Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

Xiaomi Mi 9T Pro 64GB Blauw

Prijs
Specificaties 6,39" • 2340x1080 • 64GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 12 september 2019

Xiaomi Mi 9T Pro - Spirituele opvolger van de Pocophone

De Xiaomi Mi 9T Pro is voor veel mensen de beste telefoon die ze voor dit geld kunnen krijgen. Hij heeft een prima scherm zonder inkeping, en hij heeft snelle hard- en software, een veelzijdige cameraset-up en een prima accuduur. Wel is hij aan de zware kant, vooral aan de bovenkant, en er zijn uiteraard meer nadelen. Zo moet je het ten opzichte van duurdere telefoons stellen zonder waterdichtheid, draadloos laden en uitbreidbare opslag. De pop-up-camera ziet er cool uit, maar hoe duurzaam die is na jarenlang gebruik, moet nog blijken. Voor veel mensen zullen de voordelen veel zwaarder wegen dan de nadelen en het valt vooral op hoeveel meer waar de Mi 9T Pro voor zijn geld biedt dan zijn concurrenten. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
1
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
Kiswum 26 augustus 2019 Product geleend

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

De Xiaomi Mi 9T Pro is een powerhouse in een goedkoop jasje. De camera app is niet stabiel, maar dit is via software updates wel op te lossen. Doordat de camera in de behuizing zit, is de camera niet direct in zicht en kun je het scherm volledig gebruiken.

Pluspunten

  • Zeer scherpe prijs.
  • Met de camera's kun je overdag en 's avonds prima foto's maken.
  • Met Second Space, kun je eenvoudig je werk en privé gescheiden houden.
  • Prachtig full-screen Oled scherm.
  • Hoofdtelefoon aansluiting incl. FM radio.
  • Uit het verleden is gebleken dat Xiaomi haar smartphones lange ondersteuning geeft (3-6 jaar).
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm.
  • Je ziet nu duidelijk wanneer de camera wordt opgeroepen (hij springt dan uit de behuizing).

Minpunten

  • De elektronische stabilisator werkt niet altijd even goed.
  • Enkele bugs in de camera, hopelijk is dat snel opgelost.
  • De accu is in orde, maar de accu loopt 's nachts vrij snel leeg (7-9%).
  • Notificatie led is slechts sporadisch zichtbaar.
  • Beveiliging: Sommige applicaties vragen wel erg veel rechten (Weer app) en BT is altijd te detecteren voor voorbijgangers
  • Vanwege de pop-up camera, is de telefoon kwetsbaarder voor vocht.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+2
pietjepuk71 7 november 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Blauw

Gekozen voor dit toestel vanwege de prima hardware en de zeer acceptabele prijs. Grootste struikelblok vind ik de MIUI, er valt goed mee te werken maar het mist hier en daar wat opties. Vooralsnog meer voordelen als nadelen.

Pluspunten

  • Prima scherm zonder notch!
  • Super vlot
  • Camera voldoet
  • extra opties door MIUI
  • (hopelijk) lange ondersteuning

Minpunten

  • Missende opties door MIUI
  • geluid en positie van speaker
  • geen SD card slot

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+2
Jvann 5 september 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Rood

Eén high-end toestel die meer dan alleen een snelle processor naar het mid-range price segment brengt. Het scherm en de bouwkwaliteit zijn erg goed. Het toestel kan overdag mooie foto's maken en kost maar €400,-. Software kan verbeterd worden, maar het toestel is zeker een aanrader. Vragen? Stel ze gerust!

Pluspunten

  • Origineel uiterlijk met goede bouwkwaliteit
  • Hoge schermkwaliteit zonder notch of punchhole
  • Snelle en vloeiende gebruikerservaring
  • Laad snel op
  • Breed inzetbaar camerasysteem
  • Handige features ingebakken zoals dual app en second space
  • Scherp geprijsd

Minpunten

  • Geen SD-kaart slot terwijl de minimum opslag 64GB betreft en 256GB niet beschikbaar is
  • Software en optimalisatie kan beter
  • Nachtfoto's matig en videostabilisatie slecht

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

Birger v 10 december 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

Na veel zoeken en twijfel heb ik de stap gezet van iPhone naar Android. De Xiaomi Mi 9T Pro is het toestel die mij het meest kon bieden. Top toestel die vlot en snel werkt. Voor een super scherpe prijs.

Pluspunten

  • 3,5" aansluiting
  • prima scherm
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Grote accu
  • super snel

Minpunten

  • geen micro-sd
  • draadloos laden

Eindoordeel

Score: 5
wolder 30 november 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

Dit toestel gekocht de avond voorafgaand aan Black Friday voor 391,= bij Belsimpel. Gisteren (op Black Friday) het toestel ontvangen, het kostte toen bij Belsimpel 447,=, nu de dag na Black Friday kost het toestel bij Belsimpel 426,=.

