Gebruikers

Score: 4
9 reviews

WD Purple (2020, 256MB cache, 265MB/s), 10TB

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
1
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+1
Antonio di 10 maart 2022 Product gekocht

WD Purple (2020, 256MB cache), 4TB

Heb deze WD 4TB met 256mb cache (WD42PURZ) gekocht om u te gebruiken in mijn Lupus Electronics LE918 NVR. Doet het prima wordt niet echt warm, ook als ik FAN van de NVR uit laat. Is stil.

Pluspunten

  • Stil
  • wordt niet echt warm
  • Doet het nu prima, nu 1 week (de vraag is/blijft: Hoe lang gaat die mee!)
  • redelijk prijs voor 4TB

Minpunten

  • geen kabels/schroefjes meegeleverd (bulk versie)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

+1
DaveCool 3 januari 2018 Product gekocht

WD Purple (2020, 64MB cache), 4TB

Even beknopte review, met name om de betrouwbaarheid bij te houden. Gekocht voor een nieuw aangelegd beveiligingsysteem van UniView met 3 beveiligingscamera's (via PoE). Deze HDD wordt dus echt ingezet voor 24/7 recording voor 3 camera's met mainstream (4MP camera's) en substream. Sinds augustus 2017 loopt het systeem continue.

Pluspunten

  • Stil
  • Betrouwbaar (? tot nu toe)
  • Prijs redelijk gunstig

Minpunten

  • Nog geen nadelen ondervonden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 5

0rbs 21 maart 2021 Product gekocht

WD Purple (2020, 256MB cache), 8TB

Gekocht omdat mijn WD Red 4Tb (2014) defect ging. Van plan om langzaam alle 4TB schijven te vervangen door dit type (8TB) Word gebruikt in een synology die grotendeels video streamt. Tot dusver: stille drive, even koud als de rest (37-40 graden C) in gebruik

Pluspunten

  • redelijk stil
  • betaalbaar

Minpunten

  • geen kunnen ontdekken

Eindoordeel

Score: 4
DarkSand 17 juli 2020 Product gekocht

WD Purple (2020, 256MB cache), 8TB

Ik heb deze schijf ongeveer een jaar geleden gekocht als eerste schijf voor een oude Synology DS508. Deze DS508 staat als storage box achter een DS218Play en wordt gebruikt voor het backupen van VM's en media. Zoals aangegeven inmiddels een jaar in gebruik en tot dusver geen problemen.

Pluspunten

  • Doet wat een HD moet doen
  • veel ruimte

Minpunten

  • Nooit voldoende ruimte

Eindoordeel

Score: 5
bermudasyndrome 7 februari 2020 Product gekocht

WD Purple (2020, 512MB cache), 14TB

WD Purple 14TB Bulk verpakking (12.73TB wordt er herkend). in Synology 1815+ Deze draait goed, licht hoorbaar, spijtig duurt het dagen voor de pariteits consistentie (per schijf) om de nas uit te breiden.

Pluspunten

  • 14TB.

Minpunten

  • Eigenlijk maar 12.73TB.

Eindoordeel

Score: 4
faim 1 juni 2019 Product gekocht

WD Purple (2020, 64MB cache), 6TB

Draai momenteel zes stuks in RAID in onze (always-on) NAS sinds december 2018, zijn stil en snel. Niks op aan te merken, precies wat je van een harde schijf verwacht.

Pluspunten

  • Stil
  • Snel
  • Betrouwbaar (tot nu toe)

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Jella2 14 januari 2019 Product gekocht

WD Purple (2020, 64MB cache), 3TB

Van de drie schijven van 3TB die 13 maanden geleden zijn aangeschaft is er één al twee keer vervangen want kapot, en vandaag sneuvelde een volgende schijf. Moet dus in dertien maanden al drie keer een schijf vervangen. Niet aanbevolen.

Pluspunten

  • Zolang 't werkt: geen klachten.

Minpunten

  • Gaat veel te snel kapot. Onbetrouwbaar

Eindoordeel

Score: 1
Dxue 21 februari 2018 Product gekocht

WD Purple (2020, 64MB cache), 4TB

vorig jaar gekocht voor gebruik met 3 dahua starlight camera's, opnames 24/7 mainstream in een dahua nvr. stil en koel in een kleine ruimte (lade). Nog geen problemen tegengekomen in de afgelopen 5 maanden. binnenkort komt er een 4e bij en ook nog alle substream opnemen.

Pluspunten

  • betrouwbaar
  • weinig warmte in een kleine ruimte
  • stil in een kleine ruimte

Minpunten

  • nog niks

Eindoordeel

Score: 5
SpeedingWilly 1 februari 2018 Product gekocht

WD Purple (2020, 64MB cache), 2TB

Deze WD Purple (2TB) zit in een NVR die 24/7 aanstaan om beelden van beveiligingscamera's op te slaan. Doet wat het moet doen.

Pluspunten

  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Niet heel stil (maar ook niet luidruchtig)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD Purple (2020, 256MB cache, 265MB/s), 10TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee