AMD Ryzen 5 2600 (MPK) Boxed

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties AM4 socket • Hexa (6) core @ 3,4GHz-3,9GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Round-up - Processors tot 200 euro - Betaalbare, courante cpu's vergeleken

Terwijl we aan de vooravond staan van de komst van AMD's Zen3-processors, bekijken we in deze review het huidige aanbod van consumentenprocessors tot 200 euro.

149 27 sep '20

Review - Tijd voor een upgrade? - Deel 2 - Ryzen 1000/2000 vs. de nieuwste processors

Heb je een oudere AMD Ryzen-processor en twijfel je of een nieuwe processor het upgraden waard is? In dit artikel testen we de Ryzen 1000- en 2000-cpu's opnieuw.

143 30 jun

Review - AMD Ryzen 2700X en 2600X: (Ry)Zen met een plus

Eindelijk is de nieuwe generatie Ryzen er: nieuwe processors die je op bestaande moederborden kunt gebruiken. AMD gaf de tweede generatie Ryzen de codenaam Pinnacle Ridge

198 19 apr '18

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 4.6739130434783 van 5 sterren
5 van 5 sterren
34
4 van 5 sterren
10
3 van 5 sterren
1
2 van 5 sterren
1
1 van 5 sterren
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+1
MichaelBelgium 12 oktober 2018 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Wat een beest. Voor minder dan 200€ !

Zeer overklokbaar, AM4, kan snelle RAM aan, multicore prestaties. Kan simulatie games en open world games lekker makkelijk aan. Lage cpu load, veel ademruimte voor ALLES en zooo veel meer.

Pluspunten

  • Unlocked/overklokbaar
  • Super multicore prestaties
  • Beter dan vorige generatie
  • SMT/multithreading (12 threads)
  • Stock koeler inbegrepen (Wraith stealth)
  • 6 cores
  • Socket AM4 (mainstream tot 2020)
  • Prijs

Minpunten

  • Wraith stealth en niet wraith spire (zoals R5 1600)
  • Singlecore prestaties (maar zeker goed genoeg)
  • Geen integreerde gpu

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

0
DivTweakNewbie 22 oktober 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Tray

Ik weet niet goed wat ik had mogen verwachten

Pluspunten

  • betaalbaar

Minpunten

  • gebruikt

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)

ruubs11 20 september 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Deze CPU in 2019 in de aanbieding voor (maar) €90 gekocht. Tot op heden erg blij met de CPU. Naar mijn idee nog steeds geen betere CPU voor deze prijs/kwaliteit verhouding tegen gekomen.

Pluspunten

  • 6 Core
  • 12 Threads
  • Prima multi-core prestaties
  • Overklokbaar
  • Uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding
  • Prima stock cooler

Minpunten

  • Single-core prestaties

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Hoiboy19 6 april 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Gebruik voor mijn eerste pc, werkt goed en doet lekker z'n ding. Ik had hem voor 161 euro gekocht, daarvan zou je nu beter I5-11400F kunnen kopen.

Pluspunten

  • 6-core, en goed voor gamen
  • blijft goed koel met de stock cooler + 4 case fans (45 graden)

Minpunten

  • nu niet meer zo'n goede deal

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
mweeje 2 februari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Goede CPU voor het geld!
Al een tijdje in gebruik en heb geen klachten.

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • redelijk zuinig
  • blijft koel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
lennardbijker 20 januari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Ik heb deze CPU nu ongeveer twee jaar en heb er niets op aan te merken. Voor de prijs is het een super processor voor productiviteit. Gamen is iets minder, ik heb nu een RTX 3070 (hiervoor GTX 1060) en de CPU is nu een bottleneck.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Fatsoenlijke koeler

Minpunten

  • Tweede generatie Ryzen niet goed voor games
  • Heeft snel geheugen nodig

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
MijnGameNaam 7 januari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

een goede cpu voor een pc die van alles moet

zelf gebruik ik hem voor het editen van foto`s
en gamen, deze cpu is fantastisch als je hem samen met een 1070 a 2070 in een computer legt

Pluspunten

  • 6 core 12 theat
  • goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • nvt

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
glorkblork 31 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Een 6 kernige processor voor mensen die niet zo veel singlethreaded performance nodig hebben (ryzen5 3600 cost een extra 100 euro). Een goede cpu voor budget gamers zoals mij. en de wrath stealth cooler werkt best wel goed

Pluspunten

  • lekker veel threads zodat je veel dingen tegelijk kan doen
  • goede prijs
  • OK singlethreaded
  • overklokt FANTASTISCH werkt 1,275 volt op 4,1 Ghz

Minpunten

  • er is een ryzen 5 1600 AF die min of meer hetzelfde is, maar gezien die niet te vinden is, is dit een goede keuze

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
derikkert 3 oktober 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Zeer goede een goedkope CPU (rond de 120 euro) met 6 cores, SMT, 65w tdp. Niet geschikt voor een supergoede videokaart maar zeker wel voor een midrange videokaart.

Pluspunten

  • Prijs
  • Veel cores en threads
  • Kan redelijk overklokken
  • Werkt goed samen met een mid-range gpu van zo'n 250-500 euro
  • Lage tdp voor een 6 core chip

Minpunten

  • Geen zen 2
  • Wat lagere single-core prestaties tov zen 2 en Intel
  • Klein wraith spire stock koelertje

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
StanmeijerNewbie 21 september 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Ik heb deze chip nu bijna 2 jaar. Dit is zonder overdrijven de beste CPU die ik ooit gekocht heb!. Prijs valt reuze mee voor de geweldige performance die je eruit kan halen!

