Gerucht: Microsoft komt met Surface RT-tablet met Snapdragon 800-soc

Microsoft komt binnenkort met een nieuwe versie van zijn Surface RT-tablet. Daarbij zou de Nvidia Tegra 3 uit de tablet verruild zijn voor een Qualcomm Snapdragon 800. De tablet zou de naam Surface RT 8.1 krijgen.

De stap naar Qualcomm is vermoedelijk alleen bedoeld voor een variant van de Surface RT met ondersteuning voor 3g en 4g, vermeldt persbureau Bloomberg. Nvidia blijft volgens een van hun bronnen wel leverancier van socs voor de tablet. Omdat het verschil in grafische kracht tussen de Tegra 3 en Snapdragon 800 groot is, volgens benchmarks is de gpu van de Snapdragon 800 tien keer zo krachtig als die van de Tegra 3, is het mogelijk dat een nieuwe versie van de Surface een Tegra 4 ingebouwd krijgt.

De naam van de Surface RT 8.1 lijkt erop te duiden dat de tablet tegelijk uit moet komen met de update van Windows RT en 8 in dit najaar. Ook andere factoren duiden erop, zoals de kortingsactie van Microsoft voor onder meer Nederlandse studenten die de tablet voor de helft van de prijs kunnen kopen - mits ze dat voor september doen.

De Surface RT is Microsofts eigen tablet en een van de weinige tablets met Windows RT die zijn verschenen in Nederland. Het apparaat kwam in oktober in de winkels in diverse landen, maar de release in Nederland vond pas plaats in februari.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-06-2013 • 09:40

51 Linkedin

Reacties (51)

51
48
34
11
0
10
Wijzig sortering
Dit blijf ik mooie apparaten vinden. Werken goed, en zijn fijn in gebruik. Stapje terug in verhouding met de intels? wie weet...

Edit: Het gaat om de RT's die op de Tegra's werken. DIt is een aangename vooruitgang als het zo is

[Reactie gewijzigd door ignition_mp op 19 juni 2013 09:45]

De hardware is naar mijn mening niet het probleem. Dat zit over het algemeen wel goed, al ben ik niet te spreken over die toetsenbordjes. De reden dat ik zo'n Surface RT tablet niet zal kopen heeft tenminste drie oorzaken; als eerste het uiterlijk van het OS, als tweede de beperkingen die Windows RT met zich mee brengt en als laatste de prijs.

Ik wil geen apparaat waarbij ik vast zit aan een uitgeklede versie van een bestaand besturingssysteem. Android en zelfs iOS hebben bij mij absoluut de voorkeur.

Nu wil ik ook niet zeggen dat de Surface RT tabletten per definitie slecht zijn, maar ik behoor nu eenmaal niet tot de doelgroep die Microsoft voor ogen heeft.
Ik snap niet waarom iedereen zo zit met de 'uitgeklede versie van het OS'.

iOS is toch ook een uitgeklede versie van OS X? Bij de iPAD klaagt niemand er over dat je daar geen volledige Photoshop kunt draaien.

Op een tablet wil ik juist tablet software draaien en geen old school desktop software.

De RT bevalt mij prima (touch cover valt wel erg tegen in snelheid en pricisie; je moet echt de type cover hebben). Daarnaast had ik graag gewild dat er ook een stand was om de Tablet in een wigvorm te plaatsen zodat je makkelijk op het scherm kan typen zonder, bijvoorbeeld tijdens een vergadering.
Anoniem: 438105
@fastshifter19 juni 2013 16:21
Ik snap niet waarom iedereen zo zit met de 'uitgeklede versie van het OS'.
Volgens mij door onduidelijkheid. Android wordt niet verkocht als Linux- light, iOS wordt niet verkocht als OSX-light. Het is bij Android en OSX vanaf het begin duidelijk dat het eigen, aparte besturingssystemen zijn.

Bij WindowsRT is dat veel minder duidelijk. De naam is al onduidelijker (noemt het dan bijvoorbeeld SurfaceOS of zo). Het ziet er op het eerste gezicht ook net zo uit als "gewone" Windows. Dus het heet Windows, het ziet er uit als Windows, maar het IS geen Windows. Daar help je de markt niet mee!

Ik begrijp niet waarom Microsoft voor 4-dubbele verwarring zorgde bij de invoering van de Surface:
1. Het is een tablet, maar ook een laptop (OK, kan juist een onderscheidend punt zijn, maar moet je weer uitleggen)
2. Er zijn Metro-apps en er zijn Desktop-apps
3. Je hebt WindowsRT en Windows "gewoon".
4. En WindowsRT is ook weer net even anders dan WindowsPhone8 (die op zich ook weer anders is dan WP7)

Dan zoek je de moeilijkheden ook wel op hè?

Neemt niet weg dat de hardware er goed uitziet. Toch is de meerwaarde ten opzichte van iOS (gelikt) en Android (flexibel) mij niet duidelijk. Op mijn Galaxy 7.7. tablet heb ik ook een USB-aansluiting, een SD-slot, en oh ja, een SIM-slot en ingebouwde GPS. Als deze WinRT een open bootloader had, zou hij een stuk interessanter worden. Lijkt me een mooi platform voor Linux! Maar ja, dat is nog onwaarschijnlijker dan een bekentenis van Steve Ballmer dat hij stiekem al jarenlang core developer is van Gentoo Linux! :-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 438105 op 19 juni 2013 16:24]

Ik heb de RT en ben er heel blij mee. Als ik met de fiets naar kantoor ga, neem ik alleen de Surface RT mee. Eenmaal aangekomen HDMI kabel erin, extern toetsenbord/muis en RDP-en naar de werkomgeving (cloud server). De RDP van de RT is net zo goed als van Windows 8, werkt perfect over WAN-verbindingen. Kan videos streamen en heb geen latency. Kan de hele werkdag (8u) op 1 batterijlading werken.

Vanwege RDP heb ik geen last van de beperkingen van Windows RT. En nog best vaak werk ik lokaal in Word, Excel of PowerPoint. Werkt heel productief.

[Reactie gewijzigd door lvmeijer op 19 juni 2013 11:46]

Het zal wel aan mij liggen, maar als je op kantoor beschikt over een beeldscherm (dus ook een wandcontactdoos), een muis én een toetsenbord, is het dan niet veel zinvoller om dan een volwaardige laptop te gebruiken i.p.v. zo'n Surface tablet ? Een laptop kost hetzelfde, heeft een groter scherm en kan veel meer. Voor die enkele dingetjes die ik onderweg zou willen doen is mijn huidige smartphone goed genoeg.
Juist niet, aangezien hij via RDP werkt dient de RT ook als thin client. Waarom dan nog een core i5 met 8g ram met 15" scherm, ingebouwde muis en toetsenbord... om toch op 20+" fullHD extern scherm met externe muis en toetsenbord te werken met een remote desktop?

Die tablets zijn fantastische thin clients waarmee je daardwerkelijk nog iets kàn.
Hij neemt de Surface mee op de fiets en dan is het fijn dat je niet het extra gewicht van een laptop hebt. En als de surface voldoende functionaliteit biedt is het prima toch?
Het uiterlijk van het OS is deels te wijten aan het ontwerp van de gebruikservaring en die is heel goed, en ik durf zelfs te stellen beter dan iOS op een iPad. Voorbeeld door de iconen ophoping zie amper meer overzicht, ik heb dan liever grote tiles. Android en iOS kennen dezelfde beperkingen ze draaien geen x86/x64 applicaties zonder conversie/emulatie. De prijs ja daar kan ik bij in komen zeker gezien het scherm, waar je de hele tijd tegen aankijkt veel minder* is dan de concurrentie in dit prijs gebied.
* resolutie, kleuren kan ik niet goed beoordelen

En Titan_Fox staat nu eigenlijk bij de BMW dealer om te verkondigen dat hij liever een Volkswagen of een Fiat zou hebben en er nooit geld voor over zou hebben.
side note: merken kunnen verplaatst of veranderd worden naar eigen smaak.
bottom line: Titan_Fox laat dan ook een reactie achterwege.

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 19 juni 2013 10:25]

De Surface RT heb ik nu een maand of drie en ik kan je zeggen dat ie heel wat meer in huis heeft dan die Retina iPad4 van m'n vrouw. Daar kunnen alleen maar apps op draaien. Dat kan op mijn RT ook en alle apps die ik nodig heb draaien er dan ook op.

Maar daarnaast biedt ie mij ook nog de desktopomgeving zoals ik die ook op bv mijn laptop heb. Goed, je kunt geen programma's draaien maar wel de volwaardige Internet Explorer. Leuke extra is dat alle settings en favorieten daarvoor via SkyDrive werden overgenomen vanaf mijn laptop.

Daarnaast beschik je op de RT ook over de Windows Explorer waarmee je dus een FileBrowser hebt zodat je je bestanden kunt beheren en heel eenvoudig daar kunt droppen waar je ze hebben wilt.

Via de standaard aanwezige USB poort kun je, mocht dat nodig zijn, een hubje aansluiten en daar bv een draadloze muis, een Cardreader en een Harddisk drive aan hangen. En hups, schuiven maar met de data!

Het aardige is bovendien dat de meeste gebruikers al in een pc omgeving werken dus dit soort kabeltjes en media al in huis hebben en dus niet nogeens apart moeten aanschaffen zoals bij een iPad wel het geval is.

Een iPad is mooi maar geef mij maar een RT!
Ik snap niet dat mensen RT beperkt vinden omdat ze vergelijken met Windows 8 en vervolgens wél een voorkeur hebben voor Android of iOS.

Win RT is een tablet os, reken dat nou niet af op het feit dat het geen legacy apps draait. T.o.v. iOS en mindere mate android zijn de mogelijkheden als tablet os vele malen groter met fatsoenlijke explorer, SD, usb en office.
Een uitgeklede versie van een besturingssysteem, maar dan zeg je wel dat iOS de voorkeur bij jou geniet wat eigenlijk de Windows RT variant van OS X is. En Android wat ook gewoon een uitgeklede versie van Linux is, en dan weer aangekleed met een hoop onnodige rommel. Dan heeft Windows RT nog de minste beperkingen tegenover zijn grote broer.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 19 juni 2013 13:07]

Ik zit een beetje in hetzelfde bootje, als ik de specs vergelijk van een Surface RT met een huidige generatie iPad Retina dan ga ik zeker weer voor een iPad. Naast de veel hoge PPI (belangrijk voor het lezen) zeker ook het feit dat ik al voorzien ben van apps en ik niet zit te wachten om weer eens geld uit te geven aan nieuwe Windows RT apps die hopelijk hetzelfde doen...

Maar de Surface Pro vind ik wel degelijk interessant, momenteel nog niet als vervanger voor de moderne iPad Retina, maar hopelijk met een paar jaartjes dat MS er meer uit weet te persen (hogere resolutie, betere batterij prestaties, lager gewicht). Dan zou ik zeker overwegen om over te stappen naar een Surface Pro (ook al zou het een duurder product zijn dan een iPad). Een tablet die een volwaardig Windows OS draaid is gewoon heel erg interessant imho. Op dat punt zou ik dan ook best een Windows Phone overwegen, van de week met de interface mogen spelen, dat is best soepel. Wel even wat anders dan Windows CE...
Wat voor apps heb je nodig dan? Een Surface RT draait out-of-the-box al heel erg veel. Denk aan Office (PP, word, excel en binnenkort Outlook) Remote Desktop en netwerk sharing zit allemaal in het os en werkt net als op een win8 desktop.

Er zit meer van de desktop in dan veel mensen denken. Event Viewer, Partitmanager, device manager, kleurprofielen voor het scherm een usb-poort een micro sd slot (64Gb)

Bluetooth muizen en headsets werken out of the box net als die unifying adapters van logitech
En bovendien de micro-hdmi niet vergeten, erg handig om via bluetooth externe muis en toetsenbord + extern scherm en je hebt een volledige desktop voor wa serieuzer (kantoor)werk. En bedenk ook, de meeste mensen (studenten) doen niet meer dan wat typen en presentatietjes maken, muziekje spelen, videootje spelen, facebooken en de rest van het net afschrapen... dit en nog véél meer kan allemaal perfect.

De prijs is super, de kwaliteit is zeer goed, de mogelijkheden énorm... ik snap ook niet waar alle "hate" vandaan komt want het OS op zich werkt ook bijzonder intuitief en vloeiend, je mag gewoon geen "iPad of Android" achtige tablet verwachten, en ik denk dat dat de fout is. het is gewoon een totaal ander OS
Android en iOS zijn ook uitgeklede versies van een bestaand OS. Dat moet nou eenmaal wel op mobiele hardware.
Anoniem: 415197
@Dreamvoid19 juni 2013 13:17
En anders wacht je gewoon tot er VMWare/VirtualBox voor Android/iOS uitkomt. Dan kun je alsnog een compleet OS op je telefoon draaien.
@Titan_Fox De hardware is naar mijn mening niet het probleem. Dat zit over het algemeen wel goed, al ben ik niet te spreken over het besturingssyteem en verplichtingen tot apps. De reden dat ik zo'n tablet niet zal kopen heeft tenminste drie oorzaken; als eerste het uiterlijk van het OS, als tweede de beperkingen die het met zich mee brengen en als laatste de prijs voor wat je krijgt.

Ik wil geen apparaat waarbij ik vast zit aan een uitgeklede versie van een bestaand besturingssysteem ie smartphone besturingssysteem. Windows RT heeft bij mij absoluut de voorkeur. Het kan alles en meer in een betere package.

Nu wil ik ook niet zeggen dat die tabletten per definitie slecht zijn, maar ik behoor nu eenmaal niet tot de doelgroep die ze voor ogen hebben.

Zo, even voor je aangepast. En ja, ik heb wel ervaring met alle drie.
Anoniem: 151407
19 juni 2013 09:44
verassend nieuws nadat gisteren die studenten actie kwam.
Huidige RT model word al gedumpt.
Een met 3/4G is al een verbetering. zonder 3G is voor zakelijk gebruik al waardeloos omdat je niet altijd wil tetheren met een smartphone.
Kwam er laatst achter dat als ik tethering aanzet op Windows Phone en dan Windows ermee verbindt, dat Windows doorheeft dat het een metered connection is. Windows Update en apps zoals SkyDrive schakelen dan automatisch uit om MBs te besparen. Handig!
Ik denk niet dat alleen dumpen het idee erachter is.

Laat studenten nu goedkoop zo'n ding kopen, die zijn er mee bezig en praten erover met andere.
Niets is beter dan mond op mond reclame.

Als zoon/dochter blij met zo'n ding is haalt dat misschien pa of ma over met de feestdagen de iPad te dumpen en een nieuwe RT 8.1 te kopen ;)
Precies hetzelfde wat veel firma's doen met software.

Bv Microsoft en Autodesk bieden zeer goedkoop (Office) of zelfs gratis (Autocad, Inventor) hun software aan studenten aan om ze er vertrouwd mee te laten worden en hopen dan later (als studenten gaan werken) dat ze goede ervaringen hebben en volledige licenties gaan kopen.
En dat werkt heel goed. Dat zouden meer bedrijven moeten doen. Vijftien jaar geleden was Borland MS voor met hun Turbopascal/Delphi voor studenten. Hele generaties die voor die taal kozen! Snapte Embarcadero dat tegenwoordig maar.. |:(

Ik vind de studenten actie een prima actie. Ik zou er zeker een kopen als ik nog student was, voor die prijs. Maar dat er dan meteen een nieuw model aangekondigd wordt dat helpt niet. 8)7
Het is nog maar een gerucht he, geen officiele aankondiging van Microsoft. Daarbij weet je dat er regelmatig nieuwe hardware uitkomt, dus je moet altijd al overwegen of je een aanbieding koopt, of even wacht op het nieuwe type, maar dan voor de volle mep.
Behalve dat het gerucht is bevestigd...
Het heeft Borland uiteindelijk weinig opgeleverd.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 juni 2013 10:40]

Het is nou helaas (zo ver ik weet) niet zo dat je als student zo'n ding zelf kan aanschaffen met de korting. De school zelf moet ze bestellen en dan uitdelen/verkopen aan de studenten.
Heel jammer want ik als student zou idd graag een kopen voor dat geld :(
Het verklaart wel meteen de studenten actie. Natuurlijk moeten ze van de oude voorraad af.

Ze proberen nu om de rest te dumpen bij een kleine groep en niet de hele markt. Anders heb je al meteen prijs corrosie voor het nieuwe model. Dat is de gedachte.

Maar veel mensen zullen nu het gevoel hebben dat ook de surface RT 2 over een jaar voor minder dan de helft aan studenten (en iedereen kent er wel een student) wordt verkocht.

Apple doet het dan slimmer (of gehaaider) om de oude versies iets goedkoper voor iedereen te maken. Zo houden ze de restwaarde van de oude modellen hoger en werken ze ook hun voorraden weg.
Hierdoor is afschrijving op een apple product lager wat beter lijkt voor de consument. Dus die gaat er dan meer van kopen.
Marketing technisch lijkt me de studenten actie dan ook niet de beste.

Of het product goed of slecht is, maakt dan niet eens uit.
Apple (en Google) doet in de VS precies hetzelfde als MS. En verkapt via aanbiedingen zoals bij een bankstel of nieuwe CV ketel.
De restwaarde van een ipad wordt juist lager als die van een Surface RT. De tijdelijke actie van MS voor studenten heeft een beperkte invloed op de 2de hands waarde, want studenten zijn een veel kleinere markt als de totale consumentenmarkt.
Dus zo gezien is MS gehaaider.
Ik snap niet wat het nut van windows rt is boven een atom based tablet. Kwa prestatie is een atom eigenlijk al beter dan tegra 3.

Wellicht is het om intel te pushen, want voor windows rt waren ze niet echt concurrerend op het mobiele vlak.
Ik weet zelf niet wat een Atom based tablet is, maar RT bied een fijne werkomgeving gecombineerd met Skydrive & office. Dit zorgt ervoor dat je bijna alle algemene handelingen prima op je tablet kunt doen. Xbox Music als muziek dienst is ook ideaal. Het office pakket maakt de RT versies erg aantrekkelijk.
Dit heeft er mee te maken dat enkele jaren geleden ARM flink opkwam (nog steeds) en x86 er niet tegen kan concurreren. De nieuwste atoms beloven meer, maar de keuze om het OS ook voor ARM geschikt te maken is niet heel vreemd.
ARM biedt geen voordelen boven x86, dus het is wel degelijk gek dat er zo hard mee wordt gepusht.

Het argument dat ARM energiezuiniger is (dus performance per watt) klopt al heel lang niet meer. Met de laatste generatie aan SoCs zijn x86's ook niet duurder dan ARM's.

Wat de echte reden is weet ik niet :?
qua prestaties misschien wel maar tot op heden hebben ARM tablets een veel betere batterij duur dan de atoms.

Als ARM dan voldoende prestaties bied EN je kan je device gewoon een aantal dagen gebruiken zonder op te laden tenopzichte van de paar uur / halve dag van een atom device (bij veel gebruik) zie ik het nut zeker in.

Je moet de RT's ook niet zien als desktop vervangers. natuurlijk voor bepaalde mensen zal het genoeg zijn om hun desktop met daarop alleen een browser/office te vervangen maar dat is niet het doel op zich.
Als ik naar de tests kijk, dan halen de atoms met gemak dezelfde batterijduur als de ARM tablets. (En hebben dan ook dezelfde prestaties.)
Het is voor Microsoft gewoon een stukje risicospreiding. De markt verschuift hard van x86 naar ARM chips en Microsoft laat hiermee zien dat ze meekunnen.

Enige voordeel voor de consument nu is de langere uptime op een batterijlading. Het apparaat is - zoals wel vaker bij Microsoft - zijn tijd vooruit. Nog lang niet alle applicaties zijn web based of Windows Store apps. En niet iedereen kan RDP-en of Citrixen naar een server. Dat maakt de doelgroep klein.
Ik snap niet wat het nut van windows rt is boven een atom based tablet. Kwa prestatie is een atom eigenlijk al beter dan tegra 3.
Dat valt echt reuze mee dat de prestaties beter zijn. Uit benchmarks komt inderdaad naar voren dat de cpu beter presteerd, maar dat is maar net op welke benchmark je test.

Accu duur is ook niet beter, bekijk dat hier maar. Dit zijn zelfs benchmarks van paar maanden terug en in die tussentijd heeft Microsoft flink wat firmware updates uitgebracht om meer power uit ARM te krijgen.

Mijns inziens (uit eigen ervaring) is het RT platform een perfecte tablet voor iedereen die graag een tablet wilt voor plezier en tevens om ermee te werken(standaard office geleverd en outlook RT is onderweg). Op de store zijn er tegenwoordig meer dan 75000 apps te vinden en komen er per maand genoeg bij.

Het is misschien een geslote systeem in vergelijking met IOS, maar ik ervaar veel meer vrijheid als het aankomt om gebruiksvriendelijkheid. Iets simpels om een full hd film te streamen vanaf mijn server kan zeer gemakkelijk door in explorer erop te klikken, komt geen app aan de pas om hierheen te navigeren.

[Reactie gewijzigd door vali op 19 juni 2013 13:13]

Microsoft wil niet meer echt afhankelijk van Intel zijn denk ik.
maar tot op heden hebben ARM tablets een veel betere batterij duur dan de atoms.
?? De huidige Atom tablets zijn juist zuiniger dan de huidige ARM-based Surface RT.

Dat kan bij de toekomstige tablets anders zijn, maar vooralsnog is er met de zuinigheid van de x86 tablet chips weinig mis.

(edit: een enorm uitgebreid artikel bij Anandtech).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 19 juni 2013 14:20]

Heel leuk om dit te roepen, maar kan je dit met een benchmark laten zien? Ik kom genoeg websites tegen die het tegendeellaten zen.
Jouw links laat helemaal niet het tegendeel zien. Sterker, het bewijst juist dat de Atom net zo zuinig is als de ARM!
Ik laat in mijn posted zien dat atom helemaal niet zuinig is, iets wat meerder mensen wel beweren. Bekijk de benchmark maar eens opnieuw, je zult zien dat de surface wel degelijk zuiniger is dan de asus vivo smart.
<off-topic>
Wat een fijn gespeculeer hier of hardware specs en alles, maar blijkbaar heeft het merendeel niet of nauwelijks met een Surface gewerkt. Sinds vorige week heb ik mijn ipad 3 geruild voor een surface RT en ik moet zeggen dat ik juist heel erg ben verrast in hoe de RT werkt.
Bits, bytes, kabels en knullen zijn leuk maar ervaren is veel leuker.
loopt er nu net iemand uit die studenten doelgroep thuis rond, had al een RT bekene, althans de specs, en tov W8 zijn er nadelen, maar als ik dit hier zo lees, misschien toch nog eens opsnorren.

Voor 199 of 249 euro zo een tablet in huis, denk niet dat er veel zijn die daar aan kunnen tippen voor die prijs?
Dat touchscreen, de resolutie, heel goede digitizer pen, tablet formfactor, type covers, dat zijn toch dingen die ik geen slappe hardware kan noemen. Een goede tablet/telefoon is gelijkwaardig aan de CPU/RAM specs die hierin zitten, en RT runt daar (minstens, het is erg optimized) even goed op.

[Reactie gewijzigd door Barryke op 19 juni 2013 10:34]

Want? Een Tegra 3 is rommel? Ja, het is niet het sterkste beestje dat er op de markt is, maar om een hele tablet nu af te schrijven omdat er een Tegra 3 inzit. Windows RT is extreem geoptimaliseerd voor dit soort hardware. En wat voor slaps zit er verder dan in? Een 32/64 GB geheugen? Mainstream voor iedere tablet. Een resolutie van 1366x768? Das een HD resolutie, en er zijn zat tablets die nu nog uitkomen en daar onder doen. Een kickstand en touch/type cover noem ik ook niet echt "slap", innovatie is hier beter op zijn plaats.
Niets staat je in de weg om een rekenintensieve Metro app te maken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee