Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Het volledige programma van de Meet-Up Privacy & Security is bekend

04-11-2022 • 08:00

30 Linkedin

Op zaterdag 19 november vindt de Tweakers Meet-up Privacy & Security plaats, de laatste meet-up van dit jaar. In deze update vind je een toelichting op het programma. Wil je zeker zijn van een plek? Wees er dan snel bij om een kaartje te kopen.

In totaal hebben we drie keynotes, negen verschillende breakout-sessies en natuurlijk een borrel ter afsluiting; genoeg om je tussen 09.30 en 18.00 uur volledig onder te dompelen in het thema Privacy & Security. Je gaat onder andere horen hoe we Nederland cyberveilig houden, wat de balans is tussen privacy- en opsporingsbelangen bij Team Digitale Opsporing van de politie, internetcensuur in China, threat modeling en nog veel meer.

Daarmee ziet het schema voor deze dag er als volgt uit:

Kaartjes voor deze dag kosten twintig euro en je kunt ze aanschaffen via deze link. Voor dit tarief ben je de hele dag onder de pannen.

Er zijn veel sessies die we nog niet hebben toegelicht. Zoals de sessie van Wim van den Heijkant, mede-oprichter van KEA en Identity & Access Management Architect bij Havenbedrijf Rotterdam, over het beschermen van de vitale IT-infrastructuur van de Rotterdamse haven. Rotterdam heeft een van de meest hightech havens ter wereld, maar zonder deze hightech middelen komt de haven nagenoeg tot stilstand, met verstrekkende gevolgen voor veel meer dan het havengebied alleen. Aan bedreigingen geen gebrek. Waar begin je met de beveiliging van zo’n organisatie?

Toen wij jullie vroegen welk onderwerp niet mag ontbreken op deze meet-up, gaven veel mensen aan meer te willen weten over de verbetering van hun persoonlijke privacy. Niek de Wilde, mede-oprichter van Privacy Guides, komt jullie hier alles over vertellen. Privacy Guides is een non-profitorganisatie die er hard aan werkt om de beste informatie te leveren voor het verbeteren van je eigen privacy en security. De Wilde laat zien wat een threat model is en hoe het kan worden toegepast in je eigen situatie. Aan het eind is er ook een Q&A-sessie waarin vragen worden beantwoord en praktische tips worden gegeven waarmee je de volgende stap kun zetten in het verbeteren van je persoonlijke privacy.

Je organisatie groeit explosief. Hoe houd je een organisatie veilig waar elke maand nieuwe locaties en IT-teams bij komen? In zijn sessie vertelt Chris Blommendaal, Security Manager bij Jumbo, hoe hij door een hackersbril naar zijn eigen organisatie kijkt om de boel veilig te houden. Daarnaast gaat hij in op wat juist niet werkt en hoe je deze valkuilen kunt omzeilen.

Meer informatie over het evenement en de sprekers vind je hier

Wil je er graag bij zijn? Koop dan nu alvast je kaartje. Voor 20 euro ben je onder de pannen en krijg je twee drankjes. Het evenement vindt fysiek plaats en zal niet worden opgenomen of gestreamd. Ben je abonnee? Profiteer dan van 25 procent korting via de link in het forum.

Meet-up

In het kort:
Locatie: Theater Gooiland in Hilversum
Datum: zaterdag 19 november 2022
Tijden: 09.30 - 18.00 uur
Prijs: 20 euro inclusief twee consumptiemuntjes

Reacties (30)

30
29
15
0
0
4
Wijzig sortering
Ziet er uit als een goed programma. Alleen vind ik het "Censuur in China" een raar stuk. Ik had dat liever wereld breed gezien;

1.) Pegasus gebruik door landen in de EU (Waaronder Nederland)
2.) Amerika die zich gaat bemoeien met bedrijven in andere landen uit het oogpunt van "ICT veiligheid" (ASML)
3.) Chinese censuur
4.) Russische controle op internet, en de manier waarop Russen er mee om gaan
etc etc

Zoveel opties dan alleen weer de zoveelste China speech. IT veiligheid en gebrek aan privacy is zoveel groter dan 1 land als China, maar helaas wordt dat compleet gemist.
Ik kan wel begrijpen dat deze op de agenda staat. Er wordt in NL (ook op Tweakers) regelmatig geroepen dat we China achterna gaan (in de context van de lockdowns, QR codes, blokkeren van Russische media, etc). Alleen denk ik niet dat die groep van mensen op het evenement aanwezig zullen zijn. Had misschien beter geweest om er een break-out sessie van te maken.
En niet alleen in die context, maar in de brede context ook, want we staan momenteel op plaats 28 van de persvrijheidsindex. Het kan uiteraard erger, maar het is nou ook niet bepaald hoog te noemen.
https://www.vpro.nl/progr...reikt-een-dieptepunt.html
Heel goed punt maar ik begrijp ook dat de speaker maar zoveel tijd heeft (of krijgt).
Het is dan makkelijker om een grote overtreder te pakken als voorbeeld.

Maar wie weet maakt de spreker dit wel duidelijk. Even afwachten, dus. ;)
China is dichterbij dan ooit met drie miljoen landgenoten haast dagelijks op TikTok en wat servicepunten van de Chinese politie in Nederland.

Waar de VS nog wat presidentiële decreten doorvoert om onze privacy lichtjes te stutten, en ons Europees grondgebied helpt verdedigen, houdt China zich overal afzijdig bij zulke thema's en werken er honderden herleidbare staatsagenten bij TikTok. Weet niet precies waar die presentatie over gaat, maar China is in onze levens steeds relevanter helaas...
Is het een idee om deze events evt. ook via een gekocht e-ticket via een livestream te kunnen bijwonen?
Dan gaat de ticketprijs waarschijnlijk omhoog.
Van mij mag een eTicket best wat duurder zijn als ik op mijn eigen moment alles terug kan kijken.
Helemaal mee eens. Vijf kwartier rijden heen en vijf kwartier rijden terug, is op een vrije zaterdag met sportende kinderen enzo veel te ver.
Wel heel interessant programma!
0930 tot 1800 ga je sowieso niet redden met sportende kinderen.
Zou inderdaad mooi zijn, Hilversum is niet bepaald om de hoek vanuit het zuiden van Nederland.
Heel apart. Vorige keer werd er geklaagd dat de locatie niet centraal genoeg was en nu is de locatie wél centraal, is het wéér niet goed. :?
De wat meer technische sessies worden allemaal tegelijk gehouden. En er wordt niets opgenomen. Was beter geweest om een technisch track aan te houden.
Ook een idee om break-out sessie 2 keer te houden. Maakt de kans wat groter dat je de voor jou interessante sessies kunt mee pakken.
Suggestie om dergelijke events iets centraler en (makkelijker bereikbaar met het OV) te doen, dus in Utrecht of Amersfoort ofzo?
Hilversum ligt op 18 min. treinen van Utrecht en 11 min. vanaf Amersfoort en is bereikbaar met bussen, sprinters en intercity's. Hoeveel beter wil je het hebben? En gezien het vlakbij Utrecht en Amersfoort ligt, ligt het dus ook behoorlijk centraal.

Daarbij is het ook maar de vraag of Utrecht/Amersfoort een betere locatie zou zijn, want dat zijn grote steden en Tweakers kiest geen A-locatie in het centrum, dus dan zou je daar ook nog een stukje moeten reizen…

En vanaf Groningen is het een kwestie van één keer overstappen in Zwolle op de intercity naar Hilversum. En een OV-fiets heb je niet nodig, want de locatie in Hilversum ligt op loopafstand van het station (ongeveer 10 minuten).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 november 2022 12:45]

In theorie wellicht. In de praktijk moet je ook rekening houden met overstappen en aansluitingen e.d.

Edit: Zie ook de reactie van @MischaBoender hierboven.

[Reactie gewijzigd door warp op 4 november 2022 12:40]

Maar dat moet je richting Utrecht en Amersfoort ook. Die ene overstap extra is niet zo veel, zeker niet gezien er alleen al tussen Amersfoort en Hilversum ongeveer elke 10 minuten een trein rijdt.

Daarbij is het, zoals ik al zei, ook maar de vraag of Utrecht/Amersfoort een betere locatie zou zijn, want dat zijn grote steden en Tweakers kiest geen A-locatie in het centrum, dus dan zou je daar ook nog een stukje moeten reizen met alle overstappen en reistijd die daar bij komen kijken…

En vanaf Groningen is het een kwestie van één keer overstappen in Zwolle op de intercity naar Hilversum. En een OV-fiets heb je niet nodig, want de locatie in Hilversum ligt op loopafstand van het station (ongeveer 10 minuten).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 november 2022 12:45]

Feit blijft wel dat je op deze manier toch een hoop mensen uitsluit. En van mij mag dat kaartje best 5 euro meer kosten als Tweakers daardoor een betere c.q. A-locatie kan kiezen.
Dat zou wel wat meer dan 5 euro extra kosten.

Feit blijft dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken. Zelfs al zouden ze het centrum van Utrecht hebben gekozen, dan nog waren er tweakers geweest die geklaagd hadden en die ze dus zouden uitsluiten.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 november 2022 12:51]

Wat is er niet makkelijk genoeg aan de bereikbaarheid? Vanuit amersfoort en utrecht gaat er een rechtstreekse trein, pak de ov fiets en je bent er.
Precies. Teveel gedoe dus.

Edit: Het is al een eind vanuit b.v. Limburg of Groningen, en moet je nog een keer overstappen naar Hilversum én een ov-fiets regelen.

[Reactie gewijzigd door warp op 4 november 2022 10:40]

Welke locatie direct naast een station van een grote stad is financieel haalbaar zodat je niet 2 minuten hoeft te fietsen of in de tram hoeft? Wou je een jaarbeurshal afhuren?
Die 15 minuutjes is te veel moeite? Dat zijn toch al normale marges als je van ver komt? In Utrecht of een andere plek bespaar je dat niet zomaar in tijd. De locatie in Hilversum is dus al behoorlijk centraal zo vlak bij het intercity station.
Volgens Google is het ongeveer 25 minuutjes vanaf Utrecht CS of Amersfoort CS naar de locatie. Dan heb je nog overstaptijd en mogelijk geen perfecte aansluiting en dan ga je al snel naar de 45 minuten die het extra kost. Dat kan voor sommige mensen wel over de grens zijn om de reis te maken.
Het is geen 25 minuten. Vanaf Amersfoort met de intercity is het slechts 11 minuten en vanaf Utrecht een kleine 20 minuten. En tussen Hilversum en Amersfoort rijdt ongeveer elke 10 minuten een trein.

Daarbij is het ook maar de vraag of Utrecht/Amersfoort een betere locatie zou zijn, want dat zijn grote steden en Tweakers kiest geen A-locatie in het centrum, dus dan zou je daar ook nog een stukje moeten reizen…

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 november 2022 12:43]

In Amersfoort heb je de Wagenwerkplaats die prima geschikt zou zijn voor dit soort evenementen en zo ongeveer naast het station.
Dus als je al van ver komt, moet je die extra reistijd ook maar voor lief nemen?

Overigens ben ik niet de enige die er zo over denkt, zie ook een aantal reacties hierboven.
De URL bevat een dubbele slash waardoor deze in elk geval op Firefox op mobiel niet wordt geladen. Dit is de juiste URL: https://tweakers.net/file...acySecurity_Programma.pdf

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee