Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 5
7 reviews

Crucial MX500 2,5" 2TB

Prijs
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
6
Score: 4
0
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
DennisH82 18 november 2021 Hands-on

Crucial MX500 2,5" 2TB

Gebruikt in nieuw systeem voor een klant, hele snelle SSD, prijzig voor een SSD, maar goede prijs voor kwaliteit en garantie, en een stuk goedkoper dan de Samsung 870 Evo 2 TB (November 2021)

Pluspunten

  • Goede kwaliteit en garantie
  • Snel
  • Goede prijs

Minpunten

  • niet gevonden
Fusi0nking 6 maart 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

heb 2x 1tb en 1x 2tb. Zijn allemaal lekker snel en de prijs was niet verkeerd(1tb €90 2tb €170) enige minpunt, de sata data kabel klikt niet(of niet lekker) niet een hele grote issue.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Sata data klikt niet(of niet lekker)

Eindoordeel

Score: 5
HackingDutchman 30 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Werkt alweer een tijdje prima in mijn systeem. Bij aanschaf een van de goedkoopste prijzen per GB's mét cachegeheugen(in tegenstelling tot de BX500 die bagger presteert) Haalt zijn snelheden en is toch een van de goedkopere SSD's per GB. Heeft tevens stroomverliesbescherming. Aanrader!

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance
  • Stroomverliesbescherming

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 7 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Ik gebruik deze SSD in een gamepc (dedicated voor games). Prima performance voor een strakke prijs. Betrouwbaar en stabiel. De gehaalde snelheden zijn in lijn met de gestelde specificaties (dat is niet altijd het geval met goedkope SSDs).

Pluspunten

  • Niet duur
  • Betrouwbaar
  • Stabiel
  • Performance

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Dostar 16 augustus 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Prima SSD voor momenteel een betaalbare prijs. Ligt steeds dichter bij de prijs van een normale HDD. Laadtijden in games zijn stukken korter, waardoor je tussen laadtijden door helaas niet meer uitgebreid naar de WC kan.

Pluspunten

  • Betaalbaar
  • Stabiel
  • Prima voor gaming

Minpunten

  • Je kan niet meer naar de WC tijdens laadtijden

Eindoordeel

Score: 5
anub1s17 31 mei 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

heb hem nu ongeveer een half jaar in gebruik als game ssd (kan niet veel zeggen over duurzaamheid). bevalt en doet wat het moet doen, ben altijd snel klaar met laden en SP games zoals Doom (2016) zijn veel fijner (normaal 45 seconden laadstraf als je af gaat nu ~15sec)

Pluspunten

  • laad tijden
  • prijs per gb
  • groot zat voor moderne games

Minpunten

  • nogaltijd fors prijsje

Eindoordeel

Score: 5
eisbaer 31 december 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Is gekoppeld, als externe usb disk, aan een mediaspeler in een simpele alie** behuizing. Start snel, geruisloos, geen aparte voeding nodig en geen gezoem en opstartvertraging meer van mijn oude WD harddisk.

Pluspunten

  • Redelijke betaalbaar op het moment
  • Stil
  • Via usb3.0 boven de 400MB/s

Minpunten

  • In vergelijk met HDD nog steeds duur

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5" 2TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True