Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
24 reviews

WD_Black (2020), 8TB

Prijs
€ 276,38
Specificaties 8TB • 3.5" HDD (SATA-600) • 7.200rpm - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
12
Score: 4
5
Score: 3
6
Score: 2
1
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
Jellewie 9 februari 2021 Product gekocht

WD_Black (2020), 4TB

Gekocht voor gaming schijf, zie snelheden tot wel 230mb/s. Werkt top als een 2e schijf. Maakt alleen wat meer geluid als normaal (trillen) dus rubbertjes zijn aanbevolen

Pluspunten

  • snel
  • groot
  • prijs/qualiteit (snelheid+capiciteit)

Minpunten

  • trilt/meer geluid

Eindoordeel

Score: 5
Bruhlex 2 september 2020 Product gekocht

WD_Black (2020), 2TB

Prima maar dan ook net prima.

Pluspunten

  • Werkt nog steeds na 4 jaar!

Minpunten

  • 150mbps read/write(maar merk er niet veel van met games laden)
  • Hoog krassend geluid! Voorral als je games laadt etc
  • Voelt breekbaar aan

Eindoordeel

Score: 3
Balder© 29 mei 2020 Product gekocht

WD_Black (2020), 6TB

Het is een snelle harde schijf, maar ik wil ervan af doordat hij elke 5 seconden een hoorbare tik geeft die echt irritant is.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Elke 5 seconden een hoorbare tik zelfs in idle.
  • Verwacht beter van WD
  • Niet zo goed als de 2010 versies.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 2
Compatibiliteit Score: 4
pieterdebie 24 april 2020 Product gekocht

WD_Black (2020), 4TB

Ik hoor en voel deze HDD tikken en kraken in mijn beQuiet! silent base. Dit zorgt ervoor dat ik windows heb moeten instellen om na een kwartier idle mijn HDD uit te zetten.

Pluspunten

  • Lijkt goed te performen

Minpunten

  • Gekraak
  • Hoorbare en voelbare tik

Eindoordeel

Score: 2
arnkanters 28 mei 2019 Product gekocht

WD_Black (2020), 2TB

2 gekocht voor de kilo prijs bij een oud ijzer handel werkte direct met een 100% smart data laat maar weer de degelijkheid van de schijven zien

Pluspunten

  • snelheden
  • degelijk

Minpunten

  • geluid (met 2 in raid 0 lijkt dit zo goed als te verdwijnen

Eindoordeel

Score: 4
Gaia_70Newbie 21 juli 2018 Product gekocht

WD_Black (2020), 4TB

Na een tijd een SSD als Data schijf te hebben gebruikt, bleek ik toch meer opslag nodig te hebben. Weer gekozen voor een WD Black van 4 TB en deze is voor games niet merkbaar langzamer dan een SSD Zelfs onder load is deze schijf onhoorbaar..

Pluspunten

  • 5 jaar garantie
  • Erg snel voor een HDD
  • onhoorbaar stil.

Minpunten

  • Prijs is aan de stevige kant.

Eindoordeel

Score: 5
Digitalism 18 juni 2018 Product gekocht

WD_Black (2020), 6TB

Snelle & stille harde schijf. Oerdegelijke kwaliteit, anders zou de fabrikant geen 5 jaar garantie geven.

Pluspunten

  • stil
  • snel
  • hoge kwaliteit
  • grote opslagcapaciteit

Minpunten

  • Geen kabels meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Natriumlamp 8 november 2017 Product gekocht

WD_Black (2020), 2TB

2TB WD Black gekocht om mijn steam library en andere bestanden op kwijt te kunnen. Snel voor een harde schijf (de genoemde waarden maakt deze schijf waar). Met een snelle aanpassing in power plan een erg fijne HDD.

Pluspunten

  • Snel voor een HDD.
  • 2TB voor €130 is niet heel duur.
  • Laad tijd voor games is goed.
  • Western Digital is een top merk.

Minpunten

  • Erg luid onder load.
  • Vaak in sleepmode waardoor Windows verkenner niet reageert voor een aantal seconden wanneer je deze opent. Opgelost door "HDD uitschakelen" uit te zetten in power plan.
  • Bij een erg snelle internet verbinding (>150Mbps) moet je soms nog steeds wachten op je HDD bij downloaden via steam.

Eindoordeel

Score: 5
AltTabKeys 9 augustus 2017 Product gekocht

WD_Black (2020), 1TB

Gewoon een top merk!

Pluspunten

  • Stevig
  • Betrouwbaar
  • Stil

Minpunten

  • Lelijke behuizing

Eindoordeel

Score: 3
MineTurtle 20 mei 2017

WD_Black (2020), 1TB

Super snel schijfje, toch nog redelijk stil en erg stabiel. Draait nu ongeveer 1 jaar 24/7 in mijn server, nog geen bad sectors, reallocated sectors, ultra crc errors of wat dan ook.

Pluspunten

  • Razendsnel, leessnelheden van 160-200mb/s
  • Relatief stil voor zon snelle schijf
  • Betrouwbaarheid
  • Niet al te duur, zeker zijn geld waard

Minpunten

  • Kan soms wat resoneren als je een kast hebt van blik zonder trillingsdempingen waarin de harddisk opgehangen kan worden

Eindoordeel

Score: 5
Douwe de Vries 18 mei 2017

WD_Black (2020), 1TB

Een mooie HDD om naast een SSD in je computer te draaien. Ik heb hier zelf al mijn games op staan. En het werkt altijd zonder problemen. (geen performer drops bij het gamen). Uitstekend snel!

