Gebruikers

Score: 4
10 reviews

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB Groen

Prijs
€ 999,-
Specificaties 6,7" • 2640x1080 • 256GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 24 september 2021

Samsung Galaxy Z Flip3 - Gewoon, maar zeker niet gewoontjes

De Galaxy Z Flip3 ziet er gelikt uit en het vouwen blijft een leuke, maar ook praktische truc waarmee je nog steeds veel bekijks trekt. Door de sterk verlaagde prijs ten opzichte van het origineel vormt hij nu een serieus alternatief voor een niet vouwend Galaxy S-topmodel, want de Z Flip3 kost niet heel veel meer. Voor de bijzondere eigenschappen doe je nog steeds wel drie belangrijke concessies. Hoewel de telefoon nu tegen water kan, is het vouwbare, plastic scherm nog steeds een kwetsbaar onderdeel. Het camerasysteem is een stuk minder goed dan wat gebruikelijk is voor dit bedrag. Daarbij is de accuduur blijkens onze tests niet best, waarbij het opladen ook nog eens erg lang duurt. Lees verder »

Pluspunten

  • Groot scherm in compact opvouwbaar doosje
  • Knappe waterdichtheid
  • Solide bouwkwaliteit
  • Uitstekende beeldkwaliteit

Minpunten

  • Accuduur erg kort
  • Camera's minder dan bij 'normaal' high-end toestel
  • Scherm krast gemakkelijk
  • Duur als je de vouwbaarheid wegdenkt
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
0
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
Kiswum 10 maart 2022
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 128GB Crème

De Galazy Z Flip3 is een high-end smartphone in een compact formaat. De accu en camera zijn niet goed. Het scharnierpunt/holling in het scherm is voelbaar. Gelukkig heeft Samsung er wel voor gezorgd dat de processor, werkgeheugen en de ververssnelheid van het scherm top zijn.

Pluspunten

  • Als de smartphone is ingeklapt, dan is het formaat ouderwets compact.
  • Futuristisch design.
  • De prijs ligt soms rond de €800,- excl extra acties
  • Innovatie en high-end specs zijn mooi samengebracht in dit toestel.
  • Prachtig buigbaar 120Hz 22:9” Amoled scherm.
  • De Z Flip3 is waterdicht (niet stof dicht).
  • Samen met e-sim, kun je gebruik maken van dual-sim.

Minpunten

  • De 3300mAh accu is veel te krap
  • Geheel opladen duurt 1,5 uur
  • De camera loopt ongeveer 2 jaar achter
  • In het begin veel (aanbevelings-) meldingen van het systeem / One UI
  • De holte van het scherm is licht voelbaar.
  • Ontbreken van een lader.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+1
SkaldersTestpanel 14 november 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB Zwart

Een van de eerste vouwbare smartphones die geen tal van concessies moet doen. Een antwoord op het gebrek van compacte high-end toestellen op de markt is het echter niet.

Pluspunten

  • Compact in broekzak
  • Mooi en vlot scherm
  • Zeer degelijk scharnier

Minpunten

  • Niet eenhandig te gebruiken
  • Accuduur
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 2
Scherm Score: 3

+1
SabesTestpanel 26 oktober 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB Zwart

Een telefoon die je kan dubbelvouwen, en niet gewoon dubbelvouwen maar inclusief scherm? Hoe voelt dat nu, is het echt een voordeel? Door Tweakers de kans gekregen om dit toestel te testen in het dagelijks gebruik.

Pluspunten

  • Opgevouwen zeer handig formaat
  • Handig notificatie scherm aan de buitenkant
  • Mooi design
  • Het kunnen vouwen geeft diverse mogelijkheden

Minpunten

  • Buitenkant is erg glad en telefoon glijd snel weg
  • Accuduur valt tegen
  • Bij de vouw lijkt ie minder goed te reageren op aanraking
  • Sommige bijgeleverde overbodige Samsung apps

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
lqvdTestpanel 18 oktober 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 128GB Groen

Het vouwmechanisme is fantastisch, de telefoon is strak ontwerpen en heeft de basis goed in orde. Helaas laat hij wel wat steken vallen op prijs, accuduur en software. Toch nog een van de goedkoopste vouwtelefoons en als dat je ding is, dan zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Vouwmechanisme
  • Update beleid
  • Design

Minpunten

  • Plastich scherm
  • Accuduur
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
no113Testpanel 6 oktober 2021 Testpanel

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB Zwart

Opvouwbare smartphone met goede specs en high-end prijskaartje. Open- en dubbelklappen coole en unieke feature. Wordt steeds moeten open klappen op den duur niet irritant?

Pluspunten

  • Clamshell phone!
  • 2e scherm op buitenkant
  • "compact" in je broekzak
  • Aantrekkelijk design

Minpunten

  • Samsung account nodig voor sommige functies
  • Openklap-handeling?
  • Buitenkant van glas; glad en breekbaar
  • Samsung spraakinvoer ondersteunt geen NL

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 3

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 128GB Zwart

Een telefoon die in iedereens broekzak past met alle features van een high-end smartphone!

Pluspunten

  • Compact
  • 120Hz scherm
  • Frontscherm
  • Voelt erg futuristisch

Minpunten

  • Prijs
  • Kwetsbaarheid
  • Accuduur
  • Samsung Software

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

marczigzag 13 december 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 128GB Zwart

Sinds Aug 2021 een Samsung flip 3 5g . Ben zeer tevreden maar loop ook wel tegen wat dingen aan. Maar wat betreft gebruikersgemak is hij toch wel fijn. Ik krijg veel leuke reacties. Wat ik jammer vindt is dat hij geen samsung Dex ondersteund.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijke

Minpunten

  • Geen samsung Dex
  • Matige Accu

Eindoordeel

Score: 4
Jurre Nagel 23 juni 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 128GB Zwart

Voor degene die iets anders zoekt dan de norm! Een telefoon die niet voor iedereen is naar mijn mening, maar wel erg gaaf. Nog steeds krijg ik bijna dagelijks iemand die twee keer kijkt of zelfs vraagt wat voor telefoon dat is. Wennen, natuurlijk, maar het wordt nooit oud!

Pluspunten

  • Uniek
  • Helder scherm
  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Snelle processor
  • Goede camera voor een foldable
  • Iedereen vraagt wat het is

Minpunten

  • Vergeleken 'normale' telefoons niet bijzondere camera
  • minimale accuprestaties
  • Een gevoelige telefoon
  • Kan ook als nadeel, iedereen heeft een mening over de aankoop

Eindoordeel

Score: 4
Icky 13 mei 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 128GB Zwart

Toffe telefoon, zeker nu de prijzen flink zijn gezakt. Aanrader voor iemand die een telefoon zoekt die minder afleidt en compact kan worden weggestopt. Of als je gewoon een leuke gimmick wilt ;-)

Pluspunten

  • Dun en lang ontwerp ligt lekker in de hand
  • Cover display voldoende om berichten snel te beantwoorden en niet verder afgeleid te raken
  • Eerste telefoon in jaren die weer als een leuk gadget aanvoelt

Minpunten

  • Scherm gevoelig voor krassen
  • Batterij is aardig maar niet genoeg voor een power user
  • Prijs bij release

Eindoordeel

Score: 4
smiba 27 oktober 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB Zwart

Opzich een coole telefoon, maar met enkele kanttekeningen. De camera zijn niet bijster goed, de positie van de fingerprint sensor is iets wat ongemakkelijk en de telefoon is fragiel. 80cm laten vallen en direct de hinge verbogen. Ben er opzich blij mee, maar er kan nog veel verbeterd worden :)

Pluspunten

  • Compact
  • Premium afwerking
  • Mooi scherm (OLED, 120Hz)
  • eSIM

Minpunten

  • Fragiel
  • Niet te openen met 1 hand
  • Camera niet geweldig anno 2021 (Vooral te "soft", alsof je lens vies is)
  • Batterij is wat aan de krappe kant

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB Groen?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee