Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Samsung 970 EVO 500GB

Prijs
Specificaties M.2 80mm • 3d v-nand (TLC) • PCI-e 3.0 x4 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 24 april 2018

Samsung 970 Evo en 970 Pro - Nieuwe nvme-drives in bijna alles beter

De 970 Evo is in de meeste gevallen weer een stukje rapper dan de 960 Evo, de eerste Evo-drive met nvme-interface van Samsung. De adviesprijs ligt bij introductie ongeveer op het niveau van de actuele prijzen van de 960 Evo. De 970 Evo-prijzen zullen waarschijnlijk nog wat zakken als de nieuwe versies de 960 Evo's langzaam verdrukken. De nieuwe Evo's leggen de lat wat hoger, met snelle slc-cache, die de drives voor de meeste toepassingen snel genoeg maakt, en een hogere endurance dan de voorganger. Lees verder »

Minpunten

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
18
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
0
+3
Foritain 19 juni 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Samsung 970 EVO 500GB

Met de 970 EVO maakt Samsung hun populaire NVMe drives weer een stukje sneller dan vorige generatie en krikken ze de garantie op van 3 naar 5 jaar (met bijpassende extra TBW garantie). De NVMe EVO is daarmee dus gewoon weer wat aantrekkelijker dan een jaar terug, zonder kanttekeningen.

Pluspunten

  • De 970 is op elk vlak weer een stapje vooruit van de 960.
  • Garantie nu ook 5 jaar ipv 3 (960)
  • Niet alleen een stuk sneller maar ook consistenter dan de alternatieve NVMe drives in de grafiek,
  • Aantrekkelijk om te zien kan ook geen kwaad
  • Aanzienlijk sneller (consistenter) dan de 250GB versie, als het even kan pak je liever deze iets grotere.

Minpunten

  • Meerprijs NVMe boven SATA terwijl de veel betere prestaties in basale taken niet significant anders hoeven te liggen (booten, games, etc). NVMe drives zijn vooral voor (semi-) zware workloads.
  • De 1TB/2TB varianten zijn weer wat consistenter, en met normaal gebruik lastig uit hun (snelle) cache te houden. De 1TB versie is dus eigenlijk nog wat interessanter (maar ook duurder)

Eindoordeel

Score: 5

+1
glnk 3 juni 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

De Samsung 970 EVO 500GB presteert nog beter dan de opgegeven prestaties.

Pluspunten

  • Prestaties
  • 5 Jaar garantie
  • Installatie gemak
  • Geen kabels nodig

Minpunten

  • Hoge temperatuur onder load
  • Prijs per GB

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

shicomm 6 januari 2021 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Snelheidsverschil t.o.v. z'n sata broertjes is heerlijk , bijna lachwekkend zelfs. Als je kunt kiezen ga dan altijd voor deze versie ipv sata , is het eventuele prijsverschil dubbel en dwars waard !

Pluspunten

  • Snelheid

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 4
Myca_ 6 december 2020 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Wauw, een ding een super ding! Supersnel, als er Windows op staat laad hij supersnel in! Ik heb er op dit moment games op geïnstalleerd en de schijf laad deze supersnel in! Een echte aanrader!

Pluspunten

  • Supersnel!
  • Werkt goed!
  • Installeren is erg gemakkelijk!

Minpunten

  • Geen op dit moment!

Eindoordeel

Score: 5
selbiekoekie 19 oktober 2020 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Goede SSD voor een prima prijs. Zeker aan te raden als primaire SSD (OS).

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Snelheden
  • Geen extra kabels nodig

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
m.z 29 maart 2020 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Ik heb deze SSD aangeschaft te vervanging de Kingston A2000, vanwege de prestatie/VMs. Prima SSD met hoge snelheden. Het nadeel is alleen dat deze redelijk warm wordt.

Pluspunten

  • Snelheid
  • De garantie (5 jaar)
  • Prima software
  • Geen schreeuwende kleur

Minpunten

  • Wordt redelijk warm

Eindoordeel

Score: 4
Gatygun 2 maart 2020 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Werkt perfect, snel en stabiel. Half jaar in gebruik nu en geen enkel probleem. Snelheid haalt die makkelijk voor games niet veel verbetering tov een sata 3 samsung ssd. Echter grote film bestanden doorspoelen wel.

Pluspunten

  • Snel
  • Werkt goed
  • makkelijk te installeren

Minpunten

  • kan wat duur zijn
  • niet veel prestatie winst bij games

Eindoordeel

Score: 5
querulus 26 februari 2020 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

I own it from one year now, moved on my new computer recently. Simply fast, really the system is super smooth and after this you cannot come back to hard-drive. Pricing could be better, but quality and 5 years warranty are good. Temperature are also nice and always in check.

Pluspunten

  • Fast
  • 5 years warranty

Minpunten

  • Price

Eindoordeel

Score: 4
Keesje1981 15 juli 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Voldoet aan alle verwachtingen. Zowel look en prestaties. Welliswaar prijzig maar voor of the chart prestaties en ook naam en faam moet je bereid zijn te willen betalen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar je systeem met een evo er in is al snel aantrekkelijker dan met een goedkoper alternatief

Pluspunten

  • Prestaties
  • Look
  • Software

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
RamonRobben 7 juli 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Super snelle SSD, er klein en makkelijk te installeren op je moederbord. Hou er wel rekening mee dat je moederbord compatible is met deze M.2 SSD. Mijn nieuwe moederbord kan de snelheden van 3200MB~ wel aan :) Mijn Windows start nu binnen enkele seconden op.

Pluspunten

  • Heel Snel
  • Betaalbaar
  • Erg Klein

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Brontosaurus1 6 juni 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Erg snelle ssd, helaas niet zo betrouwbaar. Ging kapot na een paar weken gebruik... teleurstellend. Niet al te duur gelukkig.

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Kapot na 3 weken

Eindoordeel

Score: 2
Slidemaster 8 april 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Super snel. het zit steeds rond 40-50 graden. Weinig aan te doen.

Pluspunten

  • Snel
  • Voordelig

Minpunten

  • Warm bijna 50 graden

Eindoordeel

Score: 5
Azerox 22 maart 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Bij veel acties/games merk je geen verschil met een gewone SSD. Maar, bij Wow merk ik wel dat alles (loading screens) not weer wat sneller gaan. Tevreden.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijk installeren
  • Geen kabels
  • Oogt mooi

Minpunten

  • In veel situaties niet sneller dan normale SSD

Eindoordeel

Score: 5
Jarno de Jong 11 februari 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Super snelle SSD, het versnelt alles in je pc. Als je ooit nog iets moet kopiëren, geef het 5 seconden. Snelheid echt rond de 3400mb/s Systeem migratie was ook makkelijk door de software.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs is oke
  • Migratie software

Minpunten

  • Niks eigenlijk

Eindoordeel

Score: 5
Bonomel 5 februari 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Een zeer goed medium om een besturingssysteem op te laten draaien, of toepassingen waarbij een hoge schrijf- en leessnelheid van belang zijn. Er zijn geen kabels nodig voor het extreem kleine kaartje, want hij gaat direct het moederbord in. Kan warm worden, maar dat is voor mij geen issue.

Pluspunten

  • Snelste type opslag
  • Klein
  • Geen kabels nodig

Minpunten

  • Prijs per GB erg hoog, maar dat is een keuze

Eindoordeel

Score: 5
jaenster 28 januari 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Een v-nand ssd. Wat wil een mens nog meer.

Pluspunten

  • Makkelijk te monteren
  • Minder kabels in de kast
  • Geen sata limitaties
  • Hoge seq. transfer
  • Stil (geen coilwhine), waar ik dat in de sata variant wel heb
  • Goedkoop voor nvme

Minpunten

  • Samsung Magician's bugs.
  • Hitte. (opgelost met een EK.M2. NVMe Heatsink)

Eindoordeel

Score: 4
droei 23 januari 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Super snelle SSD, lees & schrijfsnelheid zijn gewoon gigantisch. Prijs kwaliteit zijn deze SSD's geweldig, als je tijd hebt raad ik aan nog even te wachten want de prijzen blijven fors dalen!

Pluspunten

  • goede prijs/kwaliteit
  • prijzen zijn nog steeds aant dalen
  • zeer snel

Minpunten

  • duurdere varianten kunnen nogal hoog oplopen

Eindoordeel

Score: 5
maarten12100 5 januari 2019 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Zelf deze SSD een half jaar terug aangeschaft en vlak daarna ook een vriend aangeraden er een aan te schaffen bij zijn nieuwe build. Zijn SSD arriveerde DOA, de mijne heeft het zojuist begeven: wordt niet meer herkend en de POST duurt ongeloofelijk lang.

Pluspunten

  • Zeer rap
  • Opmerkelijk snelheidsverschil tussen Samsung 840 1tb S-ata SSD en deze

Minpunten

  • Onbetrouwbaar
  • 2 gevallen van falen doet mij twijfelen aan de accuraatheid van opgegeven MTBF (statistich niet significant, maar verdacht)

Eindoordeel

Score: 2
Ruud12345 19 december 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Doet precies wat het moet doen. Razend snel!

Pluspunten

  • Keurig verpakt
  • Magician Software (downloaden)

Minpunten

  • Dit vet minpunt is dat er geen bevestiging schroefje wordt meegeleverd! Kijk in de doos van je moederboard hiervoor.

Eindoordeel

Score: 5
b0b1991 14 november 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Goede snelle NVME ssd! Loopt nu al een tijdje stabiel in mijn nieuwe pc, de ssd blijft mooi koel, ook onder belasting. Het meest ideale en de reden dat ik er 2 van heb is dat je geen extra ruimte nodig hebt in je kast.

Pluspunten

  • Snel
  • Stabiel
  • Koel
  • Neemt weinig ruimte in

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
LoneWolf_NLD 15 augustus 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Beste SDD voor gamers en consumenten.

Pluspunten

  • Sneller dan gewone SSD's
  • Geluidloos
  • Betrouwbaar
  • Makkelijk inbouwen

Minpunten

  • Je moederbord moet wel compatible zijn
  • Prijzig
  • Kan erg warm worden

Eindoordeel

Score: 5
SoortVanGrim 3 juli 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Installatie is makkelijk én geen kabels aansluiten. Zonder heatsink werd ie te heet (max 105C) dus gelijk maar een heatsink van EK erop gezet (max 64C). Bij opstarten van pc zie ik nog net het windows logo, gimp start sneller en in- en uitpakken van bestanden is rapper.

Pluspunten

  • SNEL!
  • Geen kabels meer

Minpunten

  • Hitte

Eindoordeel

Score: 5
Georgalex 16 mei 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Nieuwe PC gebouwd, en wilde een SSD die future-proof is.

Pluspunten

  • SNEL!

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 8 mei 2018 Product gekocht

Samsung 970 EVO 500GB

Voor mij is deze super snel. Ik kom van een SSD met max 450mb snelheid. In games zie ik het verschil niet, maar in data overdracht of RAR bestanden is die super snel.

Pluspunten

  • Goede bouw
  • Super snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 970 EVO 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True