Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste prijsvergelijker en beste community. Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers!

Tweakers

Tweakers zegt: 7,5

Nokia 7 Plus Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties 6" • 2160x1080 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 10 april 2018

Nokia 7 Plus - Fijn, vlot en zuiver

De Nokia 7 Plus is een middenklassetoestel met een heel redelijke prijs-specificatieverhouding. Kwaliteit is echter ook in dit segment leidend en ook daarmee scoort de 7 Plus prima. Het Android One-programma garandeert een goed updatebeleid. Stock Android volstaat voor de meesten en is lekker schoon. De dubbele camera met optische zoom is redelijk, maar helaas niet veel meer dan dat. Het grote scherm is een van de trekpleisters van het toestel, maar is helaas niet makkelijk afleesbaar in de zon. De accuduur is prima, maar niet exceptioneel. Toch is de algehele ervaring die we hadden met dit toestel, vrij goed. Het is vlot, praktisch en voelt door zijn coating fijn aan zonder ten prooi te vallen aan vingervegen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
22
Score: 4
10
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
1
Toon reviews van:
+2
Ossi 31 augustus 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Toestel met productieverschillen die leiden tot verschillende gebruikerservaringen. Zie de review voor wat ik hiermee bedoel.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Uiterlijk
  • Android One

Minpunten

  • Productieverschillen
  • Geen LED-notificatie
  • Custom ROM's zijn (nog) niet mogelijk
  • Polarisatie van het scherm

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Gebruiksgemak Score: 4
Accuduur Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 2
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5

+1
ronnyvl1967 11 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

De Nokia 7+ is dankzij Android one het ideale en betaalbare alternatief voor de duurdere pixel phone. Je krijgt immers met enkel weekjes vertraging gegarandeerd gedurende twee jaar de grote firmware updates en gedurende drie jaar de maandelijkse security updates op de 7+ die alles stock Android draait.

Pluspunten

  • Een heel mooi en eigenwijs design dankzij de koperen randen en accenten
  • Meer dan behoolijke camera's die in alle omstandigheden perfect hun werk doen
  • Stock Android zonder overbodig apps
  • Enorm goed leesbaar scherm zelfstandig in zonlicht
  • De bijgevoegde oortjes die heel comfortabel zitten en een mooie volle klank weergeven
  • De snelle en soepele werking dankzij stock android en perfectie optimalisatie van het toestel
  • Een batterij waarmee je perfect na 6 uur screentime en alles in automatische sincronysatie na 16 uur uit de lader 40% power overhoud.
  • De algemeen goede signaalontvangst met vloeiende en snelle schakelingen .

Minpunten

  • Omwille van de grootte van het toestel had een betere stereo-speaker moeten kunnen
  • Het uitblijven van originele Nokia branded accesoires voor de 7+ dat toch enorme populariteit geniet.
  • De onmogelijkheid andere muziekplayers als standaard te installeren waardoor je afhankelijk blijft van play music

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
vinceG78 3 april 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Prima product voor deze prijs!

Pluspunten

  • Goed scherm
  • accuduur!!
  • prijs
  • camera
  • dualsim(onverwacht
  • AndroidOne

Minpunten

  • geluid

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
topper007 8 april 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Een waanzinnig mooi en degelijk toestel voor een zeer schappelijke prijs. Het beeldscherm is haarscherp, het geluid is erg goed, de processor is ongelooflijk snel en de dual camera maakt goede foto's. Verder ligt de smartphone goed in de hand. Ik kan iedereen deze telefoon aanraden.

Pluspunten

  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Snelle processor
  • Android 8.1
  • Updatebeleid
  • Haarscherp beeld
  • Goede camera
  • Ligt fijn in de hand
  • Accuduur

Minpunten

  • Absoluut geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
rosemeyer 21 mei 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Zie review.

Pluspunten

  • Android One
  • Afwerkingsniveau
  • Accuduur
  • Gezichtsherkenning
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Formaat misschien?
  • Geen notificatie led

Eindoordeel

Score: 4

+1
Atheistus 18 april 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Goede telefoon voor een redelijke prijs.

Pluspunten

  • Stock Android One
  • 3.5mm aansluiting
  • Geen notch
  • Snelle updates
  • Vingerafdrukscanner op achterkant
  • Prettig scherm
  • Voldoende accu

Minpunten

  • Misschien de plaats van de speaker

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+1
mrJanneman 3 april 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Toptoestel voor een 400 euro. Nokia slaat een goede slag met de lijn van 2018.

Pluspunten

  • batterijduur
  • camera
  • android
  • handzaamheid

Minpunten

  • misschien iets te groot voor de gemiddelde gebruiker

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
MikeVM 3 april 2018 Hands-on

Nokia 7 Plus Zwart

een heerlijk stevige en mooie telefoon met een batterij van 3800mah icm een zuinig SoC maakt deze telefoon een echt monster. voor mij onder 400 euro het enige toestel wat ik echt kan aanraden aan iedereen. alle andere telefoons onder 400 euro hebben telkens een of ander minpuntje

Pluspunten

  • degelijk
  • strak ontwerp
  • 3800mah en zuinige SoC
  • Nokia belooft lang updates te ondersteunen
  • goede camera voor zijn prijsklasse
  • Dual Sim of SD-Card
  • 64GB intern geheugen
  • Goede launcher (OS)

Minpunten

  • Dual sim of SD-card (niet tegelijkertijd)

0
Patriesz 8 augustus 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Wit

Vanwege de fotokwaliteit had ik achteraf een ander toestel gekocht.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Snelheid processor
  • Fingerprintfunctie

Minpunten

  • Camera
  • Reactievermogen
  • Beeldscherm
  • Touchscreen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

0
ThijsWa 13 april 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Nagenoeg perfect toestel voor relatief weinig geld.

Pluspunten

  • Fraai en solide
  • Bang for bucks
  • 3800 mah accu
  • AndroidOne

Minpunten

  • Camera (bij weinig licht)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

JKforyou 12 oktober 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Tegenvaller wat betreft betrouwbaarheid in stabiliteit/ betrouwbaarheid van de software en camera. Toestel bevriest regelmatig, beloofde software updates worden niet nagekomen (maandelijkse veiligheidsupdates, sind augustus niet meer) en de beloofde Android Pie blijft vooralsnog uit. Ik twijfel aan de betrouwbaarheid van de vele positieve reviews.

Pluspunten

  • Prima lange accuduur
  • Redelijk goed scherm (ook in de zon)
  • Mooi model

Minpunten

  • Zeer slechte software updates.
  • Niet stabiel
  • Bevries regelmatig
  • Camera werk niet altijd even goed

Eindoordeel

Score: 2
digistamremco 10 september 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Uitstekend telefoon met snelle en zuinige processor en een uitstekende accuduur. Gegarandeerd voor langere tijd snelle updates en upgrades dankzij het Android one programma. Bij goede lichtomstandigheden doet de camera niet onder voor de high end concurrentie. De 3.5mm hoofdtelefoon aansluiting levert een uitstekende geluidskwaliteit. Met Quickcharge supersnel weer vol.

Pluspunten

  • Android one
  • uitstekend geluid via de 3,5mm hooftelefoonaansluiting
  • goede accuduur
  • prima camera met 2x optische zoom
  • superstevige bouwkwaliteit
  • hoesje en redelijke oordopjes meegeleverd
  • Quickcharge 3.0 en usb-c
  • nfc

Minpunten

  • scherm zou iets feller mogen in direct zonlicht
  • bij slecht licht presteer de camera iets minder dan de echte high end telefoons
  • onder en boven schermrand kunnen wellicht nog iets smaller

Eindoordeel

Score: 5
captaintripz 4 september 2018 Product geleend

Nokia 7 Plus Wit

Geleend tijdens reparatie eigen toestel. Heerlijk groot scherm en een fijne, nostalgische Nokia gebruikerservaring.

Pluspunten

  • kale software
  • mooi ontwerp
  • prima prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • ontbreken van notificatie LED
  • weinig contrast

Eindoordeel

Score: 4
Mart61 2 september 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Lekker stevig en voldoet verder prima. Ik lees reviews over slechte belichting. Daar ben ik het niet mee eens. Als je 's avonds minder fel licht wilt, kun je gewoon de nachtverlichting aanzetten. Werkt prima. Mijn vriendin heeft nu dezelfde en is ook zeer tevreden. Aanrader wat ons betreft.

Pluspunten

  • Mooi gebouwd
  • Lekker groot scherm
  • Prima accu

Minpunten

  • Geen minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Tacitus8bit 9 augustus 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Mooi toestel dat snel genoeg werkt (zeker voor de prijs). De kale Android is fijn.Goede prijs/kwaliteit verhouding. De speakers zijn redelijk, wel luid! Helaas is het toestel n maal gevallen -nog voor de bumper uit China er was-. Er is door mij nog geen hersteller gevonden, schermen waren niet voorradig.

Pluspunten

  • De batterij gaat goed mee
  • Goede telefoon / 4g ontvangst
  • Camera
  • Android One

Minpunten

  • Scherm na breuk nog niet te vervangen
  • Koperen afwerking slijt wel snel

Eindoordeel

Score: 5
willempipi 4 augustus 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Snelle telefoon maar niet zo goed als ik had gedacht terwijl ik de reviews hier las.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Hoge resolutie camera met 4K
  • Snel, games lijken goed te lopen
  • Goede oordopjes
  • Goede batterij (geen 3 dagen zoals ik gehoopt had)
  • Geen overbodige apps (facebook en twitter bv)
  • Goede vingerafdruk scanner
  • Goede speaker, als je je hand gebruikt om te reflecteren hoor je verbazingwekkend veel detail

Minpunten

  • Scherm is te vel in het donker en te donker in de zon
  • Scherm heeft weinig contrast (al is het op eerste gezicht wel mooi, als je gaat vergelijken zie je het heel goed)
  • Camera heeft een ghosting effect (waarschijnlijk door filter)
  • Afluister functies van Google zijn niet uit te zetten tenzij je google apps de camera en microfoon rechten verbied
  • Zwaar, al lijkt het hierdoor "premium"
  • Toch net te groot
  • Geen stereo speakers

Eindoordeel

Score: 3
jeems6 27 juli 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Een mid-range toestel, maar in mijn beleving is het een high-end toestel. De Nokia 7 plus is zeer snel, scherm is helder en mooi, foto's zijn uitstekend en de batterij gaat minimaal 1,5 dag mee. Scherm is misschien wat aan de grote kant. TOP deal

Pluspunten

  • snel
  • mooi
  • helder

Minpunten

  • iets wat grote scherm

Eindoordeel

Score: 5
BlueWaffle 6 juli 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Echt een fijn toestel. Geen extra reut installed vanwege stockandroid, wat je niet gebruikt kan je er afpleuren. Batterij gaat lang mee (3,5 dag, kijk geen video's ), opladen erg snel (35 naar 80 in minder dan een uur). Veel opslagruimte. Nadeel is camera en schermhelderheid, camera is soms blurry.

Pluspunten

  • batterij duur
  • opslagruimte en uitbreiding
  • stock android (doei apps die je nooit gebruikt)
  • ziet er mooi uit
  • snel opladen

Minpunten

  • accessoires, heb nog steeds geen goede tempered glass protec gevonden
  • scherm helderheid is soms moeilijk in de volle zon
  • camera valt soms tegen, de camera app is niet zo best en door auto focus krijg je soms blurry foto's

Eindoordeel

Score: 4
Esterado 30 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Wit

Snelle phone. Android one echt ideaal. Las in reviews scherm slecht leesbaar was. Echter is mij dat niet opgevallen. Blijft leesbaar in direct zonlicht.

Pluspunten

  • Android one
  • Camera
  • Batterijduur
  • Geen bloatware

Minpunten

  • Locked bootloader

Eindoordeel

Score: 5
Haatweiller 26 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Na 2 maanden tevreden over de telefoon. Android one zorgt er voor dat je regelmatig updates van Google krijgt. Batterij houd het lang vol, met 50% kan je nog prima een dag foto's maken en filmen. Nadeel is de scherm helderheid niet altijd even betrouwbaar werkt.

Pluspunten

  • Accu
  • Scherm
  • Android versie

Minpunten

  • Automatische scherm helderheid

Eindoordeel

Score: 5
The_amazing_m 24 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Geweldige telefoon voor de prijs. Alles is waar het hoord mist in principe niks goede kwaliteit, de looks zijn betwijfelbaar er is hier niks op aan te merken behalven dat de speakers niet het meest geweldige geluidsysteem is maar ze doen waar ze voor gemaakt zijn.

Pluspunten

  • Schermdiagonaal
  • Standaard goede camera
  • Batterij
  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Android one
  • Usb type c

Minpunten

  • Bronze accenten
  • Speakers

Eindoordeel

Score: 5
rtemebel 18 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Mooie phone voldoet uitstekend tot aan de laatste update afgelopen woensdag daarna geen inkomende beller id meer. beetje lastig. Nokia geeft aan dit door te geven aan de ontwikkel afdeling ivm de laatste problemen fout in update waardeloos.

Pluspunten

  • dual sim
  • android 8.1
  • snelle updates

Minpunten

  • geluid
  • problemen na update
  • snelle update

Eindoordeel

Score: 1
Urshurak 11 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Wit

Fijn telefoontje! Komt heel degelijk en vlot over. Op de foto's vond ik hem vrouwelijk ogen, maar dat gevoel heb ik in het echt helemaal niet. Foto's zijn boven verwachting. Fijne app ook met snelle handmatige instellingen. Mijn cijfer ligt dichter bij oordeel van de buren: een dikke vette 9.

Pluspunten

  • Android One
  • Degelijk en elegant gebouwd
  • Afgeronde schermhoeken
  • Camera helemaal niet zo slecht als gesuggereerd
  • usb-c quick charge
  • NFC
  • Gratis hoesje
  • Prima oordopjes

Minpunten

  • En speaker, aan onderkant
  • Geen screenprotector

Eindoordeel

Score: 5
Xiphias-Gladius 4 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Wit

Allereerst, ik kom van een Apple iPhone 6S. Ik vind het een fijne telefoon voor deze prijs. De bouwkwaliteit vind ik goed en stock Android werkt over het algemeen vloeiend. Scherm en camera vind ik goed. Alleen aan het formaat ben ik nog niet gewend.

Pluspunten

  • Goede bouw kwaliteit behuizing
  • Scherm is prima, ook buitenshuis
  • Geluid van speakers is prima
  • Kwaliteit telefoongesprekken is goed
  • Vingerscanner werkt vlot en tot nu toe altijd in 1 keer

Minpunten

  • Formaat telefoon (persoonlijk)

Eindoordeel

Score: 4
bottebijl 2 juni 2018 Product gekocht

Nokia 7 Plus Zwart

Werkt perfect! Nooit meer iets anders dan AndroidONE. En Nokia is weer helemaal terug op de markt.

Pluspunten

  • AndroidONE

Minpunten

  • Koperen randje

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nokia 7 Plus Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True