Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Gebruikers

Score: 4
21 reviews

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 10 september 2018

Xiaomi Mi A2 - Veel telefoon voor niet gek veel geld

De Mi A2 zou weleens een van de populairste telefoons van 2018 kunnen worden. Hij biedt verdraaid veel voor zijn prijsklasse. Xiaomi heeft gekozen voor Android One, waardoor de software schoon is en fijn werkt. Het scherm biedt een hoog contrast, maar het kan niet helder genoeg om buiten altijd te kunnen worden afgelezen. Ook ontbreekt de 3,5mm-aansluiting voor headsets en dat is ronduit jammer. De accuduur is in orde, maar zeker niet heel goed. De camera behoort tot de beste in deze prijsklasse. Al met al is het lastig om voor dit geld een betere telefoon te vinden. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
12
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
P_Tingen 12 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Prachtig toestel en fantastisch evenwicht tussen specs en prijs; goede camera, bouwkwaliteit en accu. En Android One is een zegen en voor zo'n €179 is dit toestel een fantastische aankoop.

Pluspunten

  • Android One
  • Schone interface
  • Goede camera
  • Prijs
  • USB-C
  • Meegeleverd hoesje
  • Snel
  • Accu

Minpunten

  • Geen headphone jack
  • Geen SD-slot
  • Camera steekt ietsjes uit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+2
enverlin 13 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Een relatief goedkoop en modern Android toestel. Je krijgt een schone Android ervaring, prima camera in een platte behuizing.

Pluspunten

  • Camera functioneert snel
  • Android One
  • Selfie camera goede kwaliteit
  • Anonieme verschijning
  • Wél een verloopstuk USB-C naar 3,5mm jack

Minpunten

  • Camera bump
  • 3,5mm jack
  • Geen externe opslag
  • Ambient light sensor

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
yoris 14 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Goede telefoon met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Android One is een enorme plus en de camera werkt naar behoren. De uitstekende camera is wat vervelend, maar door middel van het bijgeleverde hoesje ligt het toestel toch redelijk stabiel op bijvoorbeeld een tafel.

Pluspunten

  • Android One
  • Camera
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Vingerafdrukscanner werkt goed
  • Snellader
  • Voelt stevig aan

Minpunten

  • Hoesje nodig om toestel stabiel op tafel te kunnen leggen
  • Je moet goed oppassen tijdens updates

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 3

+1
Glamourt 28 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Na weken van vergelijken en te kijken naar hetgeen wat ik echt nodig heb en belangrijk voor mij is. Is het deze telefoon geworden, maar wat een mooi ding zeg voor zijn geld. Een woord gewoon super!

Pluspunten

  • Veel waar voor je geld
  • Voelt stevig aan
  • Zeer goede camera aan de achterkant
  • Zeer goede selfie camera
  • Mooi design
  • Telefoon gaat makkelijk een dag mee
  • Telefoon is binnen 40 minuten volledig opgeladen

Minpunten

  • Camera aan de achterkant steekt wat uit, maar op te lossen met een hoesje
  • Achterkant wat glad maar op te lossen met een hoesje
  • Af en toe fratsen als je de telefoon opnieuw opstart
  • Telefoon is net niet perfect, maar dat kan ook niet voor €160

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
lockheart 21 oktober 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Blauw

Na de Samsung S1tm4 te hebben gehad en steeds meer de prijs uit de hand heb zien lopen van de nieuwere modellen. Ben ik steeds meer intresse gaan krijgen voor "bang voor buck" producten. Daarom volg ik nu al een jaar Xiaomi en besloten voor de Mi A2 te gaan.

Pluspunten

  • 98% stock android, kaal en heerlijk
  • Build quality& design, voelt stevig aan en is goed afgewerkt
  • In september gekocht en al meerdere updates voorbij zien komen
  • Komt standaard met doorzichtige flexibele plastic case, erg blij mee
  • Batterijduur / standby beter dan verwacht, kom bijna altijd gewoon de dag door.
  • Onderdelen laag geprijsd en goed te krijgen(mits men bereid is in het buitenland te bestellen)
  • Front led met verschillende indicatie's vaak een gemis in deze prijs klasse

Minpunten

  • Scherm kan op zn tijd ongevoelig aanvoelen of helemaal niet reageren
  • Plaatsing van de power knop(rechts midden), te vaak druk je deze per ongeluk in.
  • 2% niet stock, er staan een paar xiaomi apps op uit de doos, wel weg te halen
  • Xiaomi backdoor : spyware / pua's, bied soms apps aan en heeft al een keer een app/ service geinstaleerd waarvan geen melding, onduidelijk over nut van app.
  • Veel informatie, software en andere zaken , info op net in het engels beknopt en hoofdzakelijk onofficiële kanalen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 3

+1
Yousif 12 september 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Geupgrade van een Moto G4, de Mi A2 is sneller en groter. Ik ben er goed tevreden mee, alleen had ik wel graag een microsd slot gehad. Ik maakte me het meeste zorgen om de camera-bump, merk je echter nauwelijks met het hoesje.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Feel/bouwkwaliteit voelt goed in orde
  • Fingerprint scanner werkt erg goed (voorheen altijd als 'gimmick' beschouwd)
  • Groot scherm, voldoende pixeldichtheid en vrij dunne bezels
  • Accessoires (plastic hoes, usbc>3.5mm adapter)
  • Android One
  • Aardige camera (vooral vergeleken met de Moto G4)

Minpunten

  • Geen MicroSD slot (hoewel 64GB ruim voldoende kan zijn)
  • Geen 3.5mm jack, de bijgeleverde adapter maakt het voor mij een non-issue
  • Batterij maar 3000mAh (komt wel makkelijk een dagje door)

Eindoordeel

Score: 4

0
holygame 21 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 32GB opslag) Zwart

Fantastisch apparaat voor een zeer nette prijs met Android One en een snelle CPU.

Pluspunten

  • Android One
  • USB-C aansluiting
  • Camera
  • Afstandsbediening
  • Dual SIM

Minpunten

  • Accu

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

Captain Kong 22 september 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Voor de prijs is het echt een top smartphone. Het display heeft een beetje motion blur tijdens het swipen, maar dat stoort mij persoonlijk niet. Het enige wat ik te kort kom is de 3,5mm audiojack, maar je krijgt bij de accesoires een USB-C naar 3,5mm adaptertje erbij.

Pluspunten

  • Lekker dun
  • Android One
  • USB-C

Minpunten

  • Camera bump
  • Ambient Light Sensor
  • 3,5mm

Eindoordeel

Score: 4
dafallrapper 15 juli 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Toestel ziet er goed uit, reageerde vlot. Bij het installeren van updates helemaal defect geraakt. Dit schijnt een bekend probleem te zijn.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Update kwaliteit

Eindoordeel

Score: 2
oemga6666 6 juli 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Ik heb er twee gekocht voor mijn kinderen. Na het updaten kwamen ze allebei in een bootloop terecht. Ik heb één van de twee kunnen redden. De ander is bricked. Blijkt een bekende issue te zijn als de taal op Nederlands staat. Google "Xiaomi mi 2 bootloop".

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Goede camera
  • Android One
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • RAM management
  • Helderheid scherm
  • Instabiele auto brightness
  • Risico bootloops na updates
  • Geen 3,5mm

Eindoordeel

Score: 3
L33nNewbie 4 juli 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Eerst een telefoon die na november update vastloopt, fabrieksinstellingen kunnen herstellen. Dan de Pie update, ging goed. Daarna nog een update, vervolgens was de telefoon gebrickt. Via Mobiel.nl een nieuw toestel gekregen. Deze vervolgens in het engels zonder sim kaart geupdate, werkt nu goed. Top toestel.

Pluspunten

  • Android one
  • Bijgeleverd beschermhoesje
  • Gezichtsherkening
  • Prijs

Minpunten

  • Updates waardoor de telefoon vastloopt
  • Geen 3,5 jack, wel verloop

Eindoordeel

Score: 4
Webwinkelaar 28 juni 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Ten opzichte van zowel vergelijkbare en duurdere smartphones zeker het geld waard. De telefoon biedt voor een voordelige prijs high-end functionaliteit door enkele concessies te doen. Persoonlijk mis ik echter niets door deze concessies. Dit is het bewijs dat een kwaliteit-smartphone ook voor een voordelige prijs te krijgen is.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Android One en dus geen bloatware
  • Voelt zeker robuust en kwalitatief aan
  • Inclusief hoesje (armor) - niet van geweldige kwaliteit maar het volstaat
  • Scherpe foto's/videocapturing (camera's achterkant)
  • Digitale videostabilisatie (werkt verrassend goed voor de prijs)
  • Batterij gaat bij normaal gebruik circa 2 dagen mee, bij actief gebruik circa 1 dag

Minpunten

  • Accu gaat circa 10% minder lang mee dan de gemiddelde smartphone, persoonlijk merk ik er weinig van
  • Camera voorkant (selfie) maakt niet echt scherpe foto's (ondanks dat deze 20MP zou moeten zijn) - vereist enige configuratie om deze scherp te krijgen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5
Tigovt 29 april 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Telefoon werkt uitstekend voor de prijs!

Pluspunten

  • USB C
  • Makkelijke software
  • Goede camera
  • Zeer goedkoop

Minpunten

  • Geen wireless charging

Eindoordeel

Score: 5
Krysa 4 april 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 32GB opslag) Zwart

Perfecte telefoon voor de persoon die niets om telefoons geeft. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Android One is voor mij de standaard omdat het precies dat gat opvult wat iOS altijd voor mij heeft gedaan.

Pluspunten

  • Android One (geen bloatware)
  • Goede accuduur
  • Voelt duurzaam aan

Minpunten

  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 5
Respiration 1 april 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Gekocht als noodtoestel ivm reparatie aan mijn OnePlus. Grootste voordeel: Android One!! De achtercamera valt met voldoende licht in positieve zin op. Ik verkies een metalen behuizing altijd boven glas of ander breekbaar materiaal. De afwerking is netjes, alleen de camera steekt uit. Geen USB C maar verloop in doos.

Pluspunten

  • Rear-camera
  • Android One
  • Bouwkwaliteit
  • Vingerafdrukscanner achter
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Geen 3.5 mm (maar verloopje meegeleverd, dus eigenlijk geen probleem)
  • Uitstekende camera

Eindoordeel

Score: 4
Jordy_413 8 maart 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 32GB opslag) Zwart

De Mi A2 is een prima product voor een prima prijsje. Ondanks het gezeur met de updates(Zelf geen last van gehad). Is het een prima telefoon. Loopt bijna nooit vast en loopt vlotjes in het dagelijks gebruik. Kortom een echte aanrader voor telefoons rond de 150/200 euro.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Maandelijkse updates
  • USB C (Ook al moet dit ondertussen wel standaard zijn)
  • Custom rom support
  • Camera kwaliteit

Minpunten

  • Het eMMc geheugen (BUG?)
  • Camera bump

Eindoordeel

Score: 5
OleKlompNewbie 5 november 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Goud

Goede bouw kwaliteit (Aluminium). Prima Camera: 1080p30/60fps 4K/2160p30fps 20MP Groot en mooi scherm: 5.99inch 1080 bij 2160 IPS Android One is top. Ik vind persoonlijk de Stock Android het mooist. Verder een goede telefoon voor zijn prijsklasse en ook erg snel.

Pluspunten

  • Goede Kwaliteit
  • Camera 4K video 20MP
  • Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Android One
  • Vingerafdrukscanner
  • Gezichtsherkenning

Minpunten

  • Accu is genoeg voor 1 dag flink gebruik maar niet veel langer dan dat.

Eindoordeel

Score: 4
hans.naertNewbie 3 oktober 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Geupgrade van een Lenovo P2 omwille van de Android versie. Het toestel heb nu een tweetal weken en het voldoet zeker aan mijn verwachtingen. De autonomie is voldoende om de dag rond te komen, de camera's zijn uitstekend.

Pluspunten

  • snell snapdragon 660
  • recente Android versie
  • goede camera's
  • prijs

Minpunten

  • autonomie
  • navigatiebalk blijft continue staan

Eindoordeel

Score: 5
Vince de WildeNewbie 17 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Ik kocht altijd de best geteste goedkoopste toestellen wilde deze keer perse een snellere met betere camera. En kwam zo bij de Mi2

Pluspunten

  • Goede camera's
  • Supersnel

Minpunten

  • Accuduur

Eindoordeel

Score: 4
da_Mastah 13 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Scherp geprijsd Android One toestel. Ik ben zelf geüpgraded van de Mi A1. Het toestel is sneller, maar de batterij en fingerprint-scanner zijn minder goed is (trager, vaker fout) en geen 3,5mm-jack. Schermoppervlak is wel groter, geen losse toetsen meer. Voor de meesten zal het de upgrade niet waard zijn.

Pluspunten

  • Android One
  • Scherpe prijs
  • USB-C

Minpunten

  • Geen 3,5mm jack
  • Batterij minder dan Mi A1

Eindoordeel

Score: 4
Pieterboss 10 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart

Prima telefoon, Zeer goede bouwkwaliteit en stock android is heel fijn. enige nadeel is het ontbreken van de 3.5 mm jack. Camera is geweldig voor de prijs beter kan je bijna niet krijgen.

Pluspunten

  • Robuust
  • android one snelle updates
  • usb c

Minpunten

  • geen 3.5 mm jack
  • beetje een knock off en niet speciaal design

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi A2 (4GB ram, 64GB opslag) Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True