Gebruikers

Score: 4
9 reviews

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Grijs

Prijs
€ 617,-
Specificaties 6,3" • 2340x1080 • 256GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 15 november 2021

Fairphone 4 - Duurzaam, maar wat laat je daarvoor?

De Fairphone 4 is dankzij zijn duurzame productie, modulaire en repareerbare eigenschappen en lange garantieperiode een coole en unieke smartphone. Net als bij de vorige versies doe je daarvoor elders best veel concessies. Het scherm, de systeemprestaties en de camera's zijn beter dan bij eerdere Fairphones, maar lang niet zo goed als bij veel andere smartphones. Daar komt bij dat de Fairphone 4 met een prijs van ongeveer 600 euro duurder is dan eerdere modellen. Dat Fairphone op het vlak van duurzaamheid all-in gaat, is lovenswaardig en het is te hopen dat de rest van de industrie iets opsteekt van deze fabrikant. Als consument moet je wel heel veel belang hechten aan dit thema om de Fairphone 4 boven andere smartphones te verkiezen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 3.7777777777778 van 5 sterren
5 van 5 sterren
1
4 van 5 sterren
5
3 van 5 sterren
3
2 van 5 sterren
0
1 van 5 sterren
0
Toon reviews van:
+2
UPPERKEES 14 december 2021 Product gekocht

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Grijs

Na 6 maanden de Fairphone gebruikt te hebben heb ik een aardig idee gekregen. Ik ben een groot voorstander van modulaire telefoons omdat ze recycling, tussentijdse hardware upgrades en reparatie mogelijk maken. In deze review ga ik in op mijn ervaringen en vergelijk ik het met mijn oude Pixel 3.

Pluspunten

  • Goed scherm (voor een LCD)
  • Snel in gebruik ondanks mid-range hardware
  • 5G support
  • Right to repair (makkelijk te openen en repareren)
  • Fairtrade materials
  • Batterij vervangen is sneller dan opladen
  • Fairphone support reageert snel en professioneel
  • Stevig gebouwde telefoon met IP54 rating en SD-kaart optie

Minpunten

  • Geen notificatie LED of always-on-display voor notificaties
  • Erg groot formaat, onhandig om met 1 hand te bedienen
  • Geen WiFi-6[E]
  • Camera is wat minder in slecht verlichte omgevingen

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

+1
Betrayedcover 26 februari 2023 Product gekocht

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Groen

Fairphone is een aardig al dan niet duur alternatief voor een telefoonmarkt waarbij de telefoon echt je eigendom is en niet na een paar jaar vervangen hoeft te worden. Echter laat de Fairphone nogsteeds kinderziektes zien in de ontwikkeling

Pluspunten

  • zelf te repareren
  • geen bloatware
  • open bootloader
  • scherm is helder ook bij zonlicht
  • goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • software matig
  • bluetooth en gps problemen

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)

+1
DropjesLover 21 maart 2022 Product gekocht

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Grijs

Moreel de juiste keuze, maar toch niet zo practisch

Pluspunten

  • Fair gemaakt
  • Updates
  • Community
  • Zelf te repareren, batterij te vervangen
  • Geen Samsung / Apple
  • Geen bloatware

Minpunten

  • Erg groot formaat
  • Zwaar
  • Zeer matige camera
  • Vingerafdruksensor is wat panisch
  • Matig scherm
  • Alleen "privacy" screenprotector

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

+1
erikb1971 4 augustus 2022 Product gekocht

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Grijs

Eigenlijk de enige goede keuze, maar dat vergt wel wat omdenken.

Pluspunten

  • kleine ecologische footprint
  • geen kinderarbeid /uitbuiting
  • kale android
  • goedkoop zelf onderdelen vervangen
  • feel good factor (je makat een verschil)

Minpunten

  • groot, zwaar
  • matige vingerafdruk scanner
  • Prijs voelt wat duur, maar is het niet
  • geen geweldige batterij
  • apps draaien niet altijd stabiel

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

miguel_nl 15 februari 2023 Product gekocht

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Grijs

Belangrijkste reden om te kopen is de duurzaamheid.
Er gaat nog veel mis, toetsenbord reageert veel te gevoelig op typen, vingerscanner pakt vaak niet, zitten na een maand al een paar krassen op het scherm en batterij valt flink tegen (max 20 uur bij normaal gebruik).

Pluspunten

  • Duurzaam ontwerp
  • Stevig modulair frame
  • Lang updates

Minpunten

  • Krassen op scherm.
  • Matige batterijduur
  • Overgevoelig toetsenbord

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
henturio 5 november 2022 Product gekocht

Fairphone 4, 6GB ram, 128GB opslag Grijs

Degelijke telefoon. Alles werkt vlot, verbazingwekkend goede LCD, prima speaker, batterij gaat makkelijk een dag mee, camera hardware is in orde maar de software laat wat te wensen over. Jammer dat er geen 3.5mm jack op zit.
Enige smartphone die je ethisch/duurzaam zou kunnen noemen,en dat van een nederlands bedrijf!

Pluspunten

  • Degelijk
  • Duurzaam
  • Etisch

Minpunten

  • 3.5mm jack mis ik soms

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Aardbol_23564 2 september 2022 Product gekocht

Fairphone 4, 6GB ram, 128GB opslag Grijs

Ik ben tevreden over de FP4, maar wel enorm teleurgesteld in de kwaliteit van video-opnames, wat slechter is dat de oudste generatie van smartphones.

Pluspunten

  • werkt snel en vlot
  • speaker
  • snelle veiligheidsupdates
  • bootlocker unlocken
  • goeie lange termijn investering

Minpunten

  • beeldstabilisatie bij videorecording
  • microfoon tijdens opnamens concerten zorgt voor krakend geluid in je videos
  • vrij zwaar, dus ook meer risico op vallen
  • UI issues met fullscreen knoppen van apps
  • GPS fix moeilijk te verkrijgen
  • (klein minpunt) geen WIFI-6
  • (klein minpunt) aftermarket accessoires
  • (klein minpunt) 3,5mm jack mist, dus ik moet extra kabeltje gebruiken

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
kunia5 10 juni 2022 Product gekocht

Fairphone 4, 6GB ram, 128GB opslag Grijs

Fairphone een goede stap richting sustainable.

Het concept van een groene telefoon is iets wat voor mij erg belangrijk is plus het right to repair idee van deze telefoon is ook super.
Jammer genoeg omdat ze wat nieuwer zijn laten ze her en der de bal wat vallen qua support.

Pluspunten

  • Stevige telefoon
  • Draait mooi soepel
  • accu gaat lang mee
  • Gorilla glass voelt geweldig aan
  • Prima resolutie
  • Games zoals genshin impact draaien prime
  • Streamen werkt ook geweldig
  • Lage cpu temperatuur onder lading

Minpunten

  • software soms wat buggy
  • kan slechter werken op basis van je provider maar dit kan je handmatig oplossen
  • dikkere telefoon
  • dure price to performance
  • Je betaalt voor groener zijn

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
nigeej 4 december 2021 Product gekocht

Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Groen

Prima telefoon, makkelijke overstap vanaf een nokia 7.2.
Met minimaal 5 jaar aan updates kan deze lang mee.
Verwacht geen flagship prestaties.

Pluspunten

  • Duurzaam
  • Zelf batterij en scherm vervangen mogelijk.
  • Goede grip

Minpunten

  • Erg dik
  • Batterijduur niet het beste
  • Prijs

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Fairphone 4, 8GB ram, 256GB opslag Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee