Door Ray Burgemeestre

Devver

Development-round-up - Iteratie #25

13-11-2012 • 15:36

76 Linkedin

Na de drukke oplevering van het nieuwe Tweakers zijn de strakke scrum-iteraties er een beetje bij ingeschoten. Inmiddels zijn we dan ook alweer twee iteraties verder en zijn we aangekomen bij de release van iteratie #25. Iteratie 24 heeft geen .plan gehad, omdat dit de iteratie was waarin Tweakers 7 online ging.

We werken hard aan nieuwe features, verbeteringen en feedback uit de community. Het gros van deze iteratie stond dan ook in het teken van bugfixes en finetuning. We zijn ervan overtuigd dat we, na de nodige kinderziektes opgelost te hebben, nu weer sneller en effectiever kunnen gaan opleveren. Dit geldt zeker nu we ons op het nieuwe Tweakers kunnen focussen :)

Releases

Deze iteratie heeft ook een aantal tussentijdse releases gehad. Iets wat al enige tijd online staat, is de contrast-slider. We zijn blij dat eenieder die zich stoorde aan overbodig wit nu opgelucht kan ademhalen en kan genieten van een eigen draai aan zijn contrastbeleving :+ Momenteel werkt deze slider nog niet op mobiele apparaten, maar hieraan wordt gewerkt. Ook blijven we nog sleutelen aan de Compact- en Cozy-settings, bijvoorbeeld op het forum en bij de reacties.

.Plan iteratie #25 contrast slider

Via een poll gaf de community aan dat zij de tijdsaanduiding liever weer op de oude notatie, namelijk 'hh:mm', zouden zien. Dit is ondertussen aangepast. Categoriekleuren zijn er ook weer, in de vorm van bullets binnen de nieuwslisting. In totaal zijn er sinds de release van Tweakers 7 al 200 tickets opgelost en gereleased.

Forum

Verder hebben we de search in forumtopics weer opgenomen in het zoekformulier. De topicstarteraanduiding is terug (in een andere vorm; driehoekje voor de username van topicstarter is nu rood) en ook de bookmarkknop voor posts en de paginering onder aan het forum aanschouwen het levenslicht weer.

Veel gebruikers konden de plek niet vinden waar ze hun avatar en dergelijke kunnen wijzigen. Daarom hebben we nu de pagina voor het wijzigen van je forumprofiel onder Voorkeuren » Profiel bewerken in een nieuw tabje Forumprofiel opgenomen. Dit moet het geheel een stuk inzichtelijker maken.

Videoportal

Met deze iteratie is ook een nieuwe feature toegevoegd, namelijk de videoportal. De videoportal geeft een mooi overzicht van nieuwe en populaire video-items op Tweakers en levert een strakke landingspagina voor ons videoarchief op. :9 De videoportal is nu ook direct bereikbaar via het domein tweakers.tv.

.Plan iteratie #25 video portal

Reacties (76)

76
75
66
3
1
5
Wijzig sortering
Als ik op de link nieuwsarchief klik wil ik oude berichten zien. (de voorpagian toont er wel erg erg weinig.

Helaas zie na een klik op de link ik een lijst met dezelfde berichten als op de voorpagina en moet ik dan door de historie bladeren.
Wat een onhandige implementatie.

Kan de nieuwsarchief pagina niet gewoon een vervolgpagina zijn op de voorpagina waar ik meteen de oudere artikelen kan zien?
en liefst veel meer artikele op een pagina (zonder eerste zin)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 13 november 2012 15:48]

Voor wat het waard is, dit werkte op de oude site exact hetzelfde: de knop Archieven leidde daar een pagina met daarop alle nieuwsberichten. Dus onhandige implementatie, zou kunnen, maar het werkt al 4,5 jaar zo en waarschijnlijk nog veel langer.

Op zich kan ik me wel wat voorstellen bij de specifieke usecase die je schetst (alle berichten op de FP gescanned en dan doorklikken naar het archief) maar wat als je van buitenaf (of een andere plek) direct op die nieuwspagina uitkomt? Dan zie je daar al het nieuws, behalve dan wat op dat moment op de frontpage wordt gelinked. En wat als op een gegeven moment het aantal headlines op de FP weer custom bepaald kan worden? Hoe moeten we dan weten op welk punt het archief moet beginnen?

Het idee van een archiefpagina is juist dat alle content er benaderbaar is. Het is een beetje hetzelfde als wanneer de topicsearch op het forum de eerste pagina zou overslaan omdat die toch al in beeld staat.

[Reactie gewijzigd door Daniel op 13 november 2012 16:01]

waarom dan niet vanaf FP gelijk naar pagina 2 worden gelinkt?? dan is dat probleem toch opgelost, of denk ik nou dan te makkelijk?

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 13 november 2012 16:59]

Op het oude Tweakers gebruikte ik altijd het Nieuwsarchief om te kijken of er nieuw nieuws was, en kwam ik zeer zelden op de Frontpage.

Er zijn nu drie manieren om te kijken of er iets nieuws is: de Frontpage, de Nieuwspagina en het Nieuwsarchief (ook wel 'Zoeken in Nieuws'). Ik gebruik nu eigenlijk meestal de Frontpage om te zien of er iets nieuws is:
 • Ik vind de opsomming van headlines op de Frontpage prettiger werken dan het fulltext-nieuwsoverzicht dat je krijgt wanneer je bovenaan op Nieuws drukt, omdat headlines heel makkelijk door te scannen zijn naar iets wat je interesseert. Het Nieuwsarchief zit tussen deze twee uitersten in en is daarmee naar mijn mening ook prima bruikbaar, maar de Nieuwspagina valt af.
 • Ik vind het handig om nieuwe Reviews en .Plans in hetzelfde overzicht te hebben als Nieuws. De .Plans kun je nog vinden in het Nieuwsarchief, maar Reviews niet. Daarom verkies ik de Frontpage boven het Nieuwsarchief.
Als ik een of twee dagen niet op Tweakers ben geweest klik ik wél meteen op de link naar het Nieuwsarchief, omdat er op de Frontpage geen link naar 'Pagina 2' te vinden is. Ik ben het wel met Daniel eens dat er goede redenen zijn aan te voeren voor deze keuze. Consequentie is wel dat ik apart daarvan de Reviews-sectie moet bekijken voor nieuwe Reviews.

Voor mij zou de site in dit opzicht dus 'af' zijn als (redactionele) reviews in het Nieuwsarchief zichtbaar zouden kunnen worden gemaakt. Je hebt dan alles in één mooi overzicht, dat verder teruggaat dan "Laatste [n] berichten van [gisteren]".
zonder eerste zin heb je nog steeds de afbeelding die de hoogte bepaald, dus dan zou je die weer moeten verkleinen, opzich vind ik het persoonlijk wel goed zo, maar inderdaad dan wel dat je gelijk echt naar de historie gaat ipv eerst nog een keer de lijst van FP te zien
Fantastisch! Net even geprobeerd, de compact mode is super, alleen mocht de achtergrond van mij in de donkerste positie echt nog wel donkerder.

Thanks guys.
Het is een stap in de goeie richting wat donkerder mag van mij ook nog wel, mischien het wit zelf een tikje donkerder.

En de tracker mag nog wel even uitgelijnd worden met de bovenkant van het wit
en dattie net naast het wit komt

Of dat als je klikt op "fixeer links" of "fixeer rechts" het zo komen in de volledige hoogte van je scherm, als een balk (zoals het vroeger was)

Ook is het wel vervelend dat je per categorie maar maximaal 10 items kan laten weergeven ...

[Reactie gewijzigd door psycho202 op 13 november 2012 16:10]

In de komende iteratie zal er gewerkt worden aan een nieuwe implementatie van de tracker. Deze zal er uit komen te zien zoals in de volgende animaties (de kleurtjes zijn niet waarheidsgetrouw door gekke Photoshop-renderer en Quicktime h.264-encoder):

http://achelois.tweakers....r_fixed_1280_animated.mp4
http://achelois.tweakers....r_fixed_1920_animated.mp4

We kunnen nog niet zeggen wanneer dit af zal zijn. Het is een vrij grote klus en de implementatie zal eerst getest worden met gebruikers om te checken of het voldoet aan de verwachtingen. Als de nieuwe tracker kun je op viewports vanaf ca. 1260 pixels breed de tracker permanent weergeven en is de algehele helderheid van de site ook weer een stuk lager omdat er net zoals vroeger een stuk donkergrijze achtergrond permanent in beeld is.

Voor het verhogen van het aantal items per tracker hebben we een ticket.

[Reactie gewijzigd door Femme op 13 november 2012 16:19]

Waarom vanaf 1260 pixels (eerder hoorde ik 1150, wat is daarmee gebeurd)? Waarom niet die mogelijkheid altijd bieden? Mijn laptop heeft een resolutie van 1280 pixels, daarop zou het theoretisch net kunnen, maar dan kan ik dus niet mijn dock aan de linkerkant van het scherm zetten, want dan wil het weer niet.

En op mijn telefoon zou ik ook graag de tracker wél zien, en die heeft natuurlijk helemaal geen resolutie. Bied gewoon de mogelijkheid om dat ding hoe dan ook te fixeren, dat er dan een scrollbar nodig is eventueel is dan je eigen keuze.
Er is 1260 pixels nodig om de tracker zonder horizontale scrollbalk weer te kunnen geven. Als de gebruikers geen bezwaar hebben tegen een scrollbalk in een kleinere viewport dan kunnen we idd besluiten om 'm die scrollbalk voor lief te nemen. Je mag zelf kiezen of de tracker links of rechts komt te staan. In het laatste geval komt er in ieder gevel geen belangrijke content zoals prijzen in productlijsten buiten beeld te staan.
Mooie implementatie. Ik zie dat de tracker ook gefixeerd wordt (in beeld blijft) en ik meen te zien dat je er afzonderlijk in kan scrollen als de tracker langer is dan de pagina hoog is. Klopt dat?
Anoniem: 302117
@Femme14 november 2012 08:36
In opera nog steeds geen knop 'fixeer rechts' zichtbaar.
Jawel, die is er wel. Is je resolutie niet te laag? Heb je custom CSS ingesteld staan die mogelijk deze knop verbergt?
Ah bedankt, wegens m'n slecht zicht heb ik de zoom tegen de 200 staan en dan verdwijnt die knop. En als ik de tracker rechts (of links) gezet hebt verdwijnt die ook weer als ik de zoom van 200 weer instel.
Helaas pindakaas.
Edit: wel een gemis, de tracker erbij is veel fijner maar dan is de site onleesbaar voor mij.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302117 op 14 november 2012 09:57]

Ziet er mooi uit!
ziet er zeker goed uit
Ik zou liever zien dat men eerst werk maakt van de terugkeer van de tracker op smallere resoluties.
Ik wil ook de tracker terug!
Op 1920 heb ik ook nog geen tracker gezien!

Nuja, mijn tweakers bezoeken zijn gekelderd omwille van slecht design!

Men zou bij Tweakers eens de vergelijking moeten maken tussen het gemiddeld aantal reacties in nieuwsberichten voor en na de grand design change.
De tracker moet je wel weer aanzetten :). Op 1920 heb je uiteraard wel een tracker (keuze voor links en rechts).

Klik op het meest rechtse icoontje naastje naam bovenin de balk om de tracker te zien, rechts te fixeren of links te fixeren.
Donkerder zou inderdaad nog wat fijner zijn.

Helaas heb ik helemaal niets aan die donkerdere achtergrond. Ik zoom de Tweakers pagina altijd zo ver in dat ik geen loze ruimte meer over heb aan de zijkanten (leest fijner op een HDTV vanaf de bank).
Laat die loze ruimte nou net datgene zijn dat meekleurt met die instelling.
Ik zou daarom graag ook de content een donkerder kleurtje willen geven.

Verder ben ik erg blij dat Tweakers zo goed naar de community luistert. Hulde!
dat vind ik ook, desnoods laat je gebruikers het helemaal zwart maken. Of kleur kezen in een pallet :) Zo is iedereen tevreden!

Verder erg blij dat je kunt kiezen tussen van compact tot normaal. (net als bij gmail)

[Reactie gewijzigd door dfr0st op 13 november 2012 15:47]

Bijzonder te zien dat Tweakers zo goed naar de gebruikers luistert. Natuurlijk blijft er genoeg over waar men niet tevreden over kan zijn (we blijven mensen) maar ik denk dat men toch wel een compliment verdient hiervoor :) (bij dezen ;)).

Persoonlijk vind ik de aanpassing van de achtergrondkleur een welkome aanvulling. Hoewel ik Flux gebruik om mijn schermen 's avonds te dimmen is een wat donkerder Tweakers wel prettig. (veel Tweakers zijn nu immers nachtdieren :D)

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 13 november 2012 15:48]

Goed bezig! Lekker compact nu en de achtergrond die zich aan de tijd aanpast is ook een leuke toevoeging. Houdt hij trouwens ook rekening met de tijd van het jaar?
Ja, in de zomer bij temperaturen boven de 27 graden komt er een marquee & blink tekst te staan met : WAT DOE JE HIER NOG!!!111 :+
Ja, we gebruiken domweg deze functie daarvoor. Die berekent de tijden van zonsopkomst en -ondergang, vast met een zekere afwijking, maar het is bij benadering wel vrij aardig.

Overigens gebruiken we momenteel maar twee stappen: 'dag' en 'nacht'. Wellicht dat we daar ooit nog stappen tussen stoppen zodat ie diep in de nacht nog donkerder wordt en midden op de dag wat helderder is dan 's avonds en 's ochtends.
En we moeten eigenlijk ook nog een keer de locatie laten afhangen van waar de bezoeker is. Dus een volgende stap is ook nog de locatie af laten hangen van je profiel of de locatie die we van je ip kunnen afleiden.

Maar we moeten daar uiteraard wel een beetje mee oppassen aangezien lang niet alle ip's goed te herleiden zijn tot zelfs maar een land :)
Deze iteratie heeft ook een aantal tussentijdse releases gehad. Iets wat al enige tijd online staat, is de contrast-slider. We zijn blij dat eenieder die zich stoorde aan overbodig wit nu opgelucht kan ademhalen en kan genieten van een eigen draai aan zijn contrastbeleving
Goede verbetering, al zou het pas echt opgelost zijn als je van wit naar zwart kunt schuiven. Het grijs is voor veel gebruikers nog steeds te licht, al begrijp ik dat het lastig is met sommige adverteerders.
Dat is bekend, het probleem is alleen dat op sommige plekken er content in de achtergrond staat (bijvoorbeeld op productpagina's in de Pricewatch zoals pricewatch: Samsung Galaxy S III 16GB Blauw, en bij je profiel)
Als we de achtergrond in z'n geheel nog donkerder zouden maken zou dat niet meer zichtbaar zijn. De enige workaround is de achtergrond opsplitsen in meerdere delen waarbij de zijkanten donkerder kunnen worden dan de bovenkant. Alles kan uiteindelijk, maar dat is dan weer wat complexer.
Correcte link: pricewatch: Samsung Galaxy S III 16GB Blauw

Andere oplossing is om die tekst een lichte kleur te geven wanneer de achtergrond donker wordt :)
Donker had dezelfde kleur mogen hebben als de tracker.

Ook vind ik het raar dat als je eenmaal bij een productreeks bent in de Pricewatch (bijv Dominator GT), dat je dan weer terug moet naar de hoofd Pricewatch pagina om te kunne sorteren op hoeveelheid of latency... voelt niet erg intuitief aan.
Je bedoelt dat je niet kunt filteren in de producten binnen een productserie zoals Dominator GT? Hier moet inderdaad nog een betere oplossing voorkomen. Er worden geen productfilters getoond bij merken en productseries waar potentieel producten uit verschillen categorieën met verschillende soorten specificaties worden getoond. De producten in een productserie bevinden zich echter bijna altijd in dezelfde categorie en hebben dus bijna altijd hetzelfde setje specificaties.
Je zou toch ook filters kunnen maken voor alle gezamenlijke specificaties? Bij een merk met een gevarieerd aanbod zal dat niet meer zijn dan de serie, maar een productserie zal de meeste specificaties wel delen, ook al staan de producten in verschillende categorieën.
Een voorwaarde is natuurlijk wel dat gelijksoortige specificaties in verschillende categorieën dezelfde basis hebben, maar dat is voor zover ik weet al het geval.
Goed om te zien dat jullie zo pro-actieve houding hebben t.o.v. de feedback over tweakers 7, waarvoor dank. De contrastslider is een welkome toevoeging en ook de aparte Video-URL is een waardevolle toevoeging!

Ik had wel iets verwacht over de mededeling van Femme over de (re)integratie van de tracker, hoe ver is die voortgang?

[Reactie gewijzigd door Smen op 13 november 2012 15:46]

Zie mijn reactie hierboven. Er is een nieuw ontwerp gemaakt voor de tracker. Er wordt in de komende iteratie gewerkt aan een implementatie maar we kunnen niet met zekerheid zeggen of het binnen drie weken voltooid zal zijn.
Heel leuk die nieuwe videportal, maar zijn er nog plannen om in de toekomst ook webm te ondersteunen? Ik maak zelf hoofdzakelijk gebruik van Firefox onder linux en zonder flash plugin waardoor ik dus telkens volgende mededeling krijg te zien bij elk (embedded) filmpje: Helaas, je browser ondersteunt geen flash of H264 video's. Gebruik voor het afspelen van de video een andere brower, bijvoorbeeld Google Chrome
Ik heb laatst vernomen dat Firefox aan het overwegen is om H.264 te gaan ondersteunen. Ik wacht liever eerst dat even af voordat we veel werk in support voor WebM gaan steken.
Ik krijg de icoontjes naast mijn username niet te zien, dat is eigenlijk de afgelopen dagen ook al zo :S
Kun je de cache van je browser leeggooien en kijken of je het dan nog steeds hebt?
De schuifjes heb ik sinds vorige week lekker beide naar rechts gezet/laten staan :) Op een mobiel apparaten is het wat minder van belang doordat deze schermen een te lage resolutie hebben om de witte vlakken naast de teksten weer te geven.
Ik ben uiteraard blij met de keuze om de topics weer van kleur te voorzien al vind ik het nog steeds niet gepast om de meuk(software updates) tussen de artikelen te zien, maar als ik hier veel moeite mee heb, dan zou ik dit gewoon formeel moeten melden.
Het nieuwsarchief is inmiddels ook weer op de FP te benaderen en de zoekfunctie was gelukkig al enkele weken weer terug te vinden bovenin de diverse pagina's.

Wat dat betreft zijn er een hoop grote bugfixes gelukkig al opgelost. Het is nog een lange weg te gaan om de kleine probleempjes/bugs op te lossen (zoals een feedback knop bij fouten in artikelen), maar ik ben blij dat er alsnog naar de community is geluisterd! Laten we hopen dat er hieruit verbeterpunten uit zijn gekomen, zodat het aantal grove fouten geminimaliseerd kan worden.
Ik sluit me aan bij het terugbrengen van de feedback-knop! Wat mij betreft zou de knop zelfs een duidelijkere positie mogen krijgen dan voorheen, bijv. door er een groene button van te maken. Dit zorgt ervoor dat je een echt open sfeer creëert, en tegelijkertijd makkelijk al je artikelen typefout-vrij maakt.
Was er al een oplossing voor DM - popupding voor WP-based toestellen? Blijft hier nog steeds staan op 'berichten worden geladen'.
Ik was hier niet van op de hoogte. Ik neem aan dat je hier al een topic voor had gemaakt in Lieve Devvers? In dat geval zal het vanzelf aan bod gaan komen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee