Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Update van preview-versie Windows 10 bevat notificatiecentrum

Een update voor de preview-versie van Windows 10 bevat een notificatiecentrum. Microsoft kondigde dit 'Action Center' niet eerder aan. De feature is afkomstig uit Windows Phone, waar het Action Center sinds versie 8.1 in zit.

In Action Center verzamelt Windows 10 notificaties van diverse apps in een overzicht, waardoor gebruikers in één klap op de hoogte zijn van de pushnotificaties van alle apps op de pc. In deze preview-build verschijnt Action Center als icoon rechts onder in beeld in de systeembalk, vlak naast de tijd en datum. Het scherm met notificaties is daarboven te zien, blijkt uit een screenshot van Microsoft.

Daarmee wijkt de implementatie iets af van die op Windows Phone, waar het Action Center bereikbaar is door vanaf boven het scherm naar beneden te vegen, een implementatie die gelijk is aan hoe iOS en Android dat doen op mobiele apparaten. Met het Action Center voegt Microsoft een functie toe die Apple bovendien eerder al in OS X zette.

Naast het Action Center bevat de update ook andere, kleinere nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers apps van de ene naar de andere monitor verslepen door Windows-Shift-pijltje in te drukken. Ook is er een animatie toegevoegd die wordt afgespeeld als de gebruiker van desktop wisselt.

Het Action Center is de eerste grote nieuwe feature die Microsoft in de preview-versie heeft gezet zonder hem eerst aan te kondigen. Microsoft liet eerder doorschemeren dat het veel nieuwe functies nog niet heeft aangekondigd. De preview-versie van Windows 10 kwam enkele weken geleden online.

Update, 8:07: Tweaker Xymie laat weten dat er nog meer nieuwe functies in de preview-versie zitten, zoals een 'battery saver' die achtergrondtaken beperkt als de accu onder een bepaald niveau komt en 'data sense', een functie om datagebruik via wifi en mobiele netwerken te monitoren. Beide functies komen uit Windows Phone, merkt WPC op. Swimmer4 wijst nog op een YouTube-video waarin nieuwe instellingen te zien zijn onder de noemer zPC-settings. Microsoft gebruikt de letter 'z' al jaren voor testapplicaties op Windows Phone. In die instellingen staat een optie 'OEM', vermoedelijk voor instellingen die de fabrikant van een computer kan toevoegen, terwijl daaronder een optie 'Pending or deprecated' staat, vermoedelijk een vergaarbak van experimentele instellingen.

Door

Redacteur mobile

148 Linkedin Google+

Reacties (148)

Wijzig sortering
En wanneer komt die update? Hier nog niks op mijn Windows 10 laptop.
Windows Central heeft een stukje geschreven over hoe je de nieuwe builds binnen kan krijgen. Je kan ook direct aangeven hoe snel je builds wilt ontvangen (sneller = meer kans op bugs). Het leuke hiervan is dat Windows 10 (net als Windows 7 en 8 ) gebouwd wordt door mensen die Windows 10 als main OS gebruiken.

[Reactie gewijzigd door the_shadow op 22 oktober 2014 08:03]

Staat ook gewoon in de door t.net gelinkte blogpost van MS :)
Bedankt voor de info , ik heb de update inmiddels al.
Ik zat bij Windows update te kijken , maar daar was niks.
15 minuten later stond er een pop-up over de update in beeld.
Prima voor de ge´nteresseerden, maar als minimalist in mijn desktopomgeving denk ik meteen: kan ik dit ook keihard uitzetten?
Vooral geen vooruitgang inderdaad. Vooruitgang is eng!

Dit idee heb ik zelf nu al voor mijn hotmail via een chrome plugin. Maar heb het toch liever in het OS gebakken. Als het hetzelfde is als bij Windows Phone, dan kan je per app instellen waar je meldingen van wilt hebben. Goede toevoeging lijkt mij.
Dit vind ik een rare opmerking. Als je productief wilt werken is een notificatiescherm die om de 10 minuten afgaat (nieuwe mails, afspraken, etc) niet heel fijn. Dus het is niet zo heel raar dat je het wilt uitzetten.
Dit vind ik een rare opmerking. Als je productief wilt werken is een notificatiescherm die om de 10 minuten afgaat (nieuwe mails, afspraken, etc) niet heel fijn. Dus het is niet zo heel raar dat je het wilt uitzetten.
Ik schat dat er wel een "bug me not" modus komt. Wanneer je dan tijd heb kun je direct zien wat je gemist hebt qua mails en berichten. Afspraken wil je echter niet missen lijkt me. :+

Wat ik liever niet wil is dat je notificaties krijgt van skype en facebook tussen je zakelijke notificaties!

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 22 oktober 2014 12:45]

Dit zit nu zelfs al in Windows 8. Bij de settings charm onderaan kan je bij notifications uitschakelen voor een bepaalde tijd. Vast ook wel op een andere locatie, maar via die weg gebruik ik het steeds.
In Windows Phone zit de optie ook als je hem op US zet, want dit is een functie van Cortana: Quiet Hours.

[Reactie gewijzigd door MClaeys op 22 oktober 2014 15:51]

Als je productief wilt werken is een notificatiescherm die om de 10 minuten afgaat (nieuwe mails, afspraken, etc) niet heel fijn
Er verschijnt dan een miniscuul vinkje in de systemtray.
Als die verschijnt hoef je toch niks te doen.

Je hoeft het action centrum niet te openen als je gewoon wilt doorwerken. Het is niet veel anders dan het envelopje dat Outlook in je systemtray plaatst als er nieuwe mail is bijvoorbeeld.
Volgens mij zal er dan eerder een rechthoekje in de rechterbovenhoek verschijnen, zoals nu in windows 8
De screenshot bij het artikel laat het symbooltje voor de notificaties in bij de systemtray zien links naast de datum tijd op de taakbalk.
Inderdaad, maar als de notificatie binnenkomt moet het toch ergens aangeduid worden? Zoals bij ios er een balk naar beneden komt en terug omhoog gaat, kan Microsoft dit doen door zo'n rechthoekje in de rechterbovenhoek te laten verschijnen en te verdwijnen zoals je nu al ziet in windows 8
Vooruitgang... Het is maar wat je vooruitgang noemt. Dit is gewoon "anders" en niet per definitie "beter".
Het is voor mensen een toevoeging.... die uit te zetten is waarschijnlijk....
ik zie het probleem niet zo. Als apple voor integratie van een notificatiecentrum zorgt in hun OS is het fantastisch... zodra windows wat anders doet is het opeens belachelijk.


Denk dat het toch te maken heeft met het publiek van het OS. Windows is meer traditioneel/conservatief dan het publiek van OSX blijkbaar.
Als apple voor integratie van een notificatiecentrum zorgt in hun OS is het fantastisch... zodra windows wat anders doet is het opeens belachelijk.
Wat Apple doet kan mij niets schelen. Ook heb ik niet gezegd dat het belachelijk is.

Ik zei dat het niet beter is, het is alleen anders. En of het vooruitgang is... Ik vind van niet.

Jij bent/was volgens mij ook een van die mensen die het metro start menu in Windows 8 verdedigt en het vooruitgang noemt terwijl heel veel mensen het een gedrocht vinden?
Ik vind het metro-startmenu inderdaad handiger dan het startmenu van windows 7 ja. Mag ik die KEUZE hebben? blijkbaar niet van jullie...
In windows 10 mag je zelf KIEZEN of je Metro wilt, of de desktop. Alle Metro-widgets in het startmenu kan je gewoon uitzetten.

En het ging mij niet om wat Apple doet, of Windows. Maar meer op de manier hoe er gereageerd wordt door de gebruikers. Apple gebruikers staan vaak positiever tegenover verandering blijkbaar. dat viel me gewoon op.

En het feit dat veel mensen op Tweakers roepen dat het een gedrocht is, wil niet zegggen dat iedereen die mening deelt. Waarschijnlijk zijn de Windows 8.1 gebruikers de zinloze discussies wel zat. Dat we ons moeten "verdedigen" omdat de aanval steeds wordt gezocht zegt wel genoeg...

[Reactie gewijzigd door waah op 22 oktober 2014 09:54]

Ik vind het metro-startmenu inderdaad handiger dan het startmenu van windows 7 ja. Mag ik die KEUZE hebben? blijkbaar niet van jullie...
In windows 10 mag je zelf KIEZEN of je Metro wilt, of de desktop. Alle Metro-widgets in het startmenu kan je gewoon uitzetten.
Uiteraard mag je die keuze hebben. Daar heb ik niets over gezegd. Het is alleen grappig om te zien hoe elke keer de voorstanders van wijzigingen de tegenstanders proberen neer te zetten als mensen die tegen vooruitgang zijn (wat jij dus ook deed) terwijl dat juist de mensen zijn die ook KEUZE willen (het feit dat men de keuze niet had was voor velen ook het grote probleem met Windows 8 ).
En het feit dat veel mensen op Tweakers roepen dat het een gedrocht is, wil niet zegggen dat iedereen die mening deelt. Waarschijnlijk zijn de Windows 8.1 gebruikers de zinloze discussies wel zat. Dat we ons moeten "verdedigen" omdat de aanval steeds wordt gezocht zegt wel genoeg...
Ik ken een heleboel Windows gebruikers, variŰrend van 80 jarige digibeten tot ICT experts en er is maar een handjevol van die mensen die Windows 8.1 gebruikt zonder Classic Shell of ander programma die het start menu terug brengt. Dat is natuurlijk geen goed bewijs maar ik durf mij vrij veel zekerheid te zeggen dat op zijn minst 50% van de gebruikers liever een start menu heeft.

Ik ben ook blij dat ze weer een vorm van het start menu terugbrengen, helaas nog niet zo goed als het ooit was maar het is in ieder geval iets.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 22 oktober 2014 10:02]

[...]
Uiteraard mag je die keuze hebben. Daar heb ik niets over gezegd. Het is alleen grappig om te zien hoe elke keer de voorstanders van wijzigingen de tegenstanders proberen neer te zetten als mensen die tegen vooruitgang zijn (wat jij dus ook deed) terwijl dat juist de mensen zijn die ook KEUZE willen (het feit dat men de keuze niet had was voor velen ook het grote probleem met Windows 8 ).
Ik reageer op het feit dat iemand het direct uit wil zetten, zonder ook maar iets te weten van de werking of het gebruik. Niet op het feit dat mensen niet per se vooruitgang willen.

Maar roepen dat je iets niet wilt, zonder het ooit geprobeerd te hebben. Dat is toch echt het tegenhouden van enige vooruitgang ja...
Ik ken een heleboel Windows gebruikers, variŰrend van 80 jarige digibeten tot ICT experts en er is maar een handjevol van die mensen die Windows 8.1 gebruikt zonder Classic Shell of ander programma die het start menu terug brengt. Dat is natuurlijk geen goed bewijs maar ik durf mij vrij veel zekerheid te zeggen dat op zijn minst 50% van de gebruikers liever een start menu heeft.
Er zijn zeker veel mensen die niet kunnen wennen aan het nieuwe startmenu. De overgang ging ook zeker wat TE abrubt. Een goede uitleg die standaard na installatie kwam had ze heel veel problemen bespaard. Je moet alles maar zelf ontdekken, en dan grijpt men naar classic startmenu's en dergelijke. Terwijl je gewoon direct kan typen waar je naar zoekt zonder een startmenu nodig te hebben.

Mensen zijn inherent lui, en je kan niet verwachten dat als je Microsoft heet dat mensen dan zelf maar op onderzoek uitgaan om te kijken hoe het Windos 8.1 startmenu werkt. Maar dat het wel goed werkt al is BIJNA een feit. Je gebruikt het startmenu toch om bepaalde programma's op te starten, of recente bestanden te openen. En dat kan in het 8.1 startmenu door simpelweg te typen wat je wilt. Daarbij voorkom je rommelige desktops met allerlei shortcuts, want die vind je in het startmenu.

dus in het kort: het windows 8 startmenu is niet slecht, maar wel slecht uitgelegd. Daarom wordt het niet omarmd en gaat men terug naar het "oude" startmenu. Als de zoekfunctie gelijk blijft mij prima.

[/quote]
k ben ook blij dat ze weer een vorm van het start menu terugbrengen, helaas nog niet zo goed als het ooit was maar het is in ieder geval iets.
[/quote]
Dit is precies waar ik mij persoonlijk vaak aan erger.... Hoe kan je zeggen dat het "niet zo goed is" terwijl je het nog niet eens gebruikt hebt?
Dit is precies waar ik mij persoonlijk vaak aan erger.... Hoe kan je zeggen dat het "niet zo goed is" terwijl je het nog niet eens gebruikt hebt?
Waarom neem jij zomaar aan dat ik het nog nooit gebruikt heb? Ken jij mij? Bespioneer je mij in mijn huis?

Ik heb de tech preview draaien thuis en heb het nieuwe start menu dus wel degelijk gebruikt.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 22 oktober 2014 10:26]

Goede, steekhoudende reacties EnigmaNL. Snap er weinig van waarom ze als ongewenst weggemod worden.
Dat is helaas de manier waarop voorstanders (soms haast fanaten) van W8 altijd te werk gaan op Tweakers :).

Iedereen die zich negatief uit over W8 krijgt gewoon -1. Ze vinden dat iedereen maar gewoon moet accepteren wat Microsoft met Windows doet en z'n mond maar moet houden. Een ieder die niet blij is met de veranderingen wordt neergezet als iemand die niet met de tijd mee wil gaan en bang is voor verandering.

Er zijn helaas ook veel mensen die verandering altijd als iets positiefs zien, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Ik ben niet tegen verandering alleen wanneer iets verandert moet het ook gewoon een verbetering zijn.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 22 oktober 2014 12:34]

Voor mij hoeft het startmenu niet terug te komen. En al helemaal niet op de manier zoals het nu in W10 wordt gepresenteerd. Want dÓt is een gedrocht. Ik ben inmiddels heel erg gewend aan het (v/h) Metro menu. En nu gaan ze het weer veranderen. Jammer. Ik hoop dan ook dat ik straks niet verplicht wordt om te upgraden naar W10 omdat ik anders geen updates meer ontvang.
Je kunt in W10 gewoon het metro menu gebruiken als je dat wil.
Verandering bij Apple? Apple staat al lichtjaren stil qua innovatie. Moet zeggen dat ik Windows 8.1 echt een hele grote vooruitgang vind en dat ik het startmenu totaal niet mis..ze hadden alleen verkenner in metro style beter moeten uitwerken..
De integratie tussen telefoon en PC heeft iOS en OSX goed voor elkaar als ik het zo lees. Daar kan windows nog wat van leren, al zijn ze daar wel mee bezig. Ik snap je reactie maar je kan moeilijk oordelen als je OSX nooit gebruikt.
klopt zolang het maar apple blijft wil je ditzelfde met een linux/windows machine bereiken + iphone dan ben je zwaar afhankelijk van de applicaties van apple dus zowel een voor als nadeel.
Verandering bij Apple? Apple staat al lichtjaren stil
Doe jezelf een lol en zoek eens op hoe lang een lichtjaar duurt.
Hoe lang een lichtjaar duurt........exact ÚÚn aards jaar. :+

Hoe lang een lichtjaar is;
De afstand afgelegd door licht in vacuŘm gedurende een aards jaar, dat is 9 460 730 472 580 800 meter, afgerond 9,46 biljoen kilometer.

Maar zelfs de Garage is open tegenwoordig voor publiek bij MS; daar kun je nieuwe nog niet uitgebrachte experimentele apps proberen/testen, de "speeltjes" van de 10.000 MS ontwikkelaars. (en ook voor IiOS en Android)
MS loopt inderdaad geen lichtjaren voor, maar is wel lekker innovatief bezig de laatste jaren.. ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 22 oktober 2014 23:51]

Zoek eens 'spreekwoordelijke uitdrukkingen op'.
Ik hoop wel dat 't een "open" API is zodat je je Google Now berichten ook in kan zien (als Google dat wil zonder dat je Chrome open staat natuurlijk).
Op Windows Phone is het in iedergeval vrij open, je kan meldingen er in zetten en "paden" van de meldingen configureren. Elke app kan tot 20 meldingen beheren, wat dus wil zeggen dat je "persistente" en "tijdelijke" meldingen kan scheiden. Zal je de documentatie besparen maar dit legt wel wat uit: http://www.windowscentral...tifications-action-center

Wat Google's interactie er mee betreft, tsja, staat jou niks in de weg om met Google's API iets te ontwikkelen (een app) die precies datgene doet. Zo is er ooit ook op de Youtube API iets ontwikkeld. Was Google alleen toen niet zo blij mee, immers, ze negeren Windows graag. De vraag: "zouden ze het zelf doen?" is dan ook te beantwoorden met: "nee, waarschijnlijk niet". Tenzij het natuurlijk gigantisch aanslaat, een install base van >50% market heeft, en mensen geleidelijk aan puur omdat de interactie met Cortana handig is dat gaan gebruiken. Dan moeten ze wel. Als je het zelf gaat devven, echter, kun je er vanuit gaan dat je op een of andere magische wijze je API sleutel geblokkeerd zult zien ;).
Waar slaat het op dat als je van een cleane/minimalistische desktop houdt dat je meteen tegen vooruitgang bent? Echt de redenaties hier worden steeds krommer :S

En niet alle toevoegingen zijn per definitie een vooruitgang hoor, dat moet toch echt nog blijken!

Maargoed lijkt me iets wat uit te zetten is dus denk niet dat er een probleem is :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 oktober 2014 09:35]

Waar slaat het op dat als je van een cleane/minimalistische desktop houdt dat je meteen tegen vooruitgang bent?
Dat zeg ik toch helemaal niet.... 8)7

Ik zeg dat vooruitgang niet verkeerd is. Een toevoeging als een notificatiecentrum, een centrale plek waar al je reminders en berichten binnen komen een extra is die voor veel mensen handig kan zijn. Het zou het gebruiken van een PC een stuk overzichtiger maken en zelfs minimalistischer in a sense. Niet meer allerlei programma's nodig voor allerlei verschillende emailadressen, kalenders etc. Alles op 1 plek, en je kan zelf kiezen waarvan je notificaties wilt ontvangen en hoe je dat wilt zien (popup, nummertje etc).

Ik weet niet OF het zo werkt, maar gezien het in Windows Phone volledig te customizen is (Geluid, Banner, notificatie).
vooruitgang is niet erg zolang het maar niet in je strot gedouwd word
wat mij betreft doen ze dat vanaf nu af aan altijd met nieuwe features zodat men altijd nog terug kan gaan naar een vorig UI
Het is geen Apple. Bij Microsoft (en Ubuntu enz) heb je bijna altijd de optie.
bij windows 8 werd het UI door je strot gedouwd.
en bij vista werd het strenge user account control door je strot gedouwd
dus ook bij ms heb je niet altijd een optie

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 22 oktober 2014 15:19]

1. Simpel aan te passen. Boot to desktop, Start8 te installeren of als het niet anders kan een registry aanpassing. Zelfs binnen de opties heb je opties.
2. Simpel uit te zetten. Ga naar Control Panel en sleep het balkje naar beneden.
Next?
volgens mij begrijp je niet wat ik bedoel met het door de strot douwen

en third party applicaties gaan gebruiken |:(
Natuurlijk wel. Je wil de default opties hebben zoals het was.
En dat gaat veelal niet gebeuren. En anders kan je het aanpassen.

Als je 'iets door je strot geduwd' krijgt heb je geen optie dan te slikken.

Of moet slikken terwijl je niet weet hoe je het aan kan passen, maar dan moet je bij jezelf zijn :X
Nou en? Bij Windows 95 werd de UI ook door je strot geduwd, bij alles wat daarop volgde ook.

Altijd zo'n onzin. Niemand verplicht je Windows 8 te gebruiken, en als je het gebruikt, verbied niemand je om een andere UI te installeren.
Niet helemaal waar hÚ, zolang je gebruik wil (blijven) maken van windows wordt je wel degelijk verplicht te upgraden wil je support blijven houden.

Misschien niet heel belangrijk voor thuisgebruikers, maar wel voor bedrijven.

Ze proberen nu een OS op de markt te zetten die het voor het bedrijfsleven makkelijker maakt om over te gaan, met minimale problemen voor de eindgebruikers, en dat is verstandig...

Windows 3.1/NT is vanwege precies diezelfde reden ook nog heel lang in het bedrijfsleven gebleven, terwijl 95/98(SE) al de norm was thuis, de overgang van 7 > 8 was voor veel eindgebruikers gewoon te groot, en dat wil je niet uitrollen in een middel/groot bedrijf.
alle, maar dan ook alle, aanbevelingen / cursussen ivm productiviteit geven aan dat je dergelijke notificaties moet uitzetten (hoe handig ze ook mogen lijken)
Je maakt aannames. Vooruitgang is goed. Persoonlijke voorkeur is er echter ook.
Je kan er toch zelf voor kiezen of je de notificaties aanzet voor een bepaald programma, of ze allemaal uit zet zelfs? hoe is dat voor persoonlijke voorkeur? persoonlijke voorkeuren zijn keuzes die in te stellen zijn. Niet vasthouden aan wat er nu is omdat JIJ dat fijn vind. Maar keuzes zodat iedereen kan kiezen wat die fijn vind....
Deze worden zichtbaar door dat icoontje links naast de tijd/datum. Dus als je er gewoon niet op klikt, zal er ook niks zichtbaar worden. Action Center zit ook al in Windows 7. Krijg je zo'n wit vlaggetje met je eventuele pc issues. Dat icoontje zit bij mij altijd verborgen onder dat pijltje omhoog. Zal waarschijnlijk net zo verborgen kunnen worden bij Windows 10.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 oktober 2014 07:13]

Je kan hem ook uitschakelen in W7, kan per systeem-icoon, volgens mij zat dat er bij de release van W7 niet zo tweakbaar in, per wanneer dat is gekomen weet ik niet.
Ik begreep bij MS dat de notificaties in het action center in een volgende update "aanklikbare links" worden, zodat je direct van daaruit een actie kan starten.
(en dat er 7000 veranderingen in deze update zitten)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 22 oktober 2014 23:23]

klopt is ook zo, draai de tech preview sinds ie uit is en heb gister de update gekregen
Volgens mij kan in Windows Phone al worden aangegeven dan de notificaties niet verschijnen dus ik denk dat je dit kan uitzetten ja.
Windows Phone en Windows hebben op dat gebied niet zoveel met elkaar te maken denk ik.

Verder verrast het me wel dat ze dit niet op een onhandige mannier hebben weggewerkt. Zoals bij windows 8 alles zo verstopt is dat je geen zin hebt om het te gebruiken.
Nu spreken ze wel over de Windows 10, en volgens mij (aan deze tekening te zien) willen ze dit wel over alle apparaten verspreiden. One platform...
Dus dat Windows 10 op computer (onder de motorkap) "hetzelfde" zal werken als op een Windows Phone, niet het uiterlijk.

Of droom ik nu te hard?

[Reactie gewijzigd door jay123 op 22 oktober 2014 12:27]

Je droomt niet. Dat is reeds iets wat Microsoft aangegeven heeft in een blogpost met daarbij ook het plaatje waar je naar linkt.

http://blogs.windows.com/...30/announcing-windows-10/

Windows 10 will run across an incredibly broad set of devices – from the Internet of Things, to servers in enterprise datacenters worldwide. Some of these devices have 4 inch screens – some have 80 inch screens – and some don’t have screens at all. Some of these devices you hold in your hand, others are ten feet away. Some of these devices you primarily use touch/pen, others mouse/keyboard, others controller/gesture – and some devices can switch between input types.
"Windows 10 will run .... servers in enterprise datacenters"

Zou dit ook betekenen dat Microsoft af stapt van hun jaartal benamingen voor server-versies ? E.g. Windows Server 10 i.p.v. Windows Server 2016 ?
Het zal me benieuwen.....
En daarnaast ben ik ook benieuwd hoe ze dit met versies en licenties gaan regelen. Windows 10 basic, proffesional en server wellicht?

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door gekkegerrit101 op 22 oktober 2014 17:31]

En dat zal juist steeds meer zijn als je het nieuws gevolgd hebt.
Het is namelijk WIndows 10 en geen Windows 8.2. Dat mag je laten rusten :)
Voor de zoek knop is er dit al:
http://www.techgainer.com/tools/windows10taskbarcleaner/


Dus voor dit notificatie ding zal er ook wel wat komen ;)
Werkt niet meer bij de nieuwe build blijkbaar, tenminste bij mij opent die niet merk ik nu.
Het is waarschijnlijk net als bij windows 8 nu kan het allemaal nog, ze kijken dan hoe tweakers het terug halen zodat zij het weer eruit kunnen slopen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 22 oktober 2014 22:07]

At the time of running, this program will create a folder at C:\Temp\Win10TaskBarCleanerTemp to store file(s). If the program isn’t working for you, this most likely it cannot create the folder for security or permission issue. So what you can do is, create the folder manually, then run the program.
Ik zal nog wel eens kijken vanavond bedankt, al had ik het programma als admin geopend ook.

Ja hij doet het maar na herstart is het weer terug even ter informatie, het duurt even en dan verdwijnen ze als nog weer.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 23 oktober 2014 18:02]

Precies er komt meer en meer meuk in dat allemaal processen achterlaat en waar 90% van de gebruikers compleet geen interesse in hebben.
Je kan natuurlijk ook niet op het icoontje klikken?
Beste jongen. Het icoontje wil ik gewoon niet zien :)
Oh my god! een mini icoontje!
volgens mij kan je die al onzichtbaar maken sinds windows 7 bij de instellingen...

dus omdat JIJ een minimalistische ervaring wil, en jij liever dus elke keer wil controleren of je mail hebt, heeft de rest maar pech?

Ik, ik, ik, ik, ik, ik!
Interpretatie is lastig voor jou, blijkt. Wat ik zeg is dat ik de optie graag heb om het te verstoppen en niet dat het moet verdwijnen uit het OS zelf.
laat ik het zo zeggen IK ben klant en de klant heeft ALTIJD gelijk.
dat andere klanten dat dan niet zint doet mij dan ook helemaal niks

als er een optie is om het niet te zien alleen maar beter toch?
Nee je heb ze nooit onzichtbaar kunnen maken alleen in dat menutje kunnen stoppen bij dat pijltje, verder als ik iets niet wil gebruiken wil ik het ook niet zien dus ook niet in die balk waar de rest van de iconen staan.

Net als die nieuwe search en taskview knop die wil ik niet dus wil ik ze daar ook niet zien.
"Naast het Action Center bevat de update ook andere, kleinere nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers apps van de ene naar de andere monitor verslepen door Windows-Shift-pijltje in te drukken."

What?... volgens mij doe ik dit al jaren op windows 7???
Dit is een fout in het artikel. De nieuwe feature is dat je nu gemakkelijk windows kan verplaatsen naar een andere virtuele desktop.
Hmm, volgens mij heb ik het verkeerd gelezen gisteren... In een MS blogpost staat ook dat het gaat om het switchen tussen monitors.

[Reactie gewijzigd door RayNbow op 22 oktober 2014 07:33]

Kijk, dit maakt het een heel ander verhaal. De virtuele desktop wordt in dat geval dus gezien als een 2de scherm zegmaar?
Ik heb de update nog niet weten te installeren, dus ik kan het nog niet zelf dubbelchecken hoe precies de shortcut keys werken.
In Windows 8 en op Windows Server werkt dit inderdaad ook al, niets nieuws onder de zon wat dat betreft. Tenzij Windows 10 het nog niet ondersteunde in de eerste preview natuurlijk ;)
Waarschijnlijk doel je op de toetscombinatie: Windows + Pijltje, waarmee je het huidige venster verplaatst.
Ik gok er op dat je nu met de toetsencombinatie 'Windows + Shift + Pijtle' direct het huidige venster naar een anders scherm kan 'slepen' waar je dit met de huidige toetsencombinatie alleen kan doen door meerdere keren dezelfde combinatie te gebruiken.
Nu is het zo dat als je huidige venster volledig scherm is en je drukt 'Win + Pijl' dat je scherm eerst rechts in beeld wordt gedokt (mits je natuurlijk het rechter pijltje gebruikt) en als je dan nˇg een keer dezelfde combinatie gebruikte. Dan pas komt het scherm zichtbaar op het andere scherm.

Dit is een aanname die mij enigszins logisch lijkt.
Nee dat is niet waar. De combinatie Windows + Shift + Pijl bestaat al sinds Windows 7. Windows + pijltje op zij kan je ook gebruiken maar je moet dan wel meerdere keren herhalen. Straks gaan ze nog zeggen dat Windows + Pijl omhoog voor maximaliseren nieuw is...

Wat ik mis bij het snappen is dat als je 2 schermen naast elkaar hebt, je de ene smaller kan maken (met bijvoorbeeld de muis) en dat de andere dan meteen breder wordt. Zo wordt je verhouding bijvoorbeeld 50 - 50 naar 34 - 66.
Dat zou inderdaad fijn zijn. Ben wel benieuwd hoe je ze dan weer "los" zou moeten maken, stel dat je niet wilt dat ze samen 100% zijn.
Je zou bijvoorbeeld een middenstuk kunnen maken waar je deze functionaliteit enabled. Dus in de zijkant in het midden een stuk voor bovenstaande functionaliteit en er boven of eronder gewoon normaal een venster verbreden.
Daarnaast kan je een titelbalk vast pakken en het scherm "Unsnappen".
Nee, ik bedoel Windows+Shift+Links/Rechts. Daarmee gaat je huidige "app" naar het andere scherm. Fullscreen of niet.
Kijk, dat wist ik niet. Vreemd verhaal van MS dan inderdaad.
"Naast het Action Center bevat de update ook andere, kleinere nieuwe functies. Zo kunnen gebruikers apps van de ene naar de andere monitor verslepen door Windows-Shift-pijltje in te drukken."

What?... volgens mij doe ik dit al jaren op windows 7???
Windows 7 kent geen apps dus dat is onmogelijk.
App is gewoon een populaire benaming voor applicatie software...
Tot nu toe ben ik wel tevreden over Windows 10, maar naast Windows 8 merk ik maar weinig verandering, eerder wat verbeterpunten en toegevoegde features. Naar mijn idee was de stap
Vista > Win 7 groter.

Ik merk ook dat na een lange tijd Windows 8 ik het Start menu niet meer mis, wat grappig is want een 2 jaar terug schreeuwde ik vrolijk mee dat het een idiote actie was het start menu te verwijderen.

Ach ja, we zullen zien, ze moeten toch mee met een OSX en Ubuntu.
naast Windows 8 merk ik maar weinig verandering
Dat is ook te verwachten, in dit stadium van de ontwikkeling.
Ze zullen een nieuwe versie van de kernel hebben en gaan die langzaam optuigen met nieuwe functionaliteit, zodra deze stabiel functioneert. Dit is nog lang geen beta versie met de vrijwel volledige featureset van de productieversie.
Dit is de preview voor bedrijven. Tijdens Build in april 2015 zal Microsoft alles laten zien en ook dingen voor ontwikkelaars. Dit houd dan ook in nieuwe versies van apps, verdere re designs van het systeem, etc. etc.
Nieuwe versies v apps is dan ook heel erg nodig. De MS metro apps vind ik in 8.1 veel te minimalistisch(mail, video, foto apps). Er moet veel meer functionaliteit toegevoegd worden. Pas dan ga je ze kunnen gebruiken en moet je niet meer terugvallen op de desktop/web versie vd app.
Tot nu toe ben ik wel tevreden over Windows 10, maar naast Windows 8 merk ik maar weinig verandering, eerder wat verbeterpunten en toegevoegde features. Naar mijn idee was de stap
Vista > Win 7 groter.
Zo groot was de stap Vista>Windows 7 ook niet, er van uitgaande dat je alle SP's voor Vista had ge´nstalleerd. Vista had echter voor velen zo'n slechte naam dat Windows 7 werd bejubeld. Maar sec beschouwd was het slechts een kleine update. Iets andere interface en wat kleine dingen onder de motorkap en dat was het wel. Net als nu het geval is met Windows 8.1.1>Windows 10.
Action Center zet ik altijd gelijk uit :) Verder moet ik zeggen dat ik zÚÚr tevreden ben over deze preview van Windows 10. Heb het momenteel draaien op een 24/7 X99 systeem, een HTPC en mijn bench setup (X99 met phase change) en moet zeggen dat het voor alle toepassingen geweldig werkt. De performance winst t.o.v. Windows 7 is bijvoorbeeld merkbaar aanwezig terwijl je visueel ook weer een stap vooruit zet. Tegelijkertijd voelt het OS erg soepel en licht aan (alsof je nu Windows XP op een moderne PC zou gebruiken). Het 'nieuwe' start menu ben ik ook een fan van, zeker de rechter muisknop opties zoals versneld Control Panel etc. Als dit slechts een 'alpha' versie is, dan belooft de final van Windows 10 een hele goede te worden.

[Reactie gewijzigd door t!n0 op 22 oktober 2014 09:30]

Ik word er alleen maar minder positiever van eigenlijk, - min punten vind ik

- 2 iconen zoek/multi desktop vast geplakt op taakbalk gaan niet weg
- Nu die notificatiescherm nog een icoon erbij, hopelijk kan dit uit nog niet geprobeerd moet nog updaten
- Start menu in all apps 1 grote rotzooi aan apps/iconen en niet eens alles kan weg

Het is nog maar een preview maar hoop van harte dat ze dit nog gaan veranderen.
Daar is het immers een preview voor. Ik zou zeggen, stuur het in als feedback, misschien dat er wat mee gedaan wordt (het mogelijk maken om die iconen te unpinnen is waarschijnlijk een kleine moeite die ze graag nemen als veel mensen er over vallen).
Heb ik ook al gedaan en zag veel meer feedback er van, dus hopelijk gaan ze er wat mee doen.
Het Action Center dat hier bedoelt is is niet het Action Center zoals het ge´ntroduceerd werd in Windows 7. Je kan deze niet uitzetten.
Is er een equivalent voor het notification center beschikbaar in Modern UI?
Het action center is in stijl met Modern UI dus snap niet helemaal wat je bedoelt. Doordat apps ook op de desktop gaan draaien kun je daar ook bij het action center.
De enige plek waar dit dan niet zou kunnen, is als je op een toch device met tablet mode aan zit.
Het notificatiecentrum zal ongetwijfeld ook geintregreerd worden met de Modern UI. Dit is alleen nog niet af.
Maar kun je in 10 ook gewoon weer de omgeving van 8(.1) instellen? Ik vind t prima werken en moet ik weer opnieuw wennen,
Handig dat je in 1 oogopslag nieuwe notificaties kunt zien. Juich het alleen maar toe.
TPS reports is een leuke kwinkslag naar de film Office Space. :)
De nieuwe zPC Settings app is zeer intressant. Microsoft lijkt van plan een hele hoop functies over te dragen van het Configuratiescherm naar PC Settings.
pc settings in metro stijl. PC settings is toch bedoeld voor touchscreen gebruik en ge´ntegreerd id charms bar. Niet interessant voor desktopgebruik dus. Ik hoop dat ze die functies dan ook nog ih configuratiescherm beschikbaar laten.
Wat? Waarom zou een Universal App niet voor desktop gebruikers gebruikt kunnen worden?
Je moet dan steeds switchen ts metro pc settings en configuratiescherm op de desktop. Is toch niet handig? Beter dat het allemaal op een plaats staat toch?
Uhm, dat is juist mijn punt. Alles naar de PC Settings en weg met het Configuratiescherm. Die tweede is alleen maar inconsistent, we zijn veel beter af met de nieuwe PC Settings app.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*