Pluspunten

  • Super snel
  • Geschikt voor games

Minpunten

  • Zacht brommend geluid op de achtergrond

Eindoordeel

Score: 5
SoldierOfOrange 27 januari 2017

WD_Black (2020), 1TB

Erg snelle schijf voor het overgrote deel van je Steam-bibliotheek dat je niet vaak raadpleegt. Veel beter dan de 3.5" schijven die ik in het verleden heb gehad. Ook muisstil in mijn build (schokbestendige bracket + dempende stof). De HDD is nog niet dood!

Pluspunten

  • Erg snel voor een HDD
  • Stil in dempende kasten (Phanteks P400s in mijn geval)

Minpunten

  • Prijs tikkeltje aan de hoge kant

Eindoordeel

Score: 5
RavenStone 1 november 2016

WD_Black (2020), 2TB

Ik gebruik deze schijf als 2e schijf, nu al twee jaar. De schijf wordt letterlijk elke dag gebruikt en heeft tot dusver geen fouten gehad. Echter, maakt de schijf bij intensief schrijven of lezen een relatief hard geluid. Een nadeel, maar mij stoort het niet.

Pluspunten

  • Schrijf- en Leessnellheid
  • Betrouwbaar
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Is af en toe hoorbaar

Eindoordeel

Score: 5
Boost9898 14 februari 2016

WD_Black (2020), 2TB

Een prima HDD die ik gebruik in mijn desktop als opslag.

Pluspunten

  • Prima performance

Minpunten

  • Maakt lawaai met grote opdrachten

Eindoordeel

Score: 4
WK100 13 november 2015

WD_Black (2020), 1TB

Ik heb deze harde schijf aangeschaft omdat ik een tekort aan ruimte had, en goede ervaringen heb met dezelfde schijf die al een jaar mee gaat. De schijf levert voldoende snelheid, voor bijvoorbeeld games. Ook is het een vooruitgang ten opzichte van de vorige generatie; deze maakt aanzienlijk minder herrie.

Pluspunten

  • Snel genoeg voor een HDD
  • Geluidsproductie (tov vorige generatie)
  • Tot nog toe betrouwbaar (1 jaar)

Minpunten

  • Relatief hoge prijs per GB
  • Geen kabels meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
TheAncientDovah 4 oktober 2015

WD_Black (2020), 1TB

Geweldig in een woord, kan hem iedereen aanraden.

Pluspunten

  • Garantie
  • Snel

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
levdr 28 juli 2015

WD_Black (2020), 2TB

Wat tegenvallende schijf, maar hopelijk betrouwbaar.

Pluspunten

  • 5 jaar garantie
  • capaciteit
  • WD

Minpunten

  • Wat traag (trager dan mijn vorige WD schijf)
  • Kan veel geluid maken
  • Prijs aan de hoge kant

Eindoordeel

Score: 3
serphilith 31 mei 2015

WD_Black (2020), 2TB

Doet z'n werk prima, is alleen tegenwoordig niet meer zo snel als ik wil van opslag door de opkomst van SSDs

Pluspunten

  • Snel Schrijven/Lezen (voor hardeschijf)
  • 64MB Cache

Minpunten

  • Geluid

Eindoordeel

Score: 5
Kalathim 11 mei 2015

WD_Black (2020), 2TB

Werkt goed en snel, alleen een hoop lawaai

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Snel

Minpunten

  • Maakt een hoop herrie als de schijf bezig is.
  • Is niet de goedkoopste optie.
  • Ik vond de verpakking een beetje tegenvallen (maar dat kan ook aan mij liggen)

Eindoordeel

Score: 3
Ridiski 24 april 2015

WD_Black (2020), 1TB

HDD met hoge prestatie en stabiel. Wel bovengemiddeld geluidproductie.

Pluspunten

  • Hoge prestaties
  • 5 jaar garantie

Minpunten

  • Geluidsproductie

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 2
Floris99 17 februari 2015

WD_Black (2020), 1TB

Hoge prestaties en 1 TB voor een goede prijs.

Pluspunten

  • Hoge prestaties
  • Heeft geen last van oververhitting als het fatsoenlijk wordt gekoeld.
  • 5 jaar carry in garantie
  • Betrouwbaar en stabiel

Minpunten

  • Relatief hoog stroomverbruik (voor mij geen probleem)
  • Geluid valt tegen tijdens lees- & schrijfacties (geluidsdemping is aan te raden)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3
anessie 22 juli 2014

WD_Black (2020), 2TB

Voor wie snelle grote volumes moet aanspreken zonder zich blauw te betalen is dit een ideale schijf. Zie ook http://www.storagereview.com/wd_black_4tb_desktop_hard_drive_review_wd4003fzex

Pluspunten

  • Ongezien snel voor een gewone HDD.
  • WD Black kwaliteit

Minpunten

  • Luider dan WD Green/Red
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
mas73rs 22 december 2013

WD_Black (2020), 1TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
kasel21 5 december 2013

WD_Black (2020), 1TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD_Black (2020), 8TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True