Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

BitTorrent verwijdert mogelijkheid om reclame uit te zetten in µTorrent

De Amerikaanse firma BitTorrent heeft in de laatste versie van zijn populaire torrentclient µTorrent de mogelijkheid om het tonen van advertenties te stoppen, verwijderd. Bij de introductie van advertenties in de client ontstond juist veel onrust en werd deze optie geïntroduceerd.

Volgens TorrentFreak is µTorrent een primaire inkomstenbron voor BitTorrent. De miljoenen gebruikers van de torrentclient, die voor meerdere besturingssystemen beschikbaar is, zouden per maand goed zijn voor circa vijf miljard 'impressies' bij het tonen van advertenties. Misschien heeft BitTorrent om die reden de mogelijkheid om het tonen van advertenties uit te schakelen weggelaten in de laatste stabiele build, met versienummer 3.4.2.

De aankondiging van BitTorrent in augustus 2012 om in het hoofdvenster van µTorrent voortaan advertenties te laten tonen zorgde voor veel onrust. Sommige gebruikers waren niet gesteld op deze stap en eisten de mogelijkheid om de banners uit te kunnen schakelen. Uiteindelijk besloot BitTorrent op dit verzoek in te gaan: in de geavanceerde instellingen was een registerinstelling te vinden om de advertenties in de torrentclient te blokkeren.

In het forum van µTorrent klinkt nu wederom kritiek op de stap van BitTorrent. Sommige gebruikers stellen dat dit de populariteit van de torrentclient zal schaden, terwijl anderen zeggen over te zullen stappen naar alternatieve clients. BitTorrent meldt in de changelog van 3.4.2 niets over het verwijderen van de optie.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

03-06-2014 • 11:59

225 Linkedin Google+

Lees meer

µTorrent brengt betaalde versie uit Nieuws van 9 december 2011

Reacties (225)

Wijzig sortering
Weet iemand een goed alternatief?

(Zonder advertenties)

[Reactie gewijzigd door silasje1 op 3 juni 2014 12:05]

Je kan het alsnog uitschakelen via de geadvanceerde opties, zoek naar offer en zet de waardes op false, dan blijft alleen de Upgrade To Plus staan linksonder zonder reclame.
En ja ik heb 3.4.2
µTorrent Plus bijvoorbeeld?
Als je µTorrent regelmatig gebruikt en je ziet advertenties niet zitten dan is het natuurlijk best sociaal om te betalen voor die software. Het is niet dat µTorrent Plus de wereld kost...
Typisch dat deze post als ongewenst en off topic beoordeeld wordt. Het is gewoon een valide alternatief, en betalen voor software is niet raar.
Wel als het primaire doel van de software het niet betalen voor software is...
Nee, dat is niet het primaire doel van de software.
Nee misschien niet het primaire doel van de software, maar wel het primaire gebruik door gebruikers...
Afaik bestaat het grootste deel van het torrent aanbod uit audio en video en is software een relatief klein deel van de downloads.
Je hebt gemist dat het downloaden van audio en video tegenwoordig ook verboden is?
nieuws: Kabinet: Nederland heeft per direct downloadverbod

(ik zie nu dat je reageert op een post waarin specifiek software genoemd wordt.. Excuus :))

[Reactie gewijzigd door TheFes op 3 juni 2014 15:47]

Ook dan niet. Het is gewoon een legitiem alternatief. Jij betaalt toch ook voor je computer terwijl je daarmee software kunt downloaden?
Met wat Firewall regels is het advertentie verkeer weg te filteren.
QBittorrent. Is zoals µTorrent ooit was. Klein snel en super overzichtelijk!
En beter want open source! http://www.qbittorrent.org/


Ik gebruikt het alweer jaren. Eigenlijk sinds µTorrent voor het eerst een beetje bloated begon te worden...

[Reactie gewijzigd door switchboy op 3 juni 2014 13:33]

Alternatief op een alternatief: Niet meer updaten en hopen dat je favoriete trackers de huidige versie lang zullen ondersteunen.
Inderdaad, dit lijkt me ook het makkelijkste. Preferences => General => vinkje weghalen bij 'Automatically install updates' - onder Updates & Privacy en je er niet meer druk over maken :)

Ik geloof overigens dat er nog lang ondersteuning zal zijn vanuit de trackers. Veel oudere versies van µTorrent werken ook nog steeds.
Ik update eigenlijk nooit. Installeer het 1 keer en de volgende keer is bij een nieuwe windows install. Zo heb ik op mn laptop nog 3.1.3 (nummerplaat van Donald Duck bedenk ik mij net) en op mijn PC nog 3.0.8 ofzo.

Wel jammer deze ontwikkeling, nu moet je onthouden als je de "laatste" versie van µtorrent wil dat je dan niet verder gaat dan 3.4.1.
Hee ik zie dat ik ook 3.1.3 heb toevallig, high five! Of wat was misschien de laatste versie überhaupt advertenties?
High five!
Of nee, wacht... ben jij die Hollander die vaak in mijn Peer tab staat met versie 3.1.3 maar die nooit upload? ;)
Oh oeps! Haha nee, ik blijf normaliter wel dingen een tijd seeden.
Ik heb een portable op een USB drive V3.0.1, laat geen sporen achter op de PC en update niet automatisch, kan downloads ook lokaal opslaan op de PC of op de UBS zelf. Ideaal en veilig en kan je overal mee naartoe nemen. Snel bij opslag op de PC, traag bij opslag op de USB (afhankelijk van de hoeveelheid werkgeheugen van de PC en de omvang van de files die gedownload moeten worden) Niet handig voor continuu uploaden.... ;) Dan raad ik persoonlijk een oude versie van Vuze aan, goed tweak baar
Heb zelf 3.4.2 build 31515 en dat is waarschijnlijk de laatste versie waar het nog wel kan.
dat werkt goed kan ik je vertellen. volgens mij zit ik nog ergens op 2.9 ongeveer.
Ik zit op 3.2.3. Eigenlijk omdat de versies erna bagger zijn.

Veel problemen met reloaden van de torrents. Iig de laatste keer dat ik deed updaten.
2.x is de laatste goede versie eigenlijk. Vanaf 3 ging het enkel maar bergaf. Kan je gemakkelijk vinden via google.

Daarnaast zijn er qbittorrent, deluge, transmission, en vele, vele anderen. De vermelde clients zijn echter crossplatform, open, en in mijn ervaring de betere.
Had 2.x ook wel streaming? Dat vind ik namelijk wel handig.
Was pas vanaf 3.x geïntroduceerd geloof ik.

2.x (2.2.1 toch) blijft nog altijd de beste versie. Als je echt streaming nodig hebt kan je een oudere 3.x versie gebruiken, nog altijd bloated maar in de eerdere versies kan je -vermoedelijk- toch heel wat af zetten waardoor het minder irritant is om te gebruiken.

Heb het streamen nooit gebruikt, leek mij altijd maar een vrij nutteloze feature omdat ik meestal gewoon iets download om later te bekijken, en private trackers (maar niet alle!) houden zich geregeld aan scene releases wat het streamen nog net ietsjes moeilijker maakt (maar niet onmogelijk, je kan namelijk gewoon een onvolledige gerarde film beginnen kijken met de juiste tools/players zolang je maar bepaalde stukken al hebt (begin en einde geloof ik)).
Uit nieuwsgierigheid: hoe gebruik jij het? Zoek je pas een torrent op wanneer je het onmiddellijk wil bekijken en het dus wil streamen?

(ik gebruik namelijk µtorrent al lange tijd niet meer met enkele uitzonderingen, voor mij werkt de rtorrent+rutorrent combinatie heel wat beter)

[Reactie gewijzigd door Nha op 3 juni 2014 22:33]

Je kunt elke scene release die van een private tracker (waar je lid van bent) komt gewoon sequential downloaden met qbittorrent mits deze tracker bittorrent niet heeft gebanned als client. Dit werkt iets anders dan de streaming feature in utorrent. Het sequentieel (op volgorde) downloaden van een torrent komt namelijk initiele verdeling niet ten goede. En torrent is veel gezonder als de peers random blokjes data vragen van de seed dan als elke peer hetzelfde blokje vraagt.

Het is juist de streaming feauture van utorrent die niet goed ondersteunt word.

Daarom gebruik ik utorrent 2.2.1 voor alles wat ik niet wil streamen en de laatste versie van qbittorrent voor alles wat ik wil streamen. qbittorrent werkt niet onder alle omstandigheden even snel en goed als utorrent 2.2.1 maar 2.2.1 ondersteunt dan weer geen sequential downloading.
Hmm wat werkt er niet goed aan de streaming Utorrent dan? Ik heb er nooit problemen mee.
Werkt prima maar vele private trackers hebben de versies van utorrent die streaming toe laten gebanned. Veruit de meeste private trackers laten geen hogere versies als 2.2.x toe.

Private trackers moeten ook allerlei statistieken kunnen bij houden en er voor zorgen dat er niet gecheat kan worden dus bittorrent client software word maar bij mondjesmaat goedgekeurd.
Oh, OK, nou, dat ben ik nooit tegengekomen gelukkig...
Wat bedoel je dan met streamen? Gewoon je eerste rar file in een VLC of dergelijke openen, of heeft qbittorrent ook effectief een streaming functie?
Het sequentieel (op volgorde) downloaden van een torrent komt namelijk initiele verdeling niet ten goede. En torrent is veel gezonder als de peers random blokjes data vragen van de seed dan als elke peer hetzelfde blokje vraagt.
Echter is dat niet de standaard methode die gebruikt wordt. Al zeker niet op private trackers, en een hele hoop zullen ook de normale random methode gebruiken op public trackers. Dus dit is zelden een probleem tenzij iedereen het massaal begint te doen.


Een episode is in enkele minuten gedownload (afhankelijk van de grootte uiteraard) en daar kan je wel even op wachten.
Een (full)HD film duurt al wat langer, maar ik snap niet waarom je die niet op voorhand kunt downloaden tenzij je echt niets anders te doen hebt dat je er niet een half uurtje of zo kan op wachten.
Als je dan nog eens bij een private tracker zit (wat je zou moeten...) die een beetje kwaliteit heeft, dan hoef je je ook niet af te vragen "is dit nou wel de release die ik wou" want de info is er. Meestal is de torrentnaam al genoeg om het te weten (een goede tracker zal films ook als Spaans aanduiden als het Spaans gedubbed is).
Dus voor mij is streaming nogal zinloos.
Als je de pech hebt van public trackers te moeten gebruiken zie ik inderdaad wel wat in het argument dat je vlug even kan kijken of het wel de juiste release is.
Ik stream graag van mijn private trackers omdat ik er een app rondom heb (gebaseerd op popcorntime) en dan biedt het dezelfde ervaring als netflix + imdb volledig ingebouwd. Mijn verbinding is maar 6mbit dus ik kijk alleen 720p met een bitrate van 4 - 6 mbit.

Het voordeel van on demand is dat je niet meer van te voren je films moet gaan uitzoeken of je hard schijf vol schrijft. Gewoon reviews op imdb lezen (in de app) en als het je bevalt kun je de film van daar starten, taal voor ondertitels kiezen (ik heb graag Engelse ondertitels zonder de regels voor slechthorende), 2 minuutjes wachten voor de buffer en gaan met die bananaan.

Seeden om een download buffer voor mijn trackers op te bouwen doe ik vanaf een seedbox want mijn verbinding hier is er te traag voor.

Alleen jammer dat CHDbits nog geen bittorrent clients toe laat die sequentieel downloaden ondersteunen.
Ben toevallig ganse nacht Popcorn Time aan het proberen geweest en het bufferen vind ik gewoon irritant, lijkt wel dat je 10 minuten moet gaan bufferen, in die tijd kon ik gewoon de eerste zoveel rar's al van mijn private tracker gedownload hebben en beginnen kijken... Maar Popcorn Time zelf gebruikt gewoon publics en de snelheden die het haalt zijn nogal slecht (tot 10Mbit, ik heb een 60Mbit lijn).
Het listen van series en films heeft wel iets, maar de rest van het proces vind ik vrij irritant. Maar als je maar een 6Mbit lijn hebt lijkt het wel wat (in dit geval als je er ook niet vies van bent om de publics te gebruiken).

Als alternatief:
XBMC in combinatie met samba over ssh tunnel. Zou moeten werken en dan stream je van je seedbox. Heb je wel geen "on demand" dan, maar ook geen nood aan een client die sequentieel doet. En kan je gelijk de dingen die je bekijkt ook seeden.
Moet je seedbox ook een beetje hdd ruimte hebben anders is deze beter gespendeerd aan gegarandeerde ratioboosters...
Nog iets: als je iets downloadt waarvan je nog niet weet of je het wel leuk vindt, en je ziet na 1 minuut dat het niks is, dan kun je de torrent stoppen, wat je seed ratio weet ten goede komt. Of zelfs pauzeren zodra de stroom start.
Ik gebruik inderdaad 3.1.3 (het nummerbord dan Donald Duck, zie boven). Stel ik heb zin om een bepaalde serie te kijken. Dan zoek ik de torrent, zet hem aan, druk meteen op Stream, en binnen misschien 20 seconden start de video. Ik hoef niet te wachten en geen extra handelingen uit te voeren. Als ik hem voor later download maakt het inderdaad minder uit. Wel kan het handig zijn om snel te controleren of het bestand wel is wat je zoekt, qua qualiteit en/of inhoud. Spaans nagesynchroniseerd hoeft van mij niet zo...

Wat vind jij dan b.v. irritant aan 3+? Advertenties zitten nog niet in Donald Duck.
De eerste paar 3.x releases die ik geprobeerd heb (weet niet meer welke precies) waren trager zowel in het beginnen met downloaden en de downloadsnelheid in het algemeen. Ook het uploaden ging meer niet dan wel. En dit is met gezonde torrents van een private tracker (en voor de zekerheid geprobeerd met populaire torrents).
De UI heeft veel te veel tralala naar mijn zin (niet dat dat het trager maakte, althans niet in mijn ervaring) en er zat gewoon te veel dingen in die ik niet wou of nodig had. Dus de terugkeer naar een oude versie die wel werkte was rap gemaakt.

Zoals eerder vermeld gebruik ik µtorrent zowiezo al zelden want ik draai gewoon rtorrent+rutorrent op mijn linuxbak. Dus het waren mogelijk latere versies dan 3.1.3 (maar dat betwijfel ik).
Maar aangezien de 3.x voor mij gewoon niet goed genoeg werkte (als het traag gaat en je kan bijna niets uploaden dan heb ik er niets aan) ga ik voor de zeldzame keren dat ik op mijn windowsbak torrents nodig heb gewoon de 2.2.1 gebruiken die voor mij wel altijd gewerkt heeft.
Ik kan mij ook niet zo meteen advertenties herinneren in de µtorrents die ik gebruikt heb, dus dat was niet de reden waarom ik er van af wou iig.
Ok duidelijk. Mij zijn trage downloads nooit opgevallen, toen ik naar drie overging, maar ja. Misschien gebruik ik het niet vaak genoeg.
2.2.1 wordt veelal gebruikt en is toegestaan op veel trackers.

Geen advertenties enzo en het heeft ook minder bugs dan de latere versie introduceerde. Alleen mis ik af en toe wel wat geavanceerde filters en andere mogelijkheden die de nieuwere versie had, het blijft een afweging.
de meeste goede grote belangrijke trackers ondersteunen officieel geeneens utorrent boven de 3.0 versie.
Ik doel dan op private trackers want opentrackers zijn voor mij niet bestaand.
Denk dat de echte leecher niet eens iets update meer.

Als je dan toch een alternatief zoekt voor utorrent is Deluge de meest gangbare en vaak ook het snelste.
Qbittorrent is ook best goed maar vreet meer resources dan Deluge en is niet toegestaan op de meeste grote private trackers.

[Reactie gewijzigd door velenski op 3 juni 2014 14:04]

Dat heeft niets met de versie te maken maar met de DHT functie omdat dit een private tracker met een omweg toch openbaar maakt.
Transmission op mijn NAS. Ook gewoon op desktops (behalve Windows OS helaas) te gebruiken: https://www.transmissionbt.com/
Transmission kan je wel draaien op Windows hoor, zie o.a. hier. Overigens is Deluge ook een erg mooi pakket, het gebruikt een stuk minder resources dan Transmission en is ook via web-interface te bereiken.

Overigens kan je met de property offers.left_rail_offer_enabled op false nog wel alle externe advertisement blokkeren, je krijgt dan alleen uTorrent Plus advertisements.

[Reactie gewijzigd door Phyxion op 3 juni 2014 12:17]

Goeie tips, thanks :)
Transmission-Qt is ook gewoon via het web te benaderen met de ingebouwde remote client.
+1 Deluge.

Open Source en platform onafhankelijk. Werkt daardoor met veel handige tools als Transdroid (Android) en Flexget (Linux).

Transmission is me te simpel en te lomp. Deluge heeft meer weg van ųTorrent.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 3 juni 2014 17:02]

Ik gebruik transmission op windows. Het is heel basic maar doet wat het moet doen. Al 1 jaar terug van uTorrent afgestapt vanwege dat het programma met iedere update slechter werd.
Ook ik ben van µTorrent afgestapt ten faveure van transmission.
µTorrent was ooit leuk, maar het is eigenlijk te uitgebreid geworden. Op http://www.oldversion.com/windows/utorrent/ is ook te zien dat versie 1.6 het vaakst gedownload wordt als oude versie. Helaas lijkt 1.6 net iets minder goed in het vinden van goede peers/seeders, dus het duurt iets langer voordat alles binnen is.
Ik gebruik Transmission ook al jaaaren op mijn NASje. Ik werd alleen schijtziek van de standaard web-UI ... dus heb ik er zelf maar 1 geschreven:
Shift, a new web UI
Ik gebruik inmiddels al een tijdje Tixati. Heeft veel meer mogelijkheden dan uTorrent, maar is wel iets ingewikkelder om in te stellen.
Tixati zou inderdaad mijn alternatief zijn, heb het een tijdje gedraaid maar er waren toen nog wat dingen die ik onhandig vond (kweeniemeerwatookalweer). De spartaanse look van het programma zal de oudgedienden misschien meer aanspreken dan de jongeren, maar het gaat mij natuurlijk om de low-resources. Linux, win32/64 en ook een portable versie is beschikbaar.

Ik heb uTorrent al jaren niet geupdate, ik gebruik nog 2.2.1... (don't fix if it ain't broke)
Tixati is gebanned op vrijwel alle private trackers van betekenis, omdat het peer spoofing toelaat, ook wel bekend als cheaten.

Mensen die public trackers gebruiken hoeven zich natuurlijk geen zorgen te maken.
Ik heb nog geen klachten gehoort van IPtorrents behalve de wekelijkse Hit en run waarschuwing.
Ikzelf ben zeer tevreden over qBittorrent. Het is makkelijk te configureren, geen reclames en (optioneel) een overzichtelijke web interface :)
Inderdaad, qBittorrent, basic en geen reclame. Het ziet er niet helemaal even afgelikt uit als µTorrent maar het werkt wel gewoon.
Ik had eerst qBittorrent, maar gebruik nu Deluge. Beide lijken op uTorrent en hebben hun eigen voor en nadelen:

qBittorent
  • Werkt alleen met downloadmap icm Sickbeard
  • 99% bug (had ik dan, bij niet goed afsluiten, ging hij daarna 1% downloaden 8)7 .
  • Geen handige favoriete mappen: heeft alleen laatste 8 locaties ofzo
  • Interface kan mooier
Maar het wordt wel veel geupdate, misschien soms te vaak ;) .

Deluge
  • Vergeet screensize bug en horizontale lijn bug
  • Vergeet bij uitzondering al mijn torrents 8)7 (of het is ccleaner)
  • Laatste versie was meer dan jaar geleden
Ziet er wel strak uit en heeft native ondersteuning met Sickbeard

edit: versie 1.3.6 van deleluge (nieuwste) en van qBittorrent 3.1.9

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 3 juni 2014 18:11]

Welke versies van qBittorrent en Deluge gebruikte je dan? :)

Het zou niet eerlijk zijn als je nu bugs / nadelen aanhaalt die allang geplet zijn.
Ik ben eerder dit jaar overgestapt van µTorrent op qBittorrent toen een van mijn favoriete trackers µTorrent niet meer ondersteunde, en ik heb er geen spijt van gehad.
Bedankt! Ben nu qBittorrent aan het proberen
-udbbel

[Reactie gewijzigd door SalimRMAF op 3 juni 2014 13:37]

Maak nou geen slapende honden wakker. Straks gaat qBittorrent ook nog reklame tonen bij teveel aandacht.
In tegenstelling tot uTorrent is bij qBittorrent een fork zo gemaakt.

Met nadruk op gemaakt, niet langdurig onderhouden of actief ondersteund ;)
Eens, overgestapt toen ze zijn begonnen met het bloaten van µTorrent.
µTorrent is niet bloated alleen maar omdat ze reclame tonen. Het programma is 1,59MB terwijl qBittorrent ruim 10MB is. 8)7
Het programma gebruikt UPX om kleiner te lijken. Probleem is dat hij daardoor in het geheugen juist groter word. uTorrent is net zo groot als gemiddeld ieder andere torrent client.
Daarnaast maakt QBittorrent gebruik van het Qt framework terwijl (in ieder geval vroeger) utorrent direct van de windows API gebruik maakt. Zal ook iets van een grootteverschil geven.

Qt is echter gericht op efficientie en QBittorrent is ook geen grootverbruiker van CPU of RAM (stukken dichter bij utorrent in de buurt dan Vuze ;))
Je bent de enige die het juist heeft, dat het Qt framework er bij geleverd wordt.

Staat ook zo leuk bij de downloadpagina
Libtorrent: 0.16.16+svn9872 (with uTP support)
Qt: 4.8.5
Boost: 1.55.0
Een programma is bloated als er veel nutteloze dingen tegelijk het werkgeheugen en de processor gebruiken. Een groot programma op je HDD kan minder kwaad dan een klein programma dat enorm veel resources gebruikt.
De term "bloated" kun je gebruiken in relatie tot de grootte van het bestand, en die is inderdaad nog altijd klein. Maar veel mensen noemen een applicatie ook "bloated" als er nutteloze, zelden gebruikte, amper gerelateerde of ongewenste functionaliteiten worden toegevoegd. Dat vind ik zelfs een meer betekenisvolle invulling van het woord. En uTorrent is na 2.2.1 in dat opzicht wel (enigszins) bloated geworden. Ten minste door de toevoeging van reclame, maar ook andere functies in de linker zijbalk bijvoorbeeld, en het mee-installeren van ongewenste programma's (wel uit te schakelen, maar alsnog).

Zelf ben ik bij 2.2.1 gebleven en dit voldoet altijd nog prima.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 3 juni 2014 13:58]

Deze gebruik ik sinds kort ook. Eerst een tijdje Tixati maar daarvan vind ik de interface niet mooi. Alleen jammer van qBittorrent's slechte Nederlandse vertaling (die ik uberhaupt niet geselecteerd had, dus ik snap niet hoe ze dat weten...)
Ja een oude versie van utorrent gebruiken: hier of google even naar versie 1.6(.1)
Geen reclames maar je moet gewoon niet updaten, doet exact het zelfde als de nieuwe versie
:)
Edit: als je magnet links werkende wilt hebben moet je versie 1.8 nemen of elke andere versie van voor 2.2.1 geloof ik.
Maar kijken wat je wel of niet nodig hebt in welke versie dat zit doe je hier :P

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 3 juni 2014 13:18]

Utorrent 1.6 biedt geen ondersteuning voor magnet links, heel irritant als je van tpb download. Het is beter om dan utorrent 2.1.2 te downloaden. Geen bloatware en ondersteunt alles.
Probleem met de 2.x.x versies is wel dat als je een lijst hebt die tot 3 jaar oid terug gaat het opstarten van µtorrent eeuwen duurt om alle torrents in te laden en zelfs kan crashen. Ja ik heb een PC met Windows die al jaren draait.

[Reactie gewijzigd door RadioKies op 3 juni 2014 13:10]

Waarom niet gewoon je lijst opschonen?
Omdat ik niet spoor denk ik. Ik ben een soort van hoarder als het op µtorrent aan komt. Om 1 of andere reden krijg ik het niet uit mijn vingers om de lijst op te schonen.

Daarnaast kijk ik vaak genoeg door die lijst heen of ik ooit iets heb gedownload wat de moeite weer waard is. Zo heb ik laatst weer eens OZ gedownload & gekeken omdat ik die tegenkwam en een film Re-animator. Of dan kom ik een "verloren" serie tegen die ik vroeger keek maar op een gegeven moment niet meer, doordat ze een jaar pauze tussen 2 seizoenen hebben gedaan of ik gewoon de serie ben vergeten. Boardwalk Empire is bijvoorbeeld zo een serie en the Newsroom.
Maar... waarom gebruik je niet gewoon een toepassing als Plex om je media te indexeren en eventueel naar je tv/tablet/laptop/pc te streamen? :p vaak hebben die downloads ook van die vage lange namen dat zoeken niet gemakkelijk is.

downloads: Plex Media Server 0.9.9.7
Omdat ik niet specifiek zoek, maar gewoon door de lijst heen scroll. Van al die jaren staat er maar heel weinig (naar verhouding) nog op mijn PC. Zou wat zijn als ik een PC had met bijna een Petabyte aan opslag :P

Plex komt er nog wel een keer omdat ik binnenkort ook een ChromeCast heb om mee te spelen.
Ik draai 2.2.1 met een paar duizend torrents. Niets aan de hand hoor. De enige functie die ik mis is eigenlijk het streamen via torrents, maar voor de rest voldoet deze versie nog perfect. Geen irritante reclame maar gewoon doen wat het moet doen: torrents binnenhalen.
Lijkt me een bijster slecht idee. Ooit van bugs gehoord?
Nou dan gebruik je toch lekker de laatste versie. De kans dat iemand nog gebruik maakt van die bug die in versie 1.7x zit is zeer laag tot niet bestaand, want ik ben een van de weinige die nog gebruik maakt van een oude versie en het is dus niet rendabel voor iemand om op maar een klein aantal gebruikers te richten. Plus me virus scanner is niet van 2012 en wat gaan ze doen me bankgegevens uit me download box trekken... succes :+
Edit: als je magnet links werkende wilt hebben moet je versie 1.8 nemen of elke andere versie van voor 2.2.1 geloof ik.
Er waren versies voor 3.x die wel magnet links konden maar moeite hadden met bepaalde groottes (de totale grootte van de bestanden in de magnet link dacht ik), maar vind hier niet meteen iets over terug. Het was wel een hele grote waarde dus meestal zal je het niet tegenkomen.

edit:
Vind er helemaal niets meer van terug, misschien was het een andere client.

[Reactie gewijzigd door Nha op 3 juni 2014 20:20]

Transmission werd bij mij automatisch geinstalleerd door mijn besturingssysteem. Geen klachten over en open source. Werkt volgens mij niet onder Windows, maar anders zou ik die eens proberen als ik jou was.
edit:
Mooi om te lezen dat het ook voor Windows bestaat

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 3 juni 2014 16:12]

Transmission werkt prima onder Windows, ik gebruik het zelf al een tijdje, maar ik ben persoonlijk meer fan van Deluge
Sinds de introductie van reclames gebruik ik ook qBittorrent. Werkt prima en reclamevrij.
Ben zelf gebruiker van Transmission. Erg tevreden over.
utorrent 1.8.5 is wat ik gebruik, werkt prima
ik gebruik al jaren deluge, heeft zowel een console als web als gui interface, draait op alle os-es en heeft remote ondersteuning (draaien op 1 machine en aanspreken op een andere).

als je deze samen gebruikt met de webinterface heeft die veel weg van sabnzbd
Transmission is een prima gratis client voor de Mac (je geeft niet aan welk OS).

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 3 juni 2014 12:42]

Transmission is een prima alternatief voor ongeveer alles wat een netwerkverbinding kan maken...
Ben ik hier de enige die Vuze gebruikt?

Doet wat het hoort en heb nog nooit reclame gezien.
Vuze/Azureus: http://www.vuze.com

Tijdens installatie kan je er voor kiezen om geen extra meuk mee te installeren, ook kan je de oude Azureus interface (classic theme) aanzetten voor een wat meer pro interface.
Zijn ook plugins voor beschikbaar zoals auto category / auto speed etc..:

http://plugins.vuze.com/plugin_list.php
Ik heb Vuze lang gebruikt (en Azureus daarvoor) maar op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat als je de classic theme gebruikt je net zo goed uTorrent kunt gebruiken. Vuze heeft veel opties maar ik gebruikte alleen de meest basic mogelijkheden: dan is het niet logisch om zo'n zwaar programma te gebruiken.

Hetzelfde effect zie je trouwens nu met uTorrent: ooit was dat een heel lichtgewicht client, maar met de toevoeging van al die opties en het toevoegen van advertenties wordt het ook weer tijd om een stapje terug te doen. Zelf ben ik daarom een tijdje geleden teruggegaan naar versie 2.2.1.
Hangt inderdaad sterk van het gebruik af, miste zelf aardig wat handige features in uTorrent.
Merk wel dat sinds Vuze 5.x alles ook wat netter in elkaar zit, ook hebben ze diverse mobile apps uitgebracht en de hele webUI geïntegreerd incl. gemakkelijke pairing.
Gemiddeld ook maar 200MB geheugen verbruik met 150+ torrents wat vrij netjes is.

Wel jammer dat je nu alleen nog de keuze hebt tussen de oude versie van uTorrent of de wat kale alternatieven, dit gaat uTorrent niet veel goeds doen dus zou me niet verbazen als ze dit op kort termijn terugdraaien.
Als je geen oude versie van uTorrent wilt gebruiken dan kun je qBittorrent gebruiken. In veel opzichten is dat voor de huidige versie (bijna) hetzelfde als wat je had met versie 2.2.1 van uTorrent.

Maar voor zover ik weet is het gebruik van een die versie van uTorrent vrij risicoloos in de zin van veiligheid en compatibiliteit. Op bepaalde torrent-sites wordt die versie zelfs aangeprezen als te gebruiken client.
http://baretorrent.org/

Doet precies wat op het doosje staat: Torrents downloaden (en seeden).
No more, no less. En is tevens Cross Platform.
Ik ben zelf erg tevreden met Transmission. (geen reclames) Dit softwarepakket wordt standaard geleverd bij een Ubuntu installatie:
https://www.transmissionbt.com/
qBittorrent ben ik zelf naar overgestapt heeft weinig poeplegein.
Tixati werkt voor mij heel OK. Gebruik het al sinds uTorrent geen uTorrent meer is (als in: bloated).
Ik gebruik al even Deluge en ik ben er zeer tevreden over.
*Vuze*

geen reclame geen bullshit veel opties en gebruikers vriendelijk
ben al jaren afgestapt van die andere zooi.

je kan pro versie nemen maar gratis versie is ook super goed, zal wel om de zoveel weken ff vragen om te upgraden, links onderin dat schermpje kan je het weg klikken.

ow en je kan ook zoeken in het programma zelf, is een beetje irritant maar werkt goed.
Gewoon een NAS gebruiken zoals QNAP of Synology.
Daar zit zo'n client gewoon in, en kun je met je smartphone meerdere engines doorzoeken met 1 opdracht en de download starten. Je NAS pakt het dan automatisch op. O+

Tevens is zo'n ding ook een stuk zuiniger dan een desktop die de hele tijd staat te draaien om alleen maar wat te downloaden en reclame banners te tonen. :D

Een NAS kan ook prima media steamen. :P
qbittorrent klein, snel, duidelijk gratis.
http://www.qbittorrent.org/

Het fijnste vind ik is dat deze een zoek functie voor in je gedownload torrents heeft.
iets wat utorrent niet heeft
Ik ben zelf eerst naar qBittorent gegaan, maar toen die te buggy voor me werd, ben ik overgestapt naar Tixati. Die gebruik ik nu nog steeds!
Qbittorrent Lijkt kwa interface op uttorrent en gebruikt weinig recources.

[Reactie gewijzigd door driesjuh1 op 3 juni 2014 13:00]

Transmission gebruik ik op mijn Linux bak en mek. Helaas geen dedicated Windows versie, wel opensource dus zelf te schrijven.
Er is inderdaad geen officiele versie van Transmission voor windows. Maar QT is crossplatform en daarom eenvoudig te ontwikkelen voor windows. Zoals te zien is met onderstaand softwarepakket:
http://sourceforge.net/projects/trqtw/
Kijk eens naar qBittorrent
Transmission QT
Qbittorrent
tevens google's eerste hit: https://www.google.nl/search?q=alternative+torrent+client
Bitcomet gebruik ik al een tijdje nadat uTorrent er telkens mee op hield. Lijkt er erg op en tevens lekker licht. Wel is het handig om veel menu's en knoppen even uit te zetten om het overzicht terug te krijgen.
Ik gebruik al een tijdje geen µTorrent meer. Ik hield het altijd op 2.1 of iets dergelijks, maar sinds kort heb ik toch besloten om over te gaan naar iets anders.

Momenteel gebruik ik Baretorrent en dat vind ik best goed. Nothing but bare basics :)
silasje1
3 juni 2014 12:00
Weet iemand een goed alternatief?
Ja, de ancient (echte) micro Torrent die je (uiteraard) bewaard hebt op je harde schijf. :P
Ik zit nog op ancient 1.9 Beta. :)
gebruik sinds een half jaar Tixati (64bit), daarvoor onder andere vuze/utorrent/...
Tixati is volgens mij de meest lichtgewicht torrent client zonder all die extra zever van tegenwoordig
qBittorrent en Deluge zijn 2 mooie clients zonder al te veel toeters en bellen.
Tixati werkt wel prima imho. Geen reclame, geen rommel.
Tixati, erg basic en met een paar instellingen is het perfect. Door de ads ben ik overgestapt naar tixati en ben er blij mee.

Geen ads, pro, plus etc. Geintjes. Gewoon een torrent client die werkt.
Ironisch genoeg kun je de reclamevrije "uTorrent Plus" beslist ergens van een torrent-site downloaden. Daarvoor gebruik je dan de gewone uTorrent :P
qBittorrent
Doet alles what utorrent doet en zonder reclame.
Is light-weight, cross-platform en open source.
Als je een power-user bent, kan ik Tixati aanraden. Let wel dat deze op sommige private trackers (voornamelijk what.cd) geblokkeerd wordt - Tixati laat je zo ongeveer ieder miniscuul aspect aanpassen, inclusief de client ID, en dat is blijkbaar genoeg reden om hem te bannen... Op publieke trackers en veel andere private trackers werkt hij prima.

Verder is er Transmission als simpele client, maar ik heb geen idee of dat het ook op Windows doet.

[Reactie gewijzigd door svenslootweg op 4 juni 2014 07:52]

De reclame zal er vast al in zitten, maar volgens mij zijn dat 2 banners die nauwelijks kostbare ruimte innemen, die niet irritant knipperen, niet automatisch vergroten als je er per ongeluk overheen gaat, zonder geluid...

Hier een plaatje:
http://www.ghacks.net/wp-.../2013/06/utorrent-ads.png

In het linker venster staat meestal niet genoeg om deze helemaal te vullen, dus reclame daar vind ik iet erg en heb ik ook geen last van. De gele banner bovenaan neemt echt max 5 procent van je hoogte in, ook niet heel erg dus. Waarom mensen er zo gigantisch veel moeite mee hebben snap ik dus niet helemaal. (waarschijnlijk wegens tracking ofzo?)


Zelf gebruik ik ook Adblock Plus en die laat bepaalde advertenties gewoon door, als wordt beoordeeld dat de advertentie niet al te storend is. Prima alternatief vind ik: Advertisers wordt afgeleerd gigantische banners met geluid over alle sites heen te plakken, en de eigenaar van de site krijgt toch inkomsten.

Je krijgt het pakket gratis in ruil voor 2 banners en mensen hebben er nog steeds problemen mee!

Why?
Je krijgt het pakket gratis in ruil voor 2 banners en mensen hebben er nog steeds problemen mee!

Why?
Waarom..? Heel eenvoudig, het potentiele veiligheids risico voor het geval dat een adverteerder een met malware geinfecteerde banner upload naar je uTorrent en dus je PC..

Het is allemaal data verkeer waar je geen (of i.i.g. minder) invloed op hebt.
CITAAT: Zelf gebruik ik ook Adblock Plus en die laat bepaalde advertenties gewoon door, als wordt beoordeeld dat de advertentie niet al te storend is.

De advertentie moet dan aan twee voorwaarden voldoen:
1) De advertentie mag niet al te storend zijn
2) Er moet betaald worden aan de makers van Adblock Plus. Voor iedere advertentie die Adblock Plus doorlaat hebben de makers van Adblock Plus geld ontvangen. Dit staat gewoon op hun site uitgelegd.

Als een advertentie niet storend is maar er wordt niet betaald aan de makers van Adblock Plus dan blokkeert Adblock Plus de advertentie gewoon.
Een korte tutorial om de reclame weg te krijgen:

1. Opties->Toon zijbalk uitvinken. (wie gebruikt die nou?)

2. Opties->Voorkeuren->Geavanceerd filteren op "offer" en de onderste 2 die de waarde "true" hebben op "false" zetten.

Screenshot: http://i.imgur.com/IvUJ3bs.png

[Reactie gewijzigd door -ION- op 3 juni 2014 13:44]

Dat is juist het punt dat gaat in de nieuwe versies niet meer op.
Waar baseer je dit op? Mijn screenshot bewijst toch dat het wel degelijk werkt.
Dat is juist het punt dat gaat in de nieuwe versies niet meer op
De prinscreen is nogtans van 3.4.2 zonder banner (of ge fotoshopt :+ )

@ION oeps te lang niet "gerefreshed" maar dit terzijde..duidelijk ja!!

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 3 juni 2014 16:33]

3.4.2 zal idd geen probleem vormen maar ik heb het zoals in het artikel staat over toekomstige versies ....
Euh het artikel gaat over 3.4.2
Misschien heeft BitTorrent om die reden de mogelijkheid om het tonen van advertenties uit te schakelen weggelaten in de laatste stabiele build, met versienummer 3.4.2.
edit typo

edit: ik nog eens 3 keer gekeken maar ik zie nergens
zoals in het artikel staat over toekomstige versies
dus.....

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 3 juni 2014 23:11]

Lijkt me geen handige zet.

De mensen die er moeite voor doen om reclame uit te zetten kunnen dit nu niet meer, en zijn dezelfde mensen die de moeite gaan nemen om nu naar een alternatief te zoeken.
Bovendien zullen dezelfde mensen, met gemiddeld net wat meer "know-how", ook doorgaans de mensen zijn die hun nieuwe alternatief bij vrienden en familie installeren bij een volgende herinstallatie.

Wat mij betreft het begin van het eind van uTorrent!
Zou dit nou ook voor de Mac gaan gelden dan? In deze client heb ik nog nooit een advertentie gezien.
Mac versie heeft AFAIK nog geen reclame. Voor mac zou ik echter Transmission pakken. Lekker lichtgewicht en compact

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 3 juni 2014 12:31]

Ben ook al een tijdje over van uTorrent naar Transmission. Lekker eenvoudig en doet z'n werk prima!
Juustem! Lekker snel, duidelijk, geen verstopte vinkjes etcetera

En opensource!
Zo ervaar ik uTorrent eigenlijk ook nog steeds.
In de Windows valt het me niet op, maar ik kijk dan ook zelden naar het hoofdscherm.

Hopelijk wordt er niet gesjoemeld door de organisatie want er is in mijn optiek helemaal geen link te maken tussen online van bittorrent en advertenties die bekeken/gezien worden.
Ik mag hopen dat ze daar lekker geen advertenties in houden. Het werkt prima nu, en stoort verder niet :). Het enige wat ze daar aan mogen toevoegen, is de downloadbalk voor een individuele torrent.
Nooit last van gehad eigenlijk van de reclame. Ik gebruik de magnet links altijd dus utorrent popt nooit volledig open en blijft standaard op de achtergrond draaien.. Maar willen ze dan geld vragen voor een adfree versie?
De reclame's die erin zitten zijn van het ergste soort, zegmaar russische vrouwen en ondeugdelijke virusscanners (met grote banners!)
Ik kom dat soort reclame alleen maar tegen op de websites waar ik torrents vandaan haal Kickasstorrents, tpb etc..
Ik kom dat soort reclame alleen maar tegen op de websites waar ik torrents vandaan haal Kickasstorrents, tpb etc.
Vreemd, ik zie daar nooit reclames :+ (ABP)

Meteen een on topic vraag natuurlijk, werkt ABP met µTorrent reclames?
Antwoord: Nee want ABP werkt in je Browser en niet in je µTorrent.

Dus....
met abp komen ze langs.. zijn van die flash reclames :+
met abp komen ze langs.. zijn van die flash reclames :+
Nee hoor, alleen doen flash games het ook soms niet (firefox op linux), dan moet je de ABP voor die website uit zetten (makkelijkste) of je filters aanpassen
Wat een onzin, meestal is het reclame voor games en het is zo minimaal dat ik gewoon niet begrijp waar iedereen zo moeilijk over doet!!

En hoeveel gebruik je uTorrent nu? Op je website klik je op downloaden 2 seconden in uTorrent en dan verdwijnt het weer naar de achtergrond, ik ga geen uren naar een download staren!
Sterker nog. Ik gebruik vooral transdroid (en dus externe toegang utorrent). Kom ik thuis, download staat klaar op server en bijna direct kijken op de xbmc :)
Die is er al een tijdje in de vorm van Utorrent Plus
Jammer dat ze de ads verplicht maken. Zullen vast wel reshacks/host-file mods komen.
Jammer dat ze de ads verplicht maken. Zullen vast wel reshacks/host-file mods komen.
Ik denk dat men nu eerder op zoek gaat naar een alternatief voor µTorrent...
download station op mijn synology nas. super snel, en kan ik vanaf elke computer aanzetten en later afkijken. ideaal.
En vanaf mobiele apparatuur. Ik gebruik alleen dat nog maar sinds uTorrent reclame geeft.
Tough crowd: gratis software om gratis content binnen te hengelen en dan klagen om onschuldige advertenties...
Ik draai de meest recente versie en heb 'gewoon' advertenties aan staan. Net zoals ik niet met een adblocker surf.
Tough crowd: gratis software om gratis content binnen te hengelen en dan klagen om onschuldige advertenties...
Ik draai de meest recente versie en heb 'gewoon' advertenties aan staan. Net zoals ik niet met een adblocker surf.
Onschuldige advertenties zijn nog te overzien. Maar het kan heel snel fout gaan, omdat die advertenties binnen gehaald worden via externe banner-netwerken. Daar is geen controle over.

Het kan dus zomaar zo zijn dat een advertentie een exploit bevat en je systeem besmet. Vooral als het afkomstig is van louche advertentienetwerken die reclame maken met snel-geld-oplichtingspraktijken en Russische porno-datingsites.
Vroegah, toen hadden we nog Azureus. We weten allemaal wat reclame daarmee gedaan heeft. Het gedrocht dat Vuze heet.
Ik heb toch echt Vuze zonder reclame, V4.3.0.6/4 az3 (op 1 machine) en portable µTorrent V3.3.nogwat
Ja hoor, lekker klagen over reclame in een programma dat in je system tray zijn ding doet, terwijl de porno reclames op de torrentsites zelf geen probleem zijn voor gebruikers 8)7
Welke reclame op pornosites? Was mij nooit opgevallen.... 8)7
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True