Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Apple iPhone XR 256GB Zwart

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 23 oktober 2018

Apple iPhone XR - De brug tussen vernieuwd en vertrouwd

De XR is de goedkoopste nieuwe iPhone van Apple voor dit jaar. Ten opzichte van de XS en XS Max lever je op een paar belangrijke punten in. Zo is het scherm een lcd in plaats van een oled. Het is een prima display, maar niet zo goed als die van de duurdere iPhones. Ook moet je het doen zonder de tweede camera met telelens op de achterkant. Daarnaast ontbreken enkele details, zoals sneller 4g en 3D Touch. Daar staat tegenover dat veel hetzelfde is, waaronder de processor, camera en Face ID. De prestaties zijn ook nagenoeg gelijk. De accuduur is zelfs een stuk beter dan die van de XS en XS Max. Als je nagaat dat de XR in allerlei kleuren verkrijgbaar is en bovendien met 859 euro veel goedkoper is dan de XS en XS Max, dan is het duidelijk dat dit voor veel iPhone-gebruikers die willen upgraden, de beste keuze is. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
5
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+2
Tommatje 5 november 2018 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Wit

De iPhone Xr is de meest interessante iPhone van 2018. De telefoon is mooi afgewerkt, heeft snelle hardware, een groot scherm en een geweldige accuduur. Wel mis je de secundaire camera en het OLED-scherm van de Xs en Xs max, maar de prijs maakt dit grotendeels goed.

Pluspunten

  • Mooie vormgeving
  • Stevige bouwkwaliteit
  • Geweldige accuduur
  • In diverse kleuren verkrijgbaar
  • Goedkoper dan de Xs / Xs Max

Minpunten

  • Grotere scherm wordt nog niet door elke app ondersteund
  • Geen tweede (zoom) camera
  • Goedkoper dan de Xs, maar nog altijd een hoge prijs
  • Opladen gaat maar langzaam

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

0
ErikBra 22 januari 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

Fijne telefoon, zelfs voor een Samsung fan!

Pluspunten

  • Prachtig scherm
  • Face id is heerlijk
  • Alles werkt gemakkelijk
  • Batterijduur is fantastisch

Minpunten

  • Best een groot zwaar ding
  • Dat langzame opladen is wel stom
  • Ik kan slecht wennen aan de notch

Eindoordeel

Score: 4

Zedj 4 mei 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 128GB Wit

Erg fijne telefoon, en net de goede afmeting: niet te groot en niet te klein. Goede camera, FaceID is een ontzettend smooth, het scherm is van goede kwaliteit en ook lekker groot. Het bezelless design is erg mooi.

Pluspunten

  • Scherm
  • FaceID
  • Camera
  • Afmeting
  • Overall design

Minpunten

  • Tja, toch prijs

Eindoordeel

Score: 5
Fusi0nking 23 april 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

ik had een 5s die helaas interne schermproblemen kreeg+een slechte accu. deze vergeleken met een XS in de winkel en imo is de XS het niet waard ja het scherm van de XS heeft wat betere kleuren en een hogere res maar dit ga je echt niet merken.

Pluspunten

  • Scherm + camera
  • Face id
  • Accu ( 2 dagen medium gebruik zonder problemen)
  • Software is fijn en snel
  • Prestaties
  • Met IOS weet je bijna 100% zeker dat die sws 5jaar ondersteund word (kijk naar de 5s bijvoorbeeld)
  • Draadloos opladen
  • Qualiteit

Minpunten

  • Blijft veel geld
  • Notch is aanwezig (persoonlijk niet storend)
  • Hoesje is aan te raden
  • Geen snel laden
  • Geen headphone jack meer

Eindoordeel

Score: 5
AudibleReality 2 april 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Blauw

Had iPhone 8, maar geniet nu van snelheid en scherm van deze XR. Deze iPhone maakt in mijn ogen de duurdere modellen volstrekt overbodig. Leuke kleuren ook, al zie je daar natuurlijk weer niets van als je ‘m in een hoesje stopt.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Groot!
  • Snel
  • Accu-capaciteit
  • Scherm intensiteit reageert heel goed op omgevingslicht
  • Premium bouwkwaliteit
  • Onverwacht handig: face id

Minpunten

  • Geen batt % aangegeven
  • Groot!
  • Mist enkele features van duurdere modellen
  • Prijs is ook premium
  • Niet meer met één hand te bedienen

Eindoordeel

Score: 4
b0b1991 28 maart 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

Top apparaat, nu sinds begin november in gebruik, foto's zijn erg goed, snelheid is waanzinnig en de accuduur is echt super! Het langzaam opladen stoort mij niet, zal de levensduur van de accu ook weer ten goede komen. FaceID is erg goed, zelfs in het donker werkt het perfect!

Pluspunten

  • Accuduur
  • Snelheid
  • Foto's
  • FaceID
  • Goed scherm
  • Prijs
  • Draadloos opladen

Minpunten

  • Vind ede bluetooth niet altijd even stabiel

Eindoordeel

Score: 5
Universal020 24 februari 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

De IPhone XR wordt geadverteerd als budget IPhone. Het is een prima IPhone, met de nieuwste A12 chip. accuduur is prima en zoals je kunt verwachtten van Apple krijgt de telefoon nog lang ondersteuning. De enige minpunten zijn dat de telefoon geen FullHD scherm heeft en geen Headphone Jack heeft.

Pluspunten

  • Telefoon is erg snel
  • Accuduur
  • Lange ondersteuning

Minpunten

  • Scherm is HD ready (828p)
  • Geen Headphone Jack

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 3
Design Score: 3
Scherm Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 2
Bigg Balls 21 januari 2019 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Wit

Voor mijn werk gebruik ik deze als mijn tweede iPhone naast mijn iPhone X. Deze iPhone voelt niet premium. De specificaties zijn in orde en de camera is erg goed maar het geheel voelt niet als een iPhone. De iPhone X voelt premium door premium materialen en een goed scherm.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Camera
  • Batterijduur
  • FaceID

Minpunten

  • Materialen
  • Design
  • Prijs
  • 5w lader, give me a break...

Eindoordeel

Score: 3
peterjbruins 29 december 2018 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

Minstens net zo goed als de iPhone Xs. Accu gaat erg lang mee en de telefoon is erg snel ik gebruik. Het ontbreken van OLED zie ik niet als nadeel, het scherm is top.

Pluspunten

  • Face ID werkt altijd en snel
  • Mooi scherm
  • Zeer snel in gebruik
  • Accu gaat 2-3 dagen mee
  • Goede camera, portretfunctie werkt goed

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Delay 23 november 2018 Product gekocht

Apple iPhone XR 128GB Geel

De iPhone XR een week geleden gekocht en helemaal blij mee. Vooral de snelheid is fantastisch. Was bang voor FaceID dat bleek een hele verbetering. Zo hoef je bij het openen van 1Password niet meer je vinger op de telefoon te leggen. Scherm past zich goed aan aan omgevingslicht.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Batterijduur
  • Mooi scherm

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
jipjo 5 november 2018 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

Upgrade na paar jaar 6s. Magisch apparaat, vooral door face id en de camera. Vindt hem wel errug groot. Vergeet oled; scherm is prima. Batterij is erg goed, maakt echt uit, niet meer overal kabels nodig. Draadloos opladen is leuk

Pluspunten

  • Goed scherm (vergeet oled)
  • Erg goede camera
  • Face id werkt uitstekend
  • Vrij dun
  • Batterijduur

Minpunten

  • Groot en zwaar
  • Lelijke notch. Went niet.
  • Batterijpecentage niet in beeld
  • Onderste en bovenste delen scherm worden eigenlijk niet zinvol gebruikt behalve bij filmpjes

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 2
senna007 28 oktober 2018 Product gekocht

Apple iPhone XR 64GB Zwart

Heerlijke telefoon, fijn formaat had de iPhone 7 en dit is mijn eerste met face ID, prachtig scherm, heerlijk telefoon. vrijdag binnen nu al verknocht. kwaliteit van de foto's is subliem.

Pluspunten

  • formaat is perfect past in blous zakje
  • face id een verademing
  • geweldige camera

Minpunten

  • geen tot nu toe

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Apple iPhone XR 256GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Verenigde staten

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True