Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Prijs
Specificaties Socket AM4 • ATX • AMD B450 chipset - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de ASUS ROG Strix B450-F Gaming. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
9
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+3
Foritain 1 augustus 2018 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Redelijk compleet (2x M.2, 6x SATA, 6x FAN, 2x RGB, ALC1220 audio, 8x USB achterop) en fysiek echt prachtig. Bios/software/ervaring van Asus ook top. Een meerprijsje vinden we ok, maar wel jammer van die paar net-niet dingen: so-so vrm, geen aRGB header, slechts één RGB zone op het bord zelf.

Pluspunten

  • Stevig aangekleed, heel net afgewerkt bord, zeker voor een middenklasser. Reflecterende chipset cover can ook worden aangepast naar een stealthy geval.
  • Functioneel best compleet: 2x M.2, 6x SATA, 6x fan, 2x RGB
  • ALC1220 (top) audio met optical out
  • USB 3.1 Type-A/Type-C achterop.
  • Bios en RGB software simpelweg beter dan de concurrentie

Minpunten

  • Geen addressable RGB header en slechts één RGB element op het bord zelf?
  • (Voor alle B450's in grafiek:) Stroomvoorziening prima voor Ryzen 3-5, ook met bescheiden OC. Stock 2700X kan ook (icm airflow rond socket), maar het is zeker geen fenomenale vrm.
  • (Voor alle B450's in grafiek:) Niet genoeg USB headers voor cases met USB Type-C of 4x USB 3.0 voorop.

Eindoordeel

Score: 4

+3
pclinde 2 augustus 2018 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.pclinde schreef afgelopen jaar 41 reviews, waarvan 85% gesponsord.

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

De Asus ROG Strix B450-F Gaming lijkt alle 'chipset mogelijkheden' van B450 optimaal te willen benutten, voor een prijs van circa 132 euro doet Asus dit best netjes. Let wel op dat er chipset beperkingen kunnen zijn, afhankelijk van welke processor je plaatst. De uitvoering van RGB is wat karig.

Pluspunten

  • Degelijke featureset als het om connectiviteit gaat (zes SATA poorten, zes PWM fan headers, twee M.2 sloten en twee RGB headers.
  • Realtek ALC S1220A met aparte headset amplifier is een nette toevoeging.
  • Voldoende USB poorten, waaronder ook één Type-C aansluiting.
  • VRM's zijn redelijk, maar niet vergelijkbaar aan dat van de duurdere X470-F Gaming variant. Vandaar dat ik stock- een lichte overklok adviseer. Bij zwaarder overklokken in zijn algemeenheid: X470.
  • Compleet met software en overzichtelijke BIOS/UEFI.
  • Prijs- kwaliteitsverhouding is prima op orde.

Minpunten

  • VRM huishouden minder geschikt voor een 24/7 zware overklok.
  • Enkel RGB op het I/O, best wel karig.

Eindoordeel

Score: 4

+1
X-Kiwi 20 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Geeft het zelf een pc bouwen een premium gevoel. Meer aansluitmogelijkheden dan ik ooit zal gebruiken.

Pluspunten

  • Premium gevoel door extra's
  • Bouwkwaliteit
  • Genoeg aansluitingen
  • Duidelijke handleiding

Minpunten

  • Chipset cover lijkt LED, maar is een reflecterende sticker
  • Twee M.2 slots, maar niet één heatspreader

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Layout Score: 3

0
Michel8908 10 augustus 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Twee RGB headers top dus naast de cpu dan bovenaan 4 pinnetjes ff kijken heren .die zitten wel degelijk op je bord dus.tip bord goede ondersteuning.van Asus.

Pluspunten

  • Top
  • Top
  • Top

Minpunten

  • Geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Layout Score: 3

0
ThianJay 30 juli 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Ziet er mooi uit voor 109 euro, goede kwaliteit als gewend van ASUS, fijne installatie en leuke assessoires in de doos, jammer dat er niet veel USB header opzitten, maar voor de rest is het een fijn moederbord.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Niet genoeg USB headers

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Layout Score: 3

PlasticEendje 30 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

ten eerste wou ik graag beginnen bij het feit dat ik hou van ROG gamefirst, wat natuurlijk op dit mobo zit, ook super tevreden met de 2 m.2 headers, precies genoeg in bijna iedereens case. daarnast must love de thermal sensor header voor eigen gear die ik gebruik voor overclocken.

Pluspunten

  • Makkelijk te overclocken
  • Niet al te veel RGB
  • HDMI 2.0 en DisplayPort aansluiting op I/O panel
  • Prijs- kwaliteitsverhouding is perfect
  • Bios update via ethernet

Minpunten

  • Geen onboard wifi
  • Alleen RGB op I/O best wel jammer
  • Niet echt een minpunt maar bluetooth was leuk geweest

Eindoordeel

Score: 4
JKforyou 26 mei 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Een mooi moederbord met voldoende aansluitingen en duidelijke bios. Kwalitatief blijkt het niet zo'n goede aankoop want het bord heeft het na slecht een maand of 9 al begeven.

Pluspunten

  • mooi moederbord
  • aantal aansluitingen
  • overzichtelijke bios
  • prima prijs

Minpunten

  • Zeer snel stuk

Eindoordeel

Score: 2
Apparaatgebruik 3 maart 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Goed moederbord voor een redelijke prijs. Ziet er goed uit en heeft goede uitbreidingsopties. Overklokken kan, maar tot een R5 3600. Zelf draai ik een 2600x en krijg er niks extra's uit. VRM's draaien niet echt warm met deze processor. Moederbord bios en POST-tijden zijn traag, zoals bekend bij ASUS.

Pluspunten

  • Goede VRM Koeling
  • Mooi design
  • Werkt met alle Rijzen 2000 en 3000 serie processoren
  • Goede upgrade opties.

Minpunten

  • Bios en POST is erg traag.
  • Geen ARGB opties

Eindoordeel

Score: 5
TheJensHD 24 februari 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Goede prijs / kwaliteit. Asus RGB software is n hassle. Had misschien een fan connector meer mogen hebben en meer rgb als je er van houdt.

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit
  • overclocking

Minpunten

  • rgb weinig
  • voelt alsof 1 fan header mist

Eindoordeel

Score: 5
zakuariku 7 februari 2021 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

zeer goed voor de prijs goede vrm voor een b450 geweldig audio mooie astetics 2 m.2 slots

Pluspunten

  • design
  • prijs kwalitijd
  • handige bios
  • 2x 2 m.2 slots

Minpunten

  • tot nu enigste minpunt de asus site zelf

Eindoordeel

Score: 4
jravesteijn 12 oktober 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Prima moederbord. Werkt perfect in combinatie met mijn Ryzen 5 3600 en GTX 1660 Super. Het MoBo is kwalitatief zeker in orde en de prijs is uitstekend voor wat je ervoor krijgt. Mooi afgewerkt met veel reflecterende zwarte tekst op de printplaat.

Pluspunten

  • Redelijke VRM's, Prima voor OC R3/R5 en stock R7
  • Mooie en overzichtelijke BIOS, AuraSync werkt perfect
  • Ingebouwd IO shield
  • Prima rear IO
  • 2x M.2, 6x SATA
  • Je krijgt er een ROG STRIX deurhanger bij

Minpunten

  • geen aRGB, wel 2x 12V RGB
  • Maar 2 USB 2.0 headers
  • Reflecterende chipset cover (deze is dus niet RGB!) is minder zichtbaar bij langere GPU's

Eindoordeel

Score: 5
Niekvantslot 18 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Hij komt in een nette stevige doos, en wanneer je hem hieruit haalt voel je dat hij stevig en sterk is. Buildquality is top. De handleiding is erg duidelijk en daarmee zelf voor een beginner als ik goed te begrijpen. Ik zou dit moederbord aan iedereen aanraden.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Goeie handleiding
  • Stevig en sterk

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
kimberleys 17 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Een leuk moederbord voor een goede prijs. Het design sprak me erg aan en staat mooi in mijn pc. Na een Bios update werkte de Ryzen 3600 prima. Ook leuke extra's bij gekregen (deurhanger en stickers).

Pluspunten

  • leuke extra's
  • mooi design met led
  • goede prijs
  • geen losse io shield
  • Aura sync

Minpunten

  • Bios update voor ryzen 3000
  • geen ingebouwde wifi

Eindoordeel

Score: 4
razorj 17 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

This motherboard is working great out of box, together with amd Ryzen 3600 processor in this motherboard, power on immediately once all the components are installed.

Pluspunten

  • pretty stylish and easy to install
  • support Aura RGB
  • Instructions are written well

Minpunten

  • no built in wifi and bluetooth

Eindoordeel

Score: 5
drx87 11 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Na mijn oude AM4 moederbord gebricked te hebben door een BIOS update deze gekocht. Erg mooi bord voor deze prijs en zeer gebruiksvriendelijke BIOS interface om mijn systeem te overclocken met de juiste instellingen voor een watergekoelde kast.

Pluspunten

  • Mooie prijs
  • Strak design
  • Veel slots

Minpunten

  • RGB controller niet compatibel

Eindoordeel

Score: 4
WisdomM 5 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Super nice en super clean, ook de verpakking heel netjes en strak, alle kabels mooi bijgeleverd en mooie stickers ook bij. Je kan ook de hoge kwaliteit erin zien. En goeie prijs ook

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • mooi
  • prima prijs

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
gamer45 5 september 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Zeer goeie kwaliteit moederbord. Pre installed IO-shield zeer handig en tijd besparend en laat minder ruimte voor menselijke fouten. Het RGB, ROG logo geeft het moederbord ook een meer premium feel. Zeer goeie prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt er ook nog gratis ROG stickers en wat andere kleine dingetjes bij.

Pluspunten

  • goeie kwaliteit moederbord
  • pre installed IO-shield
  • premium feel

Minpunten

  • je betaalt ook voor het merk

Eindoordeel

Score: 4
Gold Kris 8 augustus 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Uiteindelijk voor dit moederbord gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het moederbord scoort goed t.a.v. maximale VRM-temperatuur en energieverbruik. Dit is een premium moederbord met een geïntegreerd I/O panel. Ik gebruik het moederbord in combinatie met een AMD Ryzen 5 2600 processor en GeForce GTX 1660 Super grafische kaart.

Pluspunten

  • Extra M.2 Key-M slot (type 2280 + 22110)
  • Realtek ALC1220 DAC premium audio (8-kanaals)
  • HDMI 2.0 en DisplayPort aansluiting op I/O panel
  • Ruim aantal USB-aansluitingen op I/O panel waaronder een USB 3.1 Gen1 Type-C
  • AMD Ryzen 3000 Desktop Ready
  • Goede overclock mogelijkheden
  • Debug LEDs

Minpunten

  • Sticker op I/O panel laat los
  • ASUS Grid software werkt nog niet optimaal (Beta)

Eindoordeel

Score: 5
MightyMike87 18 februari 2020 Product gekocht

ASUS ROG Strix B450-F Gaming

Gezien de prijs en functionaliteit van het bord is het misschien wel het meest complete en daarmee in de basis beste mobo in zijn prijs. De Bios is netjes em overzichtelijke met eenvoudig OC mogelijkheden. Misschien niet het juiste bord als je echt zware OC wil toepassen.

Pluspunten

  • Prachtig uiterlijk
  • Kwaliteit
  • Prijs

Minpunten

  • Niet genoeg USB headers voor cases met USB Type-C of 4x USB 3.0 voorop.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B450-F Gaming?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True