Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Prijs
Specificaties Socket 1151 • ATX • Intel Z390 chipset - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
11
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
Andrathion 30 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Een mooi, luxe bord, met zo'n beetje alles erop en eraan.

Pluspunten

  • Goede VRMs
  • Uitgebreide featureset
  • Drie m.2 slots (alle PCIe 3 x 4)
  • Mooi afgewerkt en robuust gebouwd
  • USB Type-C Gen 2 header

Minpunten

  • niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Layout Score: 4

0
trainsim87 7 november 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

ik was op zoek naar een geschikt moederbord om 3 SSD m2 harde schijven op te plaatsen en met RGB functie die uitgebreid compatibel met verschillende RGB toestellen van fabrikanten. Zeker een aanrader dit moederbord voor de RGB liefhebber.

Pluspunten

  • makkelijke en gebruiksvriendelijke bios
  • uitgebreide RGB functionaliteit met aanpassing software

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4

0
chrisgui 10 februari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Prima moederbord, gekocht om van een haswell 4770k systeem te upgraden naar een I7 9700k processor.

Pluspunten

  • Niet teveel RGB verlichting
  • 3 m2 sloten
  • debug LED code
  • Vaste backplate
  • stabiel en makkelijk te instaleren

Minpunten

  • prijzig, maar op heel systeem valt het mee

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 5

0
DrowningB 13 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Mooie rgb verlichting, zeer kwalijke cpu bracket, Moeilijk in te stellen zonder cd drive in systeem, Robuust gebouwd.

Pluspunten

  • Robuust
  • RGB
  • Mooi uiterlijk
  • Ingebouwde wifi

Minpunten

  • Kwalijke cpu bracket
  • RGB lastig in te stellen zonder cdrom drive

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Compatibiliteit Score: 2
Featureset Score: 4
Layout Score: 5

0
jellevddNewbie 26 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

top moederbord voor een zeer sterke prijs.

Pluspunten

  • RGB
  • geïntegreerde wifi aansluiting
  • USB C

Minpunten

  • te weinig RGB

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Layout Score: 3

mennoke94Newbie 12 oktober 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Aangeschaft omdat ik mijn platform heb geupgrade. I7 4790 naar 9900K.

Pluspunten

  • Zeer krachtige VRM'S
  • Goede koeling voor VRM's
  • 3 pcie nvme slots met degelijke koeling
  • Strakke uitstraling

Minpunten

  • Hij is helaas aan de prijzige kant

Eindoordeel

Score: 5
OrriginalNewbie 11 september 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Dit is een volledig onder dwang om een 20 euro steam voucher te bemachtigen. Het product voldoet me goed. Het is alleen jammer dat je op deze manier aan reviews moet komen. Ook moet ik nog eens voldoen aan minimaal 50 woorden wat deze actie nog veel minder maakt. 50woorden!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
Dipshit69Newbie 31 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Ik heb dit gekocht voor een RTX2080 render PC en het werkt uitstekend, we het is over het algemeen een goed moederbord en ik zou het zowiezo aanraden voor high end pc's die een LGA 1511 Socket gebruiken. Ik hoop dat je deze review handig vond. Groetjes, Luka Flynn Smit.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Goed voor all around werk

Minpunten

  • Je verdrinkt in coolnessheid

Eindoordeel

Score: 5
Gekke D 27 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Als Z390 bord komt de Aorus Ultra keurig voor de dag. Moderne features waaronder 802.11ac, USB-C header voor een front panel en meer dan genoeg aansluitmogelijkheden voor M.2 en PCI-e maken dit tot een uitstekend moederbord.

Pluspunten

  • 802.11ac
  • USB-C
  • UEFI interface werkt goed
  • DualBIOS

Minpunten

  • Geen Thunderbolt 3
  • Socket is stug
  • RGB niet bijzonder helder

Eindoordeel

Score: 5
baudNewbie 26 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

ik heb dit moederbord onlangs aangekocht voor een I9 9900k omdat kwaliteit wel nodig is voor zo een CPU en volgens reviews het beste OC bord.Hiervoor had ik een gigabyte z270x ultra gaming , hiervan was ook ook zeer tevreden enkel de bios kan toch wel iets beter bij gigabyte..

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Robuust gebouwd en zeer mooi
  • veel mogelijkheden

Minpunten

  • BIOS

Eindoordeel

Score: 4
dickdoeserNewbie 22 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Degelijk moederbord werkt geweldig met I7-9700K en Gigabyte RTX 2070. Wifi Wave 2 werkt geweldig. Er zijn ruim voldoende kabels mee geleverd. Ook is er plaats voor de nieuwste PCIe 3x4 M2 modules met Thermal Guard.Voldoende ruimte voor RAM. Ruim voldoende aansluitingen voor bv Power Management fans en Usb connectors.

Pluspunten

  • Hoge kwalieit
  • Ingebouwde Wifi Wave 2
  • Voldoende aansluitingen
  • Makkelijk in te bouwen
  • extra stekker voor frontpanel

Minpunten

  • CPU voeding connector moeilijk te bereiken

Eindoordeel

Score: 5
jurrianvdvaartNewbie 11 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Eerste keer een compleet PC-systeem laten bouwen, net een paar dagen ervaring met alle nieuwe hardware. Aorus Ultra verbindt het hele systeem; Heb je budget, wil je ingebouwde wifi, ruimte voor de processors van de toekomst, genoeg uitbreidingsmogelijkheden en de laatste technologie? De Aorus Ultra is een goede keuze.

Pluspunten

  • Laatste technologie
  • Ingebouwde wifi
  • Heel veel poorten (+3x M2 slots, ontelbare USB varianten)
  • Meteen goede audio codec
  • Middenklasse prijs voor top-board

Minpunten

  • Al ingebouwd, dus niet alles kunnen bewonderen
  • Iets duurder dan de Pro Wifi, maar meer features
  • Voor sommigen misschien te weinig Bling en RGB; zelf geen interesse in

Eindoordeel

Score: 5
FlyerColin 5 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Zeer mooi moederbordje met vele opties. Ik heb voor de komende tijd nog zeker genoeg aansluitingen! Ik ben voornamelijk voor dit moederbord gegaan doordat er 9 usb poorten alleen al aan de achterkant zitten (voor oculus rift inclusief sensoren heb je er al 3 nodig). Zeer tevreden met mijn aankoop!

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Veel opties
  • Een hoop usb-poorten

Minpunten

  • Fan aansluitingen zitten niet al te logisch

Eindoordeel

Score: 5
potverdikkies 15 december 2018 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Een hele goede moederbord, in de begin alleen beetje moeilijk nog niet gewend aan zon extreme uitgebreide gaming moederbord, ziet er erg mooi uit. Na een tijdje toch gelukt met alles en nadat was het een goede moederbord en ook niet meer zo ingewikkeld. Tijdens het gamen geen problemen verder.

Pluspunten

  • Mooie design
  • Goede bios
  • Perfecte warmsensors

Minpunten

  • Ingewikkeld begin

Eindoordeel

Score: 5
Christarius83 7 november 2018 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Ultra

Erg mooi bord met redelijk wat high end features voor een schappelijke prijs: - 3x M2 aansluitingen met heatsinks - Bluetooth 5.0 en WiFI - 3 PCIe x16 slots - Highend audio codec - (redelijk) veel powerfasen - Heatsinks met RGB op de juiste plekken

Pluspunten

  • 3 M2 slots met heatsinks
  • Mooi design (subjectief)
  • Geïntegreerd I/O shield
  • Heatsinks op de juiste plekken

Minpunten

  • DIMMs dicht bij socket
  • BIOS minder duidelijk

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte Z390 Aorus Ultra?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True