Seagate Barracuda Compute 2,5" (7200rpm), 500GB

Prijs
€ 52,79
Specificaties 500GB • 2.5" HDD (SATA-600) • 7.200rpm - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
4
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
2
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+1
LEX63 26 maart 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 5TB

Grote opslagcapaciteit, snel, goed in rubberschuim monteren anders niet echt stil

Pluspunten

  • Grote opslagcapaciteit
  • leuke prijs.
  • Snel 133,6 MB/s

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 4

+1
MaximumPower 3 juli 2019 Hands-on

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 1TB

Deze harddisk is nog niet echt betrouwbaar gebleken, maar is wel goedkoop en was heel snel leverbaar, echter heeft dezelfde (OEM) voorganger het nog maar net zo'n 2 jaar uitgehouden. Desondanks krijg het 't voordeel van de twijfel, zeg maar een herkansing!

Pluspunten

  • Prijs, snelle levering
  • Grote opslagcapaciteit
  • 128MB cache

Minpunten

  • CloneDisk software van Seagate is niet aan de praat te krijgen
  • Betrouwbaarheid moet zich nog bewijzen

+1
pauldegroot 17 mei 2017

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 2TB

Prima schijfje, gekocht voor opslag in NUC mediacenter. Deze korte review puur als snelheidsindicatie.

Pluspunten

  • Amper geluid koppen
  • Hoge snelheid voor een 2.5" 5400rpm schijf
  • Dun (7mm)

Minpunten

  • Geen voor mijn doeleinde

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5

+1
Rhy 18 januari 2017 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 2TB

hevig getwijfeld of ik dit model (ST2000LM015) of toch moest gaan voor de oudere 2TB SSHD (ST2000LX001) variant. En blij dat ik toch gekozen heb voor deze. Dankzij 128MB cache is de snelheid vergelijkbaar met 2.5" 7200rpm harddisk (ondanks langzamere rotatiesnelheid).

Pluspunten

  • grote 128MB cache
  • 7mm schijf

Minpunten

  • wordt zonder spacer geleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Geluidsproductie Score: 4

discy 14 april 2022 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 5TB

Eerste na 10 weken stuk, tweede na 7 weken stuk

Pluspunten

  • Stuk binnen garantie

Minpunten

  • Na 3 maanden stuk

Eindoordeel

Score: 1
Munchkin 18 maart 2022 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 5TB

Goedkoop, maar traag!

Pluspunten

  • Relatief goedkoop
  • Lezen met ok snelheid

Minpunten

  • Traag met schrijven (20 - 70 MB/s)
  • Bouwhoogte 15mm

Eindoordeel

Score: 3
phubert 29 december 2021 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 2TB

Gekocht voor plaatsing (2) in een ICY Box 2.5 RAID(1) behuizing als backup-schrijf. In principe prima, echter zag ik te laat dat dit een SMR Schijf betrof en voor RAID beslist niet ideaal is. Tot op heden geen problemen, echter mocht ooit een schijf rebuilden kan dit lang duren.

Pluspunten

  • Relatief snel voor HDD
  • Geluid is minimaal tot stil
  • Compact en energiezuinig

Minpunten

  • SMR
  • Werkt, maar niet beslist niet ideaal voor RAID
  • Kunnen heet worden met schrijven
  • Hoge fail-rate Seagate (afkloppen)

Eindoordeel

Score: 3
querulus 28 februari 2020 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (7200rpm), 1TB

Good hard disk surprisingly fast for a spinner. Optimal as a secondary big drive but the price is a little high. I got mine included in my laptop, that i upgraded with an SSD, and move it in my computer but probably I would have not buy it.

Pluspunten

  • "Fast'' for an hard drive

Minpunten

  • Price

Eindoordeel

Score: 3
qufr 24 september 2019 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 4TB

Ik zou deze schijf niemand aanraden. Zakelijk een tijdje gebruikt als backup schijven, de een na de ander ging stuk. Zeer onbetrouwbaar.

Pluspunten

  • Je krijgt een nieuwe toegestuurd zodra hij weer stuk is

Minpunten

  • Niet betrouwbaar

Eindoordeel

Score: 1
Balthazaar 18 oktober 2018 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 2TB

Een stiller alternatief voor de Toshiba schijven, deze maakt weinig tot geen geluid. Gekocht bij Megekko. Zoals altijd daar, top service - m'n laptop herkende de schijf niet. Na email contact gelijk probleem opgelost :)

Pluspunten

  • Stil
  • Sneller dan Toshiba
  • Prijs kwaliteit

Minpunten

  • Niet voor NAS

Eindoordeel

Score: 4
Nathan524 7 november 2017 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 1TB

Doet wat je er van verwacht. Prima snelheid, goed mee te werken.

Pluspunten

  • Redelijk stil
  • Prijs
  • Trilt niet erg

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
wir 10 augustus 2017 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 2TB

Dit schijfje gekocht als bulkopslag in m'n mini-ITX game systeem. Prima schijfje die klein is maar toch ruim voldoende opslagruimte heeft. Hij is ook lekker stil, komt qua geluid niet boven mijn fluisterstille koeling uit. Door z'n grote cache is de schijf ook voldoende snel! Een aanrader dus!

Pluspunten

  • Klein (2,5" & 7mm hoog)
  • Ruime opslagcapaciteit (2TB)
  • Stil
  • Niet al te duur

Minpunten

  • Niet dat ik kon vinden

Eindoordeel

Score: 5
Oudbrandswaard 2 augustus 2017 Product gekocht

Seagate Barracuda Compute 2,5" (5400rpm), 1TB

Heb hier 3 schijven van, maar alleen op zeer korte termijn stuk (binnen 2 á 3 maanden). Diverse SMART errors met name, maar niet alleen, "reallocated sectors". Dus inmiddels allemaal RMA verstuurd. De schijven die ik vervolgens toegestuurd gekregen via HDAT2 de APM uitgezet. Schijnt te helpen voor deze schijven.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snelle RMA

Minpunten

  • Erg onbetrouwbaar
  • Veel SMART errors

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Seagate Barracuda Compute 2,5" (7200rpm), 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee