Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
12 reviews

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prijs
Specificaties 6,3" • 2280x1080 • 128GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
6
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Mooie degelijke telefoon, totdat je de notch op je scherm tegenkomt of een filmpje opzet. Grootste gemis in deze prijsklasse het OLED scherm, helaas is het een LCD.

Pluspunten

  • Mooi design (excl notch)
  • Echte Dual SIM samen met mogelijkheid voor extra SD kaart
  • Android ONE

Minpunten

  • Geen stereo geluid
  • Camera notch erg storend
  • LCD ipv OLED scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+2
ProxiTestpanel 11 november 2019 Testpanel

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Voor het Tweakers Testpanel heb ik de Nokia 7.2 mogen testen. De telefoon heeft een stevige behuizing en voelt voor de prijs erg premium aan.

Pluspunten

  • Android One
  • Robuust
  • Premium feel voor de prijs
  • Prijs
  • 3,5mm-poort
  • Snelladen duurt iets meer dan een uur
  • Uitbreidbaar opslaggeheugen

Minpunten

  • 3,5mm-poort bovenin
  • Camera steekt ver uit
  • Launcher niet intuïtief

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Een snelle Android One toestel met premium looks and feel! Schakelen tussen applicaties en spellen is geen enkel issue voor de Nokia 7.2. Mooie scherm en lekker helder. Een waardige tegenstander voor de huidige midrange toestellen zoals die van Samsung en Xiaomi.

Pluspunten

  • Accu goed voor 1,5-2 dagen
  • Mooi scherm en fel
  • Snel (ook met games)
  • Selfies zijn mooi
  • 3,5mm Audio poort
  • Glossy metal-look (polymeer composiet kunststof)
  • Breed hoek lens is leuk

Minpunten

  • Enkele speaker waarvan geluid niet al te best is
  • Achtercamera is te wisselvallig, niet fire and forget
  • Google Assistant echt overal aanwezig
  • Vingerafdruksensor niet altijd even snel
  • Geen beeldstabilisatie met 4K video opname
  • Camera bump steekt te veel uit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+2
sojab0onTestpanel 10 november 2019 Testpanel

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prima toestel met prima feature set voor zijn prijs Wordegebruikt als dagelijkse telefoon voor werk nummer, en vergeleken met mijn sony xz 2 premium die als prive dagelijkse driver gebruikt word.

Pluspunten

  • goede camera
  • goede bouw kwaliteit
  • snele interface

Minpunten

  • google assistent zit soms dwars

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+2
zeezuiperTestpanel 9 november 2019 Testpanel

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prima midrange toestel met fijne Android One software

Pluspunten

  • Prima bouwkwaliteit
  • Android One
  • 128 GB opslag en 6GB geheugen

Minpunten

  • Geen stereo speakers
  • Accuduur net voldoende
  • Gladde achterkant
  • Fotokwaliteit bij inzoomen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+2
clkndkTestpanel 10 november 2019 Testpanel

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Mooie grote telefoon met helder scherm, veel geheugen, fantastische camera's en Android One dus de laatste Android-versie. Maar Android 10 zit er nog niet op en er staat ook nergens wanneer die komt, dat is wel jammer. Ongelooflijk dat je zo'n mooi toestel kunt krijgen voor ruim 300 euro.

Pluspunten

  • Fantastische camera
  • Fijne fingerprintscanner
  • Mooi scherm met hoge resolutie
  • Meer dan 2 dagen batterij
  • Groot geheugen
  • Android One
  • Koptelefoonaansluiting
  • Dubbele sim plus sdcardslot

Minpunten

  • Onduidelijk wanneer Android 10 komt
  • Gezichtsherkenning traag
  • Reageert soms slecht

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
remmsteinTestpanel 12 november 2019 Testpanel

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

De Nokia 7.2 een solide, maar lelijk toestel. De Notch zit in de weg en de camera steekt te ver uit. Qua performance en batterij niets dan lof. Android One is ook een mooie ervaring. Al verbaasd het me dat niet alle standaard android apps waren geïnstalleerd

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Kwaliteit camera

Minpunten

  • Design

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

vluggejapienl 12 november 2019 Product gekocht

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Top toestel voor weinig. Als je kijkt naar de prijs en wat je er voor terugkrijgt is eea 5 sterren waard. Als je kijkt naar wat tegenwoordig allemaal kan, wellicht 4 sterren. Ik kijk graag naar de praktische waarde en dan zeker 5 sterren!

Pluspunten

  • Design
  • Bouwkwaliteit
  • Dual Sim + SD kaart
  • Camera beeldkwaliteit
  • Goed gebalanceerde combi van hardware
  • Camera fotomogelijkheden

Minpunten

  • Google assistent iets té aanwezig
  • Uitstekende camera hardware
  • Groot formaat

Eindoordeel

Score: 5
ronnyvl1967 5 november 2019 Product gekocht

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Groen

Het toestel dat enorm véél bied voor weinig geld ondanks toch enkele tekortkomingen. Dat wordt wel ruimschoots gecompenseerd door Android one dat hopelijk snel haar achterstand met patches en updates inhaalt.

Pluspunten

  • Héél mooi design
  • Ontzettend sterke batterij met bovengemiddeld gebruiksduur
  • Camera's bieden enorm veel mogelijkheden waarmee je verbluffend mooie foto's kunt maken. Zelfs de nachtmodus kan bijna niet beter.
  • Ondanks ontbreken amoled scherm valt me de enorme goede leesbaarheid en helderheid in fel zonlicht op.
  • Heel vlotte vingerafdruk scanner en gezichtsherkenning
  • Opladen gaat sneller als elders in professionele reviews vermeld wordt. Van 0 naar 100 % in ongeveer 100 minuten is heel aanvaardbaar.
  • Vlotte verbindingen en perfect werkende NFC die heel behoorlijk gekoppeld is aan mijn Fossil sport 4s waardoor ik via horloge ook draadloos betalingen kan doen .

Minpunten

  • Achterblijvende updates zorgen voor een loom werkingsgevoel
  • Beperkte keuze in originele accessoires
  • Verschrikkelijke headset bijgeleverd wat momenteel wel gecompenseerd wordt met een promo waarbij je gratis een set bluetooth oortjes krijgt enkele maanden na registratie aankoop nog tot 31/12/19
  • Blikkerig geluid
  • Soms vastlopers die waarschijnlijk te wijten zijn aan kleine bugs die hopelijk snel in optimalisatie updates opgelost worden

Eindoordeel

Score: 4
boteb74 17 oktober 2019 Product gekocht

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Groen

Na mijn HTC M8s die technisch nog steeds niet af was maar ik vond dat ik een nieuwe verdiend had, deze mooie groene Nokia 7.2 besteld bij BOL in pre-order. Prachtig toestel met misschien niet de nieuwste techniek maar daardoor ook niet de prijs die daarbij komt kijken.

Pluspunten

  • Mooi Design
  • Accu duur
  • Voelt degelijk aan, geen plastic rommel
  • Snelle reactietijd
  • Eenvoudig te bedienen
  • Android 9 met uitzicht op 10
  • Vingerafdrukscanner doet het goed!
  • Europees fabricaat

Minpunten

  • Achterkant wel wat glad maar is wel mooi mat uitgevoerd
  • Geen IP waardering
  • Mono geluid

Eindoordeel

Score: 5
thijmenmees 13 oktober 2019 Product gekocht

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Groen

Heb dit toestel nu een paar dagen en ben zeer tevreden. De (erg intuïtieve) software draait altijd vloeiend, en zelfs met mijn intensieve gebruik krijg ik de batterij lang niet leeg binnen een dag.

Pluspunten

  • Mooi ontwerp
  • Erg goede batterij
  • Fijne software
  • Koptelefoonaansluiting

Minpunten

  • Luidspreker makkelijk per ongeluk te blokkeren met een vinger

Eindoordeel

Score: 5
nigeej 29 september 2019 Product gekocht

Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart

Prima product, reageert vlot en heeft ruim voldoende opslag. Nadeel is wel dat google zijn assistent door je strot duwt. Dit kun je grotendeels uitzetten, maar niet overal. Scherm is goed, batterij gaat lang mee. Telefoon voelt wel alsof hij makkelijk uit je hand kan glijden.

Pluspunten

  • Helder scherm
  • Snel
  • 2 dagen op 1 batterijlading
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Op google assistant na geen bloatware
  • Android one

Minpunten

  • Google assistant niet uit te schakelen
  • Andere launcher aan te raden.
  • Met 1 hand bedienen lastig door formaat
  • Gladde achterkant
  • Sherm op 0% helderheid te fel

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nokia 7.2 (6GB ram, 128GB opslag) Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische voertuigen

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True