Gebruikers

Score: 5
14 reviews

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties Socket AM4 • Micro-ATX • AMD B550 chipset - Bekijk alle specificaties
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
13
Score: 4
0
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
cobalt60 11 januari 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Een uitstekend MB met out of the box toch wel een vervelende issue. Na de 'fix' ben ik er tevreden mee. Probleem was kennelijk - na een 2 uur durende zoektocht op internet - dat de bios een update nodig had om win10 te kunnen installen via usb.

Pluspunten

  • Kleine form factor µATX
  • PCIe 4.0
  • 2.5GbE
  • Geschikt voor Ryzen9

Minpunten

  • Bios update nodig voor installeren win10 op USB
  • Random shutdowns in windows (ook idle)
  • Random USB2 disconnects

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 1
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Compatibiliteit Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 2
Layout Score: 4

0
ubotesNewbie 15 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Geweldig product, prachtig verpakt. Voldoet aan mijn verwachtingen. Prijs/kwaliteit verhouding van het product en de 'on line seller' kan niet beter......

Pluspunten

  • lage prijs, hoge prestaties
  • voelt 'rock solid' aan
  • PCI-E 4, LAN 2,5GB, 2xM2, ALC1200

Minpunten

  • bios RAM speed was even zoeken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5

0
TressortNewbie 2 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Een moederbord met een mooi strak uiterlijk voor in een MicroATX case!

Pluspunten

  • Mooi aanzicht
  • Prijs
  • Stabiel

Minpunten

  • Geen USB-C aansluiting

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

0
Hengst 9 februari 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Uitstekend bord met B550M chipset. De koeling is dik in orde door de stevige montage en het formaat van de koelingselementen. Hierdoor ziet het bord er ook mooi uit. Mijn kast is dicht maar deze misstaat totaal niet in een transparante build. En dat alles voor een vriendelijke prijs

Pluspunten

  • Stabiel
  • Snel
  • goede prijs

Minpunten

  • De connectors voor processor power en chassis fan top zijn moeilijk bereikbaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Layout Score: 4

dsibma 6 april 2022 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Mooi compact bordje met een complete uitrusting; 2.5 GbE, PCIe 4.0, leuke audiochip, goed functionerede M2 heatsinks en voldoende aansluitingen. Ik ben van een m-ITX X570 Gigabyte bord naar een m-ATX B550 overgestapt en voor mijn gevoel ben ik er in alle opzichten op vooruit gegaan.

Pluspunten

  • 2.5 Gigabit
  • Stabiel
  • Strak vormgegeven

Minpunten

  • BIOS is meh

Eindoordeel

Score: 5
CalvinS 2 januari 2022 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Voor een eerste build is dit een prima moederbord. Door reviews wist ik dat een BIOS-update noodzakelijk was, voordat ik er mee aan de slag kon, dus dat scheelde. Goed product voor het geld. Kwam pas later achter dat er RGB op zit, maar dat is minimaal.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit

Minpunten

  • BIOS-update

Eindoordeel

Score: 5
RanDX 11 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Zeer goed prijs-kwaliteit moederbord. De meeste connectoren en features zijn aanwezig die je in deze prijsklasse verwacht (Zie Plus- en minpunten). Verder zijn er duidelijke silkscreen (labels) op het moederbord waardoor de handleiding niet/nauwelijks nodig is tijden het bouwen (voor diegene die af-en-toe wel een computer in elkaar zetten).

Pluspunten

  • Ethernet 2.5Gbps
  • Q-flash Bios update zonder CPU
  • Integrated IO-shield
  • 2 aRGB & 2 12V RGB connectors

Minpunten

  • Plus/Min: RGB op het moederbord
  • Helaas geen interne USB-C (prijsklasse)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Layout Score: 4
Ronanskie 3 mei 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Ik gebruik dit moederbord nu een paar weken, de kwaliteit is erg goed en tot nu toe geen enkel probleem mee gehad. Gebruik het moederbord in combinatie met een ryzen 3800x welke prima te overclocken is. Het moederbord ziet er ook mooi uit in een case met doorzichtig zijpaneel.

Pluspunten

  • prijs
  • uiterlijk
  • goed mee te overclocken

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
LukoNL 28 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Dit is een mooi M-ATX moederbord van degelijke bouwkwaliteit. Het bord heeft grote heatsinks + heatsink voor m.2. De bios van gigabyte werkt goed, XMP is makkelijk aan te zetten om het maximale uit de RAM te halen. Ik gebruik dit bord in combinatie met de Ryzen 5 5600X.

Pluspunten

  • Heatsinks
  • Mooi 'custom' IO-Shield
  • Fijne BIOS
  • Bios versie F10 was al geflashed, hierdoor was mijn CPU zonder bios update compatible
  • Bijna helemaal zwart bord.
  • Goed geluid
  • Genoeg (9 + 1usb-C) USB-poorten

Minpunten

  • Sata moeilijk aansluiten
  • CPU power/ Sys_fan1 lastig aansluiten (weinig ruimte)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4
RonanWNewbie 24 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Helemaal goed, met 1 klein probleempje. Bij aankoop helaas nog de eerste versie van de bios. Voor mij op zich geen probleem, maar voor een onervaren gebruiker kan dit problemen opleveren.

Pluspunten

  • PCIe 4.0
  • Ethernet 2.5Gbps
  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Bios update nodig

Eindoordeel

Score: 5
NeoTek_GTNewbie 22 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Ik heb de Gigabyte B550M Aorus PRO-P aangeschaft samen met een Ryzen 5 5600X CPU voor het bouwen van mijn eerste gaming pc. Uitpak experience en verpakking wordt is goed te noemen, tevens zijn alle instructies duidelijk en ging het bouwen zeer gemakkelijk. Al met al erg tevreden!!!

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Verpakking
  • Instructies

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
monster(nl)Newbie 20 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Het is een prima moederboord en als de bios niet correct is voor jouw cpu werkt q-flash ook zonder. het enige beetje aan leds die er op zitten kan je makkelijk uitzetten

Pluspunten

  • 2.5g-bit networking
  • bios update zonder cpu

Minpunten

  • usb3.0 header locatie

Eindoordeel

Score: 5
neon_TNewbie 13 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Geweldig M-ATX moederbord voor de prijs. Geen problemen gehad met installatie en gebruik.

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit
  • performance

Minpunten

  • q-flash handleiding mag iets uitgebreider zijn

Eindoordeel

Score: 5
The-Real-Finn 10 april 2021 Product gekocht

Gigabyte B550M AORUS PRO-P

Gekocht bij Megekko, een prima prijs voor de kwaliteit! Met NVME heatspreader (ook netjes) en het uiterlijk in het algemeen is ook keurig! Had met mijn wireless muis in het begin in de BIOS wel haperingen maar na een netjes Windows installatie was dat ook al weg.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • NVME Heatspreader

Minpunten

  • kan nog niks bedenken!
  • Haperingen muis in BIOS

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte B550M AORUS PRO-P?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee