Gebruikers

Score: 4
8 reviews

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

Prijs
€ 259,-
Specificaties 27" • 1920x1080 (Full HD) • 240Hz • VA • 0,5ms - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

Round-up - Supersnelle schermen - Zeven 240Hz-gamemonitoren van 27" getest

Dit jaar komen de ontwikkelingen in de 240Hz-categorie eindelijk in een stroomversnelling. In dit artikel stellen we alvast zeven nieuwe 240Hz-schermen op de proef.

149 4 sep '20

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
0
Score: 4
7
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
ShatterNLTestpanel 4 september 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

De AOC C27G2ZU/BK geeft je voor een lage prijs veel functies en een goede kwaliteit monitor. Het scherm ziet er minimalistisch en clean uit, heeft een goed contrast en mooie kleurweergave. Het kost wel even tijd en uitzoekwerk om hem goed in te stellen.

Pluspunten

  • Clean design met dunne rand
  • Goed contrast
  • Mooie kleurweergave
  • Goede kwaliteit voor een aantrekkelijk prijskaartje

Minpunten

  • Veel instellingen en proberen nodig om alles goed te laten werken
  • Shadow Control functie doet niet wat beschrijving zegt dat het hoort te doen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+3
ProxiTestpanel 4 september 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

Met een futuristisch ontwerp, 27", een hoge refresh rate en mooie contrastwaarden is deze monitor redelijk voor de prijs. De resolutie is helaas te laag en daarom niet echt een aanrader.

Pluspunten

  • Hoge refresh rate
  • Robuust
  • Mooie contrastwaarden
  • Veel USB-poorten

Minpunten

  • Lage resolutie
  • Geen meegeleverde USB-kabel

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

+3
makkie ;)Testpanel 17 augustus 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

Voor zijn geld een prima scherm. Ik zou hem zeker aanraden als iemand op FullHD wil gamen op een hoge refreshrate, mits een typisch game scherm vormgeving je niet stoort of juist je ding is.

Pluspunten

  • Prijs
  • Complete Featureset
  • Prachtige kleuren
  • Mat

Minpunten

  • Bedieningstoetsen onderop
  • Vormgeving niet mijn smaak

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

+2
mduijmTestpanel 20 augustus 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

Mooie monitor om te zien, erg fijn om mee te gamen door hoge refresh rate. Ik vind het scherm echter wat 'korrelig' en niet scherp genoeg om lang naar te kijken. Wellicht komt dat omdat ik normaal game op 1440p en werk op een 4K scherm.

Pluspunten

  • Hoge refresh rate, 240Hz
  • Nette software om monitor te configureren
  • Hoogte verstelbaar
  • Lekker slanke voet
  • Simpele maar doeltreffende kabel management
  • FPS OSD

Minpunten

  • 1080p, helaas geen 1440p
  • Software nodig om 240Hz aan te zetten (kon niet vinden in OSD)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
dahamsterTestpanel 26 augustus 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

Is zijn geld waard, Met g-sync(niet officeel gelicenseerd) en de hoge refresh rate loopt alles soepel.

Pluspunten

  • 240Hz
  • Accuraat VA paneel
  • curved
  • Goed contrast

Minpunten

  • met DCR on is wit echt heel fel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

0
DiagorasTestpanel 5 september 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

De AOC C27G2ZU/BK is een prima monitor met makkelijk verstelbare hoogte, draaiing en hoek. De resolutie is niet per se laag, maar lager dan je zou verwachten, desondanks maakt de hoge Refresh Rate veel goed.

Pluspunten

  • Hoge refreshrate
  • Makkelijk verstelbaar
  • USB-poorten
  • Freesync
  • Goede kleuren en contrast

Minpunten

  • Hangt ver naar voren (om het gewicht te kunnen balanceren)
  • Bedieningsknoppen aan de onderkant (ondanks dat het de standaard is)
  • Lage Energielabel (F)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

0
hwautersTestpanel 4 september 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

De AOC C27G2ZU/BK is een scherm dat doet wat het moet doen, voor een redelijk prijs. Het wisselen tussen verschillende instellingen is echter vrij omslachtig. Ook zorgt de combinatie van een 27 inch scherm en een FullHD-resolutie ervoor dat niet alles even scherp oogt.

Pluspunten

  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Ingebouwde USB-hub
  • Goed in hoogte verstelbaar

Minpunten

  • Slechts 1 custom profiel
  • Eigenlijke te lage resolutie voor dit formaat scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 3

0
WupRTestpanel 2 september 2021 Testpanel

AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart

Prima scherm voor zakelijk gebruik en gaming. Het is geen hoogvlieger maar met de prijs en kwaliteitsverhouding zit je goed.

Pluspunten

  • Prijs
  • Beeldkwaliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Curved

Minpunten

  • Vormgeving
  • Geen 4K

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 2

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AOC C27G2ZU/BK Rood, Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee