Prijs
€ 255,-
Specificaties 1151 socket • Hexa (6) core @ 3,7GHz-4,6GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Review - Tijd voor een upgrade? - Deel 1 - Intel Coffee Lake vs. de nieuwste cpu's

Heb je een oudere Intel Core-processor en twijfel je of een nieuwe processor het upgraden waard is? In dit artikel testen we de i5 9600K, i7 9700K en i9 9900K.

148 22 jun '22

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
pclinde 19 oktober 2018 Product geleend

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

De Intel Core i5 9600K is een prima processor met weinig nieuwe fratsen. Wat sneller, een gesoldeerde TIM en nét wat meer ruimte voor het overklokken. De combinatie draait betrouwbaar en stabiel op Z390. Overall is het een sterke combinatie met een degelijk moederbord.

Pluspunten

• De 9600K is een klein beetje sneller geworden.
  • Met Single Core prestaties blijft Intel presteren ook met deze 9600K.
  • Gesoldeerde TIM.
  • Temperaturen zijn wat verbeterd.
  • Mijn sample draaide zonder al te veel moeite op 5,3GHz.
  • Klok till you drop! Heerlijk overklokken.
  • Deze refresh draait stabiel en betrouwbaar op Z390.
  • Prijs- kwaliteitsverhouding van de processor. Vooral wanneer deze de huidige prijzen van de 8600K zal benadrukken.

Minpunten

• Minst 'innovatieve' processor van de drie (Intel Core i9 9900K, Intel Core i7 9700K en Intel Core i5 9600K).
  • Prijzen liggen nu nog wat hoger.

FoRTeM_ 17 januari 2020 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Leuke processor momenteel best scherp geprijst tegenover amd maar zeker tegenover de i5 9400 en vergelijkbare processoren.
AMD bied nog steeds betere bang for buck maar mist helaas intregraded graphics wat de i5 9600k wel aanbied.
Let op! Ondanks dat het een boxed processor is mist het een stock koeler!

Pluspunten

• Intregraded graphics
  • Prima snelheid
  • Nog steeds betere single thread performance dan AMD
  • Overclockbaarheid

Minpunten

• Geen stock koeler (ondanks boxed)
  • AMD bied sneller voor minder
  • Duurder dan Ryzen 5 3600

rene451 30 maart 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Een mooie gaming processor, die voor allround gebruik eigenlijk al overkill is.

Mooie temperaturen 25 idle tot max 50 onder heavy load, tenminste bij normaal gebruik.

Pluspunten

• goede allround/ gaming CPU
  • temperaturen
  • combinatie met Z 390 chipset
  • future-proof
  • combinatie met snelle videokaart
  • 6 cores meer dan genoeg

Minpunten

• duurste i 5 die ik ooit gekocht heb

mafiakid0 14 februari 2022 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Overgenomen van een andere eigenaar. Ondertussen heb ik de processor drie maanden in gebruik, ben tevreden maar had meer verwacht. Kom van een Ryzen 2600.

Pluspunten

• Stabiel
  • Prijs/Performance verhouding
  • Intel platform, kan nooit mis zijn

Minpunten

• Soms happert de pc, vooral bij games; wat ik niet had met Ryzen
  • Moest een i3 8100 halen voor de Z370 moederbord bios te updaten, daarvoor deed hij het niet

FFiXxXeRR 16 december 2021 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Deze processor gekocht voor een PC om mee te gamen. Ik heb nog geen game gespeeld waar de CPU meer dan 70% belast wordt. Overgeclockt naar 4.8Ghz op alle cores, maar is in praktijk eigenlijk niet nodig. Prima performance voor het geld dat je ervoor betaald!

Pluspunten

• Prijs
  • Performance
  • Overclocken

Minpunten

• Geen HT

Crush40th Newbie 3 juli 2020 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

een unbeatable gaming cpu met veel minpunten.

Pluspunten

• Verslaat zelfs high end AMD cpus in gaming

Minpunten

• Geen hyperthreading
  • hoge power consumption vergeleken met de r5 3600
  • Geen cooler en nogsteeds duurder

Kai_1964 8 juli 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Deze intel processor heb ik nu voor een tijdje, ongeveer 6 maanden en het doet mij wel wat, het levert m'n prestaties wel toe. Dit heeft 6 cores en 6 threads, streamen doet wat moeilijk door de aantal threads, maar het overclocken gaat geweldig met mijn 120ML AIO

Pluspunten

• Goede overclocking
  • Goed voor gamen
  • Heeft een factory-overclock van 4.3GHz
  • Overclockt automatisch met hoe goed je componenten zijn

Minpunten

• Performance P/Dollar doet niet toe aan par
  • Geen hyperthreading
  • Prijzig
  • AMD is een betere optie
  • Werkt alleen op Z390

Septimamus 15 juni 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Erg krachtige i5. Draait goed met vernieuwende en goede prestaties.

Pluspunten

• Krachtig
  • Prijs/prestatie
  • Single core performance
  • Temperatuur

Minpunten

• Geen stock koeler (wil je ook niet)
  • Geen hyperthreading

Sensimillia 7 april 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Ik merk dat 6 cores 6 threads meer dan genoeg stabiliteit leveren, zelfs tijdens zware applicaties zoals crytek engine (die voorkeur geeft aan 8 threads). Het verschil tussen de 9gen i5 en i7 is naast de 2 cores op papier vrij klein. De value gaat dus naar de i5 9600k.

Pluspunten

• Runned op Z390
  • Sneller Mhz dan de 8600k
  • Presteert beter in games dan elke huidige ryzen cpu

Minpunten

• Duur...
  • Geen hyperthreading

maupmeister 25 maart 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Met het oog op een gamebak met het idee eens te kijken of ik een processor kon overklokken deze gekocht. Prijs/kwaliteit tov. een ryzen 5 of 7 is amper te verdedigen. Maar goed, met een deftige waterkoeler trek je er wel stabiel 5,3 Ghz uit. Wat volslagen nutteloos is.

Pluspunten

• Snel
  • kan tegen mishandeling

Minpunten

• Duur

WRK 12 maart 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Tray (SRELU)

Voor een snelle CPU met geïntegreerde GPU kom ik bij een Intel i5 uit.

Op het moment van aanschaf waren alleen de i5 9600K en de i5 8400 gunstig geprijsd en ben ik voor de snellere variant gegaan.

Draait snel en stabiel zonder overklok op een MSI H310I Pro moederbord.

Pluspunten

• Snelle CPU met iGPU
  • Betere prijs/prestatie-verhouding dan de non-K alternatieven (op moment van aanschaf)

Minpunten

• AMD heeft misschien een hogere gunfactor

TTocs 22 februari 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Tray (SRELU)

Prima CPU, maar weinig bijzonders.
Zeker goed voor single-program use en uitermate geschikt voor (CPU heavy) games!

Helaas wel een nieuw moederbord kopen, terwijl ik 3 jaar geleden juist met het oog op de toekomst een LGA 1151 socket moederbord kocht!

Pluspunten

• Snel
  • Overclockbaar
  • Relatief goedkoper dan i5's van vorige generaties.

Minpunten

• Wordt (vaak) niet geleverd in originele/Intel verpakking
  • Relatief weinig verschil met voorgaande Intel generaties, met name 8th Gen.
  • Nieuw moederbord moeten kopen wegens nieuwe generatie chipset, ondanks LGA1151

Ilheim Newbie 13 februari 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Prima processor voor een mid-range gaming build. Let wel op, ondanks dat er op Tweakers boxed staat is de processor bij veel winkels alleen los te verkrijgen! (dus zonder heatsink en fan etc.)

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Niet boxed

RTSTF 8 februari 2019 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Tray (SRELU)

Prestaties zijn goed, maar wordt erg warm onder belasting.

Pluspunten

• goede capaciteit

Minpunten

• matige warmteoverdracht

3 van 5 sterren (Voldoende)
constantin 24 december 2018 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

De intel core i5-9600k is een hele snelle single-core high performance CPU - en met 6 cores merk je dat heel snel! Gekocht vanwege lage framerates in BattleField 1/5 omdat het spel CPU intensief is - frame rates zijn nu heerlijk!

Temperaturen 24-55C met een Noctua NH-D14. Geen problemen.

Pluspunten

• Single-core performance
  • Zuinig
  • temperaturen
  • Hetzelfde prijs als een i5-8600k

Minpunten

• geen

IsmailTR 12 december 2018 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Een grote upgrade tegenover mijn oude i5-6400. Draait erg koel en stabiel met een IAO op rond de 40℃ tijdens gaming. Enige nadeel is dat het niet op de 1e versie LGA 1151 werkt. Makkelijk overclockbaar naar 5.0GHz.

Pluspunten

• Snelheid
  • Koel
  • Perfect voor mid-high end gaming
  • 6 Cores
  • Stabiel

Minpunten

• Geen hyperthreating
  • Niet compatible met LGA 1151 V1

Macfreakje 5 december 2018 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Intel heeft geprobeerd de thermals te verbeteren van hun CPU's door gesoldeerde TIMs te gebruiken. Het pakte heel erg slecht uit en op stock clocks is het niet raar als je temperaturen ver in de 80 graden krijgt. Overklokken kan je dus vergeten. Ik heb hem omgeruild voor een 8600k

Pluspunten

• 6 Cores voor weinig
  • Energie zuinig

Minpunten

• sTIM toepassing van twijfelachtige kwaliteit
  • hoge temperaturen met dure aftermarket koelers
  • Amper verbetering tegenover 8600k
  • Niet overklokbaar

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Th3Abel 4 december 2018 Product gekocht

Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)

Prima CPU, draait met gemak base en turbo voor core #1 - #6 op 4.8Ghz.

Pluspunten

• Snelheid
  • Temperatuur
  • Energie (vrij zuinig)
  • Overclocken mogelijk
  • Ideaal voor taken zoals gamen

Minpunten

• Geen Hyperthreading
  • Minder geschikt voor workstation taken

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i5-9600K Boxed (SRELU)?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren