UPC ziet aantal internetklanten stijgen

In het afgelopen kwartaal heeft UPC het aantal internetklanten flink zien stijgen, met bijna 17.000 nieuwe internetklanten. Het totale aantal klanten daalde, maar dat kwam vooral door een daling van het aantal analoge tv-kijkers; iets waar de kabelaars al tijden mee kampen.

UPC logoUPC heeft nu bijna 1,1 miljoen internetklanten, op een totaal aantal klanten van 1,6 miljoen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de kabelaar. Volgens UPC is de toename van het aantal internetklanten de sterkste stijging in twee jaar. Daarnaast heeft het bedrijf 1,1 miljoen digitale tv-kijkers, evenals circa 990.000 voip-gebruikers. Het totale aantal abonnementen bij de telecomprovider komt daarmee neer op 3,7 miljoen; 7200 abonnementen meer dan een kwartaal eerder.

Het totale aantal UPC-klanten nam echter met circa 16.000 af. Dat komt vooral doordat de kabelaar 22.500 analoge tv-kijkers kwijtraakte. Dat is een probleem waar ook Ziggo mee kampt: analoge tv-kijkers ruilen hun oude tv-abonnement in, maar kiezen voor een vervangend abonnement bij een andere provider. Op dit moment heeft UPC nog circa een half miljoen abonnees met enkel analoge tv.

Eerder dit jaar werd bekend dat het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, concurrent Ziggo wil overnemen. Ondanks dat de Europese autoriteiten waarschijnlijk nader onderzoek naar de overname willen doen, verwacht de kabelaar dat de overname alsnog in de tweede helft van 2014 kan worden afgerond. Volgens persbureau Reuters maakt de EU zich zorgen over de concurrentie op de Nederlandse kabelmarkt, ondanks dat UPC en Ziggo niet rechtstreeks met elkaar concurreren.

Verder stelt UPC dat de uitrol van Wifispots, waarmee UPC-klanten kunnen internetten via de routers van andere klanten, bijna is afgerond; er zijn dan 500.000 hotspots beschikbaar. Uit de cijfers van UPC blijkt verder dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal een omzet van 318 miljoen dollar heeft behaald; iets meer dan de 315 miljoen dollar van een jaar eerder. Omgerekend is dat 228,3 miljoen euro.

Door Joost Schellevis

Redacteur

07-05-2014 • 07:49

119 Linkedin

Reacties (119)

119
115
80
3
0
30
Wijzig sortering
Zodra glasvezel beschikbaar komt waar ik woon (staat helaas nog niet in de planning :'( ) dan kan UPC weer een klant minder rekenen. Al is het alleen al om de monopolie positie. (al zegt men van niet, ik reken het toch echt onder een monopolie)

Dat en de kwaliteit van de kabel wordt steeds slechter (punten in huis moeten vervangen of bijgesneden (letterlijk) worden) Dus iets wat niet in huis, in het beton gebakken zit is misschien wel fijn.

Daarnaast kan ik mijn TV zenders niet eens programmeren onder een nummer die IK wil... Slechte zaak als je het mij vraagt. Nu weet ik niet hoe het met glas zit, dus dit argument kan ik alleen tegen UPC houden, maar nog niet pro-glas.
Glas is zeker niet zaligmakend, en ook glas heeft een zekere mate van monopolie (KPN). Ik zie hier vaak reacties voorbij komen van mensen die nu op de kabel zitten en echt niet kunnen wachten dat ze op glas mogen. Ik ben bang dat de jubelstemming van deze personen van korte duur is.

Twee jaar geleden hebben ze mij op glas aangesloten, ik was als een kind zo blij maar die blijdschap was van korte duur. Hoe vaak ik niet problemen hiermee heb gehad, gewoon niet normaal. En ik was zeker geen uitzondering bij mij in de buurt. Daarnaast vond ik de beeldkwaliteit van de digitale tv echt een stuk minder dan de kabel.

Enfin, na de zoveelste storing mn abonnement van het glas opgezegd. Ben nu weer sinds een paar maand onder de pannen bij Ziggo en dit bevalt uitstekend. Betere beeldkwaliteit, een stuk lagere kosten. Okay, mn internetsnelheid is wel achteruit gegaan maar dat was een bewuste keuze. Ik had 500/500 glas maar das pure overkill voor een consument. Ik heb nu 30mb bij Ziggo en ik merk weinig verschil in het dagelijks gebruik. Downloaden stel ik 's nachts in, daar hoef ik dus niet bij te zitten.

[Reactie gewijzigd door Absint op 7 mei 2014 09:45]

Ik zit ook op 500/500 glasvezel en heb helemaal niets te klagen. Vorig jaar de overstap gemaakt van ziggo naar kpn en nooit problemen gehad. Glas is zeker niet zaligmakend voor iedereen maar zo stabiel als mijn verbinding nu is heb nooit bij ziggo gehad. Ja 500 is een beetje overkill maar een stap minder dan zak je naar 100. Dat is voor mij te weinig. Voor mij is glas wel een uitkomst en de snelheid is zowel up als down strak 500.
Goed om dit verhaal ook te horen!

Ik vraag mij af hoe de monopolie van KPN er is, gezien hun volgens mij echt wel andere aanbieders op hun medium moeten toelaten, niet?

Wel raar dat de kwaliteit zo slecht is, gezien het signaal puur digitaal is, komt dat door hun merk decoder misschien? Zijn er eigenlijk eigen decoders aan te sluiten voor TV bij zo'n abbo?

Ik zal mn verwachting trachten naar beneden bij te stellen, maar verwacht daar wel moeite mee te krijgen :+
Ik zit al een aantal jaar tot behoorlijke tevredenheid bij UPC ( nu 120 down / 6 up, en meestal haal ik de 90 wel) maar blijf ook met een schuin oog naar glasvezel kijken. In onze straat is alles voorbereid dus 1 online formuliertje invullen op de site van KPN zou alles moeten regelen, maar ik blijf m'n bedenkingen houden over de beeldkwaliteit van HDTV via glasvezel. Mogelijk is het een hetze van een paar mensen die het probleem met veel kabaal opblazen, maar wat ik er uit opmaak is dat de bitrate die je via KPN binnenkrijgt een stuk lager is dan via de kabel (zie ook http://www.totaaltv.nl/ni...glasvezel-verbeteren.html). En daar heb ik die grote tv niet voor gekocht...

Iemand hier behalve Absint ervaring mee?
Ik heb ongeveer dezelde ervaring met glas, dan weer geen internet of tv pings van 30+ met haperende verbinding. HD leek wel sd.
Ik ben snel weer teruggegaan naar Ziggo, werkt altijd en vol gas, als ik 1storing p.j. heb dan is het veel.
Dus omdat jij teberoerd bent om je eigen coaxnetwerk(waar je zelf verantwoordelijk voor bent) teupdaten/maken is upc slecht?

Oftewel upc hoort tezorgen dat je op het aop(abbonee overname punt) het signaal inoorde is de rest na dat punt is voor je eigen.
Lees mijn bericht nog eens.

Ik schreef:
"Dat en de kwaliteit van de kabel wordt steeds slechter"

Ik heb nergens hier UPC de schuld van gegeven. Ik geef buiten de monopolie (mijn mening) en het niet kunnen wijzigen van de zenders op afstandbediening nummers, UPC nergens de schuld van volgens mij. Ik heb geen Horizon dus ook geen (slechte) ervaring met klanten service enzo. Sterker nog, ik heb redelijke goede ervaring met de klantenservice, dus daarop verliezen ze bij mij geen punten.

Wel zou ik het fijner vinden de kabel als fysiek medium de deur te wijzgen tbv glas hierdoor. Athans, zo denk ik nu.
Anoniem: 382732
@Triblade_84727 mei 2014 08:47
UPC is geen monopolist hoor. Alternatieven genoeg. Maar als concurrenten het niet rendabel vinden om met een gelijkwaardig product te komen kan je moeilijk UPC daarvan de schuld geven.
Als ik ADSL neem heb ik een (eigen ervaring!) te hoge ping voor mijn doeleinden, áls ik al de snelheid haal. Daarnaast is digitenne ook geen alternatief (ervaring van familie) gezien dat ding vreselijk vaak stoort.

Dus, kabel it is. Maar ja, keuze tussen Ziggo, UPC of een andere obscure aanbieder ho maar. Ik zie graag dat op een (hopelijk) betrouwbaar medium als de kabel (voor nu nog) concurrent komt. Maar ik realiseer mij helemaal dat de wereld niet om mij draait ;)
Vergis je niet hoor, glasvezel heeft ook zo zijn problemen, en is zeker een heel stuk duurder dan de kabel (maar heeft qua internet natuurlijk wel extra voordelen ivm vele hogere upload)..
voor zover ik weet(is al weer een tijd geleden) kon je bij glasvezel ook de kanaal numers niet veranderen. en tot een niet zolange tijd terug was kpn hd zender slechter als upc sd zenders. dus de kpn glasstreams zijn ook niet alles.
Ik heb op mijn televisie de zenders van UPC gewoon ingedeeld zoals IK het wil (DVB-C & CI+) had ik direct al toen ik UPC had en een CI+ geschikte TV nam. Niet dat ik het noodzakelijk vind maar toch.
Nou ze mogen wel wat aan hun klantenservice doen!
Heb zo vaak storing, kan niet een alle zenders bekijken vaak geen signaal. En ze beweren dat het aan mij ligt, de ene dag werkt het goed de andere dag weer storing.
Bekabeling, splitter etc etc is al een paar keer vervangen en dat levert geen resultaat op. En die mediabox van ze is zo traag als een slak. Jammer dat je geen vrije keuze hebt wat een kabelaar betreft.
Ik kom ook regelmatig bij mensen die klagen over hun tv-signaal. Dan kijk ik naar hun huis installatie en daar ligt vaak het probleem afgezien van de slechte decoderkastjes. De meeste mensen hebben van die dunne eigenmerk-kabels, splitters en versterkers liggen. Als ik deze vervang naar degelijke kabels en splitters van bijvoorbeeld hirschmann, dan is 8 van de 10 keer het probleem voorbij. Ook controleer ik altijd de aansluiting waar het binnenkomt, die wil ook nog wel eens als een natte krant aangesloten zijn.
Dat moet ook wel, want een oplossing van hun kant kan je faliekant vergeten. Bij mijn ouders jarenlang problemen, zelfs het analoge tv signaal was waardeloos (ruis etc erin).
UPC bleef naar de klant wijzen. Uiteindelijk bleek later dat er een rotte kabel in de wijk lag en het dus toch niet de schuld van de klant was.

Mijn persoonlijke conclusie over UPC luidt dan ook; als het werkt krijg je prima 'bang for buck'. Maar als het niet werkt dan loop je tegen de (wat mindere) klantenservice aan.
Deze ervaring herken ik, wij zaten aan het eind van de straat en dus ook achteraan in het 'lijntje'. De hele straat had prima verbinding, en aan het eind was sprake van een kabelbreuk.

Meer dan een jaar heeft het geduurd, en vele monteursbezoekjes en afspraken, coulance van de kant van UPC, voordat men toch maar eens ging luisteren en naar de kabel onder de grond ging kijken - binnen 2 uur was het gepiept. We hebben het toen bijgehouden hoe vaak er contact is geweest met UPC: 31 keer klantenservice gebeld, 7 monteurs langs gehad, in totaal 432 minuten gesprekstijd met UPC medewerkers aan de telefoon, 9 mailtjes en uiteindelijk 1 brief 'op poten', en het is uiteindelijk die brief geweest die de aanzet was tot actie.

Dus, ja. UPC. Never Again.
Knap dat je het zo lang acceptabel vond voordat je de brief verstuurde. Ik zeg per definitie altijd al dat je bij problemen die niet binnen 14 dagen een brief moet uitsturen.

Zelf heb ik tegenwoordig dat ik bij een storing waarvan ik weet dat het niet bij mij ligt, bel naar retention en die zetten mij weer door naar SpecialCare. Gevolg, coulance en een zeer snelle oplossing (vaak gewoon binnen 2 weken) tenzij het echt een zeer complexe storing is.


Zo heb ik in Zwijndrecht ruim 13 maanden lang het probleem gehad dat ik niet met niet meer dan 60Mbit kon downloaden maar wel netjes 120Mbit op factuur had staan. Van alles geprobeerd, bleek dat het aantal downstream channels onvoldoende was.

Special Care mij 120Mbit laten behouden, op factuur voor 60Mbit laten betalen. Vervolgens bleek het administratief allemaal niet lekker te lopen met als gevolg coulances te hebben gekregen maar de facturatie die niet werkte. Na 13 maanden hoefde ik niets te betalen maar kreeg ik door verhuizing € 627,- erop toe. De laatste 2 weken van dat probleem haalde ik door de 8 downstream channels overigens gewoon de 120Mbit (beloofde) snelheid.


Ik denk dat het probleem vaak ligt aan het feit dat consumenten in sommige gevallen geen geduld hebben en alles direct opgelost moet worden. En er een groep mensen is met teveel geduld. Ik zit er midden in, 2 weken krijgt men de tijd anders ligt er een brief klaar met ingebrekestelling.
Nou ja, acceptabel natuurlijk niet, maar ervaring moet je ergens een keer opdoen en dat was voor mij en vaderlief het moment denk ik zo.

In den beginne zijn we veel te lief en geduldig geweest, maar ook voor onszelf was niet meteen duidelijk dat het om een kabelbreuk ging. Het duurde wel een maand of vier voordat UPC het ook moest concluderen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 7 mei 2014 12:10]

Ook dat is eigenlijk veel te ruim en hadden ze eerder kunnen zien ;-)

Kwestie van monteurs inplannen één voor binnen en de ander vanaf de eind-versterker en meten. Het is alleen jammer dat monteurs vaak teveel opdrachten mee krijgen en daardoor in tijdnood zitten, met wat meer tijd (ter plaatse) kunnen ze een vrij goede meting doen.
maar heeft dan geen van die monteurs de grone kabel waardes getest? dat is het eerst wat er gebeurt bij mij als er een monteur komt. mochten deze goed zijn dan pakt de monteur zijn test modem en zal er vanzelf achter komen dat zijn test modem ook niet goed werkt. en zal het probleem worden opgelost.
Is toch logisch, jij bent immers verantwordelijk voor je eigen coax netwerk in je huis, bij upc stopt het waar de groene kabel ophoud(aop)
tja, helaas is dat van die klantenservice bij alle providers.. Ziggo zelfs gehad dat er in een hele wijk (venray) gewoon weken lang geen internet was (paar jaar geleden), want een monteur had een fout gemaakt, maar het was vakantietijd en er was niemand voor handen om het te fixen 8)7
Klopt wat je zegt maar dat kan bij mij niet meer het geval zijn.
Het is al een paar keer vervangen, maar probleem blijft, de ene dag werkt het perfect de andere dag weer niet terwijl ik niet aan de kabels enzo heb gezeten. Het is gewoon puur signaal verlies.
en waarom laat je dan geen monteur komen? of ben jij er een die gaat lopen klagen op internet. maar vervolgens ja nee en amen tegen de klante service zegt? gewoon door verbinden naar de retentie afdeling en zeggen dat ze 1 week de tijd hebben om het op te lossen. en als ze zeggen dat je contract niet nog afgelopen is gewoon zeggen dat hun niet de dienst leveren waar je voor betaald en dus gewoon kan opzeggen. werkt altijd. maar ja klagen op internet is makkelijker.
Anoniem: 428562
@Eddie0017 mei 2014 09:04
En hoe verbeter je het tv-signaal van de overgebleven 2 van de 10 op ?
Ik heb zelf dus nergens last van.. Behalve dan dat ik je gelijk moet geven dat zappen niet zo snel gaat..
Ander probleem kan natuurlijk ook zijn dat er in jouw buurt een behoorlijke stoorzender staat, een mobiel antenne produceert behoorlijk wat storing, voordat bij ons een nieuwe antenne in de buurt werd geplaatst kon ik nog perfect analoge tv kijken, daarna was het voornamelijk ruis (kreeg hierover zelfs een brief van UPC tentijde dat de gemeente de antenne ging plaatsen, kon nieuwe kabels etc krijgen)..
Ik had hetzelfde probleem. Ik werd prima geholpen. Ik had alles gecontroleerd en mijn en hun conclusie was dat de mediabox defect was.

Een dag later had ik mijn nieuwe box en werkte alles weer perfect.
UPC heeft het geluk dat er in de meeste gebieden eigenlijk geen concurrentie is. Qua kabel is het immers of Ziggo of UPC (voor zover dat met de overnameplannen uberhaupt nog uitmaakt). ADSL is simpelweg geen alternatief met de lage snelheden die in de meeste gevallen nog eens drastisch afnemen naarmate je verder van een centrale zit. En glasvezel, het enige alternatief voor kabel qua stabiliteit en snelheid, is op de meeste plaatsen simpelweg niet aanwezig.

De Wifispots werken overigens wel fijn, je kan nu stratenlang rondlopen en overal toch verbonden blijven.
Een hoop mensen geven niet zo heel veel om snelheid. Zolang ze maar op Facebook en Marktplaats kunnen vinden ze het belangrijker dat de prijs per maand laag is.
UPC is niet erg duur, zeker de alles-in-1 pakketten zijn goed betaalbaar en concurrerend. Je krijgt doorgaans meer voor minder dan wanneer je bijvoorbeeld KPN ADSL kiest met Digitenne en bellen.
UPC is een van de duurste providers van NL hoor. 'Niet erg duur' is dus wel redelijk fout geconstateerd.

Dat je daar een hele dikke lijn voor krijgt die 90% van de consumenten niet eens echt benut, verandert daar vrij weinig aan. De prijs is de prijs.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 7 mei 2014 09:27]

Duurste? Ik weet niet hoe jij vergelijkt maar als ik hier vergelijk dan komt UPC als één van de goedkoopste uit de bus. Uitgaande van het meest uitgebreide pakket:

UPC Extra Power
- 200Mbit
- 110+ Zenders & 35 HD Zenders
- Online TV kijken 80+ Zenders
€ 70,00 per maand

Telfort Glasvezel
- 100Mbit
- 100 Zenders & 11 HD Zenders
- Online TV Kijken (ca. 15 zenders?)
€ 75,00 per maand

Vodafone Thuis
- 100Mbit
- Ca 100 Zenders & 24 HD Zenders
- Online TV Kijken (ca. 15 zenders)
€ 70,00 per maand

Pros & cons.
- Glasvezel in meeste gebieden apparatuur van max. 100Mbit dus snelheden vallen in de praktijk lager uit met 14Mbit per stream. Dus betalen voor 100Mbit, maar verdeeld over internet, telefonie en IPTV.
- Kabel veel lagere upload.

Storingen even daargelaten want iedere provider heeft wel storingen, heb er in 1 jaar tijd bij Vodafone een stuk of 8 meegemaakt.


Resultaat van deze vergelijking? UPC is zekers niet duurder, maar juist gezien de grotere hoeveelheid zenders, hogere download en meer online TV zenders goedkoper als je dit financiëel zou bekijken.
Caiway - Alles-in-1 Glas G400

- Internet 400/400 Mbit/s
- 70+ zenders, 29 in Full HD
- Online TV kijken 10 zenders
- VoIP First Voordelig bellen

Prijs per maand € 62,50
Voor veel mensen "zelfs waar wel glasvezel beschikbaar is" niet beschikbaar omdat Caiway niet overal levert.

Als we een lokale boer moeten vergelijken zoals nu met Caiway kunnen we beter ook OnsBrabant e.a. wat kleinere partijen meerekenen :)
Zelf heb ik Telfort glasvezel, maar als ik speedtest doe dan zie ik geen verschil met de televisie aan of uit hoor, blijft altijd 50 Mbps. Het pakket wat ik heb kost overigens nu 45 euro per maand maar is niet zo uitgebreid zoals jij in je voorbeeld stelt.
Je zegt het precies goed, 50Mbit... Dus er resteert nog 50Mbit wat gebruikt kan worden voor IPTV/telefonie doeleinden.

Overigens, ik trek alle pakketten gelijk met het meest uitgebreide pakket in dit geval UPC met de hoogste download en meeste zenders.
De reden dat ik nu Telfort heb is dat je meerdere digitale ontvangers kan gebruiken binnen je abo, paar van die Amino's gekocht op MP, switch op de glasvezelkast en gaan met die dingen. Tevens ben ik betatester voor de nieuwe opnamedienst van Telfort waarbij de opnames niet meer op de harde schijf staan maar op de server van Telfort. Alle opnames kan ik nu op elke decoder bekijken en zelf met de Amino 140 kan ik nu opnames plannen, ideaal. Binnenkort ga ik over op 100Mbit en zal dat testje dan nog eens uitvoeren.
Meerdere ontvangers kun je in principe bij 'alle' glasvezelaanbieders gebruiken. Dit is dus niet echt iets dat bij Telfort alleen kan.

Wat nu bij Telfort in Beta is (of komt), is bij KPN dacht ik al het geval (recording in the cloud ofzo). Voor mij is het zowieso niet echt een reden om op glasvezel te blijven zitten.

Die 100Mbit snelheid kan bij jou haalbaar zijn ook met IPTV, maar het merendeel waar glasvezel wordt aangeboden heeft de oude apparatuur. 't is helemaal afhankelijk waar je woont, hoeveel klanten men er heeft etc. In ieder geval is men in Dordrecht de komende maanden nog lang niet van plan apparatuur te vervangen, en is in een dorpje Westerbork (wat nu ca. 1 a 1 1/2 jaar Glasvezel heeft) ook maximaal 100Mbit leverbaar.
Wel grappig dat wij dan een aanbod krijgen vanuit UPC om voor:
Deze: UPC Extra Power
- 200Mbit
- 110+ Zenders & 35 HD Zenders
- Online TV kijken 80+ Zenders
€ 70,00 per maand

85 euro per maand te gaan betalen 8)7

Edit: Bedenk me overigen wel dat wij onbeperkt bellen hebben naar vaste nummers...... (ook 10 euro extra per maand ofzo)

[Reactie gewijzigd door Mrjraider op 7 mei 2014 21:18]

Dan heb je hetzelfde pakket met onbeperkt bellen (€ 15,00) erbij inderdaad.
Dan valt het dus nog mee ;)
Zie maar eens 50MBIT internet, digitale HDTV en telefonie te krijgen voor 44 euro (incl. kabelkosten a 12,50) bij een concurrent, ben benieuwd naar je bevindingen.
Triple play anno 2014 heb ik nooit begrepen. TV is veel te duur voor wat er op te zien is, de extra HD kanalen heb ik eigenlijk zonder uitzondering geen boodschap aan. Dan is er nog telefonie: het zal wel, maar er is Skype voor buitenlandbellen en een mobiel waar ik reeds voor betaal en mee bel. De vaste lijn en TV heb ik dan wel (Telfort) maar alleen maar omdat het slechts 4,50 extra per maand kost, en ja, dan heb je een vast nummer en je hebt TV. Oh well - als ik niet samenwoonde had ik dat ook niet gedaan en was ik voor minder dan 3 tientjes klaar geweest.

Kortom, ik wil alleen internet. En daarin is UPC duur en biedt (alleen!) overkill aan bandbreedte aan plus de koppelverkoop in de vorm van het verplichte kabel TV abo.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 7 mei 2014 12:01]

Dat triple play voor jou situatie niet nodig is, wil natuurlijk niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.

Hier kijken we wel regelmatig TV. In de woonkamer digitaal en als ik zou willen op alle willekeurige kamers in huis analoog (wat voor ons in de slaapkamer voldoende is).

Telefonie is hier wel belangrijk, want in mijn betonnen bunker zijn er hele plekken waar mobiel bereik niet je-van-het is.

Wat jij overkill aan bandbreedte noemt, noem ik een verademing. Ik kan gewoon thuis werken met een VPN verbinding naar kantoor, grote bestanden heen en weer pompen terwijl mijn vrouw een film streamt en op de achtergrond een download aanstaat. Geen enkel probleem.

Kortom, jou situatie is natuurlijk nooit een op een te projecteren op de situatie van een ander. In jou geval vind je triple play overbodig, ik vind het wel handig. En wat ik dan voor de prijs die ik betaal bij UPC krijg, vind ik bij geen enkele andere provider hier. Sterker nog, ADSL komt hier nog steeds niet verder dan theoretisch 20Mbit en komt in de praktijk uit op 10Mbit. Been there, done that.
Als ik alles bij elkaar optel, extra zenders, hd recorder etc. zijn bijna alle aanbieders net zo duur als upc. Het maakt allemaal niet veel uit. Als je niet veel wil zijn die andere aanbieders vaak wel goedkoper.

Het voordeel van upc vind ik ook dat je je ontvangers in bruikleen hebt. Mocht je over willen stappen, af als er zoals laatst nog 1 kapot gaat heb je de volgende dag al een nieuwe.
Tele2 Alles in 1: 33 euro
Telfort Alles in 1: 36 euro
UPC Alles in 1: 44 euro
Zigoo Alles in 1: 45 euro

Dan is het misschien leuk dat je meer internet snelheid krijgt maar de meeste mensen kijken gewoon naar het manad bedrag, en dan scheelt het al 11 euro per maand met het goedkoopste UPC abonnement.

Dat je de gegarandeerde snelheid niet krijgt daar komen ze later pas achter. Al kan je bij Telfort op de site kijken wat de verwachte snelheid wordt.

En ik snap niet waarom je digitenne erbij haalt, de meeste ADSL providers bieden ook gewoon TV aan en dat is goedkoper dan digitenne

[Reactie gewijzigd door GrooV op 7 mei 2014 08:09]

20 Mbit met 6 personen in 1 huis is niet veel.
Vraag me altijd af wanneer je youtubende, bellende, tv-kijkende kinderen heb vervolgens niet de beperkingen van all-in-one pakketten via koper, aan het licht komen. Je kunt niet op basis van een maand-bedrag voor elk individu bepalen wat het beste is.
Ik heb dus 3 kinderen en die zitten ook allemaal op telefoon/ipad/laptop te up en downloaden, tv kijken, enz.

Daarom ben ik blij met mijn 100/100 glas abo :)
Er zijn er zat die niet tevreden zijn. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, en heb mensen zelfs over zien stappen in mijn omgeving puur wegens het feit dat glasvezel pure oplichting blijkt te zijn.

Een gemiddeld gezin (en ik kan het niet vaak genoeg zeggen) heeft beneden televisie, wilt boven op de slaapkamer televisie maar tevens ook op de kinderkamer. Bij glasvezel ben je bij een groot deel verplicht om een digitale ontvanger te nemen waarbij per HD-Zender 14Mbit wordt ingeleverd. In de meeste glasvezelgebieden is de apparatuur in de POP's niet geschikt voor hogere snelheden met als gevolg dat de snelheid van internet instort zodra je meerdere ontvangers gebruikt. Zo zit ik in de praktijk op snelheden onder de 50Mbit waarbij betaald wordt voor 100Mbit.

Er is ook geen enkele provider die dit eerlijk communiceert waardoor een grote hoeveelheid klanten bedrogen wordt en besluit om na het jaar terug te stappen op kabel.

Mijn UPC modem komt vandaag binnen, en gelukkig lever ik straks qua snelheid niets in met het kijken van televisie, iets dat nu wel het geval is.
Dat is ook een beetje de markt strategie van UPC. ze beginnen pas bij 50Mbit.
Zijn genoeg mensen die wel een minder pakket willen nemen maar bieden ze gewoon niet aan. dat ik ook een van de redenen dat de klanten weg lopen.
Als ik kijk naar mijn ouders zouden ze genoeg hebben aan een 8 Mbit maar dat word gewoon niet aangeboden.
Nu zie ik slechts drie alles-in-een pakketten. Inderdaad begint het tegenwoordig bij 50Mb. Ik zou genoeg hebben aan 20. Ik heb dan ook altijd het laagste pakket gehad en steeds bij een nieuwe aanbieding (lagere prijs) geswitched.

Jij zegt dat als mensen niet een lagere snelheid kunnen krijgen, ze elders gaan kijken. IK denk dat ze eerder naar de prijs kijken. Dus gewoon het goedkoopste pakket willen. Dan maakt de snelheid denk ik niets uit.

Ik woon in een nieuwe wijk (eind 2014) dus alle bekabeling in de grond en in huis is nieuw. Onze beleving is dan ook goed, ik kan me geen storing dit jaar herinneren. Ik zou het in jaren 30-80-wijken niet snel doen met mijn ervaring op de UPC helpdesk.
Ja, maar ga dan de inhoudt eens vergelijken van die Alles in 1 abbo's, dan zie je ineens toch wel behoorlijk wat verschillen tussen die abbo's..
Daar gaat het over de 'duurste' abbo's niet de alles in 1 goedkoopste.. maar ook bij de duurste zie je dus behoorlijke verschillen in wat je krijgt..
Klopt inderdaad waarbij UPC zelfs als goedkoopste uit de bus komt, zelfs wanneer je Ziggo er naast houdt :)
yeah, maar als je gaat downloaden *poof* is je TV weg... echt handig :P bij kabel heb je dat probleem niet.
Ook niet waar. Ik heb Telfort alles-in-een en ik kan rustig TV kijken terwijl ik torrents aan het downloaden ben. Met 25 MBit vind ik dan ook nog snel zat gaan, en het kost gewoon vrij weinig.

Ziggo overweeg ik voorlopig niet, ik wacht wel tot ze eindelijk eens glasvezel in Groningen (stad) gaan aanleggen voor consumenten.
en waarom overweeg jij ziggo nu niet? maar wel glasvezel?

prijs is ziggo iets duurder als telfort. maar glasvezel gaat ook duurder zijn dan wat je nu hebt. of heb je slechte ervaring met ziggo?
Och, het is een soort vete die langzamerhand begint te slijten. Daarom zeg ik ook 'voorlopig niet'.

Jaren terug had ik @Home kabel en internet. Toen werd het Ziggo en lanceerde zij een ontzettend irritante reclamecampagne wat maanden (jaren?) geduurd heeft waarin zij duidelijk maakten dat zij wel even bepaalde wat ik dan wel niet zou willen van mijn verbinding. Strontirritant, mede omdat dat wat zij aanprezen ongeveer het tegenovergestelde was van wat ik wilde. Ik heb toen dan ook per direct mijn abonnement opgezegd en ben overgestapt op ADSL en Digitenne.
Je wilde dus slechte beeldkwaliteit en een lagere internetsnelheid dan geadverteerd? Of was het puur uit wrok voor een reclame? Ik vat hem niet echt.
De beeldkwaliteit ging voor mij van analoog kabel naar Digitenne, op een beeldbuis. Geen (waarneembaar) kwaliteitsverschil. En ook zeker geen slechte beeldkwaliteit. Ik heb geen HD-TV dus dan ga ik ook niet meer betalen voor 'beter' beeld.

Internet ging erop vooruit. Ik ging van een 8 MBit verbinding naar een 20MBit verbinding welke ook nog eens rete-stabiel was (InterNLNet over BBNed). Dus ook daar ging ik niet op achteruit.

En dat waar zij mee adverteerden en waar ik geen fan van ben is alles-in-een oplossingen. Ik heb er geen enkele moeite mee om facturen van verschillende providers te krijgen en indien noodzakelijk contact met meerdere bedrijven te hebben bij storingen. Het mij dwingen om een TV-abonnement af te nemen om internet te krijgen staat mij ook tegen.

Dat ik nu wél een alles-in-een oplossing heb is ook maar een tijdelijke situatie en is zo gekomen omdat ik dankzij de onacceptabele prijsverhoging van Digitenne mijzelf gedwongen zag om een andere aanbieder te nemen. Aangezien Ziggo nog steeds geen optie was voor mij kwam ik toen prijstechnisch vrij snel bij Telfort uit.
kijk dat verklaart een hoop. misschien kan je binnen kort ziggo van upc nemen:D
Och, het is een soort vete die langzamerhand begint te slijten. Daarom zeg ik ook 'voorlopig niet'.

Jaren terug had ik @Home kabel en internet. Toen werd het Ziggo en lanceerde zij een ontzettend irritante reclamecampagne wat maanden (jaren?) geduurd heeft waarin zij duidelijk maakten dat zij wel even bepaalde wat ik dan wel niet zou willen van mijn verbinding. Strontirritant, mede omdat dat wat zij aanprezen ongeveer het tegenovergestelde was van wat ik wilde. Ik heb toen dan ook per direct mijn abonnement opgezegd en ben overgestapt op ADSL en Digitenne.
En daarmee een kwalitatief stukje ellende in huis gehaald.
Digitenne is leuk, maar niet storingsvrij, heb ik 3 jaar gehad, maar het was geen kijken als er een scooter voorbij kwam of als de antenne iets draaide op het raamkozijn, sinds ik schotel heb, is dat voorbij en heb ik perfect (HD) beeld.
En dan ADSL, een meter te ver van de centrale af wonen en je haalt de 8Mbit nieteens meer, ik ben heel erg blij met mijn 180Mbit van Ziggo.
Tjsa, ik haal gewoon de 25 MBit via VDSL waar ik voor betaal, dus da's geen probleem. 180 MBit vind ik vooralsnog véél te duur, ik zou dan op Ziggo Z1 uitkomen, waarbij ik alsnog 7 euro per maand meer betaal voor dezelfde snelheid die ik nu heb + TV.

En wat voor scooters er ook langskwamen, ik heb letterlijk nóóit een storing met Digitenne gehad. Wél met interactieve TV in het halfjaar wat ik het nu heb: één keer dat er gewoon geen beeld binnenkwam en één keer dat er per sé een software-update op de decoder geïnstalleerd moest worden op het moment dat ik TV wilde kijken. Qua techniek heb ik dus veel liever Digitenne dan IPTV.

Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik heb absoluut geen negatieve ervaringen met dan wel ADSL/ADSL2/VDSL, dan wel met Digitenne. Doet precies wat ik ervan verwacht, en dat voor een zeer nette prijs.
Duurder? Eens even zien.

Glasvezel:
http://i.imgur.com/tf8BFoX.jpg

Ziggo:
http://i.imgur.com/u1OUF0e.jpg

Niet te vergeten dat je bij alle glasvezel providers veel meer upload bandbreedte krijgt (50/50, 100/100, 500/500 enz.).

Edit (kleine correctie): Glasvezel is waarschijnlijk ook goedkoper, of krijg je tenminste meer voor hetzelfde geld. Was tenminste in mijn geval. De prijs voor KPN 40/4 ADSL alles-in-een was meer dan voor KPN Glasvezel 50/50 alles-in-een.
Dan heb je natuurlijk minder TV kanalen met het glasvezel basis pakket, maar als TV een bijzaak is en het voordal gaat om internet, dan ben je voordeliger uit.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 7 mei 2014 09:47]

ja en voor iedere tv die je wil aansluiten moet je 4 a 5 euro per maand betalen. in mijn geval komt er dan al 10 euro bij. upload gebruik ik bijna niet dus overbodig. en ik zij niet dat hij duurder zou zijn als ziggo het zal alleen duurder zijn dan de telfort die je nu hebt.
en vergeet niet dat je bij ziggo je eigen box kan gebruiken iets wat glasvezel niet ondersteunt.
Ja maar jij projecteert nu je persoonlijke situatie op die van MadEgg. Je vraagt aan hem waarom hij glasvezel overweegt ipv Ziggo en komt daarna met argumenten waarom het voor jou niet zou werken. Wie weet heeft MadEgg maar 1 TV en uploadt hij juist heel veel?

Persoonlijk moet ik zeggen dat kabel 1 groot voordeel heeft, en dat zijn de CI+ modules, ofwel de insteekkaart in je TV voor digitale TV. Dit is niet mogelijk bij IP-tv, dus dat is weer een extra kastje bij je TV.
Behalve dat is echter glasvezel (in mijn persoonlijke mening) over het algemeen wel beter dan kabel, al is het alleen maar door de grotere keuzemogelijkheid in providers en betere upload.

Kortom er zijn altijd argumenten voor beide kanten, maar het is erg afhankelijk van de persoonlijke situatie en voorkeur.
klopt. maar ik was benieuwd waarom hij wel glas zou willen maar geen ziggo. en de reachtie was op posthex. en tevens had ik nooit gezecht dat glas duurder isals ziggo. ik zij dat glas duurder zou zijn als telfort basis. maar de reactie waarom hij niet voor ziggo kiest is binnen en kan ik goed begrijpen.
Groot verschil tussen kabel en glasvezel: glasvezel is symmetrisch (up/download gelijk) en kabel niet. Voor mij ook een grote reden om wel glasvezel te willen maar geen kabel (voor alleen downloaden voldoet m'n 80/8 -die ik ook inderdaad vrijwel haal- ook wel)
Anoniem: 382732
@ArcticWolf7 mei 2014 08:44
Niet iedereen download....
nee maar als je vrouw boven netfix aan het kijken is en jij beneden gewoon tv. en je zoon speelt een speletje online dan kan je 25 mbps ineens erg lastig krijgen. tevens staan telfort en tele2 er om bekend om de meeste storingen te hebben. tevens zijn ze niet altijd bereikbaar. upc kan ik gewoon eerste kerstdag bellen dat mijn tv/internet/tel het niet doet. en doen er alles aan om te helpen iets wat je bij telfort niet hoeft te verwachten. het feitblijft dat je meer service en meer snelheid/zendpaket krijgt voor een klein bedrag meer.
Op zich heb je helemaal gelijk. De prijsvechters lever je over het algemeen in op de kwaliteit, maar aan de andere kant kijken de meeste mensen daar in eerste instantie niet naar. Die zijn hoofdzakelijk de prijs en de bijbehorende snelheid/diensten. Pas als er eventueel storingen zijn hebben ze de helpdesk nodig en merken ze het verschil, maar de meeste mensen hebben niet zo heel vaak last van storingen aangezien ze ook niet continu achter de computer zitten (en je telefoon gaat meestal wel verder over 3G/4G wanneer je vaste internet eruit ligt).

Wat je continue argument over TV betreft echter: De bandbreedte van het TV signaal wordt buiten je internet bandbreedte gereserveerd, dus je kan downloaden wat je wilt zonder dat dit je TV signaal aantast. Alleen als je aan de limiet van je lijncapaciteit zit kun je hier mogelijk wat van merken, maar dan nog passen de meeste providers QoS toe op de verbinding waardoor video/telefonie verkeer voorrang krijgt op internet verkeer.

[Reactie gewijzigd door TheKmork op 7 mei 2014 09:56]

oke wist niet dat ze je tv bandbreedte reserveren. das dan wel weer netjes.
Is dat echt waar, dat de service desk van UPC bij problemen goed bereikbaar is en snel helpt? Ik vraag dat omdat dat mijn enige grote aarzeling is om over te stappen van xs4all (adsl) naar internet van UPC.
Mijn huidige snelheid is dramatisch: bij 1 download vanaf mijn NAS is de rest van het thuisnetwerk niet meer vooruit te branden. Ook dit jaar komt er voor mijn buurt geen glasvezel beschikbaar dus rest enkel een overstap naar UPC, tja, van concurrentie is dus al lang geen sprake meer...
tuurlijk heb ik ook mijn problemen met de service desk van upc gehad. maar over het algemeen ben ik best tevreden over. en zijn dagelijk van 8 tot 22:00 te bereiken. tevens zijn ze via de huis telefoon gratis te bereiken via 1200.

alleen is de comunicatie in het thuis netwerk vrijwel niet mogelijk? of alleen comunicatie naar buiten? en over welke snelheden praten we dan? want mogelijk heeft je modem/router gewoon problemen met de hoeveelheid data?
Die snelheid bij mij thuis is bedroevend: haal vaak nog net geen 8 mb download en ver onder de 1 upload. Xs4all kan dit niet verbeteren, zit 4 km van wijkcentrale. Mijn Nerflix abo kan ik enkel met sd- kwaliteit gebruiken en zoals gezegd loopt alles vast als ik een film download op mijn NAS. Ik ben hier al jaren mee bezig met XS4all. Alles is tig keer doorgemeten etc en dus voorlopig hier ook geen glasvezel te verwachten en dat terwijl ik maar 2 km vanaf 1 van de grootste kantorencentra van het land zit.
Dan kan upc zeker een uikomst bieden. Ik heb monteel ongecodeerde digitale tv 30/31 zenders. + 120 mbit m voor 44 euro per maand. En kom zelde onder de 110 mbit. Via e grote speedtest. Dus het is zeker een veruitgang als je van 8 mb komt
waar maar daar doelt GJvdZ natuurlijk niet op.
Tele2 is scherp, maar mist eea aan HD-zenders in basis-TV

En waarom noem je Kpn Instap van 45 niet? Die is in dit geval tenminste wel eerlijk over internet, ze geven 10, dat haalt iedereen.
Bij telfort en tele2 is het internet alleen hoogstwaarschijnlijk om te huilen. als je van je tot 30 mbit 10 haald mag je denk ik in je handen nijpen.

Bij upc haal je gewoon de 50 mbit tenzij je kabels thuis niet goed zijn en kan je dat makkelijk zelf oplossen. Daarbij is kwaliteit van tv bij upc gewoon beter en het zenderpakket ook.
Elk gezin met jongeren of mensen die een beetje streamen op het internet geeft om snelheid. Dus wat je zegt klopt totaal niet. Ik ben zelf dan wel gamer en het liefst had ik glasvezel ipv de telfort ADSL contract die nu nog bij mij loopt. Maar UPC/Ziggo is helaas het beste in het rijtje. Met kabel heb je snelheden velen malen hoger(Tot 600 MB/s geloof ik ooit) dan ADSL(max 50 MB/s) bovendien heb je bij ADSL dat je snelheid enorm varieert en dat je met interactief TV nog altijd TV kijkt via internet. Wat er dus op neer komt dat je met een ADSL abonnement nog eens 10 tot 15 MB/s van je snelheid mag aftrekken aan HD zenders. Wat hou je dan in werkelijkheid over gezien je nooit gebruik maakt van je max (50 mb/s) mits je adsl provider dit ondersteunt in jou buurt. Inderdaad helemaal niks! Bij mij thuis kun je niet TV kijken en op je computer een youtube filmpje kijken. Laat staan als je wilt gamen in mijn geval. Ieder gezin met jongeren in de familie zal uiteindelijk gaan klagen om het slechte internet. En als je eenmaal erachter komt dat kabel veruit superieur is aan alle kanten vergeleken met ADSL gaat er echt wel een bel rinkelen. De prijs ligt ook niet zoveel hoger dan goedkope ADSL verbindingen.

In het geval je geen glasvezel hebt in jou wijk, zou ik nooit naar ADSL stappen ik heb er enorm spijt van ooit hieraan begonnen te zijn, en zolang mijn contract loopt kan ik niet terug. Zelfs als de tv uit staat heb ik traag internet en last van enorme latency en ping! Met kabel is het veel directer en schommelt je snelheid niet.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 7 mei 2014 23:07]

Nou dat zie je naar mijn idee niet helemaal goed.

Bij het helpen en adviseren van mijn klanten stuit ik vaak op mensen die menen dat zij sneller kunnen internetten (en jawel dan heb ik het over het laden van slechts een simpele webpagina) wanneer zij een abonnement met een hoge internetsnelheid afnemen. Om die reden zijn zij bereid geweest om een duurder abonnement aan te schaffen waardoor ze met onnodig hoge kosten worden opgezadeld. Wanneer ik hen vervolgens adviseer om hun internetsnelheid te verlagen aarzelt men toch en geeft aan daar over na te willen denken. Maar de ervaring leert dat het merendeel toch vasthoudt aan het voor hen te dure internetabonnement. Kortom; de gemiddelde consument is 'cijfertjesgeil' en wil gaan voor het beste en snelste (mits de prijs natuurlijk wel enigszins reëel is), ze willen natuurlijk niet minder hebben dan de buurman. ;)
Tuurlijk heeft UPC concurrentie. dat is ook wel duidelijk in het verhaal.
Sinds andere aanbieders TV aanbieden via internet kan je niet meer spreken over geen concurrentie. Je kan tv kijken en internetten via dsl glasvezel (in sommige plaatsen) schotel en het mobile netwerk. waar je op doelt is concurrentie op de kabel, daar heb je gelijk in maar om te zeggen dat er helemaal geen concurrentie is is gewoon niet waar.

Ik denk dat door het aanbieden van tv via andere wegen er juist voor zal zorgen dat UPC zijn netwerk niet hoeft open te stellen.
Anoniem: 435630
@AllSeeyinEye7 mei 2014 09:19
Plus dat ze ook nog steeds analoge kabel aanbieden. Dit is voor ons een pluspunt bij UPC. Beneden in HD en in de slaapkamers analoog, dat gaat dus niet met TV via ADSL.
sterker nog. bij een analoog abonement(standaart bij ieder abo van upc(zelfs internet) krijg je ongecodeerde digitale tv(als je tvupc certified is) zeker een plus zodat je boven ook digitale tv kan hebben.
Er is in de Provincie Fryslân nu een inventarisatie om overal glasvezel te krijgen.

http://friesland.opglas.nl/
Ik ga overstappen van upc naar KPN (glasvezel). Ik heb vanuit upc geen panklare oplossing voor een tweede televisie aansluiting, anders dan met een coax kabel. De aansluiting zit aan de ene kant van de woning, en ik heb behoefte aan een tv aansluiting aan de andere zijde van de woning.

Daarin tegen zijn er diverse oplossingen om een digitaal signaal op andere / meerdere plaatsen in de woning te verkrijgen.

Als upc dit ook had gehad, dan had ik nog jaren gebleven.

[Reactie gewijzigd door tommy2005 op 7 mei 2014 08:02]

Dat ongemak heb ik sinds Horizon niet meer, deze box herbergt voldoende tuners om het hele gezin (4 pers.) te voorzien van TV op een tablet of smartphone. De TV hier in huis verhuist zeg maar met de gebruiker mee, erg handig. Behalve bij papa die is niet zo'n tv'erig :)

Ik kan me overigens wel voorstellen dat je niet op een tablet of smartphone tv wil kijken maar op een 'normale' TV, en dan heb je inderdaad weer coax nodig.
sorry, maar tablet of smartphone noem ik geen tv, leuk voor op de plee, maar niet voor serieus tv kijken...
Maar in principe kan je natuurlijk ook dan een androidstickie aanschaffen (of ietsdergelijks) en deze gebruiken), maaruh, dan wel zorgen dat je een androidstickie hebt met een utp aansluiting en niet draadloos (tenminste niet als je echt fatsoenlijke HD wilt streamen)...
Jij niet, ik wel. Wat is serieus TV kijken? Leg eens uit, is dat relevant aan grootte?

[Reactie gewijzigd door Crawl NL op 7 mei 2014 10:20]

serieus tv kijken? rustig op de bank onderuit zitten staren naar de tv.. langdurig tablet's en smartphones tv kijken is echt heel erg slecht voor je nek..
En IMHO is sowieso films/series kijken op iets kleiners dan 32" (voor mijzelf zelf 60") gewoon niet serieus, kun je toch niets fatsoenlijks op zien..
Bij KPN trekken ze doodleuk een utp-kabel door je huis om daar de 2de tuner op aan te sluiten voor je 2de tv. En dat doen ze ook voor radio. Zitten mijn schoonouders nu op zo'n kastje van kpn radio te luisteren via de aux-ingang op hun tuner. Lekker handig voor die mensen.
Draadloos tv kan bij kpn maar dan mag je even € 100 extra aftikken bij je bestelling. Kabel trekken is stuk goedkoper als je het zelf doet.
Koop een goeie retour versterker en je kan door je hele huis kijken(mits je coax kabel erna toe kan trekken)
bedoel je die internet via stopcontact kasten? lol als je denkt dat je tv daar beter van gaat werken zou ik nog maar eens goed wat reviews lezen van die kpn kasten. het kan goed werken. maar als je stoomnetwerk inhuis niet al te best is is huis kom je bedrogen uit.

en een kabel trekken is niet zo erg hoor.
Ik heb getracht om met een router het digitale TV signaal via de ether te verspreiden zoals hier besproken maar aangezien mijn router continue onderuit donderde was ik er gauw klaar mee. Enigste stabiele hierin was alles bekabels via ethernet hoewel dan vervolgens OnDemans weer niet werkte.

Voor mij is/was glasvezel voor meer TV's dus niet anders mogelijk dan gewoon een switch met aparte ontvangers wat weer extra kosten met zich mee bracht of alles kijken via analoog waarbij in slaapkamers het aantal zenders weer onvoldoende was omdat we soms ook graag naar andere zenders kijken (die niet via analoog worden doorgegeven).

Powerline werkt hier niet en is rete instabiel. Dus qua oplossingen ben je gauw klaar met glas.
Ik kan hier glas, adsl en upc krijgen. Adsl is me te traag en glas te duur. Verder is mijn bekabeling in huis afgestemd op kabel. Dus hier UPC.

Ter verduidelijking mijn UPC pakket kost 50 euro en dan heb ik 120 MBit, Telefoon, Analoge TV, Ongecodeerde Digitale TV, Digitale TV met mijn DVR (+ 15 HD zenders)

Bij KPN ben ik 68 euro kwijt (of 63 euro voor 50 MBit)

Tja...

[Reactie gewijzigd door HansvDr op 7 mei 2014 11:11]

heb ik ook. ongecodeert digitale tv is een van de grootste plus punten. en upc is tevens ook nog het snelst. glas gaat hier maar tot 100 mbps. goh wat is glasvezel de toekomst. hadden ze 3 jaar geleden maar gelijk een 500 kast moeten plaatsen....
Dat die 500Mbit nu nog niet leverbaar is a-la, maar geef de klant dan op zijn minst wel informatie op wat voor termijn het wel geleverd zou kunnen worden. Ik ben enkele dagen bezig geweest met bellen naar diverse glasvezel providers.

Alle providers wisten mij te vertellen dat "ooit" hogere snelheden haalbaar zijn, maar ze afhankelijk zijn van Reggefiber/KPN. KPN (WBA) zegt vervolgens, wij weten nergens van. ITNS is niet bereikbaar. Reggefiber zegt niets te weten en verwijst naar provider.

Ditzelfde grapje had ik ook toen er een lekkage was vanuit mijn badkamer en het modem zeiknat was. Glasvezel provider stuurde me naar Reggefiber, Reggefiber terug naar ISP. Het leek verdomme wel het xDSL tijdperk (toen het net ontstond) of toen bART en Quicknet nog op de kabel zaten.


19-06 loopt mijn glasvezel af, door een scherpe UPC actie komt vandaag m'n boeltje binnen en kan ik direct genieten want wat ik nu heb is om te janken.
------
Note; Die actie = bij het Extra Power abonnement nu ca. € 25,00 voor de 1e 6 maanden, na 6 maanden € 70,00 per maand. Geen apparatuurkosten en geen borg. Wellicht alleen voor nieuwe klanten, of klanten die geen internet/telefonie afneemt. Ik meen dat bestaande klanten ca. € 10,00 korting per maand kunnen krijgen bij verlengen. Meer info via sales (verlengen contact via retention).

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 7 mei 2014 11:05]

Same here. ADSL is te traag. Heb een glas aansluiting in huis maar neem geen vooralsnog geen abonnement. De prijs is vergelijkbaar met UPC maar het zenderaanbod vinden we bij glas te mager. Vandaar nog altijd een abo bij de kabelaar.
Dit verbaast mij niet zo. UPC koopt zich in bij bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten. Ik woon sinds kort in een nieuwbouwwijk in Barneveld, waar ze 700 huizen aan het bouwen zijn. Allemaal voorzien van een UPC aansluiting in de meterkast. Ikzelf heb voor XS4ALL gekozen, maar als ik kijk naar het wifisignaal om mij heen zie je 90% UPC. Best slimme truc dus. Tevens blijft ik nog steeds regelmatig folders krijgen van UPC dat ik geen gebruik maak van hun dienst. Sterker nog, dat ik volgens hen nog geen internetprovider heb! 8)7
Geen glasvezel daar?
Jazeker, ik heb glasvezel van XS4ALL. 100mbit up en down, en ik haal het ook als ik download via bijvoorbeeld nieuwsgroepen. Ben er zeer content mee :)
Ik heb het ook en ben razend enthousiast. Geen gedoe met versterkers, geen slechte bekabeling, geen monteurs die iedere keer weer wat veranderen en alles in de soep loopt. Altijd de snelheid en geen reboots van het modem zoals upc vaak per dag
Upc ziet de internetklanten toenemen?
Dat is leuk en aardig maar laten de internetklanten dan ook eens de upload-snelheid zien toenemen!
(In plaats van afnemen. Ja: het 200Mbit abonnement had vorig jaar nog 20Mbit upstream, en dat was ook al magertjes.. Ik verwacht bij een dergelijk premium-pakket toch wel 50Mbit upstream, anders ben ik weg zodra glas een mogelijkheid wordt!!)
Joh, dat hebben ze niet voor niks teruggeschroefd. Hun netwerk kan dat niet aan. Upc maar volhouden dat glasvezel onzin is. Nou ik ben erg blij met mijn 500/500 abonnement
500/500 is in meer dan 90% van de glasvezelgebieden onmogelijk omdat apparatuur in de POP's het niet toelaat. En er is geen hond die aangeeft of en wanneer deze apparatuur vervangen wordt.

Die 200Mbit download is voor mij niet de reden om terug naar UPC te gaan. Het feit dat bij glasvezel zelfs 100Mbit niet haalbaar is, is voor mij (en vele anderen) de reden om terug te gaan. Per stream 14Mbit verliezen aan internetsnelheid verwacht je bij ADSL, maar bij glasvezel mag je toch "en zeker voor die prijs" beter verwachten.
Ik ben vanaf 1 januari 2014 overgestapt van XS4ALL ADSL naar UPC. Bij XS4ALL betaalde ik 40 euro voor 18Mb/s. Nu betaal ik 40 euro voor 50Mb/s met HDTV en telefoon aansluiting.

XS4ALL wilde niet zakken met het tarief, wat laatst op Radatr was...wel betalen voor 40Mb/s maar 18Mb/s leveren....daaaaag XS4ALL.
En de internet snelheid dalen.
Anoniem: 480460
7 mei 2014 10:21
En de kwaliteit van het internet dalen knalt er hier iedere keer uit 4x mannetje van upc geweest 400 euro armer en nog steeds niet opgelost

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee