Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
12 reviews

Toshiba X300 (retail), 14TB

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
5
Score: 4
4
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+2
Tuktop 15 september 2015 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 4TB

Met een prijs van 0,033 euro/GB bij 4TB bevindt deze schijf zich in het goedkope segment. Echter, Toshiba presenteert deze schijf als een hoogwaardige schijf, de top-of-the-line van hun nieuwe reeks interne harde schijven. Hoe is dat in de praktijk?

Pluspunten

  • Nieuw
  • Goedkoop
  • Prestatie

Minpunten

  • Nieuw

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Geluidsproductie Score: 4

prutser001 22 oktober 2020 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 8TB (HDWF180EZSTA)

Fijne, snelle en betrouwbare HDD. Gekozen na de Blackblaze lijst nagekeken te hebben. Doen ~220MB/s

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Leuke Prijs

Minpunten

  • Tot nu geen.

Eindoordeel

Score: 5
Grimfilth 17 september 2020 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 8TB (HDWF180EZSTA)

Snelle, luide, hardeschijf

Pluspunten

  • Hoge capaciteit
  • Erg snel

Minpunten

  • LUID
  • Warm

Eindoordeel

Score: 3
prutser001 9 juni 2020 Product gekocht

Toshiba X300 (bulk), 8TB (HDWF180UZSVA)

Prima HDD, 8TB versie kwam er goed uit bij blackblaze en deze gekocht. Simpele kopieer test doet ongeveer 210MB/s. Ze kunnen een beetje luidruchtig zijn. Wil je snelheid en betrouwbaarheid kijk naar deze.

Pluspunten

  • Snel
  • Tot nu toe betrouwbaar
  • Veel ruimte

Minpunten

  • Kunnen luidruchtig zijn.

Eindoordeel

Score: 5
Shakesbeer_NL 19 juli 2019 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 4TB

Ik gebruik deze schijf voor mijn games. Daarvoor zijn de prestaties in orde. De schijf produceert 'idle' geluid zoals je verwacht bij een HDD. De actuator is vaak wel erg luidruchtig wanneer je bijvoorbeeld data aan het wegschrijven bent. Voor mij geen probleem omdat er dan gegamed wordt met geluid.

Pluspunten

  • Gunstig geprijst
  • Prima prestaties voor een HDD

Minpunten

  • Luidruchtige actuator

Eindoordeel

Score: 4
chris64 23 juni 2019 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 10TB

Ik heb twee X300's gekocht om mijn NAS mee uit te breiden. Helaas zijn de schijven enorm luidruchtig. Zelfs als ik (een verdieping hoger) in bed lig, hoor ik de schijven nog ratelen. De NAS staat in m'n woonkamer, dus dat is geen doen zo. Ga ze helaas weer verkopen.

Pluspunten

  • Betaalbare 10TB
  • Snelheid

Minpunten

  • Extreem lawaaiig

Eindoordeel

Score: 3
AngeloR91 12 mei 2019 Product gekocht

Toshiba X300 (bulk), 4TB (HDWE140UZSVA)

Snel en stil bij lezen. Het nadeel is dat de schijf zo ongelofelijk luidt bij schrijven is. Het geluid overstemd bij deze schijf letterlijk alle pluspunten. Als je de keuze hebt tussen deze of een iets langzamere maar stillere schijf zou ik de volgende keer dezelfde fout niet maken.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs per GB

Minpunten

  • Geluid
  • Voedingaansluiting brak stukje af bij aansluiten
  • Echt serieus veel geluid, zelfs met gedempte kast
  • Trillen, maar dat is bij de meeste hdds

Eindoordeel

Score: 2
rhodium 13 november 2018 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 4TB

Prima prijs kwaliteitsverhouding. De schijf is erg snel met het laden (130MB/s schrijven gemiddeld) en schrijven meer dan voldoende. Met grote bestanden heeft de schijf meer moeite en kan de schrijfsnelheid zakken tot onder de 50MB/s. 1 van de 4 moest RMA. Wel is de schijf bijzonder luid!

Pluspunten

  • Snelheid
  • 128MB Cache
  • Prijs
  • Verpakking

Minpunten

  • Erg luid
  • Grote bestanden stuk lagere schrijfsnelheid.
  • 1 van de 4 defect.

Eindoordeel

Score: 4
djs909 10 oktober 2018 Product gekocht

Toshiba X300 (bulk), 4TB (HDWE140UZSVA)

Supergoeie disk. Ik ben afgegaan op de reviews hier op tweakers, ik zocht wat goedkope extra storage, en deze disk is top.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel
  • Stil

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
ComputerHoed 6 juli 2018 Product gekocht

Toshiba X300 (retail), 5TB

De beste prijs-tot-performance -ratio mechanische schijven die je, op het moment van schrijven, kan vinden. Deze 5TB schijven van Toshiba hebben uitstekende performance, vergelijkbaar met de WD Black serie van Western Digital, maar zijn stukken beter geprijsd.

Pluspunten

  • UItstekende performance, vergelijkbaar met WD Black
  • Lage prijs
  • Lage fail-rate

Minpunten

  • Relatief veel lawaai t.o.v. SSD

Eindoordeel

Score: 5
Jonathan-458 3 november 2017 Product gekocht

Toshiba X300 (bulk), 4TB (HDWE140UZSVA)

Schijf is nu net 24 uur in gebruik en na 800GB over gezet te hebben kan ik melden dat de prestaties zeker wel in orde zijn. Eerste disk was DOA, nieuwe exemplaar lijkt uitstekend te werken. Mocht hier verandering in komen dan update ik mijn review.

Pluspunten

  • Goede prestatie
  • Gemiddeld +180MB/s transfer (file transfer)
  • Prijs
  • /- 36ºc (full load) (binnen 20ºc)

Minpunten

  • Geluid, Misschien bij mindere computer cases

Eindoordeel

Score: 4
BIM 1 november 2017 Product gekocht

Toshiba X300 (retail, 128MB cache), 6TB (HDWE160EZSTA)

Na ruim 10 maanden nog geen enkel probleem ondervonden. De schijf is snel (ca 180MB/s) en nog heeft prima smart waardes. Er wordt dagelijks ca 20GB op weggeschreven. Hij wordt wel 3 graden warmer dan mijn WD green schijven (4TB/2TB). Maar 36 graden ipv 33 graden is echt geen probleem.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • Iets warmer dan andere schijven

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Toshiba X300 (retail), 14TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True