Samsung introduceert nieuwe Series 9-ultraportable begin juni

Het nieuwe topmodel op ultraportable-gebied van Samsung, de Series 9, komt begin juni uit in Nederland, voor 1399 euro. Het apparaat heeft een Ivy Bridge-dualcore en een mat pls-scherm van 13,3" met een resolutie van 1600x900 pixels.

Samsung heeft een opvolger uitgebracht van de Series 9, die het bedrijf een jaar geleden introduceerde. Het concern heeft de dikte en het gewicht teruggebracht, terwijl verder onder andere een beter scherm is toegevoegd. De nieuwe Series 9 weegt 1,16 kilo en de notebook is 12,9mm dik.

De laptop krijgt een nog niet nader aangeduide, ultrazuinige Intel-dualcore van de Ivy Bridge-generatie en 4GB geheugen. De opslagcapaciteit van de ssd is 128GB en mede door deze flashdisk bedraagt de starttijd volgens Samsung minder dan 10 seconden.

De zwarte behuizing is voor een groot deel van aluminium en zou gezandstraald zijn, waardoor vingerafdrukken minder gauw zichtbaar moeten zijn. De verlichting van het keyboard past zich door een lichtsensor automatisch aan de lichtomstandigheden aan, net als bij de vorige versie.

Voornaamste wapenfeit van de nieuwe laptop is het scherm. Het betreft een mat paneel met een resolutie van 1600x900 pixels en een helderheid van 400 nits. In tegenstelling tot bij het gros van de notebooks is geen tn-paneel aanwezig; Samsung heeft voor zijn eigen op ips lijkende pls-technologie gekozen. De pls-techniek zou nog betere kijkhoeken produceren dan ips-panelen en een hogere lichtopbrengst kennen.

Samsung Series 9 2012 Samsung Series 9 2012 Samsung Series 9 2012 Samsung Series 9 2012 Samsung Series 9 2012 Samsung Series 9 2012 Samsung Series 9 2012

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

30-05-2012 • 14:18

89 Linkedin

Reacties (89)

89
84
46
1
0
0
Wijzig sortering
VEEEEEEL te duur.. Leuk dat die een 900p resolutie heeft.
Maar voor diezelfde prijs kon je eerst nog zelfs een Vaio Z samenstellen met een Full HD paneel. Nu heb je diezelfde Vaio Z + Full HD paneel met nog een i7 Full Voltage processor (slordige 50% meer snelheid) voor maar ongeveer 100 euro meer...

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 14:24]

@Vinand

Veel plezier met bestellen bij Sony m.b.t. Vaio Z, ze blazen hoog van de toren bij aanschaf met wat je er allemaal mee kan doen maar bij problemen kunnen ze me niet helpen en ben je ineens een lastige klant. Ik probeer al 8 maanden problemen met mijn Vaio Z op te lossen m.b.t. Nvidia kernel error en Sony brengt maar geen nieuwe drivers uit. Schande voor een laptop van 4608,09 euro.

Probleem is ook nog dat Sony tegen me zegt: u gebruikt de laptop voor verkeerde doeleinden, daardoor crasht de laptop. 8)7
Sorry maar als je al browst of mail aplicatie opent crast de laptop al.Dus de laptop is dan onbruikbaar. als je het heel zwart wit beredeneer.

Dan koop je 4 jaar garantie met volledige dekking erbij en heb je een pixel die niet meewerkt in je scherm en je wil ook je scherm laten vervangen , doen ze dit ook niet. Lekkere volledige dekking.

Ik kan nog meer een boekje open gooien over Sony maar de looks zijn oke, op papier zijn de laptops ook oke maar in werkelijkheid is het minder aangenaam. Iedereen wil verkopen maar echte support bieden is een 2e ding. Wanneer je belt naar callcenter gebeuren kunnen die lui niet anders dan je een mailtje sturen en je in de richting duwen om het probleem op te lossen. Is het probleem niet op te lossen dan heb je gelijk meer problemen. De klachten afdeling wil je niet helpen en stuurt je braaf naar hoofdkantoor. Hoofdkantoor kan niets doen , schrijft een mail naar klachten afdeling van Vaio en die willen dan weer niets voor je doen. Als je de koop wilt ontbinden omdat je al 8 maanden bezig bent kan dat niet bij Vaio moet je echter weer naar Sonystyle gaan. Als je daar naar toe belt , zeggen ze dat je weer naar hoofdkantoor moet bellen. Bel je hoofdkantoor, die schrijven weer mail naar Vaio klachten service. En zo zit je vast geroest.
Dus ik ben het schijt beu met Sony en ben bezig een rechtzaak van te maken, mocht je een Vaio Z13 hebben en problemen hebben met Nvidia kernel error mail me maar persoonlijk. Wie weet kunnen we een gezamelijke actie tegen Sony beginnen

Verder is de laptop nu voor de 2e x opgestuurd en ze hebben mogelijk het probleem gevonden, ik moet flash hardware versnelling uitzetten. WTF> dan moet de processor harder werken, kan je minder lang op je accu kunnen werken.
Flash wordt overal gebruikt maar bij Sony blijkbaar niet geïmplementeerd in de Nvidia drivers.
Als je van je Nvidia kernel error af wil is een mogelijke oplossing om je bios te hacken en dan de nieuwste drivers te installeren van de nvidia site. Via computercowboy meer info.
Nadeel hiervan is dat je alsnog een kortere accuduur heb. Bedankt Sony voor het beveiligen van jullie GPU.

Hoe mooi Sony is op papier of foto ik hoef nooit meer een Sony, want Sony is voor mij nu Sanny (rotzooi)

[Reactie gewijzigd door aliberto op 30 mei 2012 15:33]

Hey,

Heb mij een tijdje geleden ook zo een dure Sony aangeschaft. Welgeteld na 1 jaar en enkele dagen laat ie het afweten. Support weet mij doodleuk te melden dat fabrieksgarantie maar 1 jaar is terwijl 2 jaar wettelijk verplicht is. Kon mijn oren niet geloven, meermaals mee gebeld maar niets mocht toen baten. Tja begin dan maar tegen zulke mannen te procederen.
Sindsdien NOOIT MEER SONY!
Anoniem: 80466
@ernie6930 mei 2012 16:20
Support weet mij doodleuk te melden dat fabrieksgarantie maar 1 jaar is terwijl 2 jaar wettelijk verplicht is
Fabrieksgarantie is helemaal niet verplicht. Nog geen seconde.
http://www.zdnet.be/news/...ektronica-ken-je-rechten/

In Belgie heb je als consument steeds recht op 2 jaar garantie, het is de taak van de verkoper om eventuele kosten door te verwijzen naar de fabricant.

Zelfs apple heeft hiervoor zijn beleid aangepast, ze werden namelijk aangeklaagd omdat ze maar 1 jaar garantie boden en ze hebben verloren
Lijkt mij een beetje een raar/"jump the bandwagon" verhaal.. Sony heeft altijd gecommuniceerd met 2 jaar garantie, via de RMA hebben ze daar nooit moeilijk over gedaan... Weet je wel zeker dat het een Sony Vaio laptop was? :+

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 15:40]

Raar maar waar. Waarschijnlijk was ik als Belg gemakkelijk te naaien door de Nederlandse helpdesk.
Mijn excuses, ik ben niet op hoogte van de belgische wetgeving betreft wat Sony doet. In Nederland handelen ze naar mijn idee de 2 jaar garantie streven wel over het algemeen redelijk sterk af in verhouding met een heleboel andere merken die dat dus niet doen.
Dat is klote om te horen van je Vaio Z, maar zo is er over elk merk wel wat slechts te vertellen. Inderdaad belachelijk hoe Sony in dit geval ermee omgaat.

Dat Sony triest omgaat met de garantie ben ik me ook helemaal bij bewust, maar dat is bij HP, Acer, Packard Bell, Compaq, Lenovo (in Nederland) en met name Apple niet anders en in meer gevallen juist minder dan bij Sony.a

Je gaat en zou gewoon helemaal niemand wijsmaken dat de Samsung voor zijn vraagprijs gewoon een goede deal geeft. De vaio Z is uiteraard in dit geval ook maar een voorbeeld. (De beste voorbeeld in mijn idee omdat het valt in hetzelfde segment als de samsung en omdat deze de Samsung letterlijk op elk niveau frontaal afmaakt)

Daarnaast als je macbook air bijvoorbeeld neemt, of de nieuwe Asus Ultrabook lijn en vergelijkt met deze samsung dan heb je in principe hetzelfde punt als bijvoorbeeld bij de gemiddelde koptelefoon van Bose. Allemaal leuk spul maar relatief gezien gewoon een apparaat met een veel te hoge vraagprijs in verhouding met de competitie (Asus, Sony en Apple), die voor hetzelfde geld, of zelfs nog minder een betere apparaat + Prijs/specs verhouding geeft.

Ik heb zelf erg veel ervaring met de werkzaamheden binnenin de RMA service van de mediamarkt, dus ik weet dondersgoed hoe elk merk opereert. Natuurlijk komt geen enkel retail merk in de buurt van de Dell Next business day garantie, maar ik kan je wel vertellen dat Sony het nog redelijk doet (Ze komende de 2 jaar tenminst na zonder gezeik) in verhouding met bijvoorbeeld de teringbende waar een bedrijf als Apple of HP/Acer de klanten en dan voornamelijk de mediamarkt als bedrijf mee laat stikken.


Over het algemeen kun je daarnaast wel meenemen dat een machine van bijvoorbeeld de Sony Vaio Z of Apple over het wel veel minder vaak problemen heeft, en hardware falen heeft dan bijvoorbeeld een machine van de gemiddelde concurrentie. (Met name HP/Acer). dus dat compenseert bij deze merken wel weer... Jammer dat geen enkel retail merk echt een fantastische service heeft zoals Dell dat netjes op orde heeft staan. Alleen Asus en Samsung hebben over het algemeen een redelijke afname van hun eigen pick up and return service als het gaat om de tijsduur. En zelfs dan is Sony in 70/80% van de gevallen uitstekend met het pick up & return afname binnen ongeveer 5 dagen. Maar goed, slechte verhalen hoor je nou eenmaal op het internet, over goede en nette verhalen hoor je mensen over het algemeen niet als je hun er ook niet specifiek om vraagt.. Begrijplijk ook.

Ik hoop overigens wel dat het nog goed gaat komen met je Vaio Z...

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 15:33]

De specs van deze Series 9 Samsung (Scherm, processor, behuizing, accuduur, SSD) in deze vormfactor zijn heel erg goed. Ik ken de service van Samsung (en van Apple, Lenovo en Sony), en kan daarom nu al vertellen dat dit mijn volgende Laptop wordt. (wel met 512 GB SSD natuurlijk), tenzij Lenovo met iets echt moois komt.
Ik sluit me hierbij aan. 3 jaar geleden had ik nog niets van samsung, nu heb ik meer en meer van ze (gsms, tv's, laptops, ...). Ze leveren topkwaliteit en topservice tegen een acceptabele prijs.
Maar wat als het softwarematig is zoals bij mij?
Meestal wanneer je een laptop koopt moet je het doen met de stock drivers.

Daarom ben ik me nu goed aan het orienteren naar nieuwe alternatieven. Ik moet zeggen laptops met vergelijkbare specificaties als een Vaio Z zijn er niet echt, te denken aan Full hd scherm, krachtige grafische kaart, lange accu duur en klein formaat.

als je de nieuwsberichten mag geloven wordt 1080 wel standaard dit jaar voor kleinere laptops evenals goede beeldkwaliteit (zie Samsung).

[Reactie gewijzigd door aliberto op 30 mei 2012 15:38]

Vreemd genoeg is het een probleem wat je bijna nooit hoort van de Vaio Z. Althans er zijn gewoon bijna geen problemen met de Vaio Z modellen geweest naar mijn idee.

oke, Ik heb maar 1 Vaio Z terugzien komen van de 3,5 jaar dat ik op computer hardware en RMA heb gewerkt waar ik overigens wel een hele hoop Vaio Z2 en Z1 modellen verkocht heb, maar 1 keer had een vaio z2 model gezien waar de aparter doa was, maar toen kregen ze ook gelijk een nieuw model mee...

Enigste met Sony waar ik problemen mee heb is het feit dat ze voor elk model alleen Signed Drivers gebruiken. Waarom ze dat doen snap ik overigens nog steeds niet. Zit alleen vervelende nadelen aan, en daarnaast kost het voor Sony alleen maar extra manuren + engineering uren om dat zo voor elkaar te krijgen.

Software matig werken de Vaio Z modellen van Sony over het algemeen zonder een kernel error. Als ze met een kernel error crashen dan zou het heel goed kunnen dat de Nvidea vanwege de switchable graphics op sommige momenten gewoon disconnected raakt terwijl dat niet de bedoeling was. (disconnectie met de gpu is de meest voorkomende reden voor een kernel error, en zeker vanwege de aanwezigheid van de switchable graphics knop kan dat de oorzaak zijn). Naar mijn idee zou het nog heel goed kunnen dat de juiste driver het probleem kan verhelpen.

http://forum.notebookrevi...-z-s-hybrid-graphics.html

Kijk eventjes hier, probeer de drivers eventjes uit. Maar de meeste mensen hier hebben hetzelfde probleem over het algemeen helemaal niet... (althans zo ver heb ik de topic nog niet doorgelezen)

Succes!

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 16:44]

Anoniem: 140847
@aliberto30 mei 2012 15:06
Ik deel je bevindingen aangaande Sony, een pruts merk eerste klasse. Kwaliteit gaat altijd boven het uiterlijk, wat heb je aan een mooi ding dat snel kapot gaat en dan nog met die waardeloze service van Sony.

Ik ben een DELL aanhanger, kwaliteit is in orde maar als er eens iets is, volgende dag monteur op de stoep en is de storing verholpen, dat is wat je wil.
Het onbruikbaar en niet ontbruikbaar.
gooit "is" naar blackSP :Y)
Sony maakt geen computers, maar wegwerp consumentenelektronica.

Hoe het nu is weet ik niet, maar destijds kon ik ook geen nieuwe Nvidea drivers installeren(vlaggenschip laptop van 3000 euro). Sony Service is al jarenlang onder de maat. Ze denken waarschijnlijk dat hun klanten alles op de zaak kopen en een nieuwe bestellen zodra er iets niet meer bevalt.

Vaio = wie mooi wil gaan moet pijn lijden ;)
Sinds wanneer schrijft Sony de drivers voor nvidea kaarten dan? ik denk je dan nvidia de schuld moet geven.
En die is net zo plat en houdt het 6 uur uit op een batterijlading? Want in deze categorie gaat het niet om performance maar portability...

En vergeet neit dat hier een SSD in zit (mits de Samsung 830 serie nog 1 van de betere ook) :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 mei 2012 14:31]

De Vaio Z waar Vinand het over heeft is ook een kleinere laptop (precies 1" groter) en is makkelijk mee te nemen. Hij is niet zo plat, maar wel ontzettend stevig. Vervolgens gaat een VAIO Z langer dan 6 uur op een accu mee. Deze laptop is dan ook gemaakt voor portability.
De Vaio Z heeft ook een Samsung SSD maar in een custom made dual slot SSD TRIM opstelling in Raid 0... Dus nee, niet hetzelfde als de Samsung, maar waarschijnlijk is de Vaio Z SSD een factor anderhalf tot 2x sneller...

Daarnaast is de laptop 1,15 kg, en bijna net zo dun. Maar daarintegen wel gemaakt van Carbon Fibe Reinforced aluminium... Hij heeft geen 6 uur accuduur (gelukkig maar) maar is ongeveer getest op een accuduur van 7,5 uur. Die 6 uur van Samsung moet ik daarnaast overigens nog getest zien worden.

Tevens heeft de laptop ook nog eens veel completere interface dan de samsung, (waaronder een Volle HDMI + VGA in plaats van die brakke micro aansluitingen), en ook nog eens een optical fibre aansluiting waarmee je een speciale PMB dock kunt aansluiting waarin ook nog eens een optische blue ray brander, een middenklasser GPU. 2x extra video uit aansluitingen, een usb 3.0 + 2x usb 2.0 aansluting zit. Daarnaast heeft de Vaio Z ook nog eens een optie voor de optionele Sheet battery... 1 plaat en die klik je er gewoon onder, word die wel iets dikker maar dan red je er ongeveer zelfs 15/16 uurtjes mee zonder stroom

Maar goed, wat ik wil vertellen is dat de laptop die samsung nu wilt verkopen gewoon veel te duur staat. Daarnaast had de Vaio Z maar 1 punt waar je die hard op kon afkraken... Namelijk de prijs, en nu heeft Samsung iets wat nog relatief duurder is dan de Vaio Z. En dat is gewoon een dikke fail...

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 15:06]

Beste Kevin,

Dank je wel voor je lieve woorden (laatste zin had naar mijn idee echt niet gemoeten naar een mede tweaker broeder :'( )

Ik leg gewoon uit waarom de de Samsung in dit geval gewoon relatief duur geprijsd is. Het feit dat een gemiddelde Vaio duur is, is prijs technisch gezien nog inderdaad zo. Daarnaast leg ik eventjes uit aan watercoolertje op technisch niveau hoe dat nou precies in elkaar zit. Dat heeft hij tot mijn bericht toe gewoon echt niet door gezien zijn vraagstelling op reactie van mijn eerste bericht.

Tevens een leuk advies voor jou, realiseer je eventjes wel dat het natuurlijk niet zo slim is om een merk als bijvoorbeeld Sony of je andere subtiele voorbeeld uit je bericht: Apple alleen te beoordelen op het logo of het merk wat erop staat. Sony en Apple maken allebei inderdaad over het algemeen dure apparaten in verhouding met wat je ervoor terug krijgt. Maar dit geld natuurlijk niet per merk, maar per product. Sony heeft bijvoorbeeld de E-series, CB/CA, F series waar ik nooit een goed woord over zou zeggen. Duur, korte accuduur, foeilelijk en nogmaals: onverklaarbaar duur. Zelfde verhaal kun je vertellen over de macbooks die gewoon relatief duur zijn voor de hardware en scherm die ze leveren voor de prijs

Aan de andere kant heeft Apple ook de IMacs, die gewoon het beste en goedkoopste geprijsd zijn ten opzichte van de concurrerende AIO's (Hp, Dell, Sony etc.). Zelfde verhaal heb je met Sony die met een ultrabook komt van 650 euro en bijvoorbeeld de Vaio SE die gewoon een killer is voor zijn prijs ten opzichte van de concurrentie...

En daarnaast, JA, ik weet inderdaad wat die Samsung allemaal kan, dat wist ik al ruim een maand al, ik weet hoe snel die werkt, hoe stevig die in elkaar zit en ik weet inderdaad ook wat de specs zijn... Er zijn namelijk al genoeg hands-ons geweest, persconferentie en nieuwsartikelen.. Ik had oorspronkelijk nog zelf de prijs door gekregen van 1300 euro van een Samsung accountmanager, wat nu nog zelfs 1399 is geworden...

En tevens heeft de Vaio inderdaad geen IPS scherm maar wel 1 van de beste TN panelen ooit, namelijk onder andere met zo een 98% kleurendekking, retegoede kijkhoeken en erg helder en een beter reflecterend scherm tegen belichting: (hier een vergelijking van DEZE Samsung met de Vaio Z) http://tweakers.net/ext/f/VCYPQPDZYXQkiXh1SHwuASJn/full.jpg

Oke nu hou ik op met de vergelijking... But i guess you get the idea now.

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 16:18]

Anoniem: 442725
@Vinand30 mei 2012 14:55
Waar zie je de vraag prijs dan?
Eerste regel:
Het nieuwe topmodel op ultraportable-gebied van Samsung, de Series 9, komt begin juni uit in Nederland, voor 1399 euro.
Dan heb je vast een lompe behuizing die veel te zwaar is.
SSD speed je computer behoorlijk op.

1399 Vind ik nog een redelijke prijs, alleen hopelijk gaan ze daarin concurreren zodat iedereen mee moet.
Waarom niet?

Die Sony Viao Z i7 is duurder.
"Vanaf € 1.564,01"

http://www.sony.nl/produc...rd%7D%7D%7C%7Bcreative%7D
Het design vind ik gewoon behoorlijk lomp.

Niet bepaald een ultrabook lijkt me
Het is geen ultrabook alleen omdat die geen ULV processor heeft maar Full Voltage QUAD CORE CPU die heeeel veel meer kracht heeft?

ULV en Ultrabook is maar een slimme marketing term van Intel. Val er niet voor

[Reactie gewijzigd door Vinand op 30 mei 2012 16:48]

Je moet niet vergeten een ultrasoon andere hardware heeft.
Het is fijner en het moet passen in de behuizing zonder dat het overhit raakt.
Dit is meestal duurder dan andere onderdelen.

Gezien het feit men nog flink wat moet doen om de verkopen goed te laten lopen dan denk ik niet men heel ver onder de kostprijs kunnen gaan zitten. Het is eerst voet aan wal krijgen.
En hoezo lukt het Sony dan wel om een net zo dunne en nog lichtere "notebook" te maken als de gemiddelde ultrabook in de vorm van de Vaio z met een full voltage equipment. Dat heeft niks te maken met "andere" hardware.. Dat heeft te maken met het feit "kostenbesparing". De Vaio Z is in zijn interne geheel namelijk bijna compleet van koper gemaakt om zijn koeling. En dat werkt perfect, grappig genoeg nog veel beter dan de gemiddelde high end multimedia laptop. En ja, dat is het verschil met de gemiddelde ultrabook en Vaio Z.. Ultrabook = Marketing: je betaald relatief een hele hoop voor de "ULV chip" van Intel. Vaio Z: Je betaald voor kwaliteit engineering en componenten.

Lees je hier maar eventjes in:
http://www.notebookcheck....-Subnotebook.72579.0.html

"Many laptops experience performance issues after some time of full load. Sony's premium subnotebook is not affected. The CPU clock remains steady at 3.2 GHz in the stress test and is even above the default clock. That means it can exploit the Turbo mode even when GPU and CPU are loaded to capacity. The roaring fan apparently provides sufficient cooling reserves (CPU max. 85°C acc. to HWInfo) at the expense of the soundscape."
Erg stevige prijs voor een dualcore laptop, leuk van het IPS scherm maar voor mij persoonlijk is dit toch een slag te duur. Ik zou dan liever gaan voor de Asus Zenbook met een i7 etc. die heb je al voor zo'n € 1250,- (pricewatch: Asus Zenbook UX31E-RY010V)

Edit @hieronder
Had inderdaad per abuis de verkeerde link geplaatst. Verder zeg ik nergens dat de i7 geen dualcore is o.i.d. ? ;) Ik denk dat je het verkeerd leest. Ik bedoel dat je dus voor 1250 een zenbook hebt met i7, 256gb ssd, 4gb mem etc.

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 30 mei 2012 14:38]

Erg jammer dat de Asus die je aangaf ook een dual core is. En vervolgens een generatie eerder, waardoor ik denk dat deze processor beter zal presteren. Misschien is de nieuwe processor in deze laptop ook gewoon een i7, heb de laatste processors van intel niet echt gevolgd. Asus heeft pasgeleden ook een erg leuke ultrabook met fullhd scherm aangekondigd. Wil je toch echt meer kracht hebben, maar mag er iets van de dikte bij zal ik eerder voor een VAIO Z gaan.

Edit: Even gekeken naar de 3de generatie i7's. Hier zit (nog) geen dual core tussen zo te zien. Dus dan zal deze uitkomen op een i5. Maar alsnog vraag ik me af of de oude processor beter is dan een nieuwe i5?

[Reactie gewijzigd door Sietse1990 op 30 mei 2012 14:31]

... die ook een adviesprijs heeft van E1399,-, dus ik denk dat deze ook wel voor 1250 te krijgen is over een tijdje.
Blijkbaar is Samsung de eerste die het lijkt te begrijpen. Hoge resolutie, toetsenbordverlichting en gemakkelijk mee te nemen! Ook ziet het ding er echt prachtig uit. Het is een hoop geld, maar dan heb je ook wat! 1,16 KG, dat is niks. Dat ding zet goede prestaties neer, kan lang mee op de accu en je hebt niet eens door dat het in je tas zit. Was dit er maar 4 jaar eerder, dan ging mijn laptop dag in en dag uit mee naar school. Als ik nu mijn laptop mee moet nemen, dan moet ik al mijn boeken thuislaten, kan ik 20 min op de accu werken en kom ik 's middags thuis met nekklachten :P

Enige minpuntje is dat ik liever zo'n variant had gezien waar ze een 15" scherm in een 14" behuizing proppen. En natuurlijk was Full HD ook mooier geweest, maar dit is al stukken beter dan die standaard resolutie waar iedereen zich aan ergert en die ze maar blijven gebruiken.
En daarom heb ik een half jaar geleden de Samsung Chronos 7 gekocht. Deze heeft een 15,6" inch scherm, in een 14" behuizing. Ook een hoge resolutie en toetsenbordverlichting. Helaas wel meer dan €1000,00 maar het is een fantastische notebook. Goed bezig die Samsung.
Anoniem: 433739
30 mei 2012 15:40
Weet er iemand of deze ook als 15" versie op de markt komt (NP900X4B)?
Iedereen die deze wil, stuur aub verschillende mails naar Samsung in de hoop dat ze tot inkeer komen :D. Ik heb dit ook al gedaan, aangezien de 15" versie van deze laptop perfect zou zijn voor mij.
Uit nieuwsgierigheid: waarom zou je de 15" variant van deze notebook willen hebben? Wat maakt de 15" variant begeerlijker dan de 13.3" versie?
Anoniem: 433739
@arnoud_h30 mei 2012 17:26
Wat mij betreft, ik zoek een laptop die draagbaar is en er goed genoeg uitziet om bij klanten mee langs te komen en die indien nodig toch ook comfortabel kan gebruikt worden om een hele dag op te werken. Vooral voor dat laatste wil ik een groter scherm. Enige echte minpunt en niet onbelangrijk vind ik dan dat je nog een handige oplossing moet zoeken om op een VGA of DVI projector aangesloten te raken. Mocht daar een oplossing voor zijn, dan zou het plaatje perfect kloppen. Ik had een Dell Precision M4300. Geen slecht woord over, maar dat was geen laptop maar een portable desktop, te zwaar om een hele dag mee rond te lopen.Dus wat mij betreft is er een markt voor een wat grotere evt. zakelijke ultrabook. Een Dell 14/15z XPS komt ook aardig in de buurt (los van de zilveren blingbling).
Je neemt me de woorden uit de mond.

Ik ben gek van dit ontwerp, maar inderdaad, 13" is me net iets te klein om de hele dag op te werken (dagelijks bij een andere klant dus geen mogelijkheid tot extern scherm/docking). Daartegenover wil ik wel een ultraportable, op de fiets/motor is dat nog zo gemakkelijk.

PS: Visual studio, op een 13", zelfs met full hd, werkt echt niet prettig.
Komt wel op de markt. In Amerika en Engeland is hij al aangekondigd. Maar in Nederland niet, ga er maar vanuit dat hij niet in Nederland op de markt komt.
Een interessante ultrabook, vooral door het, op basis van de specs, goede scherm. Als de bouwkwaliteit ook nog in orde is, dan is dit een laptop om in de gaten te houden :)
De Series 9 had volgens mij altijd al een backlit keyboard. Die van mij wel in ieder geval. Voor mij destijds de reden om deze "oude" versie te prefereren boven de huidige Ultrabooks.
Echt knap hoe ze zoveel functionaliteit in zon kleine ruimte hebben weten te persen:
"The New Series 9: Slim Inside and Out"
"en zou gezandstraald zijn, waardoor vingerafdrukken"
Mooi, want dit is toch echt een 'probleem' op de huidige series 9.
Is dan ook eigenlijk de enige klacht die ik er over heb.
Opstarttijd van <10 seconden? Het is snel, maar mijn el cheapo laptop €450 start ook in 7~8 seconden op met een Crucial M4 64GB. Dus zo bijzonder is dat niet en zeker niet voorbehouden aan Ultrabooks.
De hardware staat toch gewoon hier beschreven, de 3317u zit er in.

Jammer dat er geen 8GB in kan en de SSD van 128GB is ook wel wat aan de krappe kant.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee