Gebruikers

Score: 5
9 reviews

Crucial MX500 2,5" 2TB

Prijs
€ 149,50
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 22 januari 2018

Crucial MX500: Koploper in het budgetsegment

Crucial heeft met de MX500-serie weer een potentiële budgettopper in handen. Met een prijs per gigabyte die al bij introductie rond de 25 cent per gigabyte zit, heeft het Amerikaanse bedrijf de goedkoopste ssd's van dit moment in de handel. De prestaties zijn gelukkig niet van het budgetniveau, hoewel we het uiteraard wel over sata-drives hebben, we mogen dus geen nvme-prestaties verwachten. De belangrijkste concurrent, Samsungs 850 EVO-serie, wordt in ieder geval geëvenaard danwel voorbijgestreefd in de meeste tests, en dat gecombineerd met een lagere prijs maakt de MX500 een zeer interessante drive. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
7
Score: 4
0
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
0
SmokingCrop 24 april 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Voor zijn prijs een zeer solide SSD, echter gaat het geen 700TB mee zoals opgegeven (TWB waarde). Na 97TB staat de remaining lifetime op 1%... (De SSD was plots niet meer zichtbaar in Windows, na een weekje terug in gestoken en was weer zichtbaar)

Pluspunten

  • Prima bang for the buck

Minpunten

  • Gaat maar een fractie (1/7) mee dan opgegeven.

Eindoordeel

Score: 3

LmLegendary 24 mei 2022 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Scherpe prijs voor de 2TB variant, minimale meerprijs ten opzichte van de BX500 wel waard. Presteert zoals verwacht als OS en gaming drive.

Pluspunten

  • Gunstige prijs
  • Prestaties zoals verwacht
  • SATA aansluiting

Minpunten

  • M.2 SSD's naderen prijspunt

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 18 november 2021 Hands-on

Crucial MX500 2,5" 2TB

Gebruikt in nieuw systeem voor een klant, hele snelle SSD, prijzig voor een SSD, maar goede prijs voor kwaliteit en garantie, en een stuk goedkoper dan de Samsung 870 Evo 2 TB (November 2021)

Pluspunten

  • Goede kwaliteit en garantie
  • Snel
  • Goede prijs

Minpunten

  • niet gevonden
Fusi0nking 6 maart 2021 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

heb 2x 1tb en 1x 2tb. Zijn allemaal lekker snel en de prijs was niet verkeerd(1tb €90 2tb €170) enige minpunt, de sata data kabel klikt niet(of niet lekker) niet een hele grote issue.

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid

Minpunten

  • Sata data klikt niet(of niet lekker)

Eindoordeel

Score: 5
HackingDutchman 30 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Werkt alweer een tijdje prima in mijn systeem. Bij aanschaf een van de goedkoopste prijzen per GB's mét cachegeheugen(in tegenstelling tot de BX500 die bagger presteert) Haalt zijn snelheden en is toch een van de goedkopere SSD's per GB. Heeft tevens stroomverliesbescherming. Aanrader!

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance
  • Stroomverliesbescherming

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 7 augustus 2020 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Ik gebruik deze SSD in een gamepc (dedicated voor games). Prima performance voor een strakke prijs. Betrouwbaar en stabiel. De gehaalde snelheden zijn in lijn met de gestelde specificaties (dat is niet altijd het geval met goedkope SSDs).

Pluspunten

  • Niet duur
  • Betrouwbaar
  • Stabiel
  • Performance

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Dostar 16 augustus 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Prima SSD voor momenteel een betaalbare prijs. Ligt steeds dichter bij de prijs van een normale HDD. Laadtijden in games zijn stukken korter, waardoor je tussen laadtijden door helaas niet meer uitgebreid naar de WC kan.

Pluspunten

  • Betaalbaar
  • Stabiel
  • Prima voor gaming

Minpunten

  • Je kan niet meer naar de WC tijdens laadtijden

Eindoordeel

Score: 5
anub1s17 31 mei 2019 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

heb hem nu ongeveer een half jaar in gebruik als game ssd (kan niet veel zeggen over duurzaamheid). bevalt en doet wat het moet doen, ben altijd snel klaar met laden en SP games zoals Doom (2016) zijn veel fijner (normaal 45 seconden laadstraf als je af gaat nu ~15sec)

Pluspunten

  • laad tijden
  • prijs per gb
  • groot zat voor moderne games

Minpunten

  • nogaltijd fors prijsje

Eindoordeel

Score: 5
eisbaer 31 december 2018 Product gekocht

Crucial MX500 2,5" 2TB

Is gekoppeld, als externe usb disk, aan een mediaspeler in een simpele alie** behuizing. Start snel, geruisloos, geen aparte voeding nodig en geen gezoem en opstartvertraging meer van mijn oude WD harddisk.

Pluspunten

  • Redelijke betaalbaar op het moment
  • Stil
  • Via usb3.0 boven de 400MB/s

Minpunten

  • In vergelijk met HDD nog steeds duur

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX500 2,5" 2TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee