. Tot nu toe geen klachten eigenlijk. Ik zal de review bijwerken als er dingen optreden.

Pluspunten

  • 3 x m.2 sloten

Minpunten

  • Nog niets tegengekomen.

Eindoordeel

Score: 4
Wezz1988NL.NL 7 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

zeer goed moederbord sterk en veel opties

Pluspunten

  • Sterk
  • Zuinig
  • Veel opties

Minpunten

  • best prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Pieter.driesNewbie 30 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Prima moederbord, genoeg features en bovendien gold plated audio uitgangen. Ben voor de MASTER gegaan voor betere VRM's. Bord komt met flink wat toebehoren zoals temperatuursensoren en kabel management ties. RGB is eerder sumier. Wifi 6 ontvangst is prima met hoge snelheden. Kortom: waar voor je geld

Pluspunten

  • goede audiokwaliteit
  • vlotte setup
  • future proof

Minpunten

  • M.2 slot rammelt wat out of the box

Eindoordeel

Score: 5
Ivan84710Newbie 27 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Een goede moederbord met veel features. En ben blij dat gelijk kan gebruiken met de nieuwe cpu van AMD.

Pluspunten

  • Hoge bouwkwaliteit
  • Rijke features set
  • 3 M.2 slots

Minpunten

  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 4
GreatestPythonNewbie 26 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Ik heb dit samen met de AMD Ryzen 7 5800X gekocht en ben hier zeer tevreden mee. Met behulp van de Q-flash plus heb ik de BIOS kunnen updaten zonder een CPU nodig te hebben. Aan USB poorten geen gebrek. Alleen jammer dat er geen HDMI poorten aanwezig zijn.

Pluspunten

  • Veel USB poorten
  • 2,5 GB Ethernet poort
  • Q-flash plus

Minpunten

  • Geen HDMI poorten

Eindoordeel

Score: 5
Roy19881Newbie 24 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Prima moederbord, veel features, Wifi-6. Geen problemen. Werkt perfect samen met de 5900x van AMD. Erg blij mee. Goede VRM koeling. Mooi design. Gebruik al sinds 2004 Gigabyte producten, tot op heden nog geen enkele keer spijt van gehad.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Mooi design
  • Veel connectiviteit
  • Werkt prima met 5900x

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
EgbertThomasNewbie 23 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

In gebruik met een AMD5950X en Aorus2080Ti voorzien van een custom waterkoeling. Dit moederbord heeft wat je verwacht in dit prijssegment en het zelfde geld voor de bouwkwaliteit. Wat tegen viel is de bios software en de aanvullende software. De functionaliteit is er maar het ontbreekt aan polish.

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Strak design
  • Functionaliteit

Minpunten

  • Software is wat ruw

Eindoordeel

Score: 4
FlottleNewbie 17 april 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Na jarenlang Asus-producten gehad te hebben, deze keer een Aorus MOBO gekocht. De hardware is uitstekend maar toch kleine minpunten. -De display toont niet standaard de temperatuur van de cpu of iets dergelijks. -De apps van Gigabyte (inclusief RGB Fusion) kunnen toch nog beter...

Pluspunten

  • Prachtig moederbord
  • Aansluitingsmogelijkheden

Minpunten

  • Bijgeleverde apps

Eindoordeel

Score: 4
NexusMasterNewbie 30 maart 2021 Product gekocht

Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.0)

Veel features! X3 m.2. Nvme SSDs worden goedkoper dus het is heel handig om zo veel te hebben voor de toekomst. Heel snel wifi 6. Daisy chain RAM configuration dus het is perfect voor w stukken RAM modules. VRMs zijn zeer goed met een dikke heatsink

Pluspunten

  • X3 M.2
  • Wifi 6
  • Grote heatsink
  • VRMs zijn zeer goed

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte X570 AORUS MASTER (rev. 1.1/1.2)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee