Prijs |
Specificaties | 10,3" E-Paper touchscreen met 8GB opslag - Bekijk alle specificaties |
De reMarkable 2 is een zwart-wit-e-papertablet waarmee je notities en schetsen kunt maken, en pdf- en EPUB-bestanden kunt bekijken. De fabrikant beoogt daarbij het gevoel en geluid van echt papier te combineren met digitale mogelijkheden. Wat dit apparaat kan, kan het ook goed. Keerzijde is dat de functionaliteit enigszins beperkt blijft, terwijl de uiteindelijke aanschafprijs niet anders dan fors te noemen is. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Het is vooral een apparaat dat frustreert. Een enorme potentie, maar niet de software om die te realiseren. De enige manier waarop dat gaat gebeuren, is door fundamenteel anders te kijken naar de manier waarop je die software ontwikkelt, maar reMarkable maakt nergens kenbaar dat die intentie er is.
Prijs | Score: 1 |
Featureset | Score: 2 |
Prestaties | Score: 2 |
Beeldkwaliteit | Score: 5 |
Bouwkwaliteit | Score: 4 |
Ergonomie | Score: 4 |
Veelzijdigheid | Score: 2 |
Mobiliteit en accuduur | Score: 4 |
De remarkable 2 is een stijlvolle en simpele epaper tablet. Sommige epaper tablets kunnen meer maar voor mijn gebruik (notities en ebooks lezen) is hij goed genoeg. Software updates voegen waarde toe. Minpuntje is dat de marker redelijk snel is kapot gegaan ondanks normaal gebruik.
Het sprookje dat ze je voorschotelen op hun website is gebaseerd op een abonnementsmodel (connect) dat bovenop de toch al bepaald niet goedkope aanschaf van de hardware (tablet) en accessoires komt. Zonder connect is het simpelweg een van de vele 'schets tablets' die zich alleen door de paper texture onderscheidt.
Voor mijn werk schrijf ik meerdere uren per week, het is een duur product (niche product), maar voor mij is het het waard. Schrijft lekker, maar tips verslijten snel, plus pen is erg handig vanwege de gum, maar 50 euro duurder. Niet aan tebevelen tenzij je een hardcore papiergebruiker bent.