Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
sluiten

Onderzoek Tweakers

Om beter te begrijpen wat jij waardevol vindt aan Tweakers en andere online content of features, voeren we een onderzoek uit. Wil jij ons helpen door de bijbehorende vragenlijst in te vullen? Het invullen neemt ongeveer 15 minuten in beslag en onder alle deelnemers verloten we drie Tweakers-goodiebags.

Naar het onderzoek

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Goud

Prijs
Specificaties 5,84" • 2280x1080 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Round-up - Android One-telefoons rond 200 euro

Android One moet gebruikers een telefoon geven zonder bloatware en met snelle updates. Er zijn steeds meer van deze telefoons. Wij zetten er drie van rond de 200 euro op een rij.

189    18 jan '19

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
16
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
chevsureti 30 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Een uitstekende telefoon voor de prijs met heel veel voordelen en vrij weinig nadelen. De beperkte nadelen zijn de notch (en daarmee het beperkte aantal notificaties) en micro-USB.

Pluspunten

  • 5,85” scherm
  • Snapdragon 625
  • 4 GB geheugen, 64 GB opslag
  • 80% scherm ratio
  • 3.5 mm jack
  • accuduur
  • Android One programma

Minpunten

  • micro-USB
  • notch vs. aantal notificaties
  • (Oreo: Android Auto werkt niet goed)
  • (Pie: een stap terug tov Oreo)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Sjoefke 2 mei 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Low budget telefoon met bovengemiddelde specs en Android One. Netjes. Camera niet echt top.

Pluspunten

  • Prijs
  • Android One
  • Veel geheugen en werkgeheugen, alles draait soepel
  • Geen bloatware

Minpunten

  • Geen NFC
  • Android Pie; WIFI problemen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 1
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 3

+1
Tricolores 4 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Wat een bang-for-buck telefoon! Voor nog geen tweehonderd euro krijg je een Android-One toestel met grote accu met een premium feel. Ik ben absoluut fan!

Pluspunten

  • Grote accu
  • Android One
  • Premium afwerking
  • Lage prijs
  • Efficiente turbocharging
  • Dualsim
  • Headphone-jack

Minpunten

  • Zwaar en iets breder dan vergelijkbare modellen
  • Geen NFC
  • De camera presteert matig eens de omstandigheden niet meer optimaal zijn
  • De snapdragon 625 processor laat niet toe veeleisende games te spelen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
Tombossoo 31 januari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Een degelijke standaard telefoon voor alledaags gebruik met een super accu, redelijke camera en Android One.

Pluspunten

  • Dual-sim en uitbreidbaar geheugen
  • Accuduur uitstekend
  • Android One
  • Goed formaat en degelijke bouw

Minpunten

  • Fotokwaliteit bij onvoldoende licht slecht
  • Notificaties >2 niet te zien vanwege notch
  • Verhouding scherm is wennen
  • Snel krasvorming op scherm
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 3

0
Daniel36 17 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Fijn toestel voor een lage prijs.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Uiterlijk
  • Prijs
  • Luxe feel
  • Groot opslag geheugen

Minpunten

  • Camera prestaties bij weinig licht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

SjorsNL 19 november 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Telefoon gekocht via Banggood met kortingscode. Telefoon kwam snel en werkte eerste 9 maanden goed. Daarna ging scherm kapot. Hoewel een jaar garantie op Xiaomi telefoons, gaat garantie-aanvraag via Banggood erg stroef. Er wordt beperkte vergoeding geboden, helaas erg slechte service.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Goede specs
  • Android One

Minpunten

  • Vingerprint sensor hit & miss
  • Touchscreen problemen na 8 maanden
  • Product gekocht via Banggood, slechte service

Eindoordeel

Score: 4
Uitsmijter 14 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Zeer tevreden eigenaar, regelmatig updates, batterij gaat lang mee! De verhouding prijs/kwaliteit is bij dit toestel echt goed. Camera is niet erg scherp en beetje onduidelijk wanneer je deze binnenshuis gebruikt maar past prima bij de prijs van het toestel. Kreeg er een siliconenhoesje bij.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Accu
  • Updates

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
Stefanic 6 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Prima toestel voor zijn prijs, de hoeveelheid opslag (64GB) springt er met name uit. Ook zijn de updates lekker vlot vanwege Android One. Aanrader!

Pluspunten

  • Prijs
  • Opslag
  • Updates

Minpunten

  • Interne geheugen aan de trage kant
  • Grafisch niet zo sterk

Eindoordeel

Score: 4
the noise 4 augustus 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Als opvolger van m'n LG 986 (5jaar) nu 4 dagen in gebruik.Ik ben een matige mobiel gebruiker. Bellen, app, Twitter en Nu.nl gebruik ik het meest. Een belangrijk punt was de accucapaciteit. Nu eerst ervaring opdoen. (Oh, na 4 dagen nog steeds op 1e acculading)

Pluspunten

  • Betaalbaar
  • Accuduur
  • Standaard hoesje bij levering

Minpunten

  • Scherm wat grof
  • Geen duale camera

Eindoordeel

Score: 4
jvanderneut 2 juni 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 32GB opslag) Zwart

Een bruikbare android telefoon voor weinig. Opvallend positief: uitstekende accuduur en elke maand updates. De camera is bij weinig licht matig, als je dat accepteert een prima telefoon.

Pluspunten

  • Updates
  • Accu
  • Prijs

Minpunten

  • Camera
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
HalloWout 15 mei 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Voor de prijsklasse is de Xiami mi a2 lite een aanrader, het is een zware jongen maar dat is niet perse een nadeel. De accuduur en de snelheid zijn 2 enorme voordelen en de vingerafdrukscan op de achterkant is naar mijn mening fijner dan eentje aan de voorkant. Camera matig...

Pluspunten

  • Vingerafdrukscan achterkant
  • Android One (Erg fijn)
  • Prijs
  • Erg snel voor de prijsklasse
  • Geweldige accuduur (9 uur schermtijd)
  • Snelladen

Minpunten

  • Camera
  • Automatische helderheid werkt heel onrustig
  • 2 meldingen maar zichtbaar in de notch
  • Geen USB-C, maar opladen is snel genoeg

Eindoordeel

Score: 5
Porcelijn 4 mei 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Zonder simkaart opgestart. Inlog protected wifi-router probleemloos, waarna auto-update Android 8.1 naar 9. Maar daarna wifi-inlog onmogelijk: eindeloos " connecting-saved-connecting.. ". Factory-reset bleek zinloos. Wat wel hielp: inlog op een unprotected wifi-router (dus zonder wachtwoord) zoals "wifi-in-de-trein". Na die 1e keer gaat inloggen ook op protected wifi nu probleemloos.

Pluspunten

  • Werkt met Android 8.1 out-of-the-box prima

Minpunten

  • Automatische update naar Andoid 9 kan herstart probleem geven.

Eindoordeel

Score: 4
Urrim 11 maart 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Erg tevreden met deze telefoon! Ik zocht een niet al te dure telefoon die up-to-date was én een goede accu hard, en dat heeft deze telefoon allebei. Hij is stevig en werkt tot op heden prima. Voor deze prijs kan je niet veel beter krijgen, lijkt mij.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Lange accuduur
  • Snel
  • Veel opslag
  • Touchscreen reageert goed
  • Up-to-date (Android One)
  • Vormgeving
  • Speakers

Minpunten

  • Net iets te groot om comfortabel in broekzak te dragen
  • Soms heeft hij moeite met het vinden van wifi-netwerken
  • Bloatware
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 5
Neo Hop 4 december 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Deze telefoon is heel goed en snel voor de prijs. Alleen de camera is wat minder bij weinig licht.

Pluspunten

  • 64gb opslag
  • 4gb ram
  • Fel scherm
  • Dual camera
  • Luide speakers
  • Updates
  • Batterij
  • Meegeleverd hoesje

Minpunten

  • Camera bij minder licht
  • Micro USB
  • Geen NFC
  • Geen meegeleverde screenprotector

Eindoordeel

Score: 5
lindarn 26 november 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Goud

Prima telefoon, je krijgt veel waar voor je geld aangezien de telefoon nog geen 200 euro kost. Accuduur is super, kan makkelijk 2 dagen mee. Camera is wat minder maar voor deze prijs is dit prima.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Android One
  • Prijs
  • Snelladen

Minpunten

  • Camera
  • Micro USB

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3
wille525 10 november 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Leuk toestel. De batterijduur is enorm. Gaat 3 dagen mee. Wat een verschil t.o.v. mijn Samsung S6. Cameralens steekt uit en was bij mij na 2 dagen al gebarsten. Reparatie wordt moeilijk. Slechts 1 winkel in NL durft het aan om deze lens te vervangen. Scherm is overigens zeer krasgevoelig.

Pluspunten

  • Snel
  • Super batterij
  • Zwakke, uit stekende cameralens

Minpunten

  • Krasgevoelig scherm
  • reserveonderdelen moeilijk te krijgen
  • Problemen bij reparatie

Eindoordeel

Score: 3
doflow 9 november 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Prima toestel. Alles werkt vloeiend. Camera wat minder, maar dat wist ik van tevoren.

Pluspunten

  • Snel
  • Android One
  • Superbatterij

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
Bits! 6 november 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Ik kan dit product iedereen aanraden. Voor een zeer goede prijs krijg je een zeer degelijke en snelle telefoon. Het enige nadeel is de camera in schemerige situaties (oordeel zelf op gsmarena.com), maar ik kan er goed mee leven en er staan zeer veel pluspunten tegenover.

Pluspunten

  • Android One
  • Accutijd (2 dagen lukt makkelijk)
  • Vingerafdrukscanner snel
  • Ondanks 5,84" scherm toch nog handzaam formaat telefoon
  • Bluetooth-verbinding stabiel
  • Meegeleverde beschermhoesje
  • Ligt lekker in de hand (ondanks/dankzij wat hogere gewicht)
  • Nabijheidssensor om scherm uit te schakelen als je belt werkt goed

Minpunten

  • Verbinding met 5GHz-netwerk maken duurt soms wat lang
  • WiFi signaalsterkte iets minder dan mijn vorige telefoon (Galaxy S5)
  • Vingerafdrukscanner op de achterkant is wat onhandig als de telefoon op tafel ligt
  • Automatisch aanpassen schermhelderheid wat onrustig
  • Camera kon beter in binnensituaties

Eindoordeel

Score: 5
BobJ 31 oktober 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Veel telefoon voor weinig geld. Absolute aanrader. Gekocht op Amazon DE. Daar was het toestel slechts 170 euro. Scheelde 50 euro met Coolblue.

Pluspunten

  • Batterij
  • Android One

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Stefan Arts 6 oktober 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Zeer goed product, Goede camera en zeker waard voor het geld. Ten opzichte van de prijs een zeer goede telefoon.

Pluspunten

  • Goede camera
  • Groot scherm
  • Vingerscan werkt goed
  • Goede luidsprekers
  • Android one
  • Dun toestel
  • Ziet er mooi uit
  • Goede batterij van 4000mh

Minpunten

  • Kan niet uitbreiden tot volledig scherm

Eindoordeel

Score: 5
234FaTaLiTy 2 oktober 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Korte review: Heb dit toestel nu een dag, en voor de prijs denk ik niet dat er veel beters te vinden is. Stuk sneller dan mijn iPhone 6s (en zelfs dan mijn Samsung Galaxy S6 Edge) Accu is top, camera minder, daar moet je hem niet voor kopen.

Pluspunten

  • Accu
  • Snelheid
  • Prijs-kwaliteit!
  • Scherm formaat

Minpunten

  • Micro-USB ipv Type C
  • Camera is matig (maar wel in verhouding met de prijs)

Eindoordeel

Score: 5
Bluppie007 24 september 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Korte review: zeer goede prijs-kwaliteit telefoon. Heb hem nu 3 maanden in gebruik en ben erg blij met deze telefoon. Batterij gaat twee volle dagen mee bij normaal gebruik

Pluspunten

  • Kunstof achterkant
  • Zeer goede specs voor weinig geld
  • hoesje inclusief
  • 3.5 mm jack
  • Android One
  • Batterijduur 2 dagen

Minpunten

  • grotere/lompere behuizing dan vewacht
  • helderheid scherm minimaal voor buitengebruik
  • Bel-kwaliteit altijd goed/consistent
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 5
iluvatar888 7 september 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Prima budget telefoon voor erbij. Verwacht geen superieure foto's. Scherm is groot en telefoon is heel vlot.

Pluspunten

  • prijs-kwaliteitverhouding
  • 64GB opslag
  • Groot scherm
  • 3,5mm jack
  • Android One

Minpunten

  • Micro-usb

Eindoordeel

Score: 5
Deakers 10 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Blauw

update:Indruk na 1 week : stevige & mooie & super snelle smartphone voor 230 euro => uitstekend. Minpunt tot nu toe vind ik de vingerafdrukscanner op de achterkant. Foto's gemaakt met toestel: https://tweakers.net/my.tnet/fotoalbum/?map=56945

Pluspunten

  • Accu 4000mh
  • AndroidOne
  • Sd-kaart
  • Infrarood zender

Minpunten

  • vingerafdruk scanner op de achterkant

Eindoordeel

Score: 5
Pindakaasman 9 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Zwart

Mooie telefoon om te zien. Voelt stevig en zelfs high-end aan. Vliegt lekker soepel door de apps heen en android-one is echt geweldig. Er zit een bumpercase bij, dit vind ik zelf veel meer waard dan een koptelefoon (deze zit er niet bij).

Pluspunten

  • solide bouw kwalitiet
  • snel
  • android one!

Minpunten

  • geen NFC

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi A2 Lite (4GB intern, 64GB opslag) Goud?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True