Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
15
Score: 4
1
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
2
WHAT!? 31 mei 2017

Edifier R1280DB Zwart

Geweldig product, Ziet er heel strak uit in het zwart. zeker een upgrade van het bruin grijze ontwerp wat ze hiervoor hadden. de afstandsbediening is nu ook geupdate waardoor die wel bruikbaar is. Zeker fijn dat alle kabels ook worden meegeleverd zelfs optical kabels(1.5m).

Pluspunten

  • Alle kabels bijgeleverd
  • vanaf een prijs/kwaliteit punt gezien erg goed geluid
  • Ondanks de missende subwoofer zijn de lage tonen geweldig
  • Afstandbediening nuttig
  • Strak ontwerp
  • Draaiknoppen aan de zijkant van erg goede kwaliteit

Minpunten

  • Zo ver geen.

Eindoordeel

Score: 5
Mathice 2 juni 2017 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Ik had in eerste instantie de R1280T gekocht maar ik heb ze weer teruggestuurd (kwam er pas later achter dat deze er was). Groot voordeel van deze versie is de uitgebreide aansluitmogelijkheden die je bij de oude versie niet hebt. Persoonlijk vind ik deze versie er een stuk beter uitzien.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Geluidweergave erg goed / Goeie bas
  • extra aansluitmogelijkheden (optisch,coax, BT)
  • Afstandbediening (werkt beter dan de T versie, die reageerde niet goed)
  • Bouwkwaliteit
  • Uiterlijk
  • Geen sub nodig (die worden namelijk ook niet echt gewaardeerd in een flat)

Minpunten

  • Aan en uit schakelaar aan de achterkant.

Eindoordeel

Score: 5
+3
Foritain 21 juni 2017
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Edifier R1280DB Zwart

Een voortzetting van het succes van de R1280T: Aantrekkelijk geluid, plenty of power, plenty bass, maar bovenal gewoon top geluid voor je centen. De meerprijs geeft je optical in, Bluetooth verbinding en een betere remote. Prima, al lonkt een marginaal duurdere R1700BT/R1800BT wanneer je niet op optical-in zit te wachten.

Pluspunten

  • Uitstekende all-round geluidsweergave. Redelijk neutraal uit zichzelf, eventueel aan te passen met de fysieke knoppen.
  • Opvallend rijke bass (voor dit geld zeker, en zonder sub...)
  • Uitstekende prestaties in het midden tot hoge segment
  • Fysiek knappe kastjes, met/zonder stofkap
  • Twee analoge ingangen, Optical-in, en Bluetooth in; mooie R1280T upgrade.
  • Losse (standaard) kabel tussen de twee speakers, dus langere kabel kopen is geen issue.
  • Mooie prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Duidelijk een feature-only upgrade boven de R1280T. Heb je geen interesse in Bluetooth of Optical-in. Voor gebruiik met een degelijke geluidschip op een PC is de meerprijs (bijv voor de zwarte kleur) fors, ook met het oog op sets als de R1700BT/R1800BT die ook geluidtechnisch een upgrade zijn.

Eindoordeel

Score: 5

gavinz 23 juli 2017 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

In de aanbieding gekocht op Ibood voor 90 echt een koopje wat een top geluid! zellfs op maximale volume klinkt het nog steeds helder.

Pluspunten

  • design
  • remote
  • alle kabels meegeleverd
  • luid
  • bouw kwaliteit

Minpunten

  • kan niet schakelen van bron zonder remote.

Eindoordeel

Score: 5
vinom 25 juli 2017 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Voorheen niet echt heel veel kaas gegeten van boekenplank speakers, maar na het lezen van de reviews en een mooie aanbieding heb ik toch maar de gok genomen en zonder spijt! Geweldig zuiver geluid komt eruit met een verrassend mooie bas.Speakers komen op de slaapkamer aangesloten op de TV,

Pluspunten

  • Kwalitatief materiaal gebruik
  • Goed geluid
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Bluethooth, Optical aansluiting

Minpunten

  • Ik kan er geen bedenken

Eindoordeel

Score: 5
+1
Frank0312 30 oktober 2017 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Wat een waanzinnig geluid uit deze compacte speakers, had voorheen een set met subwoofer, bij deze set absoluut niet meer nodig!! Mooi krachtig geluid en speakers zien er ook nog een super mooi uit. Degelijke bouwkwaliteit.

Pluspunten

  • Mooie compacte speakers
  • Goede bouwkwaliteit
  • Goede geluidskwaliteit
  • Bluetooth/Optical/Coaxiaal/2xRCA
  • Geen subwoofer nodig
  • Fijne compacte afstandsbediening
  • Goede vermogen voor de grote van de speakerset

Minpunten

  • Source alleen te wisselen met remote

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 5
Film/gameweergave Score: 5
Basweergave Score: 5
Mid- en hoogweergave Score: 5

Tribits 5 januari 2018 Product gekocht

Edifier R1280DB Bruin

Uitstekende speakers voor een bescheiden prijs, die door de bluetooth verbinding ook geschikt zijn om als smartphone speakers te dienen. Standaard luidspreker kabel maakt het ook mogelijk de speakers verder uit elkaar te plaatsen met standaard speaker kabel. Afstandsbediening is een leuke extra, maar wel een beetje een prul.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Prijs
  • Bluetooth
  • Uiterlijk
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • Speaker kabel beetje kort

Eindoordeel

Score: 5
vedder 15 januari 2018 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Het product twee maal terug gestuurd omdat de optische input defect was. Aangezien dit de onderscheidende feature is vergeleken met de goedkopere variant is dat natuurlijk absurd! De optische input geeft geen geluid en na het aan- en uitzetten van het apparaat harde ruis. Getest met meerdere kabels en randapparatuur.

Pluspunten

  • Strak uiterlijk
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • Optische input geeft alleen harde ruis

Eindoordeel

Score: 1
goddegoddeot 19 november 2018 Product gekocht

Edifier R1280DB Bruin

Mijn oude boxjes uit de vorige eeuw die ik op de keukenkastjes had gelegd, waren volgens mijn gezinsleden aan vervanging toe. Chromecast audio hangt eraan via de line in. Gebruik vrijwel alleen Spotify. Duidelijk kwaliteit verbetering, voldoende volume

Pluspunten

  • ingangen, 2x line in, bluetooth en optich
  • prima geluid
  • afstandbediening

Minpunten

  • afstandsbediening verre van robuust

Eindoordeel

Score: 4
getfirefoxnow 25 november 2018 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Het geluid en dergelijke is inderdaad wel aardig. Maar de afstandsbediening is echt zwaar ruk! Ik heb de bluetooth speakers nu een jaar ongeveer en de afstandsbediening weigert om de haverklap. Zit er nu aan te denken een andere Bluetooth speaker te kopen. Erg jammer!

Pluspunten

  • Geluid

Minpunten

  • Afstandsbediening

Eindoordeel

Score: 1
IsmailTR 23 december 2018 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Perfect geluid.Goeie hoge en lage tonen. Tijdens film kijken lijkt het alsof je in de bioscoop zit! Het enige minpunten zijn de afstandsbedienig en het wisselen van channels. Je kan dit alleen met de afstandsbediening doen die soms het signaal niet pakt.

Pluspunten

  • Geluid
  • Bass

Minpunten

  • Bediening
  • Afstandsbediening

Eindoordeel

Score: 5
Jantco 7 januari 2019 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Gekocht nav het enthousiaste revieu van Foritian. Het setje ziet er mooi uit, maar het geluid gaat na verloop van tijd toch iriteren. Delen uit het geluidsspectrum lijken te ontbreken. Het geluid is redelijk hoor, maar voor langere tijd beluisteren eigenlijk niet geschikt.

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • Flexibel
  • Gemakkelijk in te stellen

Minpunten

  • Houterig geluid

Eindoordeel

Score: 3
lameeuw 31 januari 2019 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Na jaren rommelen met setjes van maximaal 15 euro en me irriteren aan het geluid nu deze set aangeschaft. Prima geluid, meerdere aansluit opties en alle kabels worden meegeleverd met fatsoenlijke lengte. In de aanbieding bij de MediaMarkt was het binnen budget. Heerlijke set, had ik het maar eerder gedaan.

Pluspunten

  • Looks
  • Sound
  • Meerdere aansluitmogelijkheden
  • Meegeleverde kabels
  • Hoge en lage tonen instelbaar
  • Solide bouw
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • Source alleen via afstandsbediening te wisselen
  • Afstandsbediening erg glad

Eindoordeel

Score: 5
Dameuk 4 februari 2019 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Voor alsnog erg blij met deze twee boxen na jarenlang wat oude boxen gebruikt te hebben waarvan de draden zo ver heen waren dat een draad even aanraken al een probleem op kon leveren. R1280DB levert twee strakke (zwarte) boxen waar m.i. kwaliteitsgeluid uitkomt (alle waar naar z'n geld) ;)

Pluspunten

  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding (dit set was recent in de aanbieding)
  • Uitstraling en bouw
  • Hoeveelheid van input mogelijkheden en bij geleverde kabels
  • Zo ver ik kon testen, staat de R1280DB geen andere Bluetooth verbinding toe als deze al verbonden is via BT
  • Treble en bass aanpasbaar
  • Input is zowel aanpasbaar met een knop op de box als met de afstandsbediening

Minpunten

  • Afstandsbediening had iets groter en steviger uitgevoerd mogen worden, maar er valt mee te werken
  • Ik had graag gezien dat de voedingskabel los te maken zou zijn

Eindoordeel

Score: 5
RegularJohn 5 februari 2019 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Heb deze speakers gekocht om te gebruiken bij de PC, maar ook het scherm wordt ook gebruik tijdens het thuiswerken in combinatie met een laptop. De verschillende aansluitmogelijkheden zijn ideaal! (PC via optisch, laptop/telefoon via bluetooth). Geluid is uitstekend gezien het geringe formaat en prijs van de speakers.

Pluspunten

  • Compacte speakers
  • Goed geluid
  • Sterke bass
  • Complete levering (optische kabel meegeleverd!)
  • Afstandbediening is minimaal, maar werkt prima

Minpunten

  • Bediening zijkant speaker (zit bij mij dicht bij muur)
  • Afwerking speakers had iets mooier gekund

Eindoordeel

Score: 5
TheUninvited 9 augustus 2019 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Uitstekende speakers voor de prijs. De meerprijs ten op zichtte van de 1280T is teveel, tenzij in de aanbieding. De zwarte kleur staat goed, het materiaal van de ombouw is van goede kwaliteit. De speakers zijn niet te groot en makkelijk op je bureau te zetten.

Pluspunten

  • Materiaalkwaliteit
  • Geluidsweergave
  • Aansluitmogelijkheden
  • Compact
  • Prijs/prestatie uitstekend

Minpunten

  • Meerprijs t.o.v. 1280T

Eindoordeel

Score: 5
Richiev 10 oktober 2020 Product gekocht

Edifier R1280DB Bruin

Meer dan prima luidsprekers voor m'n werkplek. De prijs/kwaliteitsverhouding is erg goed. Voor de bluetooth versie gekozen omndat steeds minder devices een 3,5 mm audio jack hebben. Ondanks de kritische opmerkingen over de simpele afstanddsbediening ben ik er blij mee, het doet wat het moet doen.

Pluspunten

  • Degelijke bouw
  • Bluetooth
  • Geluidskwaliteit
  • Afstandsbediening

Minpunten

  • zover geen

Eindoordeel

Score: 5
OFV 18 mei 2021 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Echt verrast over de kwaliteit van het geluid. Kon me bijna niet voorstellen dat het wat kon zijn voor dit bedrag maar de review(s) op tweakers overtuigden me. Zeker geen spijt van! Aangesloten via optical (Xbox) en Bluetooth (pc). Kraakhelder geluid. Voldoende laag. Wat een genot. Muziek klinkt ontzettend fris.

Pluspunten

  • Prijs
  • Geluidskwaliteit
  • Aansluit mogelijkheden
  • Bluetooth

Minpunten

  • Aanwezige gaten als je hem zonder kap gebruikt

Eindoordeel

Score: 5
Hann1BaL 11 augustus 2021 Product gekocht

Edifier R1280DB Zwart

Set gekocht als vervanging van logitech gaming setje. Het bureau werd alleen nog maar gebruikt voor werk. Dat houdt in muziek luisteren tijdens het werk en als ik even genoeg heb van de headset om de conference calls via de speakers te laten afspelen.

Pluspunten

  • Zeer goed midden en hoog
  • Stemmen zeer duidelijk (voor calls en meetings)
  • Zien er degelijk uit
  • Bluetooth is handig voor afspelen van muziek vanaf telefoon

Minpunten

  • AB is een beetje simpel en niet echt nuttig voor PC gebruik
  • Aan/Uit schakelaar zit wat onhandig op de achterkant

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Edifier R1280DB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True