Gebruikers

Score: 4
13 reviews

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Prijs
€ 288,-
Specificaties WiFi-ax • 2-poorts switch (max 1Gbps) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
9
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
pclinde 7 september 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

De Deco X60 is een Wi-Fi 6 mesh-systeem van TP-Link. Algemene indruk is een nette set die een consistente snelheid levert met een nette dekking. Ingebruikname en beheer is met de Deco app aangenaam. De set komt als Wi-Fi 6 mesh-systeem te kort in Wi-Fi 6 snelheid.

Pluspunten

  • Stabiele prestaties.
  • Degelijk bereik/dekkingsgebied.
  • Bekabelde backhaul.
  • Fatsoenlijk ontwerp dat minimalistisch oogt.
  • Uitgebreide QoS mogelijkheden.
  • Gratis Trend Micro antivirus (TP-Link HomeCare) zonder bijkomende abonnementskosten.
  • Eenvoudige setup/ingebruikname.
  • Deco app is fijn in gebruik.

Minpunten

  • Het aanpassen van Wi-Fi instellingen is zeer beperkt.
  • Niet het meest snelle Wi-Fi 6 mesh-systeem.
  • Geen dedicated Wi-Fi backhaul (band).
  • Verplichting tot het aanmaken van een TP-Link account.

Eindoordeel

Score: 4

+2
whatenTestpanel 18 december 2020 Testpanel

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Een uitgebreid mesh-netwerk voor een stevige uitbreiding van je Wi-Fi bereikbaarheid/snelheid/connectiviteit. Al is de opstelling niet steeds even 'plug-and-play' als wordt beloofd.

Pluspunten

  • Vermindering van 'dead spots' in je Wi-Fi netwerk
  • Gebruiksgemak van Deco-app
  • Zeer goede prestaties
  • Deco-app biedt veel features in een simpel jasje

Minpunten

  • Geen beginner-vriendelijke installatie voor elke provider
  • Ik wil snellere Wi-Fi aanschaffen!
  • Niet het goedkoopste mesh-systeem

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

+2
Phyc 27 maart 2020 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Dit lijkt me een prima product, zo op het eerste gezicht, maar kan niet beoordelen of het de hogere prijs waard is ten opzichte van andere mesh units van TP-Link. Het geadverteerde bereik lijkt me echter vergezocht (650 m2).

Pluspunten

  • Simpel in gebruik
  • Overal snel internet
  • WiFi backhaul lijkt goed te werken

Minpunten

  • Beperkt in mogelijkheden qua setup via iOS app
  • Bereik minder goed dan ik had verwacht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 4

+2
merodachTestpanel 13 december 2020 Testpanel

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

De TP-Link Deco X60 is een mooie WiFi Mesh set, volledig in de featureset en hij geeft goede stabiele draadloze dekking in het gehele huis. Ik mis de aparte WiFi-backhaul en een goede beheerportal in de browser, maar alles bij elkaar optellend krijg je wel waar voor je geld.

Pluspunten

  • Goede app om mee te beheren
  • Netwerkbeveiliging via HomeCare
  • Goede dekking in je hele huis
  • Eenvoudige en snelle initiële setup
  • Volledige featureset
  • QoS

Minpunten

  • Geen aparte WiFi-backhaul
  • Niet (goed) te beheren via de browser
  • Verplichting tot aanmaken TP-Link account

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 3
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 3
WLAN-bereik Score: 5

+2
ShatterNLTestpanel 17 december 2020 Testpanel

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

De TP-Link Deco X60 is een mooi setje voor de prijsklasse waar het in zit. Makkelijk te installeren, niet verkeerd voor het oog, geeft goede dekking en heeft genoeg instellingen om mee te spelen. Het HomeCare onderdeel maakt het makkelijk om het netwerk te beveiligen tegen virussen en aanvallen.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijke app
  • Goede dekking in huis en tuin
  • HomeCare beveiligd je netwerk
  • Modern en clean design van de stations

Minpunten

  • Verplicht aanmaken TP-Link account
  • Onhandig formaat stekkers

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+2
skoozieTestpanel 15 december 2020 Testpanel

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Gebruiksvriendelijk mesh wifi systeem wat sommige geavanceerde opties mist maar een zeer goede dekking heeft.

Pluspunten

  • Dekking
  • Parental Controls
  • gebruiksgemak
  • te mixen met oudere Deco sets
  • ethernet backhaul

Minpunten

  • prijzig
  • niet alles is in te stellen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+2
steven85Testpanel 15 december 2020 Testpanel

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

De TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 is een mooie set om het algemene Wifi bereik in huis te verbeteren.

Pluspunten

  • Dekking in en buiten huis
  • Handige app
  • Stabiele verbinding

Minpunten

  • Installatiehandleiding kon beter
  • Extra netwerk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+2
Marco_S 23 februari 2021 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Makkelijke installatie in bestaand netwerk en werkt uitstekend en stabiel met ethernet backhaul: prima dekking in huis met 3 verdiepingen. TP-Link gebruikersvoorwaarden blijven twijfelachtig naar mijn idee.

Pluspunten

  • Goede dekking, snelle WiFi met meerdere gebruikers tegelijkertijd
  • Makkelijke installatie
  • Zeer stabiel met ethernet backhaul
  • Werkt uitstekend als router achter KPN Experiabox
  • Mogelijkheid van gastnetwerk

Minpunten

  • Geen vrije kanaalkeuze op 5GHz
  • Voorzichtigheid geboden met TP-Link account?
  • Prijs nog aan de hoge kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+1
martindekker 18 augustus 2020 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Makkelijke installatie en goede Mesh functionaliteit (mobiele telefoons blijven verbonden als je door het huis heen loopt). Weinig ethernet poorten, beperkt bereik als je in een nieuwbouw huis met dikke betonnen vloeren woont.

Pluspunten

  • Installatiegemak

Minpunten

  • Bereik
  • Ethernet aansluitingen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 3

+1
TheBigBlue 8 juli 2020 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Dit is een aardige mesh kit, is snel, heeft een ruime dekking (ook in een scenario met tussenmuren). Jammergenoeg staat de firmware (nog) niet volledig op punt en worden sommige apparaten geplaagd door herhalende disconnects. Ook de web ui en de app zouden een geavanceerde modus mogen hebben.

Pluspunten

  • Snel
  • Groot bereik
  • mooie vormgeving

Minpunten

  • Matige firmware
  • beperkte beheersmogelijkheden voor tweakers
  • Disconnects met sommige apparaten

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 2
Ondersteuning Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 2
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

0
Nitrogun 21 december 2020 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Account TP-link is gedoe. Goed bereik en het functioneert stabiel maar de snelheid valt enigzinds tegen. Tevens zijn de opties beperkt van het zelf configureren.

Pluspunten

  • Stabiliteit
  • Bereik
  • Gebruiksgemak
  • Beveiliging
  • Subtiele vorm zonder Antennes

Minpunten

  • TP-link account
  • Snelheid
  • Minder configurabel op sommige gebieden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

pierregielen64 8 maart 2021 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Voor thuiswerkers die met Citrix moeten werken, is de Deco teleurstellend: het werkt domweg niet (rechstreeks via het modem wel). De oorzaak is ondoorzichtig en de IT'ers van de werkgever komen niet verder dan: 'probeer eens opnieuw op te starten' of 'probeer eens een andere computer' (dan je werk-laptop, sic).

Pluspunten

  • Eindelijk WiFi dekking in het hele huis

Minpunten

  • Werkt niet met Citrix
  • Tamelijk lompe apparaten, geen muurbeugel
  • Tikje langzamer dan mijn oude router

Eindoordeel

Score: 4
Hanz033 14 juli 2020 Product gekocht

TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)

Ik woon in een nieuwbouw appartement (lees: dikke betonnen muren). Heb T-Mobile glasvezel en heb 3 satellieten in de kamer, meterkast en slaapkamer, ongeveer gelijke afstand van elkaar. Ik moet zeggen dat de snelheid me iets tegenvalt. In de woonkamer is het ongeveer 400mbps (bedraad!), in de slaapkamer gemiddeld 150mbps.

Pluspunten

  • Installatie
  • Uiterlijk
  • App

Minpunten

  • Snelheid
  • Max 2 utp per satelliet

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een TP-Link AX3000 Whole Home Mesh Wi-Fi System Deco X60 (3-pack)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee