Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Panasonic Lumix G DC-GH5 + 45-200mm f/4-5.6 II Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties Kit met 1 lens • 20,3MP sensor • WiFi - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Preview - Panasonic Lumix GH5: indrukwekkende videotopper in fotojasje

De Panasonic Lumix GH5 komt in maart uit, maar wij konden dit nieuwe model alvast even in de praktijk aan de tand voelen.

78    17 feb '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+2
NuKeM 17 juli 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Prima toestel dat in dagelijks gebruik door enkele kleine extra's toch veel bruikbaarder is dan mijn Panasonic GX80. Opgelet indien u kleinere handen heeft, de grip is groot.

Pluspunten

  • Mogelijkheid een maximale sluitertijd in te stellen
  • Aangename bediening en interface
  • Top viewfinder
  • Slow motion video mogelijkheid
  • Betere AF in video dan voorgaande modellen
  • Sensor stabilisatie
  • Lens aanbod
  • Geen crop bij 4K video-opnames

Minpunten

  • Groot toestel (naar MFT-standaard)
  • Lang dragen via grip vermoeiend voor duim
  • Overdrachtsnelheid via USB trager dan verwacht
  • Geen AF tijdens slow motion
  • AF in video nog niet op niveau concurrentie
  • Geen ingebouwde flash

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Uitbreidbaarheid Score: 5
Batterijduur Score: 4
Snelheid en automatiek Score: 4
Ergonomie Score: 3
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Van Eysinga 6 oktober 2018 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Voor de huidige prijs (1500) is er op videogebied weinig handzamers en degelijkers te krijgen met zulke goede specs.

Pluspunten

  • Oerdegelijk
  • Fantastische beeldkwaliteit in video
  • Stabilisatie
  • Hoogwaardige electronische zoeker
  • Complexe maar logische menu's

Minpunten

  • Niet alle knoppen even degelijk
  • Geen autofocus in VFR

Eindoordeel

Score: 5
Keromash 8 maart 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van de review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Panasonic Lumix G DC-GH5 + 12-60mm f/2.8-4.0 Zwart

Dit apparaat is een beest! Zowel foto als video is deze camera echt top! Heb je het geld dan raad ik je deze camera zeker aan! Ik heb deze camera aangeschaft omdat deze camera 4k in 60p kan filmen zodat ik nu wat meer in slow motion kan gaan filmen.

Pluspunten

  • 4k60p
  • Hoge kwaliteit
  • Kunnen 2 geheugen kaarten in
  • Spat waterdicht

Minpunten

  • Disp knop druk je vaak per ongeluk in

Eindoordeel

Score: 5
ChristiaanKanis 30 december 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Ik heb de Panasonic GH5 gekocht in combinatie met de 12-35mm 2.8 II lens. De camera is gebruiksvriendelijk. Er zitten, in vergelijking met de Sony A7S II, gigantisch veel opties waar je gebruik van kunt maken. De focus transition optie is heel fijn voor bijvoorbeeld portretshots of productvideos.

Pluspunten

  • 4K 50fps
  • In-camera stabilization
  • 4K 10bit 400mb/s
  • Focus transition
  • Goedkope body
  • Veel custom buttons

Minpunten

  • V-log kost nog $99 extra
  • Kleine sensor
  • Weinig keuze lenzen

Eindoordeel

Score: 4
fabman1 16 oktober 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Een zeer prettige degelijke camera voor een aantrekkelijke prijs. Maakt mooie videos & fotos en heeft een gebruiksvriendelijk menu om doorheen te navigeren. Je kunt videos maken in 4K met 60fps (8bit intern, 10bit extern). En de camera ligt lekker in de hand.

Pluspunten

  • 4K 60fps
  • Stevige camer en kan tegen een spatje
  • Zeer goeie beeldstabilisatie
  • Mooie scherpe videos met veel opties
  • Flipout touchscreen
  • Goeie Batterijduur

Minpunten

  • Minder goed in weinig licht
  • 4K 60fps alleen op 8bit intern
  • Adapter nodig voor Canon lenzen
  • MFT formaat sensor
  • Geen flitser ingebouwd

Eindoordeel

Score: 5
Tarikq 6 oktober 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Mooi, robuust gebouwd product, veel opties bij filmen

Pluspunten

  • Veel opties bij filmen
  • Aardige slow-mo

Minpunten

  • Presteert minder bij weinig licht

Eindoordeel

Score: 5
Dries Mollen 3 oktober 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Top videofuncties op deze compacte mirrorless camera. Overzichtelijk menu met degelijke touchscreen. Weegt niet zo veel dus kan je ook makkelijk op een gimbal gooien.

Pluspunten

  • 4K 60fps
  • FHD 180fps
  • Compact
  • Custom functies
  • Overzichtelijk menu
  • Touchscreen

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
overexposure 9 september 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 + 12-60mm f/2.8-4.0 Zwart

Super broadcast camera met 10bit 4.2.2 4K video intern op een SD kaart. Dit is niet eerder vertoond. De zoeker is megascherp ( bijna full HD ) waardoor filmen door de zoeker ipv het schermpje erg goed gaat . De autofocus is mits ingesteld op single focus goed bruikbaar.

Pluspunten

  • 10 bit 4.2.2. intern, super duidelijk menu
  • snelle autofocus, xlr audio optie
  • super scherpe goede bijna full hd viewfinder
  • super beeld stabilisator , gimbal benaderend
  • 4KP60 slomo 1080P180
  • Parfocal leica lens ( houd scherpte over hele zoombereik )
  • V-log eindelijk bruikbaar met 10 bit
  • 6x Custom settings voor snel wisselen instellingen

Minpunten

  • 180fps slomo is soft bruikbaar tot 120fps
  • geen ( variable ) ND wel auto iso wat goed werkt
  • geen microfoonmount op XLR adapter
  • zware codec voor montage, geen prores of 400Mbit
  • batterijduur 3x beter dan sony maar iets slechter dan GH4
  • Minder makkelijk te bedienen dan bv een Sony FS7-II

Eindoordeel

Score: 5
hustatci 27 augustus 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Werkt degelijk. Beter dan GH4 absoluut een must om dit product te kopen.

Pluspunten

  • Compact
  • Water Stof vast
  • 4k 60 - prachtige beelden
  • Interne stabilizatie

Minpunten

  • auto focus belabberd
  • geen full frame
  • bij 4k 60 opnames batterij

Eindoordeel

Score: 4
RCPilot 24 augustus 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Voelt een stuk meer solide dan de GH4, met veel meer opties.

Pluspunten

  • Als je een GH4 kent, ken je deze ook
  • Hoge framerates mogelijk
  • Interne stabilisatie
  • Goede viewfinder
  • Makkelijk menu
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Niet de laag lichtopnames mogelijk zoals met de (duurdere) sony's
  • Niet fullframe

Eindoordeel

Score: 4
maikelhennipman 28 april 2017 Product gekocht

Panasonic Lumix G DC-GH5 Zwart

Een topcamera met super specs. Haarscherpe 4k beelden en 10 bit opname. minder fijn is de 100 euro die je neerlegt voor V-log.

Pluspunten

  • 4k 60p
  • IBIS
  • 1080p 180 fps
  • Duidelijk menu
  • ligt goed in de hand

Minpunten

  • autofocus
  • V-log upgrade prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Panasonic Lumix G DC-GH5 + 45-200mm f/4-5.6 II Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True