Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Twitter rolt feature uit om volgers te 'muten'

Door , 50 reacties

Twitter heeft voor zijn mobiele website en enkele apps maandag een nieuwe feature aangekondigd, waarmee ongewenste gebruikers op stil kunnen worden gezet. Het bedrijf achter de microblogdienst verwacht dat dit de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

Dat liet Twitter weten op zijn blog. Met de nieuwe feature kan iemand een ongewenste Twittergebruiker op 'stil' te zetten, wat betekent dat tweets en retweets van die gebruiker niet meer op zijn tijdlijn verschijnen. Daarnaast zullen pushnotificaties door berichten van die gebruiker niet meer doorkomen, terwijl de geblokkeerde niet krijgt te weten dat hem het zwijgen is opgelegd.

Twitter verwacht dat zijn gebruikers met de mutefunctie meer controle krijgen over wat ze zien op hun tijdlijn. Daardoor zou de gebruikerservaring verbeteren, zo meent het Amerikaanse internetbedrijf. De feature zit al verpakt in de mobiele site, en zal binnenkort ook in de iPhone- en Android-apps verschijnen. Updates van die apps verschijnen de komende weken. Het is niet bekend of andere apps voor bijvoorbeeld Windows Phone volgen.

De mutefunctie zou niet de enige manier zijn om Twittergebruikers meer controle te geven over het sociale netwerk. Twitter zou graag een functie maken om publieke tweets privé te bespreken met vrienden. Deze 'fluisterfunctie' met groepsgesprekken zou vermoedelijk bestaan naast de huidige direct message-mogelijkheid, zo werd begin deze maand duidelijk.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

12-05-2014 • 20:32

50 Linkedin Google+

Reacties (50)

Wijzig sortering
"Met de nieuwe feature is het mogelijk om een ongewenste volger op 'stil' te zetten, wat betekent dat zijn tweets en retweets niet meer op de tijdlijn van de gebruiker verschijnen. "

Als iemand mij (ongewenst) volgt, en ik volg die persoon niet dan zie ik zijn/haar tweets en retweets dus niet in mijn tijdlijn verschijnen. Want ik volg die persoon niet. Dus ik snap deze feature niet helemaal. Waarom zou ik een volger op mute willen zetten als ik hem/haar helemaal niet volg?

En als je iemand volgt, en je irriteert je aan zijn/haar tweets en retweets, dan ontvolg je die persoon toch gewoon?
denk je nu echt dat mensen dit gaan gebruiken ?. ik wordt nu al overladen met tweets die ik nooit lees. (Zelfs artiesten lezen nagenoeg de tweets niet). het werken met lijsten werkt goed.
Ik volg bepaalde mensen (familie) uit "beleefdheid" maar begin langzamerhand wel gek te worden van al hun spam. Door ze te muten sta ik nog steeds in hun lijst, alleen heb ik er zelf geen last meer van. Lijkt me een prima functie.
Dit is een feature die al in de Tweetcaster app zit (daar heet het Zip). Alleen kun je daar veel uitgebreider filteren op willekeurige strings en ook op accounts die je niet volgt maar die wel hele hashtags volspammen (wat nog wel eens bij populaire tv-programma's gebeurt).
Ja - geen twitter gebruiken, niet klikken op nieuwsitems over twitter en niet trollen.
Hoe kan jij met twee twitteraccounts nou zien of ik jouw reacties zie?
Het is niet zo dat mijn tweets naar jou worden geblokt, maar jouw tweets aan mij.
Met de nieuwe feature kan iemand een ongewenste Twittergebruiker op 'stil' te zetten, wat betekent dat tweets en retweets van die gebruiker niet meer op zijn tijdlijn verschijnen.

Als ik dat goed begrijp ziet dus niemand je tweets en retweets meer op die tijdlijn? Dus ook andere die je tijdlijn bekijken. Met een 2de account kan je dus zien of die persoon je geblockt heb door te kijken of je tweets verschijnen.
Muting a user on Twitter means their Tweets and Retweets will no longer be visible in your home timeline, and you will no longer receive push or SMS notifications from that user. The muted user will still be able to fave, reply to, and retweet your Tweets; you just won’t see any of that activity in your timeline.

Jij ziet dus van de gebruiker die je gemute hebt geen tweets meer in jouw timeline.

[Reactie gewijzigd door SWINX op 13 mei 2014 17:02]

en als je dus een 2de account maakt en daarmee naar de persoons timeline gaat kan je zien of hij of zij je gemute heeft.
Daar zou je dan geen tweede account voor nodig hebben, als dit zo is zou je dit ook met je eerste account moeten opmerken.

Maar het lijkt me dat deze optie alleen wordt toegepast op mijn timeline als ik ben ingelogd en niet op mijn publieke timeline, of wel?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*