Gebruikers

Score: 4
7 reviews

Corsair K100 RGB (Cherry MX Speed, Qwerty US) Zwart

Prijs
€ 139,90
Specificaties Bedraad Qwerty met Cherry MX Speed (Silver) switches - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 31 oktober 2020

Corsair K100 vs. Mountain Everest - Welk is het ultieme gamingtoetsenbord?

De Corsair K100 RGB is ontegenzeggelijk het beste toetsenbord dat de Amerikaanse fabrikant ooit heeft gemaakt. Zo zijn we enthousiast over de keuze voor pbt-keycaps, de comfortabele polssteun en de nieuwe draaiknop, die het kenmerkende volumewiel gelukkig niet vervangt. De zelfontwikkelde OPX-schakelaar van Corsair vinden we minder. De lichte, snelle aanslag zal een bepaalde groep gebruikers zeker kunnen bekoren, maar met MX Speeds als enige alternatief is de K100 RGB eigenlijk geen optie voor wie ook weleens wat anders doet dan gamen. De meerprijs van 100 euro voor het iCUE Nexus-accessoire vinden we buitensporig hoog. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
mm1985 2 maart 2021 Product gekocht

Corsair K100 RGB (OPX Switch, Qwerty US) Zwart

Fijn toetsenbord met veel feautures. Maar RGB kleur uniformiteit is onacceptabel voor zo'n duur toetsenbord.. Daarom gaat hij meteen retour.

Pluspunten

  • Ondanks hele snelle toetesen nog genoeg weerstand om niet per ongeluk een toets in te drukken
  • Normale spatiebalk i.p.v. textured
  • Fijne polssteun
  • Compleet met G-keys, mediatoetsen en draaiknop
  • Ook de Shift karakters worden verlicht
  • Je kan werkelij iedere knop remappen
  • USB passthrough

Minpunten

  • Vuiligheid kan makkelijk het LED gebied bereiken waardoor RGB kleuren kunnen vervormen
  • Stream Deck software integratie kan beter
  • Lelijke Corsair tekst op polssteun
  • Bevat scherpe hoeken
  • Als je RGB helemaal uitschakelt zijn je toetsen niet meer te lezen
  • Stugge kabel
  • Vrij luidruchtig als je snel typt
  • USB passthrough is USB 2.0

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 4
Drivers / support Score: 4
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4

0
hollandje 1 juli 2022 Product gekocht

Corsair K100 RGB (Cherry MX Speed, Qwerty US) Zwart

Goede upgrade van mijn 6 jaar oude K70 rapidfire. Switches zijn niet te luid en Stream Deck integration voor de macro keys is een geweldige extra voor mij aangezien ik de stream deck goed benut. Polssteun mooi en zacht maar ligt wel wat hoger in vergelijking met de plastic variant.

Pluspunten

  • Zachte polssteun
  • Switches niet te luid
  • Macro toetsen
  • Stream deck compatible
  • Media control buttons

Minpunten

  • Prijzig
  • Ring mindere kwaliteit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Drivers / support Score: 5
Ergonomie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4

pexter 23 september 2022 Product gekocht

Corsair K100 RGB (Cherry MX Speed, Qwerty US) Zwart

Great, but really expensive, keyboard. You could probably do with a way cheaper keyboard. I know I could.. Anyways, this thing is packed with amazing features (remapping, individual key lighting, onboard memory for saving profiles etc.), comes with great software and an excellent feel and finish. But damn, the price..

Pluspunten

  • Quality
  • Features
  • Software

Minpunten

  • Price

Eindoordeel

Score: 5
IJuanTM 27 november 2021 Product gekocht

Corsair K100 RGB (OPX Switch, Qwerty US) Zwart

Geweldig toetsenbord! De OPX switches zijn super fijn om op te typen en zijn niet te luid. De arm rest die er zij zit is lekker zacht en niet te hoog of laag. De G-toetsen zijn handige macro toetsen en bieden ook integratie met Voicemod via iCUE.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Robuust gebouwd
  • Arm rest
  • G-toetsen
  • Media toetsen

Minpunten

  • Prijs (maar het is het waard)

Eindoordeel

Score: 5
TescoRay 19 oktober 2021 Product gekocht

Corsair K100 RGB (OPX Switch, Qwerty US) Zwart

Te duur voor de kwaliteit, volumewiel binnen no time ermee opgehouden, polssteun komt te makkelijk los en de iCue functies zijn eigenlijk nutteloos. Ik geburik het iCue wieltje enkel voor snel in- en -uitzoomen. Daarbij raakt de TB weleens de kluts kwijt alsof er een FN key vastzit. Geen aanrader.

Pluspunten

  • OPX switches...werken?

Minpunten

  • Prijs
  • Leeft soms zijn eigen leven
  • Volumewiel
  • Polssteun komt te makkelijk los en de rubber voetjes zijn binnen een maand losgekomen.
  • Nog meer bloatware op de PC...(iCue)

Eindoordeel

Score: 2
TheTurk 16 november 2020 Product gekocht

Corsair K100 RGB (OPX Switch, Qwerty US) Zwart

Wheel totaal nutteloos, draait stroef en scheef. Toetsen zijn mat, ipv glad. Maken meer geluid dan Mx speed. Veering is zachter (beter). Knoppen wiebelen nog steeds het zelfde.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Toetsen aangenaam

Minpunten

  • Wheel nutteloos
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
DavidKlooswijkNewbie 28 oktober 2020 Product gekocht

Corsair K100 RGB (OPX Switch, Qwerty US) Zwart

Wat een ongelofelijk fijn toetsenbord is dit! Bouwkwaliteit is uitermate met een paar minpunten wat betreft de controlwheel. De knop met Icue logo ligt wat los en voelt goedkoop. OPX is geweldig! De prijs is hoog, erg hoog maar dat vergeet je al gauw als deze op je bureau ligt.

Pluspunten

  • Hoge kwalitiet
  • 4000Mhz pulling
  • OPX switches
  • Memoryfoam polssteun
  • Robuust
  • Clean look
  • Fijn klik geluid

Minpunten

  • Prijs erg hoog
  • Icue logo voelt goedkoop

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair K100 RGB (Cherry MX Speed, Qwerty US) Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee