Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Assassin's Creed: Odyssey, Windows

Prijs
€ 24,99
Specificaties PC • Actie, Avontuur - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 1 oktober 2018

Assassin's Creed Odyssey - Prachtige trip naar Griekse Oudheid

Met Assassin's Creed Odyssey gaat Ubisoft verder waar de uitgever met Origins was gebleven. Dat betekent niet alleen dat hetzelfde verhaal in het heden wordt opgepakt, maar ook dat de insteek van de game opnieuw meer naar role-playing neigt dan naar 'ouderwetse' actie. Met Alexios en Kassandra - de speler mag zelf kiezen - kent de game sterke hoofdpersonages die een leuk en veelzijdig verhaal doormaken. Het vechtsysteem is verder uitgebreid en wordt leuker gemaakt door de vele wapens en items die zijn te vinden, en de extra vaardigheden die kunnen worden vrij gespeeld. Het oude Griekenland is daarnaast een prachtige, idyllische setting die goed is voor tientallen uren verkenningsplezier. De voice-acting, een verzameling grafische bugs en enkele functionele bugs vormen verbeterpunten, maar verder is Odyssey in alle opzichten een geslaagde doorontwikkeling van Origins. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
4
Score: 4
2
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
AlphaLeader013 21 oktober 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, Windows

Een goede verbetering ten opzichte van Assassin's Creed Origins in vrijwel alles. Het verhaal is sterker, de dialoogopties en keuzes geven je meer vrijheid. Ubisoft zet 3 stappen vooruit, en 1 stap achteruit. De game komt in de buurt van The Witcher 3. Maar bereikt het nog net niet. 8.5/10

Pluspunten

  • Graphics zijn ongelofelijk mooi
  • Verhaal is sterk, maar niet perfect.
  • Gameplay is goed. Zowel stealth als combat werken goed. Pijl&Boog gameplay werkt wat minder, zeker met controller
  • Wereld is mooi en gedetaileert. Het oude griekeland is een fantastische locatie
  • Dialoog opties zijn prima, maar ook weer niet superdiepgaand.
  • Lengte van ongeveer 80 uur om alles uit te bezoeken en spelen
  • Gewone sidemissions hebben interessantere verhalen dan vorige games.
  • Toegankelijk voor nieuwkomers en veteranen.

Minpunten

  • Performance: 60fps halen in lastig. De game is vooral zwaar op de processor.
  • Micro-transacties & dag 1 DLC bederven de de vreugde een beetje. Zeker de aanwezigheid van permanente XP en Gold boosters
  • Leveling systeem & grind duwen mensen naar de micro-transacties Skip deze alsjeblieft met een cheatengine.
  • Speel niet de sidemissions met een timer. Deze zijn erg saai en worden om de 24 uur gereset.
  • NPC AI kwaliteit is oke maar niet geweldig.
  • Niet zo gepolished als AC Origins. Kleine quality of life, dingen uit Origins ontbreken hier.
  • Meer bugs en glitches dan AC Origins.
  • Texture en Render-afstand problemen op 1440p

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 3

0
Gamertjuhhh 26 maart 2019 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, Windows

Het is een hele mooie game vooral als Ubisoft de maandelijkse korting weer heeft xD.

Pluspunten

  • Het vechten is zeker mooi
  • Het uitzicht in de game is mooi, het is heel realistisch qua landschap
  • Ik zou haast geloven dat het er vroeger exact zo uitzag
  • de abilities zijn super fijn
  • veel mooie synchronisatie punten
  • Grote map, heel Greece

Minpunten

  • Veel bugs in de graphics als je kijk naar de voeten als je op bergen loop helaas
  • soms kun je niet wegkomen als je wilt wegduiken
  • 15 man + 2 premiejagers overleef je bijna niet, wat logisch is
  • De echte 'assassin' style is een beetje weg als je kijk naar de oudere versie's

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 3
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4

GuusB 19 mei 2019 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, PS4

Misschien wel de beste Assasin's Creed tot nu toe? Erg uitbreid waardoor het garant staat voor enorm veel speeluren. Dat betekent ook veel herhaling omdat kleine missies erg standaard zijn.

Pluspunten

  • Zeer uitgebreid, garantie voor honderden speeluren.
  • Prachtige omgeving, realistische en gedetailleerde weergave van het oude Griekenland, voor zover dat mogelijk is.

Minpunten

  • Veel herhaling in de kleinere missies.
  • Soms happeringen op de PS4 bij complexe scenes

Eindoordeel

Score: 5
PEBKAC 5 maart 2019 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, Windows

Ik heb mij uitstekend vermaakt met dit spel, het spel is ontzettend groot en er is ERG veel te doen. Dat is gelijk ook het grootste nadeel van het spel, omdat het zo groot is voelen de verhaallijnen als los zand (verhaal zelf is ook matig). Oordeel : 7,5

Pluspunten

  • Erg grote map
  • Veel te doen
  • Sea battles
  • Grafisch zeer mooi
  • Veel Skills en Armour

Minpunten

  • Verhaal is matig en voelt als los zand
  • Personage voelt meer als Thor, dan als een Assassin
  • Zeer zwaar op de Hardware I7 7700K, GTX 1080 100% @1440P
  • Geen echte AC game meer

Eindoordeel

Score: 3
Destrux 3 januari 2019 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, Windows

Inmiddels 70+ uur verder in deze game en vind 'm fantastisch! De o zo heerlijke sfeer van de AC franchise is weer volop aanwezig. Je speelt een interessant verhaal waarin keuzes daadwerkelijk invloed hebben op het verloop van de game. Gameplay zelf is fijn. Vergt wel wat van je spelletjeskast.

Pluspunten

  • Prachtig speelveld
  • Enorme map
  • Balans tussen vecht, travel en dialoog
  • Sfeer is weer goed aanwezig
  • Voelt minder repetitief (dan voorgangers)

Minpunten

  • Veeleisend
  • Nog steeds geen co-op

Eindoordeel

Score: 5
xJuliette 17 december 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, PS4

Jarenlang heb ik de Assassin's Creed games links laten liggen maar dit spel heeft me weer helemaal enthousiast gemaakt, met name dankzij de leuke RPG-elementen. Ik ben verslaafd!

Pluspunten

  • Gigantische map met veel, veel missies voor dagen speelplezier
  • Leuke protagonist
  • Vermakelijke combat, met name de spartan kick is een groot succes
  • Mooie graphics
  • Roleplaying elementen inclusief (eenvoudige) romance opties

Minpunten

  • Loopt wel eens vast
  • Sommige sidequests zijn enigszins repetitief
  • Soms nogal overweldigend (heel veel quests, heel erg grote map)

Eindoordeel

Score: 4
Piet_Piraat7 10 oktober 2018 Product gekocht

Assassin's Creed: Odyssey, Windows

Prachtige game met een enorme lading aan content. Je kan er uren in verdwalen zonder dat het gaat vervelen. Absolute parel in de franchise.

Pluspunten

  • Prachtige omgevingen
  • Snelle goede combat
  • Overal wat te doen

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Assassin's Creed: Odyssey, Windows?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True