Pluspunten

  • Goede OC'er
  • Goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Cor INewbie 2 september 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

veel cpu voor weinig geld. hele goede cpu voor een budget build, maar kan ook in de lage mainstream nog gebruikt worden.

Pluspunten

  • niet duur
  • prestaties

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Akelake 14 juni 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Singlecore performance is iets laag. Zelf had ik achteraf de 3300x (quadcore, zelfde prijs) of 3600 (hexacore, ~€170) willen kopen aangezien beide betere singlecore performance hebben. (kijk voor benchmarks op cpumonkey, zowel single and multicore performance).
Voor minder dan €120 zeker waard (nieuw/gebruikt).

Pluspunten

  • 6 core

Minpunten

  • singlecore performance
  • zen+ ipv zen 2

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
glenniebrother 10 juni 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Gekocht voor €99. Top prestaties voor deze prijs.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties
  • 6 kernen
  • 12 draden

Minpunten

  • Moet ik iets verzinnen?
  • Wraith Stealth i.p.v Wraith Spire

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
robroy1998 7 april 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Al bijna een jaar eigenaar van deze geweldige, krachtige processor. Draait alles soepel met de wraith cooler i.c.m 16GB DDR4. Goedkope processor die je games soepel laat draaien en met gemak lichte videobewerking aankan.

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • Blijft koeler i.c.m de Wraith Cooler

Minpunten

  • Singlescore lager dan 3e generatie
  • Blender animation loopt niet soepel hiermee
  • Net niet de juiste processor voor heavy workload

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
robinfct2000 23 maart 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Een mooie starter cpu, bottleneckt niet snel en word ook niet heel warm.

Pluspunten

  • Clock speeds
  • Prijs

Minpunten

  • Niet

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Thombje 28 januari 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Voor €120 een 6 core / 12 thread chip, aantal jaar geleden onmogelijk. i5 6600k zorgt voor bottleneck icm met GTX 1070. Upgrade naar deze CPU en geen bottleneck, veel "smoother" in games en veel betere multicore prestaties.

Pluspunten

  • Prestaties
  • 6c/12t
  • SMT/HT
  • Overclockbaar
  • AM4 upgrademogelijkheden

Minpunten

  • Wraith Stealth is ok, maar niet ideaal
  • Geen iGPU?

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
thesinsher 24 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Beste prijs/kwaliteit CPU op dit moment! Veel power met een erg laag verbruik. De meegeleverde ventilator is fluister stil.

Tip: undervolt de CPU (-200mV in mijn geval) voor lagere temperaturen, een stillere, meer efficiente PC.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Veel snelle cores
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
YoukiePoekieNewbie 4 december 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Ik gebruik de processor in combinatie met een GTX 1660 Ti, werkt perfect! De meegeleverde koeler is erg goed, stil en temperatuur blijft laag. Voor de huidige prijs is het een erg goede deal!

Pluspunten

  • Veel waar voor je geld
  • Stille koeler
  • Geen bottleneck i.c.m. GTX 1660 Ti

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Just.Kuba 23 september 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Goed cpu voor een lage prijs

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs
  • Stille Cooler

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
SleepyMario 6 september 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

In 1 woord: Geweldig!

Snel en uitstekend overklokbaar. Streamen en gamen zijn geen probleem voor dit ding.

Pluspunten

  • gewoon een hele goede cpu

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
LukasvH_1 25 augustus 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Zelfs na de launch van Ryzen-3000 nog een zeer relevante chip. Zeker voor de prijs (6c /12t) Geschikt voor de wat meer budget gamers aangezien de 3600 ruim €80 duurder is. Meegeleverde koeler is voldoende, al zal ik overklokken dan wel vermijden.

Pluspunten

  • Prijs
  • 6c / 12t
  • Zelfs na launch Ryzen-3000 goede prestaties

Minpunten

  • Wraith Stealth

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Hennek[] 26 juli 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Gekocht voor mijn eerste PC build. Heb de processor kunnen kopen voor €105. Dan is prijs-presatie super.
Nog niet lang in gebruik maar PC voel snel en goed aan. CPU koeler is erg klein. Werkt naar behoren maar denk dat er niet veel headroom is zit.

Pluspunten

  • prijs kwaliteit
  • 65W

Minpunten

  • CPU koeler is erg klein

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
BrunkBeard 8 juni 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Erg goede CPU voor een kleine prijs. Op moment van schrijven de beste prijs-kwaliteitsprocessor bij uitstek als we enkel kijken naar multi-core performance, maar zelfs single-threaded doet deze het uitmuntend. Zeker aangeraden!

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Goede performance
  • Laag verbruik (TDP van maar 65W)

Minpunten

  • Geen voor deze prijs

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
AntonioDNewbie 31 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Nieuw gekocht voor 130 euro en doet het prima! Lekker snel en voor de prijs valt er niet veel te klagen.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit!
  • Snelheid
  • 6 cores / 12 threads

Minpunten

  • Koeler is okeish

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Tweakriez 29 mei 2019 Product gekocht

AMD Ryzen 5 2600 Wraith (BOX) Boxed

Voor slechts 135 euro deze krachtpatser gekocht. 6 cores + 6 smt en zeer eenvoudig naar een all core clock van 4,17ghz gekregen. Wat een price/performance topper!

Pluspunten

  • Super prijs/kwaliteit
  • Snel
  • Zuinig
  • Overclocken
  • Cheap

Minpunten

  • Voor dit geld, geen!

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 5 2600 (MPK) Boxed?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee