Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Asus Prime B450M-A

Prijs
Specificaties Socket AM4 • Micro-ATX • AMD B450 chipset - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
3
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Bliepo 3 januari 2019 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Ideaal moederbord voor een HTPC - micro-ATX, AM4 socket, m.2 slot en HDMI 2.0 zijn echte plussen. Met 4 ramsloten, 6 sata poorten, een m2 slot en 6 usb poorten aan de achterkant is dit een vrij uitgebreid bord.

Pluspunten

  • HMDI 2.0b
  • 4 ramsloten
  • 6 sata poorten
  • m.2 slot

Minpunten

  • Handleiding is iets te spartaans

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Layout Score: 4

+1
cy-gor25 10 januari 2020 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Ik koos dit bord specifiek voor HDMI 2.0 en m.2. Enige nadeel waar ik aan kan denken is de brackets. Ik moest die eraf halen op de stock koeler te installeren.De schroeven zaten muurvast en enkel met een lange schroevendraaier ging het wat vlotter.

Pluspunten

  • HDMI 2.0.
  • M.2.
  • Goedkoop voor wat je krijgt

Minpunten

  • Sumiere handleiding
  • Brackets voor de CPU zaten vast, heel vast.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Layout Score: 4

+1
Burns 17 augustus 2018 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Dit M-atx boerd is tot op heden stabiel. De installatie was gemakkelijk. Hij functioneert goed voor dagelijks thuis gebruik.

Pluspunten

  • Genoeg features voor thuis gebruik
  • Duidelijke handleiding/website
  • HDMI 2.0
  • Prijs/kwaliteit is prima

Minpunten

  • Geen tot op heden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4

hiddenbane 26 oktober 2020 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Leuk bordje voor een klein nasje door de 6 Sata aansluitingen. Ook goed betaalbaar, net als de AMD CPU's.

Pluspunten

  • Prijs
  • Prijs van CPU's

Minpunten

  • Helaas geen extra 4x pcie slot

Eindoordeel

Score: 4
ajrouvoet 26 juni 2020 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Gekocht voor NAS tower met ruimte voor 8 disks icm Athlon 3000G. Gekozen om 6 SATA ports en prijs. Out of the box compatible met CPU (opgelucht). Helaas geleerd dat de M.2 port bandwidth deelt met sata ports 5/6. Dus gebruik van een M.2 SSD is incompatible met 6xSATA.

Pluspunten

  • Prijspunt
  • 6xSATA

Minpunten

  • kiezen tussen SATA 5&6 of M.2 port

Eindoordeel

Score: 4
Dvanbezooijen 2 mei 2020 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Doet precies wat ik er van verwacht had

Pluspunten

  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • 4 Ram slots
  • Goede UEFI interface

Minpunten

  • Orange LED's zijn een beetje storend 's nachts

Eindoordeel

Score: 5
BierfietsNL 10 april 2020 Hands-on

Asus Prime B450M-A

Prima bordje voor een budget systeem, zeker wanneer je de stock cooler gebruikt. Icm een aftermarket koeler goed opletten dat er voldoende airflow over de VRM van het bordje heen gaat, anders frituur je het bordje in no-time - zeker met een zwaardere CPU.

Pluspunten

  • Stabiel
  • Overzichtelijke layout
  • 6X SATA 3

Minpunten

  • Geen XMP ondersteuning, terwijl je dit wel bij de jedec info kan zien
  • Geen VRM koeling
Iannis 5 november 2019 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Net moederbord voor de prijs, kan mijn Ryzen 5 3600 aan na bios update. De handleiding is wel echt onduidelijk: je moet echt gaan gokken bij het aansluiten van de front-panel connectors

Pluspunten

  • Netjes
  • m.2
  • 6x USB
  • goedkoop

Minpunten

  • handleiding mist het belangrijkste: de front-panel connector layout

Eindoordeel

Score: 5
DonMetal 28 augustus 2019 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Voor mijn AMD Ryzen 2600 zocht ik een goed bord, waarvoor ik geen BIOS-flash nodig had. Dit is dan perfect. De BIOS van dit bord is dik in orde, en eenvoudig instelbaar. Zelfs de desktopapp is wel prima, dat zie je niet vaak.

Pluspunten

  • Compatible met AMD Ryzen zonder BIOS-flash
  • Redelijke prijs-kwaliteitverhouding
  • Goede BIOS-omgeving

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Hennek[] 8 augustus 2019 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

Prima basis moederbord. Genoeg aansluitingen voor bijna all desktop PC's. Nadeel is de plaatsing van de 1xPCIe. Deze zitten onder de 16x PCIe slot waardoor een dikke video kaart (2,5 of 3 slots) beide 1xPCIe slots zal blokeren.

Pluspunten

  • 4 Ram slots
  • IO
  • Bios
  • D.O.C.P. ram profiel optie

Minpunten

  • PCIe 2.0x1 direct onder 16x3.0 PCIe

Eindoordeel

Score: 4
KBuster15 27 februari 2019 Product gekocht

Asus Prime B450M-A

USB3.0 ports hdmi 4 slots goedkoop en het is z zou eigenlijk boven de 100 euro moeten zijn voor dit

Pluspunten

  • lage prijs
  • 4xddr4
  • usb3.0

Minpunten

  • geen tot nu toe

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus Prime B450M-A?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True