Pluspunten

  • Gemakkelijk te bedienen
  • Ruim geheugen
  • Erg snel

Minpunten

  • Achterkant is krasgevoelig

Eindoordeel

Score: 4
thobod 17 november 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 64GB Zwart

PAS OP: als je deze telefoon wil rooten en er een andere ROM op zetten, xiaomi probeert dit procces aan alle kanten dicht te timmeren, het kan zijn dat je tot 3 maanden moet wachten voordat je de bootloader mag unlocken. voor de rest prima hardware ¯\_(ツ)_/¯

Pluspunten

  • baterijduur
  • prijs

Minpunten

  • stock ROM
  • bootloader unlock enorm moeilijk gemaakt door xiaomi

Eindoordeel

Score: 2
yesyesufkurs 31 oktober 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

Een high-end toestel tegen een mid-range prijs. De camera is wat mij betreft adequaat voor de foto's die ik maak. Hij is super snel (tip, verander de animatiesnelheid in de developer-settings naar 0.5x, voor een soort van "Oxygen OS"-feel, wat snelheid betreft). De pop-up camera is stevig gebouwd.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Snel
  • Futuristisch
  • Grote accu
  • NFC
  • Geen notch
  • Snelle in-screen fingerprint

Minpunten

  • MIUI's update snelheid
  • Geen micro-SD
  • Geen draadloos laden
  • Enige bloatware
  • Veel Xiaomi apps vragen toegang tot privacygevoelige informatie

Eindoordeel

Score: 5
InflatableMouse 20 oktober 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

Ontevreden dus teruggestuurd. * Uitstraling: mooi en degelijk 9/10 * Bouwkwaliteit: goed 8/10 * Scherm: veel te blauw met onvoldoende instelmogelijkheden 6/10 * Geluid: blikkerig en vervormd 4/10 * Camera: valt tegen 6/10 * Accuduur: voldoende 7/10 * MIUI 10: Android 9 niet overtuigend veel bloat en vreemde keuzes 6/10

Pluspunten

  • mooi toestel
  • degelijke bouw
  • 3,5" aansluiting

Minpunten

  • scherm veel te blauw
  • geluid ver ondermaats
  • voelt aan als vorige generatie
  • veel te veel bloat

Eindoordeel

Score: 3
axed92 17 oktober 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 64GB Zwart

Zeker een waardige vervanger van mijn S7. Mobiel voelt aan als een High-End toestel voor een Mid-Range price.

Pluspunten

  • Prijs kwaliteit
  • High-End specs
  • Accuduur, in stand-by verlies je in de nacht slechts 2/3%
  • Camera, in vergelijking met de P30 Pro komt hij erg dicht in de buurt.
  • Geen notch

Minpunten

  • Geen oortjes bijgeleverd
  • Geen SD-Slot

Eindoordeel

Score: 5
dof 10 oktober 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

Nu 1,5 mnd in gebruik en nog steeds super tevreden. Goede maat phone voor mij, scherm vult gehele voorkant, prima vingerscanner, super accu (>2 dgn) en 's nachts slechts 1-2% verlies, snelle processor, MIUI werkt prima (ook geen reclame), prachtige foto's en prima hoesje meegeleverd. En natuurlijk prima prijs.

Pluspunten

  • snelle processor
  • Goede vingerscanner en op goede plek en wordt handig verlicht bij aanraken phone
  • Super accu (2-3 dagen)
  • Nauwelijks capaciteitsverlies 's nachts 1-2%
  • Prima prijs en prima hoesje meegeleverd
  • MIUI 10 heeft handige functies (geen reclame)
  • Goede maat phone, en prachtig gehele voorkant vullend scherm

Minpunten

  • Blijft de pop-up selfie camera het 3 jaar volhouden?
  • Geen draadloos laden (jammer, maar usb-c connector is oke)

Eindoordeel

Score: 5
raph.nl 7 oktober 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Blauw

Prima toestel: fraai, snel, lange accuduur, uitstekend scherm zonder notch, 4(!) camera's en een vingerafdruksensor die in het scherm is verwerkt en die prima functioneert. Van de MIUI interface heb ik praktisch geen last, want ik gebruik de ADW Launcher 2, net als op m'n vorige toestel.

Pluspunten

  • Voelt vertrouwenwekkend aan en ligt lekker in de hand
  • Snel!
  • Prima accuduur (niet zoals m'n vorige smartphone, een Lenovo P2, maar wel ruim genoeg voor 1 dag)
  • Uitstekend scherm zonder notch
  • Maar liefst 4 camera's
  • De vingerafsdruksensor in het scherm werkt prima
  • USB-C en snellaadmogelijkheid
  • Wordt geleverd met cover

Minpunten

  • Geen micro SD slot
  • Enige twijfel of de mechaniek van de pop-up frontcamera robuust genoeg is (gebruik ik overigens vrijwel nooit)

Eindoordeel

Score: 5
knoflook123 1 september 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Blauw

De nieuwe flagshipkiller, voor een zeer lage prijs een telefoon die op kan tegen de grote jongens. Groot scherm zonder rare notch of vingerafdrukscanner. Prachtige fotos en image-stabalized 4k 60fps video.Heel blij mee, de looks van de blauwe versie zijn echt cool, vooral de verandering van kleur in het licht.

Pluspunten

  • Looks
  • Grote accu, snel geladen
  • Flagship Foto Camera
  • 4k 60fps + image stabilisation
  • Volledig breedbeeld scherm
  • Prijs
  • Software is prima
  • Zeer snel

Minpunten

  • Niet draadloos op te laden(scheelt wel gewicht)

Eindoordeel

Score: 5
Terrence24 29 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi 9T Pro 128GB Zwart

Hebben een van jullie ook last dat je geen software updates kan doen? Ik iedere keer een melding dat ik daarvoor geen toestemming heb

Pluspunten

  • Accu

Minpunten

  • Software updates

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi 9T Pro 64GB Blauw?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True