Gebruikers

Score: 4
13 reviews

Crucial BX500 120GB

Prijs
€ 28,53
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Round-up - 40 SATA-ssd's - Heeft de SATA-ssd nog bestaansrecht?

De goedkoopste NVMe-ssd’s zijn amper nog duurder dan SATA-modellen. Heeft de SATA-ssd nog bestaansrecht? Wij testten er 40.

267 4 jan '21

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Oktober 2020

Het heeft een tijd geduurd, maar we hebben na een hiaat van enkele maanden een nieuwe ssd-BBG voor je samengesteld.

103 15 okt '20

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
2
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
1
0
NBK 20 oktober 2021 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Crucial maakt met de MX serie prima budget SSD's maar de BX serie kan ik zeker niet aanraden. Misschien dat de BX serie wel te gebruiken is voor storage maar ik zou hem zeker niet gebruiken als bootdisk.

Pluspunten

  • goedkoop

Minpunten

  • slechte performance

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 1
Compatibiliteit Score: 5

0
sir_knudde 15 september 2021 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Bij 60 graden houd het op.

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Plastic
  • Lage max temperatuur

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Compatibiliteit Score: 4

JKL-NL 11 december 2021 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Goedkope SSD, maar dat merk je helaas wel terug in de prestaties.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Licht

Minpunten

  • Prestaties

Eindoordeel

Score: 3
Weliz_music 21 april 2021 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Gekocht voor een upgrade van SSHD naar SSD, echter werd de PC hierdoor nog langzamer. Hierna maar een MX500 gekocht ervoor en sindsdien werkt het een stuk sneller.

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Kan langzamer zijn dan Hard Disk

Eindoordeel

Score: 3
848evo86 10 december 2020 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Gekocht ter vervanging van een oude hdd in een htpc op de slaapkamer. Werkt nu al 4 maandjes zonder problemen en is snel zat. Ik merk weinig verschil met de 850/860 in mijn andere pc’s voor htpc gebruik, dus voor dit doel perfect, helemaal voor €20!

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel zat

Minpunten

  • Minder garantie dan de MX500

Eindoordeel

Score: 5
thorie 16 augustus 2020 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Goede SSD na 1,5 jaar draait hij nog steeds prima

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
ToolBee 13 februari 2020 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Goedkope en compacte SSD. Gekocht voor de verwachte snelheidsboost. Niet teleurgesteld. Installatie verliep probleemloos (wel even formatteren) en "draait" terwijl ik deze review tik.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid
  • Stevig

Minpunten

  • nog niet ontdekt na 2 uur

Eindoordeel

Score: 5
ItsShowTimeZ 12 september 2019 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Ik zou deze SSD van crucial vermijden. Daar andere Crucials prima werkten, is dit echt een slechte SSD. Werkt super slecht met Legacy en als boot device, voornamelijk op oudere apparaten maar ook nieuwere. Een Kingston, WD of Samsung is écht een betere keuze.

Pluspunten

  • Snel
  • Goedkoop

Minpunten

  • Werkt niet goed met legacy
  • Werkt slecht als Boot-device
  • Gaat snel(ler) kapot

Eindoordeel

Score: 2
selbiekoekie 20 augustus 2019 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Voor een budget build is dit een prima SSD. Snelheden zijn genoeg om Windows in 15 seconden op te starten.

Pluspunten

  • Prijs
  • 540mb/s read & 500mb/s write

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
noguru 21 juli 2019 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Doet wat het moet doen en kost tegenwoordig bijna niets. Niks mis mee.

Pluspunten

  • betrouwbaar merk
  • snel genoeg voor sata

Minpunten

  • niets bijzonders t.o.v. de rest

Eindoordeel

Score: 4
revengeyo 31 maart 2019 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Dit schijfje geplaatst in een oude Dell Optiplex 790 met een i3 processor. Het verschil met een oude hdd is enorm. Het beestje start op binnen enige seconden ipv minuten, en vliegt door alle applicaties heen. 120gb is meer dan genoeg voor windows 10. Na installatie nog ruim 70gb over

Pluspunten

  • Erg goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • 110gb werkelijke grootte

Eindoordeel

Score: 5
invalidCards 11 februari 2019 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Gekocht voor een upgrade van een oude desktop die 2 HDDs had. Het apparaat start nu een stuk sneller op, en installatie was een fluitje van een cent. Voor 35 euro inclusief adapters en kabels een koopje.

Pluspunten

  • Redelijk goedkoop
  • Snel
  • Makkelijke installatie - direct te gebruiken

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
DirtyBird 16 september 2018 Product gekocht

Crucial BX500 120GB

Heb hiermee een crappy laptop een paar jaar extra gegeven. De specs zijn wat minder dan bij duurdere modellen, maar voor 30 euro is dit perfect naar mijn mening. Verder niet veel bijzonders, klein, licht en uiteraard stil.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Voldoende voor simpel gebruik

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial BX500 120GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee